• 9.376.945 stemmen

Independence Day: Resurgence (2016)

Sciencefiction / Actie | 120 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Independence Day 2

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Liam Hemsworth, Maika Monroe en Jeff Goldblum

Releasedatum: 23 juni 2016

Plot Independence Day: Resurgence

"We had twenty years to prepare. So did they."

Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramm­a om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Jake Morrison

General Adams

avatar van Materny

Materny

Kollinski schreef:

Ik heb sowieso niks met films waarin pubers neergezet worden als super ervaren piloten.

Dat is namelijk niet realistisch want een goed piloot ben je namelijk pas na jaren van veel trainen en jaren van ervaring.

Bij Red Bull rijdt momenteel een puber de gevestigde orde bij tijd en wijlen aan gort.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Alleen de SFXin het begin hield me nog op de been.. wat een draak van een film.. Ik ben zelfs in de bios in slaap gevallen in het midden .....

Wat een tegenvaller.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Niet slecht en de film heeft mij kunnen entertainen. Maar dit is wel zo'n typische 1x en daarna nooit meer film. Deel 1 is bijna op alle fronten beter op een aantal uitzonderingen na dus, namelijk: de bruine Adam Sandler ook wel Will Smith genoemd ontbreekt hier. Ik heb hem ook geen seconde gemist. En hoewel het ongetwijfeld een ode aan Will Smith is, (zo van dat alleen hij zoiets kan), lukt het Liam Hemsworth niet om zo'n Alien knock-out te slaan. En O wat haat ik die scène in deel 1. Hier dus een stuk leuker (los van het mogelijke feit dat ze er eigenlijk de coolness van Will Smith ermee willen benadrukken)

Ik kan waarschijnlijk op een verjaardag een avond vol lullen en zeggen dat iedereen stil moet zijn, want ik ga vertellen wat er allemaal niet klopt aan deze nieuwe Independence Day. Maar dat weet je met dit soort films. En eigenlijk heb ik wel goede hoop voor deel 3, want Resurgence lijkt een soort inleiding voor deel 3 te zijn. Wel wat overbodig, want deel 2 lijkt erg op deel 1. Maar de reden is natuurlijk lekker cashen en de film is dan ook alweer een dikke hit. Nou tot slot, wanneer de humor, de actie, de bekende koppen en de special effects je goed bevallen, dan kun je hier al redelijk van genieten.

Een 5 is te laag en een 6 is te hoog.. Maar vooruit.. 3,0*

avatar van voskat

voskat

De gebruikelijke lompe CGI en verder niks.

Liam Hemsworth en Charlotte Gainsbourg zijn ronduit irritant (de ene kan blijkbaar zijn geschreeuw niet inhouden als hij met zijn vingertje bij een trekker in de buurt komt... de ander maakt er gedurende de hele film een sport van om haar neusgaten recht op de camera te richten).

Erg jammer. De eerste film was tamelijk dom, maar stak nog wel goed in elkaar qua opbouw. Dit is van het niveau Sharknado.

Kleine pluspuntjes zijn Angelababy en Dr Okun's relatie, hoewel ook daar veel te weinig mee wordt gedaan.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Independence Day Resurgence (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

ps. Ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een laptop.

Independence Day Resurgence is absoluut geen fantastische disastermovie, maar wel een entertainende sci-fi actiefilm met een hoop speciale effecten … en je mag zeker niet méér verwachten dan dat, anders kan je weleens teleurgesteld zijn. Deze film bevatte best genoeg vermakelijke actiescènes, maar er waren geen iconische shots/scènes zoals in de originele film (Witte Huis). Goldblum, Pullman en Hemsworth waren aangenaam en voegde een hoop charme toe, de rest van de cast was overbodig (zelfs Hirsch voegde absoluut niets toe). Uiteindelijk is Independence Day Resurgence niet het vervolg waarop ik gehoopt had, maar ik heb me wel 2 uurtjes aardig geamuseerd.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Pff, moet nu al twee boutfilms gaan bekijken waar Maika een armoedig bijrolletje in heeft. Deze regisseur kan trouwens ook niets goeds doen. De eerste Independence Day was al een bedroevend niveau. Zijn films zijn alleen maar bangmakerij voor een goedgelovig doelpubliek dat in meer dan 50 procent van de gevallen nog gelooft in de plausibiliteit van zo een scenario. Deze kan letterlijk niets goed doen, en nu pikt deze mijn favoriete actrice in. Zeg iemand tegen die vent dat die aub op pensioen gaat... .

avatar van Zwolle84

Zwolle84

TornadoEF5 schreef:

Je kunt hem dan gerust skippen hoor. Ik heb niet eens doorgehad dat ze erin speelt terwijl ik haar wel ken, dus erg opvallend zal haar rol niet zijn.

