• 9.379.946 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.714)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

avatar van rom_b

rom_b

Goeie film! Alleen wel een film die bij de tweede keer kijken niet meer boeit of misschien zelfs tegenvalt

'remember remember the fifth of november'

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

The Last schreef:

Zoals?

meer actie vooral

avatar van Theunissen

Ik verwachte niets van deze film maar achteraf is hij me verrassend goed bevallen. Het verhaal was goed en de film was boeiend. Natalie Portman en Hugo Weaving speelden voortreffelijk.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Deze film moet gezien worden als een verfilmd stripboek. Wanneer je dat doet is dit hele goeie entertainment. Ik kan het idee niet loslaten dat 'V' de moderne versie van Zorro is. Alle twee uiterst charmante helden en vechters voor het volk.

Leuk verhaal, goed gecast en vaak goed acteerwerk.

Minpuntje, ondanks dat je het als een verfilmd stripboek moet zien vond ik het hier en daar veel te gelikt. Ik denk dat ik het leuk had gevonden wanneer sommige scènes iets rauwer waren.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

ijzersterke film, ik vond ook die messenworpen een beetje matrix stijl hebben wat ik echt vet vond, ik wist niet dat dit een verfilmd stripboek was, heet dat stripboek ook gwn V for vendetta of heeft het een andere naam?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

JTV-kijker schreef:

Heet ook V for Vendetta en is van Vertigo-comics.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

5* vind ik wat teveel maar vond het verder een erg leuke en spannende film. Het heeft ook wel wat duisters natuurlijk

avatar van papaEd

papaEd

Leuk,spannend en soms ook grappig.

Cast was goed en het camerawerk mocht er ook zijn.

avatar van Gish

Gish

Bij herzien opgewaardeerd. Prima film met mooie rol van Portman.

avatar van The Oceanic Six

Behoorlijke sterke thriller over een mysterieuze vrijheidsstrijder die vecht voor zijn doel en daar alles uit de kast voor trekt. V werd sterk gespeeld en de hele film bleef daardoor interessant. Het verhaal ging ook steeds dieper en uiteindelijk zat er een prima einde aan. Zeker een aanrader voor liefhebbers van dit soort werk.

avatar van Jisraw

Jisraw

Ik vind die stem van Hugo Weaving ronduit geniaal. Hij is eigenlijk de beste man voor de bijrol. Ik weet niet waarom maar ik zie hem nog geen hoofdrol spelen maar in The Matrix deed hij het perfect, LotR aswell en hier was zijn stem ook weer geweldig. Goede film maar doet zich origineler voor dan dat hij is.

avatar van nacht

nacht

leuke film, waar je je aandacht bij moet houden. ik kon mijn aandacht er niet bijhouden, maar toch een geweldige film

avatar van finalman

finalman

Jisraw schreef:

en transformers als Megatron

avatar van The Last

The Last

finalman schreef:

en transformers als Megatron

Zo bijzonder vond ik die stem van Megatron ook weer niet.

avatar van finalman

finalman

Maar het is wel de stem van Weaving

avatar van Jisraw

Jisraw

finalman schreef:

Maar het is wel de stem van Weaving

Beste vind ik nog in Matrix, geniale stem.

avatar van da pass

da pass

Een film die je van het begin tot het einde bezig houd. Het plot gaat zo diep dat de kijker het zich geen moment kan veroorloven om de aandacht te verliezen. Dat zal ook niet gemakkelijk zijn bij deze film. Het verhaal kent zo veel onverwachte wendingen en WOW momenten dat je alles om je heen vergeet.

Het puntje van de zalm was wel het accent van de acteurs en de vele vechtscènes die de film rijk is. Maar vooral de combinatie van het mysterieuse van V (dat erg sterk uit de verf komt door zijn stem) en het verhaal dat richting de waanzin gaat maakt deze film een aanrader.

