• 9.378.340 stemmen

Independence Day: Resurgence (2016)

Sciencefiction / Actie | 120 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Independence Day 2

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Liam Hemsworth, Maika Monroe en Jeff Goldblum

Releasedatum: 23 juni 2016

Plot Independence Day: Resurgence

"We had twenty years to prepare. So did they."

Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramm­a om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Jake Morrison

Julius Levinson

General Adams

avatar van patrickman

patrickman

deel 1 echt een topper. jaren gewacht op deel 2 wat was dit slecht en had me zo verheugt !

avatar van FlorisV

FlorisV

Ik vond de film zo slecht nog niet. Ik was niet zo dol op Hemsworth en ik miste misschien de betere humor van het eerste deel. Maar visueel is deze helemaal up to date, hij ziet er erg goed uit. Er zitten heel spectaculaire scenes in die ik nog nooit zo over the top heb gezien.

Er zit ook wat meer sympathie in dan de doorsnee blockbuster. Verder heel vergelijkbaar met de vorige: niet bepaald geloofwaardig, bepaalde dingen gaan veel te makkelijk, maar het is 1 grote pretpark rit. Als bonus is er wat nieuws en cools bedacht in de verhaallijn wat een kleine opening naar een vervolg maakt.

Wie het vorige deel goed vindt en deze slecht, lijkt opeens heel andere criteria toe te passen...opeens moet er nu wel een geraffineerd en uitgebreid plot in zitten? Naast Oscarwinnend acteerwerk?

Dit is prima vermaak gewoon, niks mis mee.

avatar van horizons

horizons

FlorisV schreef:

Nee hoor. Criteria hetzelfde. Maar vergelijk gewoon eens de opbouw, de spanningsboog en fun uit deel 1 met deel 2. Blijft van deel 2 niets meer over.

avatar van Antonev

Antonev

Het lijkt wel of er van het budget van 165.000.000 ongeveer 164.000.000 miljoen naar de special effects gegaan is.....Het ziet er gelikt en spectaculair uit, maar het verhaal en de uitvoering is zo bedroevend slecht, dat het gewoon pijn aan de ogen doet.

avatar van ehgeahrev

ehgeahrev

Ben voortdurend in slaap gevallen tijdens het bekijken van deze dure miskleun. Oké, ik was moe maar dan nog. Een meeslepend en beklijvend verhaal is het absoluut niet. Ik kan me enkele uren later mijn dromen beter herinneren dan de flarden film. En wat een knappe acteurs! Maar dan letterlijk enkel het snoetje.

avatar van mnrk

mnrk

That's... definitely bigger than the last one.

Het vervolg op ID van Roland Emmerich is zoals we van deze man kunnen verwachten, veel spectaculaire beelden en special effect's...

Het verhaal is deze keer niet zo heel boeiend te noemen, maar alles erom heen zorgt toch voor heerlijk vermaak waardoor de film gewoon lekker weg kijkt...

Leuk is om weer de cast te zien uit de eerste ID en dit aangevuld met wat andere acteurs, hierdoor krijg je toch wat binding...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb volop genoten van deze bizarre popcornflick die tot mijn verbazing maar 2 uur duurde. Het vlóóg om. Roland Emmerich, samen met Michael Bay door zelfbenoemde cinemakenners toch wel de meest verguisde regisseurs sinds de uitvinding van bewegend beeld, neemt beproefde bombastische testosteron elementen uit alle spektakelfilms van de afgelopen 30 jaar en voegt ze samen in 120 minuten vermaak.

Voorganger Independence Day uit 1996 (ook bekend als "ID4") is een legendarische film. Niet bijster briljant, maar wel baanbrekend en trendsettend en vooral: vermaak, vermaak vermaak. Boem, droge grap, spannend, grap, aliens, wereld bijna kapot, boem boem boem eind goed, grap, al goed. Will Smith miste ik alleen in de trailer, want in de film zitten meer dan genoeg verwijzingen en zelfs een heleboel acteurs uit het eerste deel. Eerlijk is eerlijk: zonder de bekende gezichten was het allemaal wel een stuk minder cool geweest. Want als een cast niet mee wil doen aan een sequel, voelt die film meteen al minderwaardig aan. Acteurs willen vaak niet voor niets hun naam er niet aan verbinden.