Nee joh, niemand nam die eerste Independence Day qua verhaal serieus, was gewoon heerlijk vermakelijke onzin.

avatar van Kollinski

Kollinski

Materny schreef:

Ja dat is waar, echter Max rijdt al vanaf zijn 4e jaar in een kart. Dus hij heeft nogal de nodige ervaring reeds gehad, bovendien heeft hij een bijzonder talent, en hij is de eerste puber ooit in de formule 1 dus uiterst uniek. En Max behoort NIET tot een Legacy Drivers groepje ofzo op zijn 18e. Ook Max moet nog veel ervaren, leren en... winnen.

Vergelijk dat nou eens met die straaljagerpilootjes van deze film Independence Day. Welke puber zit al vanaf zijn 4e jaar in een straaljager? Dat is onmogelijk, dus tot een Legacy Squadron behoren als puber van 18 jaar is volkomen kolder en onrealistisch. Ik zeg niet dat pubers geen talent hebben, dat bewijst Max heel mooi, maar je hebt nou eenmaal ervaring nodig in dit leven. ALLES draait om ervaring in dit leven. En door de jeugd het idee te geven dat ze alles al kunnen zodra ze het eitje uit rollen is een verkeerd beeld scheppen van de werkelijkheid. Je weet wel, de echte wereld, iets waar pubers met hun mind al geheel niet meer inzetten als je het mij vraagt.

avatar van Walter S.

Walter S.

Die film is toch sowieso 100% ongeloofwaardig? Beetje raar om je bij zo'n film op 1 ongeloofwaardig detail te focussen. Of behoor jij tot het goedgelovig doelpubliek dat in meer dan 50 procent van de gevallen nog gelooft in de plausibiliteit van zo een scenario?

avatar van murtcelP

murtcelP

Teleurstellend vervolg op de zeer leuke SF-film uit 1996!
De hele setting, waarbij de mensheid de afgelopen 20 jaar alien-technologie is gaan gebruiken is opzich goed gevonden en ook wel logisch na het einde van deel 1, maar toch is het een stuk minder cool. Het was in deel 1 gewoon heel erg vet dat ze in een ufo gingen vliegen, maar nu vliegt iedereen met fusion en lasergeweren, dat wordt allemaal iets te veel Star Wars. Daardoor is voor mij de spanning weg die eigenlijk bij een alien-invasie hoort.
De special effects zijn misschien wel beter dan 20 jaar geleden, wat ze er dan mee doen is ook weer minder angstaanjagend. Geef mij dan maar de actie uit 1996, waar veel gebruik is gemaakt van modellen! Ouderwets misschien, maar wel veel vetter!
Wel leuk om Jeff Goldblum weer eens te zien (waar was hij eigenlijk al die tijd?), hij blijft een coole gast! De cast bestaat wel uit heel veel personages die niet veel toevoegen.
Nog een gemiste kans was om het idee over het andere, virtuele alien ras dat de aarde wil helpen, niet beter uit te werken. Waarschijnlijk komt dit in deel 3 meer aan bod, waar het einde wel duidelijk naar verwijst.
Ik zet deel 1 nog wel een keertje op! **

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

In de bioscoop gezien. Recensie was al niet zo goed, maar we hoopten op een relaxte actie/sciencefiction film, even zonder te veel nadenken genieten van wat actie en spektakel.

Het verhaal is totaal niets. Niet te volgen ook eigenlijk. Onbegrijpelijk dat een acteur als Jeff Goldblum hier in meespeelt, zo gooi je je reputatie werkelijk te grabbel.

Wel wat special effects en zo, maar het slaat allemaal echt nergens op. Ok, het is SF dus het hoeft niet realistisch, maar we konden ons gewoon niet inleven in de film door de oerdomme momenten.

