• 9.378.430 stemmen

Independence Day: Resurgence (2016)

Sciencefiction / Actie | 120 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Independence Day 2

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Liam Hemsworth, Maika Monroe en Jeff Goldblum

Releasedatum: 23 juni 2016

Plot Independence Day: Resurgence

"We had twenty years to prepare. So did they."

Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramm­a om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Jake Morrison

Julius Levinson

General Adams

avatar van coumi

coumi

Wat een zure kritieken hier. Vraag me überhaupt af waarom mensen die tussen de 0 en 2 als beoordeling geven deze film al gaan kijken, want bij Emmerich weet je toch precies van te voren wat je krijgt? Kijk dan niet, of heb je echt niets beters te doen dan? En dan de opmerkingen dat dit vervolg zo veel lijkt op deel 1(hilarisch!), wat had je dan van deze sequel verwacht?
Nee, mensen, iets genuanceerder: dit is gewoon het hersenloze popcorn vermaak wat je kan verwachten. Niet de slechtste vervolgfilm ooit wat ik hier ergens las, wel minder dan het eerste deel. Maar wie het orgineel goed vond te doen(en gezien het bioscoopsucces waren er dat een hoop) zal dit vervolg zeker niet als verschrikkelijk ervaren. Wat Emmerich verkeerd doet in vergelijking met het orgineel is dat hij het verhaal te snel afrafelt. Hij geeft zichzelf en de kijker nauwelijks tijd om met name de nieuwe personages fatsoenlijk te introduceren en de spanning op te bouwen(het sterkste punt van het orgineel), waardoor je nauwelijks binding voelt met het verhaal en dit meer als een maar half geslaagde achtbaanrit zal ervaren. Gelukkig zijn er nogal wat karakters bij van twintig jaar geleden, wat dan weer wel een onmiskenbaar pluspunt is. En ja, zoals altijd bij deze regisseur zitten er in zijn overvolle films verschillende onzin scènes en enkele ronduit idiote personages met idem dito dialogen tussen(denk zijn gevoel voor maar deels geslaagde humor), maar dat kun je makkelijk wegstrepen tegen het goed uitgevoerde spektakel, de redelijke actie en de sterke CGI.
Nee, deze Duitser heeft wel eens slechter formulewerk geleverd(Godzilla, 2012, 10,000 BC) dan deze Resurgence, echt waar. En ach, dat derde deel wil ik ook wel zien, want als de aankondiging aan het eind juist is(mensen gaan op jacht naar de aliens), dan krijgen we uiteindelijk dan toch de plotwending waar de critici hier toch wel naarstig naar verlangen.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Als je van een onzinnig verhaal en veel special effects houdt, dan zit je best wel goed met deze prent van Roland Emmerich. Er is al wat geschreven over de personages: verwacht geen uitgediepte karakters en rijke intermenselijke relaties. Maar voor twee uur ongecompliceerd visueel spektakel kan ik net een voldoende geven.

avatar van The Oceanic Six

coumi schreef:

Dit zijn altijd van de meest kansloze opmerkingen op deze site. Helemaal als je beseft dat het over het vervolg van Emmerich zijn beste film en 1 van de beste films van de 90's gaat, waarbij de verwachtingen dus hooggespannen zijn. Dat bijna iedereen zwaar ontevreden over dit vervolg is zie je wel aan de cijfers. Vergelijk ze maar eens met die bij het origineel.

Altijd lachen als users mensen verwijten dat ze een film kritisch durven te benaderen...

avatar van Tommeh

Tommeh

coumi schreef:

Het klopt dat Emmerich sinds deel 1 enkel en alleen meuk heeft gemaakt, maar net als vele anderen hier is deel 1 voor mij pure nostalgie. Toen ik de trailer van deze film zag was ik oprecht benieuwd, daarom ben ik deze film gaan kijken.

Nee, mensen, iets minder genuanceerd: Dit is gewoon troep.

avatar van michaeljanssen

michaeljanssen

Independence Day is zoals bijvoorbeeld Titanic een van die films die half Nederland heeft gezien. In mijn beleving was Independence Day ooit een keer een echte topper. Van dit vervolg had ik dan ook veel verwacht. Met name de graphics stellen erg teleur (lijkt wel alsof de film 5 jaar gelden al is opgenomen maar nu pas wordt uitgebracht). Met de actie zit het wel snor maar het verhaal stelt echt zwaar teleur. Niet nadenken, gewoon kijken is het devies.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Heerlijke film .

Er was een klein stukje wat iets wat saai was maar dat was echt maar heel kort.