Resurgence doet het allemaal dunnetjes over en voegt hier zoals gezegd allerlei beproefde elementen aan toe. We hebben twee ruwe-bolster-blanke-pit piloten die elkaar niet kunnen luchten of zien (hallo Maverick en Iceman uit Top Gun), de wetenschapper waar weer eens niemand naar wil luisteren, naasten die het loodje leggen, leiders die het niet overleven en worden opgevolgd door anderen. We hebben gewonnen, oh nee, nu wel. Nee toch niet, nu dan? Oh nee. Lieve kindertjes die gered moeten worden, een dikke Afrikaan, een Chinees meisje en een comic relief personage die de meest bizarre situaties overleeft. En last but not least: een lekker stukje patriottisme waar menig Nederlander van walgt, maar iets wat gewoon een cultuurverschilletje is tussen ons en Hollywood.

Een dikke mix van talloze popcornelementen. Ik kan daar best van genieten. Nergens prentendeert deze film een Taxi Driver of Schindler's List te zijn. Je weet waar je voor gaat zitten en het heeft geen enkele pas om deze film langs dezelfde meetlat te leggen als Pi of Forrest Gump. Ik beoordeel films altijd op de mate waarin ze slagen wat ze beogen te doen. Deze film wil vermaken en dat lukt.

Niet alleen kijkt het heerlijk weg, de special effects zijn weergaloos en ik heb geen enkele misser kunnen ontdekken. De personages zijn van bordkarton en hier hadden oscarwinnaars niet veel meer van kunnen maken. Bij Bill Pullman vroeg ik me altijd af waarom hem geen grootsere carrière ten deel was gevallen na de legendarische speech uit Independence Day, maar hij valt in deze film wel een beetje door de mand als houten klaas. Al het jonge grut is vrij inwisselbaar en lijkt ook op elkaar. Ik kan die Hemsworth-broers allemaal niet uit elkaar houden en verwissel ze ook wel eens met Chris Pratt, Chris Evans en nog een half dozijn andere mooiboys die al dan niet Chris heten. Maar soit, het irriteert nergens.

William Fichtner is een beetje de blanke Morgan Freeman aan het worden. De acteur die zo'n beetje opduikt in iedere film met een budget van meer dan 1000 dollar. Ik vond hem niet heel erg veel 'gravitas' hebben in zijn rol als generaal. Robert Loggia, die we nog zien met een cameo tijdens de Independence Day-viering, deed dit 20 jaar geleden overtuigender. De beste man overleed in december 2015 trouwens. In de scène waarin hij te zien is, wordt ook zijn vrouw Audrey voorgesteld, die overigens ook in het echt Audrey heet en ook echt zijn vrouw is. De film is dan ook aan Loggia opgedragen.

Resurgence heeft precies de juiste hoeveelheid humor. Als het allemaal wat te serieus dreigt te worden komt er weer een leuke grap, waarbij ik de schatzoekers erg leuk vond, maar ook Jeff Goldblum's zelf-pariodiërende "They like to get the landmarks..." even wil vermelden. Mensen die zeggen dat er geen humor in deze film zit, moeten hun ogen opendoen en er wat citroensap in doen. Veel lolliger moet het ook niet worden, want dat gaat ten koste van de spanning.

Een kleine irritatie zijn de luchtgevechten tussen mensen en aliens. Net als in deel 1 nemen (letterlijk) enorme zwermen van beide kampen het tegen elkaar op in de lucht, waarbij alle vliegtuigjes tezamen één grote zwerm strontvliegen vormen. Maar als de film dan inzoomt op één of twee piloten dan blijkt binnen die chaos elke piloot heel overzichtelijk zijn eigen luchtgevechtje te voeren met één alien vliegtuigje. Dat is ronduit merkwaardig.

Maar het punt waarbij ik echt even mijn wenkbrauwen fronste was toen werd onthuld waar het nou allemaal om draaide. De film (en misschien toekomstige franchise) werd daarmee ineens een soort Star Wars en ik had wat moeite met die omschakeling.

Desalniettemin dikke 4 sterren.

Meer van dit soort films aub. Bier en popcorn staan klaar.