We zijn er tegen het einde van de film maar uitgegaan. We hebben wel zitten lachen in de film omdat het hilarisch werd van stupiditeit. En dan kwam er weer zo'n "preek" van iemand die iets belangrijks had te melden in de film.

Mensen, als je niet zo veeleisend bent en je denkt niet na tijdens de film of het allemaal wel enigszins realistisch is, dan kun je deze film best gaan kijken.

Maar anders, no way. Het is werkelijk een aanfluiting.

1,5 ster omdat we bijna de slappe lach kregen.

avatar van Bluebird59

Bluebird59

Ook gezien in de bios. Volgestampt met een overkill aan verwoesting en overigens schitterende CGI waardoor je je verstand lekker op 0 kan zetten. Leuk voor de fans van deel 1 zoals ik dus. Al blijft de afwezigheid van Will Smith het grootste manco van de film. De humor was ver te zoeken.

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Kollinski schreef:

Volgens mij heeft hij juist veel geoefend ook door middel van het gebruik van een Gaming Rig met Stuur en alles er op en eraan.

Dat bestaat ook voor vliegen. En daarnaast, zijn er genoeg jongere personen die in heel veel dingen beter presteren dan de oudere garde....

Dat je ervaring nodig hebt dat snap ik. Maar je scheert nu de jongeren eigenlijk over één kamp. Man er is me veel talent in de wereld, die er gewoon mee geboren zijn, met de aanleg ervoor.

Dat terzijde. De film lijkt me eigenlijk wel goed vermaak. Dus best benieuwd naar al het spektakel.

avatar van murtcelP

murtcelP

Kollinski schreef:

De eerste film was redelijk goed, maar deze vervolgfilm slaat werkelijk nergens op.

Deze film speelt wel in onze tijd, maar het is een parallelle wereld, vanaf 1996 uit deel 1. Er zijn grote verschillen: we hebben alien-technologie, er heerst wereldvrede en de verdediging tegen een alien-aanval is erg belangrijk. Verder leren we niet heel veel van deze maatschappij, maar je kan je indenken dat de opleiding tot piloot en astronaut heel anders is dan bij ons

avatar van rr66

rr66

Het was een mooi gemaakte, en vwb actie, een onderhoudende film, maar het verhaal...

Een alliantie onder leiding van amerika, val maar aan zonder na te denken...KOTS!

Uiteindelijk kunnen ze dus de door hun zelf veroorzaakte shit opruimen, en dan kloppen ze zichzelf ook nog op de borst.

En een boorgat met een diameter middenin de oceaan... Volgens mij kan daar een heleboel water in!

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Kan in de verste verte nieteens in de schaduw staan van deel 1,wat een belachelijke flop !

avatar van sean-penn

sean-penn

Emmerich heeft een voorliefde voor rampenfilms. Niets mis mee en er zijn zeker leuke films in dat genre o.a The Poseidon Adventure of The Towering Inferno om er twee op te noemen. Zijn films komen bij lange na niet in de buurt en dat is jammer en vreemd omdat de eerder genoemde films eerder vermakelijk dan goed te noemen zijn.

Hoe hoger het budget, des te slechter de film wordt. Een knappe prestatie en de ambitie om de slechtste film ooit te maken is ongeloofwaardig maar het wordt steeds zwaarder om bij dat standpunt te blijven na het zien van deze film. Zouden hij en Michael Bay stiekem in een geheime wedstrijd zitten of wellicht in een complot. Complot klinkt zo ongeloofwaardig, vooruit een wedstrijd dan. Je krijgt punten voor explosies, voorspelbaarheid en dood en verderf maar je krijgt punt aftrek zodra de film kwalitatief beter wordt, zo hebben de twee kemphanen afgesproken. Geen idee wie dit gaat winnen maar ze liggen nek aan nek. Spannend hoor.

Is er nog iets positiefs te zeggen. Elk begin heeft een einde dus ja. De marteling eindigt na twee uur en kun je de ellende weg drinken.

avatar van pvl63

pvl63

Een vervolg dat geen vervolg had moeten zijn. Independence Day was een heel aardige film, tikje ongeloofwaardig misschien maar wel spannend van begin tot einde, humoristisch en met een aardige boodschap ("volkeren der Aarde verenigd u"). Dit vervolg is leuk voor de kassa's maar biedt weinig vertier. De film komt erg traag op gang met m.i. nutteloze beelden over de Maanbasis. Het wordt pas echt leuk in het laatste half uur als de Queen op hol geslagen is. Laat er a.u.b. geen derde deel komen!

avatar van RuudC

RuudC

Genieten!