Het oordeel: 5 Sterren

avatar van Rulo

Rulo

Hele sterke, indrukwekkende film. Alleen jammer dat je het gezicht van V niet te zien krijgt
Goed over nagedacht, al zie ik wel veel overeenkomsten uit andere werken. Bijvoorbeeld 1984 van George Orwell. Of The Island en dan bedoel ik voornamelijk het idee van "the contamination"
Stem van V is heel sterk.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk cool filmpje dit! Omdat de film direct indrukwekkend begint is het niet moeilijk om de rest van de speelduur je aandacht er ook goed bij te houden. De film weet constant te boeien en kent een aantal geweldige scenes. Het personage V is supercool wat mij betreft. Dat haar, dat masker, de lange mantel, de stem en de geweldige vechtkunsten laten je toch elke scene weer boeiend naar hem kijken. Natalie Portman die de rol van Evey speelt begint een beetje moeizaam en kent jammergenoeg in de beginfase van de film een paar ongeloofwaardige scenes, maar na een tijdje weet ze dit goed recht te draaien. Erg sterke acteerprestatie van haar over het algemeen.

Het verhaal boeide me jammergenoeg wat minder. Het hele politieke gedeelte deed me niets en er ontbreekt veel te veel psychologishe diepgang. Het schijnt op een gegeven moment allemaal zo briljant in elkaar te zitten totdat een paar dingen jammergenoeg op een simpele manier worden afgeraffeld. De scenes waarin we zien dat Portman in de cel verblijft en erachter komt dat V de man achter ''alles'' is was redelijk sterk en ook als we erachter komen dat V dit alles doet om wraak te nemen uit naam van de zijn celmaat aan de andere kant van de muur was toch redelijke verrassend en leuk opgezet. Het verhaal bewijst dus toch dankzij een paar scenes redelijk intelligent in elkaar te zitten.

Geen bijzondere film, maar leuk vermaak voor een doordeweekse avond als deze. Dikke voldoende dankzij goede acteerprestaties van vooral Weaving en Portman en een paar leuke scenes!

avatar van CineCritic2517

CineCritic2517

"Een film die je van het begin tot het einde bezig houd. Het plot gaat zo diep dat de kijker het zich geen moment kan veroorloven om de aandacht te verliezen"

diep...hmmm heb het woord nog eens opgezocht in het woordenboek maar het heeft nog steeds de zelfde betekenis. Grappig dat iemand deze film 'diep vind. Het was allesbehalve dat. een beetje antibush dit, een beetje anti-totalitair dat..pfff vreselijk simplistisch gedoe..

Wat de film natuurlijk compleet ruineert is Nat Portman die zichzelf niet eens uit een natte papieren zak kan acteren tenzij ze 100% van haar eigen karakter in haar rol toebedeeld krijgt (zoals in Closer). Heb de film niet eens kunnen uitzien uit pure frustratie over haar 'acteer prestaties'.

But...to each his own.

1/5

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Niet uitzien, dan ook zo mans zijn om niet te oordelen.

avatar van Lad

Lad

Schitterende film, die in mijn ogen een plaats in de top-250 verdient.;)

avatar van Parisa

Parisa

Briljant thema, goed uitgewerkt, bijna geweldig geacteerd en de scene met duizenden V's deed het erg goed bij mij. Zo ook V's 'training' van Portman en de toestand van het briefje.

avatar van perfection

perfection

een film die nooit gemaakt mocht worden!!!!

.....bedoeld voor mensen die de weg kwijt zijn.....

avatar van Parisa

Parisa

perfection schreef:

een film die nooit gemaakt mocht worden!!!!

.....bedoeld voor mensen die de weg kwijt zijn.....

Maar, geldt datzelfde niet voor Rocky? Meppen zonder inhoud? Dat is naar mijn mening nog een tikkeltje erger.

Ik hoop dat mensen niet van plan zijn V te immiteren. Als dat wel zo is; kijk een keer Misery en laat je ideologie door de film varen.

avatar van Wouter

perfection schreef:

Vertel...

avatar van perfection

perfection

Wouter schreef:

Vertel...

Nee...

Offtopic en gezeur verwijderd.

avatar van CineCritic2517

CineCritic2517

L. luchtloper schreef:

Niet uitzien, dan ook zo mans zijn om niet te oordelen.

oh? hoe verklaart u deze drogreden?

avatar van serpente89

serpente89