Alvast bedankt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuke voetnoot trouwens:

Independence Day: Resurgence - Wikipedia - en.wikipedia.org

The filmmakers refrained from shooting in India or portraying any prominent Indian monuments as being damaged to avoid potential protests and legal action from Indian religious groups and activists.[55] Originally, Dubai was planned to land on Paris in the scene depicting the mothership destroying Europe while using Asian monuments pulled out by its gravitational pull. However, following the November 2015 Paris attacks, filmmakers reconsidered and instead had Dubai land on London. Emmerich said, "After the attacks, we felt it wasn't right to have the Burj Khalifa crashing on the Eiffel Tower, so we dumped it on the London Eye instead. The English can take it."

Wat een slecht vervolg. En zo ongeloof waardig.

Tuurlijk is het SF maar dan nog......

Voorbeeld iemand ligt al ruim 7000 dagen in coma en word wakker en doet gelijk de hoela-hoep dans.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mop van de dag: Independence Day ongeloofwaardig noemen en dat als argument gebruiken tegen de film... Ik vrees dat je de ongeloofwaardigheid er ECHT wel bij moet nemen

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

omdat je toch moet blijven lachen ook als de helft van de wereld vergaat hier de honest trailer

avatar van plumke

plumke

niet zo beste film vergeleken met eerste deel

avatar van ErikP

ErikP

Soms ziet het eten er heerlijk uit en schep je veel op je bordje. Maar zodra je gaat eten valt het behoorlijk tegen. Je eet met lange tanden en je hebt nog maar een kwart van je bord leeg gegeten. Hoe krijg ik in vredesnaam de rest nog naar binnen? Nou, zo verging het mij ook met het kijken van deze film. Ik had hoge verwachtingen, maar alles viel me een beetje tegen. Het is me dan ook niet gelukt om de hele film aandachtig te kijken. Ik zat mijn emails te doen tijdens de film, heb een wasje gedraaid, eten gemaakt, gegeten, de boel opgeruimd, mijn agenda voor de komende tijd bekeken, nu.nl bekeken en dit alles gedurende het "kijken" van de film. En dan nog vond ik de film langdradig, het tempo te laag.........Dat zegt genoeg denk ik. Als ik geen €6 voor het huren had betaald was ik allang afgehaakt. Ik wil wel waar voor mijn geld Ben en blijf een Nederlander.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb deze 2e film nog steeds niet gezien, enkel door het feit dat de recensies zo slecht zijn. Toch ga ik er één dezer dagen toch naar kijken, al is het alleen al omdat ik graag sciencefiction zie. En als het een regenachtige koude dag is dan moet het raar gaan wil ik deze film niet helemaal uitkijken. Ben wel benieuwd of ie echt zo slecht is. Die enkele hoge waarderingen ? Ik weet ook nog niet wat ik daarvan moet denken. Eerst zelf maar eens kijken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Net gekeken en ik kwam er achter dat ik de film al wel gezien had. Kun je nagaan, ik wist echt niet meer dat ik hem al gezien had. Dat zegt dus genoeg. De film is te overdreven vind ik. Even voorop gesteld, ik ben een echt science fiction liefhebber, maar dit is meer een fantasiefilm. Nee, dit kan en mag nog niet in de schaduw staan bij films als bv. Interstellar. Dat is tenminste een echt goeie SF. Dit is gewoon weer zo'n film die het van de special effects moet hebben, en zelfs die vind ik niet heel geweldig. Nee een zware tegenvaller na de 1996 versie.

En ik ga ervan uit dat er nog een 3e film achteraan komt. Tenminste zo doen ze het wel laten lijken. En daar zit ik na deze film al helemaal niet meer op te wachten, of ze moeten een andere regisseur nemen dan Roland Emmerich want die bakt er niet veel van.

avatar van René8

René8

Iedereen die deze film nog moet zien: veel sterkte!

avatar van Jimske

Jimske

Na het lezen van enkele reacties hier, toch maar de sprong gewaagd om het vervolg op het schitterende Independence day te bekijken.