Doe ik nu nog steeds trouwens als ik tussen alle (vooral) negatieve reacties scroll. Met een brede glimlach lees ik vooral dat veel mensen de film niet begrepen hebben. Dat veel mensen niet snappen dat ze naar een film van Roland Emmerich hebben zitten kijken EN dat Resurgence een compleet legitiem vervolg is op de eerste film (die overigens erg slecht is en daarmee absoluut vermakelijk). Tuurlijk is het jammer dat Will Smith er niet bij is, maar eerlijk gezegd heb ik hem ook niet gemist.

Eerst maar eens even de goede punten van de film: visueel ziet het er bijzonder goed uit. Goede special effects, waar de eerste film op dat vlak behoorlijk tekort schiet. Een wereld van verschil als je ze naast elkaar zet. De designs zijn erg sterk. De ruimteschepen zien er fantastisch uit. Ik heb daar echt van zitten genieten. Ook de scenes binnen het moederschip, maar ik vermoed dat veel kijkers zich niet beseffen hoeveel tijd en energie daar in gestoken is. Het deed me veel aan het werk van H.R. Giger denken en dat is natuurlijk erg positief. Had soms ook het idee naar een Alienvervolg te kijken. Aan de kant van de mensen was het ook goed gedaan. Het parallelle tijdsverloop vond ik overtuigend. Veel jankerds zien alleen maar de Amerikaanse vlag, terwijl de belangrijkste piloot een Chinese (vrouw mensen, een vrouw!!) is. Zelfs een paar dialogen in het Kantonees. Een andere toffe held van het verhaal is een Afrikaanse warlord. Stiekem ook mijn favoriet trouwens.

Veel acteurs zijn teruggekeerd en hebben grote of kleine glansrollen teruggekregen. Ik heb wel een zwak voor Jeff Goldblum en hij levert halverwege de film met die rare schreeuw nog iets af waar nog veel om gelachen kan worden. Ook leuk was het met Bill Pullman (had wel iets gestoorder uit de hoek mogen komen), Judd Hirsch en Brent Spiner. Het voelde zodoende aan als een reünie. Verder is het gewoon weer een strijd tegen aliens die op papier superieur zijn en daardoor heb ik geen seconde getwijfeld over of ik eigenlijk wel naar een Independencefilm aan het kijken was. De humor zit 'm (net als de eerste film) in de opmerkingen en de kleine dingen. Ik heb me rot gelachen toen ik die lelijke hond op de achterbank zag zitten en de dronken Ieren.

De slechte kant van de film? Nou, ik vind Independence Day 2 niet bepaald de beste film die ik ooit gezien heb. Het enige waar ik me echt aan gestoord heb, is het personage van Floyd Rosenberg. Vervelend lulletje dat best mocht sneuvelen. Het is geen 1996 meer, maar verder is deze prent in alles gerechtvaardigd om het vervolg op Independence Day te zijn. De makers proberen er zelfs nog een paar dingetjes in te stoppen om het allemaal wat grootser en interessanter te maken en daar slagen ze IMO wel in. Het doet me denken aan Highlander 2, omdat de opzet hetzelfde is, alleen begrijpt praktisch niemand de humor en het verhaal (plus toevoegingen). Ik kwam voor een lollige, foute actie/scifi en kreeg dat. Missie geslaagd!

avatar van Macady

Macady

RuudC schreef:
Genieten!

