• 9.381.779 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.376.605)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Morris Kessler

avatar van twg

twg

koreaan schreef:

Joe Pesci is natuurlijk dé ster van de film.

Hij heeft er niets voor niets een Oscar mee gewonnen

Jij VINDT Joe Pesci de ster van de film

ik vind iedereen die bij een bij een film zijn of haar goed doet een ster van de film. Maar dat is hoe ik erover denk.

avatar van koreaan

koreaan

Jij VINDT Joe Pesci de ster van de film

Een beetje raar verhaal je bent zeker vergeten rol in te vullen. Toch is Joe de stér,

avatar van Cipriani

Cipriani

Zeer goeie en realistische film over het leven van een maffia loopjongen. Na deze film gezien te hebben, droom ik er soms wel eens over om zelf ''wiseguy'' te worden haha, 5*

Cipriani schreef:

Dat hebben wel meer mensen

avatar van pjutter

pjutter

inderdaad eeen heel realistische film,

ik had er helaas wat meer van verwacht,

het was nogal simpel allemaal, niet echt een onverwacht verhaal, gewoon scarface maar dan in de maffia..

Ik zeg niet dat het geen goede film is, het is een hele mooie film, maar ik had meer verwacht van de # 12!!

hij is 4* waard

avatar van Benja

Benja

Hoe kun je goodfellas nou weer met scarface vergelijken? daarbij is goodfellas een waargebeurd verhaal en scarface TOTAAL niet.

avatar van enzyme

enzyme

Fantastische film, vooral Joe Pesci met zijn fantastische opmerkingen en grappen.

Voor mij 1 van de beste films ooit.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Echt een meesterwerk dit.

Allemaal sterke rollen en zoals Koreaan al zei;

Pesci blinkt ook in mijn ogen net iets meer uit dan de rest

avatar van nickdeleuw

nickdeleuw

peterteunisen schreef:

Beste maffiafilm die ik ooit heb gezien!!

ben ik met je eens!

avatar van Riddick

Riddick

Net gezien en vond het geweldig, moet zeggen dat ik elke rol goed vond maar Joe was goed en De Niro zoals altijd ook en.. Liotta kan het ook als Mafia. wat ik nog wel vond tegenvallen was het einde, het was te snel vond ik.. en ik vond het wat hebben van Donnie Brasco maar dat komt omdat het verhaal dichtbij elkaar ligt ( ex-fbi informant enzo ).. naast dat geef ik hem toch nog 5*, want is gewoon een goede film..

avatar van tevelenco

tevelenco

Soh wat viel deze film tegen zeg.

Zeker na het lezen van al die positieve berichten.

Waar ik andere maffiafilms als "donnie brasco" en "a bronx tale" erg goed vond sloeg deze film voor mij de plank volledig mis.

Ik vond de film traag, saai, langdradig en totaal niet boeiend en of spannend.

Waardoor het voor mij met 139 minuten wel een erg lange saaie zit werd.

avatar van die Lange

die Lange

Riddick schreef:

donnie brasco had wat van deze film bedoel je, deze film is toch wel een paar jaar eerder uitgebracht

avatar van jpglaarh

jpglaarh

de officiële titel is GoodFellas. Met een F. Ik denk ik zeg het even, opdat deze site nog enige waarde mag krijgen

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

In de opening credits (die maatgevend zijn; niet de poster of videohoes) wordt de titel met alleen maar hoofdletters gespeld; als je daar kleine letters van maakt (voor de database) is er geen reden meer om halverwege de titel een extra hoofdletter aan te houden.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

jpglaarh schreef:

opdat deze site nog enige waarde mag krijgen

avatar van ambijans

ambijans

Maffiafilm met een vleugje humor, Joe Pesci in een glansrol. ****

avatar van Materny

Materny

Sterke film maar valt net buiten mijn top-10.

Maar zeker een van de beste maffia-films ooit, geen twijfel over mogelijk.

Respekked

Aardige maffia film die het voornamelijk van ijzersterk acteer werk moet hebben. Een interessant begin(deed me enorm aan A bronx Tale denken) met een sterke voice over( Liotta erg goed, de Niro gaat bij Casino op den duur vervelen). Daarna kijkt de film vlot weg en doet het typische maffia wereldje, wat ik goed vond aan Donnie Brasco, het hier ook weer uitstekend. Maar dan... Dan komt de down fall waardoor ik Scarface en Casino heb uitgezet. Waarom kunnen gangsters niet een keer een hele film de koning zijn?? Erg vervelend dat ze telkens weer een graf voor zichzelf graven...

twijfel tussen 3,5* en 4*...

4 sterren, voor de scène met Cousin Avi(uit snatch weet zijn naam niet) "Get you shining box boy"

avatar van Anarchist

**** 1/2

avatar van Cipriani

Cipriani

Respekked schreef:

twijfel tussen 3,5* en 4*...

Is niet cousin Avi uit Snatch, het is Frank Vincent, die speelt niet in Snatch

Respekked

hij lijkt er wel erg veel op!

Respekked schreef:

hij lijkt er wel erg veel op!

Maar het is hem niet

avatar van Anarchist

Anarchist

beste maffia film die ik ooit gezien heb (een pak beter dan the godfather)

**** 1/2

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Goeie film bijna net zo goed als Scarface..

avatar van Jason28

Jason28

De zoveelste Maffia-topper, een van de grootste tevens, Joe Pesci steelt hier voornamelijk de show die kleine opdonder maar neemt niet weg dat de hele cast dik in orde is, gewoon een superfilm!!!

avatar van macc

macc

Respekked schreef:

Dat is gewoon de moraal van het leven als misdadiger, zo zul je eindigen als je voor dat leven kiest, anders wordt het wel een beetje te mooi voor woorden.

Daarnaast is het ook nog gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, dus om er opeens een ander einde aan te geven..

macc schreef:

Ja dat zal best. Het was ook niet echt een serieuze vraag, meer een mijmering. Een keer wat anders dan die eeuwige down fall

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Ik snap gewoon niet waarom mensen deze film zo goed vinden. Huilen met de wolven in het bos, denk ik zo. Scarface & Once Upon A Time In America, dat zijn pas goede maffiafilms.

Met 1 probleempje dat Scarface geen maffia film is

Met 1 probleempje dat Scarface geen maffia film is

....en dan krijgen we die discussie weer