Het werd me al vrij snel duidelijk dat de personages de film niet konden dragen en regelmatig irritatie opwekten. Travis Tope aka de vriend van Hemsworth was volgens mij nog de meest vervelende van het hele zooitje ongeregeld. Het verhaal was van de pot gerukt, zo slecht heb ik het in jaren niet gezien. Zeker als je bedenkt dat we 20 jaar na datum zijn. Tenenkrommend slecht en lachwekkend hoe sommige scenes overkwamen. (Hemsworth die staat te pissen terwijl de aliens vanuit het raampje kijken, of de crazy dokter die na 20 jaar coma zomaar weer kan lopen als een fris hoentje, etc) De film probeerde van tijd grappig te zijn, maar slaagde hier hoegenaamd niet in.
Waar je binnen de eerste film nog kon meevoelen met de karakters goed gedoseerd met humor en een pakkend verhaal, faalt dit vervolg in al deze punten grandioos.
De special effects waren trouwens te nadrukkelijk aanwezig, en probeerde het flutverhaal te compenseren (wat dus niet lukte).
het compleet achterlijk plot (met die robotachtige bol) was dan ook een makkelijke hint naar een waarschijnlijk nog belachelijker vervolg. 1,5*

avatar van Tarkus

Tarkus

20 jaar na de eerste film is er deze tweede.

Maar men had hem beter niet gemaakt.

Ondanks de betere speciale effecten, logisch 20 jaar later, is het maar een povere opvolger van het eerste deel.

Leuk wel enkele originele castleden terug te zien, uiteraard ook 20 jaar ouder, maar het verhaal is veel te zwak.

En je hebt al snel het gevoel dat je alles al een keertje hebt gezien, in de eerste film namelijk, maar toen was alles nog een verrassing, nu is het té voorspelbaar !!

avatar van Tweetie

Tweetie

Geen topfilm, maar ik vond deze beter dan het origineel. Dat was echt ontzettend zwak, deze was best vermakelijk. Brent Spiner terugzien was ook een genot.

avatar van PEN15

PEN15

Met veel tegenzin zitten kijken (zag hem tijdens een lange intercontinentale vlucht). Typisch zo'n film om geld uit je zak te kloppen zoals Jurassic World en Finding Dory die je door het sensationele success en dito reputatie van de voorgangers toch wel naar de bios doen lokken. Wat een inhoudsloze film met een dringend gebrek aan verrassingen en originaliteit. Nu heb ik verder eigenlijk maar één ding te zeggen: we weten met al die films als Close Encounters en Super 8, maar zeker ook de vorige Independence day natuurlijk, dat we die buitenaardse wezens niet eerder zullen zien dan het laatste deel van de film (met Super 8 was dat letterlijk de laatste minuten), maar allemachtig zeg.. moeten ze dat nou weer doen. Het publiek is het toch nog niet allemaal vergeten, waarom moeten we er nou weer op zitten wachten? Wanneer komen ze eens met iets nieuws? Hij kostte 165 miljoen en heeft al dik 390 miljoen opgeleverd. Mag ik lachen om iedereen die weer braafjes zijn hardverdiende duiten heeft ingeleverd aan die oppervlakkig geldbeluste filmindustrie? U vraagt, wij draaien!

Overigens is de Alien uit de gelijknamige film uit 1979 vele malen beter en realistischer dan de CGI troep uit deze film.

Dat niet alleen, maar het ontwerp van de Xenomorph uit Alien was exponentieel creatiever en fantasierijker. De wereld mist een begaafd kunstenaar als HR Giger nog ontzettend.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

Filmkriebel schreef:

geweldige reactie. En je hebt helemaal gelijk.

Science fiction moet je nu eenmaal met een korreltje zout nemen. Tuurlijk zou zo iets kunnen gebeuren want ik ben er van overtuigd dat er in het heelal intelligent leven is. Maar dan nog moet je een film als deze niet te letterlijk opvatten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Al moet je wel het verschil tussen geloofwaardig en realistisch in de gaten houden. Binnen de kaders van een onrealistische wereld kan iets wel geloofwaardig zijn. Zo zij de Jedi binnen Star Wars wel geloofwaardig, geluid in de ruimte echter nog steeds niet (al stoor ik me daar dan weer niet aan).

En juist sciencefiction mag van mij wel geloofwaardig blijven, sterker: daar draait het zo ongeveer om.

En die reactie vind ik dan zo gek niet daarom, je mag best enige geloofwaardigheid verwachten binnen het onrealistische. Al is ID4 dan weer niet het beste voorbeeld om daarvan uit te gaan, daar hebben jullie weer gelijk in.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

mjk87 schreef:

je mag best enige geloofwaardigheid verwachten binnen het onrealistische.