Voor de rest was de film echt vermakelijk en de zoon van Wil S leek ook echt op hem

Ik kijk de laatste tijd geen films meer hellemaal uit MAAR deze dus wel.

1 van de betere films die ik in tijden heb gezien en daarom verdient hij volgens mij een 5

avatar van Alucard133

Alucard133

Ik heb de eerste independence day in Tuschinski zaal 1 gezien en vond hem toen episch.

De effecten waren voor die tijd zeer goed te noemen.

De film was ook knap vernieuwend qua opzet en verhaal, ondanks dat er natuurlijk al zat

Alien films waren.

Uit respect voor het eerste deel heb ik deze ook gezien en ben zwaar teleurgesteld.

In deze tijd met CGI is de waarde van special effects behoorlijk afgenomen, dus moet het een

beetje van de andere elementen komen en daar schort het aan alle kanten aan.

Zonde dat een aantal acteurs uit het eerste deel zich hiervoor hebben laten strikken.

Al met al beschamend; ik had echt een betere poging verwacht.

Pulp.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

oke,,,het is heerlijk bubble gum vermaak.

Geen inhoud,maar het kijkt voor een tijdje lekker weg,,en dan is het ook wel klaar.

Roland Emmerich weet als geen ander om destructie in beeld te brengen.

Zo ook hier,,,punt is alleen dat na 2012 spektakel niets dat meer gaat overtreffen,kwa mega instorting betreft.

Waar het in de eerste film dat toch vooral de grote publieks trekker was,,,zoiets hebben we nog nooit gezien.

Maar.dus,gewoon spektakel,met hier en daar wat voorspelbaarheid, gelukkig is niet alles geheel een herhaling van zetten.

Blijkbaar is Roland Emmerich nog zeker niet klaar , en gaat voor een trilogie.

Tenminste ,,het einde lijkt overduidelijk ruimte voor een deel 3.

Of we daar nou op zitten te wachten?

avatar van RonHoogvliet

RonHoogvliet

Zelden zo'n bagger film gezien. Slecht acteerwerk, geen verhaal en talloze clichés overgoten met een Amerikaans patriottisme waar je tenen krom van gaan staan.

Overigens is de Alien uit de gelijknamige film uit 1979 vele malen beter en realistischer dan de CGI troep uit deze film.

Kortom, ik vond hem niet zo goed

avatar van MovieMind

MovieMind

De luchtige humor, spanning en opbouw zoals Independence Day is in Resurgence minder of zelfs niet aanwezig. Totaal geen verrassingen en het geheel kwam maar inspiratieloos over. Ook kon de cast mij niet bekoren, kreeg zelfs de indruk dat een aantal acteurs die voor de tweede keer een rol mochten bekleden er spijt van hadden dat ze een handtekening onder het contract hadden gezet.

Dit was inderdaad niet al te best, sterker nog...het was maar matig.

avatar van skipy05

skipy05

Erg positief verrast. Je moet wel voor de over de top actie zijn. Dat je weet dat het goed komt op het einde weet je nu eenmaal met dit soort films. Verhaal was goed, nu niet heel origineel is.

Het zag er wel erg mooi uit. Acteurs doen het goed. De stukken humor komen altijd goed over in dit soort films.

avatar van Mondragon

Mondragon

coumi schreef:

Sorry, de eerste film was legendarisch. De eerste keer dat we zo'n special effects zagen. En het verhaal zat prima in elkaar. Deze 2e film mag de naam Independence Day niet eens dragen. Het was ver-schrik-ke-lijk!!!!

avatar van njirem

njirem

Lekkere special effects maar een dooie zeester verzint nog een beter plot. Bagger.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

This is humanity's last stand

20 jaar terug was Independence Day een film waar ik naar uitkeek en die me niet had ontgoocheld. Deze sequel viel me ook nog redelijk mee, en geloof me, ik ben zeker geen fan van Emmerich. Vooral visueel is dit een echt goed vormgegeven SF film, en heeft me op dat vlak geen seconde verveeld. Maar waarom altijd bigger? Ze willen groots doen met een ruimteschip van maar liefst 5000 km diameter maar hebben de capaciteiten niet om dat geloofwaardig te maken. En met zo'n enorm schip moeten er toch miljoenen aliens zijn die de wereld zouden overspoelen? Zucht, ook dit is Independence Day, ook dit is Roland Emmerich. Twice as big, half as fun las ik ergens maar dat vat het goed samen. De patriottische dialogen komen ook niet echt enthousiast over alsof de acteurs het zelf wat beu zijn. Het plot is wat je er van kan verwachten en waar alles mogelijk lijkt te zijn. Het is een film om voor de grote spektakelwaarde te consumeren en tegelijk je hersenen op "on hold" te zetten. Tot slot: een plezier om de acteurs uit de eerste film terug te zien: Pullman, Goldblum, Hirsch..

avatar van Barry83

Barry83

Uit nostalgisch oogpunt moet je deze film gewoon kijken. Daarom dat je bepaalde karakters uit het origineel weer terug ziet komen was voor mij eigenlijk ook meteen het hoogtepunt van de film.