Ik twijfelde tussen 3.5 en 4. 3.5 geworden, kan we verder helemaal in bovenstaande vinden. Prima en vermakelijk vervolg.

avatar van orko82

orko82

Dr. Okun het enige lichtpuntje. Zegt genoeg. Bordkartonnen karakters gaan vrij snel irriteren. Je dient emotioneel labiel te zijn om met deze karakters mee te kunnen leven. Helaas kon popcornspektakel het cijfer niet omhoog trekken.

avatar van Macady

Macady

Ik ben echt verbaasd over jullie lage stemmen. Ik vind het echt een prima vervolg.

avatar van mrklm

mrklm

Grootse effecten, een uitbundige soundtrack, veel angstig kijkende gezichten. Dat is zo'n beetje de formule achter deze overbodige sequel. Je zou haast denken dat de film een slaatje probeert te slaan uit Brexit en de desintegratie van de Europese Unie. Ongetwijfeld moet iemand gedacht hebben dat de tijden waarin we leven een sequel rechtvaardigen: wereldwijd is immers de strijd met de 'vreemdelingen' uit het buitenland losgebarsten. Helaas is dat idee niet ontstaan uit oprechte zorg om de wereld, maar uit commerciële overwegingen. Daarvoor kunnen we Hollywood niet veroordelen, maar wel om het maken van een leeghoofdig SF-actieprul als dit.

avatar van Lennert

Lennert

Teveel gejank om niets van het publiek. Er is een groot gemis aan Will Smith in de film en Liam 'Not Chris' Hemsworth doet weinig om dit op te lossen, maar Goldblum, Pullman, Hirsch en Spiner zijn nog steeds goed op dreef. Beste nieuwkomer is echter Deobia Oparei die een supertoffe actierol neerzet en wat mij betreft de volgende film (want ja, die moet er van mij echt komen) een nog grotere rol mag krijgen. Maika Monroe na arthouse films als It Follows of kleinere films als The Guest ineens in zo'n productie zien is op zijn minst interessant te noemen, al denk ik dat zij in de minder over the top films toch net iets meer acteertalent laat zien dan hier. Nevermind, het ergerde me allemaal ook niet.

De actie was gewoon goed. De trailers lieten de film erg duister lijken, maar op het moment dat Goldlbum met zijn droogkloterige stem commentaar geeft op het feit dat de aliens iets tegen monumenten hebben, kon ik mijn lach niet inhouden en was ik vooral blij dat het niet zo'n droeftoeterige zeikfilm werd. Er mocht gelachen worden, dat hebben mijn kompaan en ik in de bioscoop dan ook veelvuldig gedaan. Om Goldblum, die verdomd lelijke hond, Hirsch en dronken Ieren op een boot. Leuk iets om Spiner's character homoseksueel te maken. Het viel volgens mij de social justice warriors op internet nog niet op, terwijl het er juist erg respectvol ingezet werd.

Op naar een vervolg. Verreweg de leukste film die ik dit jaar in de bioscoop heb gezien na serieuze fronsfestijnen als Batman VS Superman of cartoonesque computerzooi a la Jungle Book. Independence Day: Resurgence is wat mij betreft een schot in de roos. Laten we dan ook gewoon eerlijk toegeven dat de eerste film ook niet goed was maar gewoon leuk.

avatar van RealLife

RealLife

"Shit nog 10 minuten en we moeten nog 23 clichés erdoor jagen, snel snel!"

2.*

avatar van Filmspecialist

Filmspecialist

Vreselijke film,

Krijg het idee dat de teksten vanaf een papiertje worden voorgelezen, kansloos en inspiratieloos acteerwerk. De grapjes zijn ook gewoon niet leuk, als je het al grapjes kan noemen

De special effects mogen dat wat beter zijn dan in de voorganger van 20 jaar geleden maar heb geen moment op het puntje van mij stoel gezeten.

Rommelig en flinterdun verhaallijntje.

Heb hier geen goed woord voor over, zo maar even een goede film van The Asylum opzetten

avatar van Biosguru

Biosguru

Onbedoelde parodie op Verhoeven's Starship Troopers. Jammer, vooral met Fichtner moet het toch mogelijk zijn wat meer tongue in cheek momenten te krijgen. Nog een gemiste kans is dat er geen Bollywood dansnummer inzat, lijkt me een koude douche voor het Indiase publiek. Mischien in deel III

avatar van KingJ

KingJ

op herhaling met extra veel CGI en nauwelijks enige diepgang

aan de andere kant wel entertainend en af en toe een goede (visuele) grap

avatar van Antonev

Antonev

13 in een dozijn filmpje, maar wel een met strakke actie en effecten! Zoals hierboven al aangegeven wordt: weinig diepgang en weinig verrassend.

avatar van grid8400

grid8400