Dat is een noch vlees noch vis discussie eigenlijk. Als iets hoe dan ook ongeloofwaardig is zoals je zelf zegt, door foute wetenschappelijke facts, dan zijn het zonder meer fouten van de makers, waar niet over is nagedacht, dus onopzettelijk. Maar dat kun je ook in oorlogsfilms of historische films hebben. Ik denk niet dat de user op wie ik commentaar had dat voor ogen had.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Oei. Vanmiddag Independence Day gekeken, na vele jaren. Blijft een erg vermakelijke film.

Eigenlijk deed ik dat vooral om daarna, vanavond, deze te zien.

Dan zie je het verschil in kwaliteit zeg. Wat een afgeraffeld ding is dit. Zit geen fatsoenlijk rustmoment in, alleen maar hup, hup, hup, vort met de geit. Actie om de actie, meer niet. Had ik beter die van twintig jaar geleden gewoon nog eens kunnen gaan kijken. Bah.

avatar van Noodless

Noodless

Och...ik heb me niet verveeld, maar uiteindelijk is het maar een povere bedoening geworden.

Veel actiescènes en visual effecten vliegen je om de oren.....maar dit alles biedt geen garantie voor een goede film. Eerlijk gezegd was ik ook geen fan van zijn voorganger want die had ook heel wat belachelijke scènes en flauwe personages. Dus mijn verwachtingen lagen al niet hoog. 5/10

avatar van arno74

arno74

Een tegenvaller, ik vond deze film veel te veel op een beperkte leeftijdscategorie gericht, namelijk pubers en tieners (en op volwassenen die uiteraard van zulke films houden). Dit blijkt uit meerdere scenes, zoals de dialoog tussen leidinggevende die hem verbiedt om te vliegen en de piloot:

You are grounded!
- Can I still watch TV?

Ook de aanwezigheid van tieners die auto kunnen rijden zonder rijbewijs en de vele scenes met de schoolbus wijzen daarop. Aliens willen de aarde aanvallen, en wat gaat de alienkoningin doen? Een schoolbus achternazitten, uiteraard... [ Dat zal een Amerikaanse tiener vast enorm aanspreken, maar het is volstrekt onzinnig.

Er is nog meer mis met deze film maar dat is hier al ruimschoots besproken. Independence Day was geen geweldige film, maar wel een beetje een icoon, en verdiende daarmee een betere/serieuzere vervolg. 1,5*

avatar van scorsese

Matige film waarin 20 jaar na de buitenaardse invasie er een groot verdedigingsnetwerk is opgesteld. Dit late vervolg is een stuk minder avontuurlijk vergeleken met het eerste deel en ook de humor komt een stuk minder goed uit de verf. Alhoewel de special effects uitstekend zijn, is het minder baanbrekend dan destijds. HIer en daar wel vermakelijk, maar niet genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van MadMekx

MadMekx

Mooie SFX maar de rest gewoonweg zwak. Natuurlijk is het popcorn amusement maar het verhaal was natuurlijk flinterdun, het acteren was "gemaakt", helemaal Jef Goldblum volledig op de automatische piloot. sjonge-jonge doe even je best man. Hij lijkt me een acteur die toch ook best in serieuze thriller of drama films kan spelen maar hij kiest voornamelijk dit soort dingen. Jammer, zeker als ie dan zo speelt.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Niets strijkt tegen de haren in, maar evenmin kietelt iets het verstand. De acteurs herhalen hun rollen naar behoren (waarbij het charisma van Will Smith in het hart van de film wel wordt gemist), de FX zijn uitstekend zoals te verwachten, de personages zijn uiterst voorspelbaar (zou die vriend van de held zijn Japanse pilote kunnen inpalmen? zouden de hartsvrienden hun ruzie nog bijleggen? zou Bill Pullman zich nog van zijn wandelstok ontdoen en zijn nepbaard afscheren?) en de plot is één grote herhalingsoefening. Nergens vervelend, nergens stimulerend.

avatar van Triple G

Triple G

Ik kan me wel vinden in Captain Pervert's verhaal. Zo heb ik deze film ook grotendeels ervaren. En met de juiste instelling aan een film beginnen en waar je op dat moment zin in hebt. Dat pakte best leuk uit zojuist... ?