De film begint heel sterk vind ik, maar niveau zakt steeds verder weg. Vooral de special effects waren bedroevend slecht en het plot was ook weinig vernieuwend en erg voorspelbaar. Vond zelfs dat er veel kinderachtige scenes in de film aanwezig waren. Weet dus niet of deel 3 een goed idee wordt?

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Are we dead?

We're okay.

You peed in your pants?

Uh, yeah.

Yeah, me too.”

Ik had nooit gedacht dat ik Will Smith in een film zou missen. Wel voor alles is het een eerste keer. En verdomme ik mistte onze vriend Smith in deze vervolgfilm op de kaskraker uit 1996. Niet vanwege zijn acteertalent of zijn goede looks. Maar wel vanwege zijn droge humor en zijn somtijds hyperkinetisch gedrag. De geest van Smith werd wel in ere gehouden door het kortstondig vertonen van een foto ergens in een presidentiële corridor. Zijn afwezigheid in deze film was te wijten aan een fataal ongeluk tijdens een testvlucht. Als waardige opvolger wordt zijn stiefzoon Dylan (Jessie T. Usher en gelukkig niet Smith’s zoon Jaden zelf) te hulp geroepen.

Het grote verschil met zijn voorganger is het totaal gebrek aan geloofwaardigheid en spanning. Bij de blockbuster van 1996 was de buitenaardse invasie zo briljant in beeld gebracht, dat als er ons ooit zo iets te wachten stond het hoogstwaarschijnlijk gelijkaardige vormen zou aannemen. In deze film is alles zo over de top en buiten proporties dat het belachelijk overkomt. Als je al naar die afmetingen van het buitenaards schip kijkt, begin je je al vragen te stellen. Dit gigantische schip palmt zo maar eventjes een kwart planeet in beslag. Voordeel is dat de aangebrachte verwoestingen en ravages zo immens zijn dat dit weer indrukwekkende beelden oplevert waarbij de CGI afdeling hun beste beentje kan voorzetten. Het moment dat de steunpoten van het gevaarte zich in het aardoppervlak ingraven, zorgen voor hallucinante beelden waarbij aardig wat vasteland wordt omgewoeld en een reusachtige tsunami over een continent raast. Vergeleken met deze is die uit “San Andreas” een miniem golfje.

Over het verhaal zelf dan maar. Verwacht niet al teveel diepgang of baanbrekende vernieuwingen in vergelijking tot de kaskraker uit de jaren 90. Het is niet meer of minder dan een tweede poging van die buitenaardse krijgsheren om de aarde te veroveren en bepaalde resources te plunderen. Het enige verschil is dat door het bestuderen van het achtergelaten buitenaards materiaal na de eerste confrontatie, de mensheid zich drastisch heeft kunnen verder ontwikkelen. Resulterend in een mega installatie op de maan om nieuwe aanvallen te kunnen counteren, een futuristisch uitziende maatschappij, een verdedigingslinie rondom onze aarde door gebruik van bewapende satellieten en de technologie om intergalactische reizen tegen lichtsnelheid te maken. Men had echter niet in de gaten dat twintig jaar geleden een noodsignaal verzonden werd vanuit een buitenaards schip, gelegen in de Afrikaanse woestijn waar Afrikaanse rebellen een jarenlange strijd voerden tegen in de woestijn rondlopende marsmannetjes. Maar het signaal in de X-band frequentie dat gedetecteerd werd op het moment dat het moederschip vernietigd werd, kon men niet in detail bestuderen. Het resultaat is een tweede aanval. Een aanval die volgens oud president Whitmore (Bill Pullman)niet te stoppen is : “They are coming back. And this time we won't be able to stop them”.

De cast is een mengeling van oudgedienden en de nieuwere generatie. Zo zie je dus weer Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch en Brent Spiner verschijnen als hun twintig jaar ouder alter ego. Hun uiterlijk verraad de voorbijgevlogen jaren. Hun intelligentie daarentegen is nog even fris en kwiek. De meeste problemen waar ze voor komen te staan worden in een oogwenk opgelost door spitsvondige voorstellen en intuïtieve bedenksels. Een beetje te vlug naar mijn oordeel waardoor het allemaal somtijds ongeloofwaardig overkwam. En van spanning is er dan ook niet echt sprake. Verder kon ik de soms melige humor ook niet echt appreciëren. Al bij al is deze tweede film een klein beetje een tegenvaller. Toegegeven, de beelden zien er spectaculair uit. De speciale effecten zijn magistraal (maar dat was te verwachten). En de actiescènes zijn fenomenaal. Maar er was geen kippevelmoment in deze film. Echt indruk maken deed het niet. Maar heb je eens zin in een visueel spektakel, dan mag deze blockbuster zeker niet ontbreken op je bucketlist. Ik hoop alleen dat over 20 jaar de nazaten van die vervelende marsmannetjes niet hetzelfde plan bedenken.

avatar van Leno

Leno

Alles wat het eerste deel zo leuk maakte werkt hier averechts. De karakters zijn ineens irritant en veel te serieus, de actie en special effects zijn 13 in een dozijn en de humor komt niet uit de verf. Daarbij is het verhaal onzinnig, niet spannend en eigenlijk gewoon saai. Daarbij neemt de film zich veel te serieus! Hemsworth speelt een waardeloze hoofdrol (wat een saai acteur!) en dan is het wachten op het einde van de film, die dan ook nog een opening naar de vervolg laat. De bezoekersaantallen hebben die opening wel weer gedicht. Gelukkig.

Hmf. wat een b-film zeg.

En dan te bedenken dat het niet eens van The Asylum is.

Overigens hilarisch om Charlotte Gainsbourg hier in tegen te komen. Hahahahah.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

kos schreef:

Overigens hilarisch om Charlotte Gainsbourg hier in tegen te komen. Hahahahah.

Inderdaad zeg. Die leek in haar gedachten in een compleet andere film te spelen, zelden iemand zo buiten de boot zien vallen.

theone1984

Zeer mooie film, spannend van het begin tot het einde. Moet wel toegeven dat ik Will Smith miste. En ik vond de eerste ook net iets beter. Ik snap helemaal niet dat sommige mensen dit een b-film noemen en slecht geacteerd. Die kennen echt niks van films volgens mij, ik zou dan ook zeggen, als ge er niks van kent hou dan uw mening voor uw eigen. Dus al bij al een zeer mooie en interessante film.

avatar van james_cameron

Prima mee vermaakt hoor, maar dit late vervolg voelt op de één of andere manier toch veel minder episch aan dan het origineel. Dit ondanks de vaak geweldige en grootse special effects. Personages en plot zijn ongetwijfeld debet aan dit gevoel- beiden zijn ondermaats. Vooral naar het einde toe wordt alles steeds flauwer en nogal belachelijk, toewerkend naar een schaamteloze opzet voor nog een deel.

avatar van Tommeh

Tommeh

theone1984 schreef:

Die kennen echt niks van films volgens mij.

Dus jij weet alles van films en daaruit blijkt dat dit wangedrocht één van de hoogtepunten in de geschiedenis van film is? Nog nét onder Shoot em up en Rush Hour 3 zeker?

Ik ben het bijna met je eens: Als je geen idee hebt waar je over praat hou dan alsjeblieft je mening voor je, want door te zeggen dat dit een mooie en interessante film is blijkt genoeg over jouw filmkennis.

@mods: Mijn excuses.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik ga even in op de berichten van theone1984 en Tommeh boven mij.

Het mag denk ik wel een feit zijn dat deze film geen diepere lagen en geen subtiele boodschap (of wat dan ook) heeft. Independence Day: Resurgence is zeer oppervlakkig en het draait maar om 1 ding: spektakel met een ''verhaal'' wat iedereen begrijpt.

Ja, ik kan mij goed voorstellen dat mensen hier dan ook heel erg van kunnen genieten, maar zeggen: ''Ik snap helemaal niet dat sommige mensen dit een b-film noemen en slecht geacteerd. Die kennen echt niks van films volgens mij, ik zou dan ook zeggen, als ge er niks van kent hou dan uw mening voor uw eigen'' is toch echt flauwekul. Of iemand moet mij kunnen vertellen wat ik allemaal gemist heb qua diepere lagen, boodschap en dat soort dingen. Ik ben geïnteresseerd.

Oké een B-film is dit trouwens sowieso niet en het acteren..., nou daar kan ik niets over zeggen. Ook dat ervaart iedereen weer anders. Net als de film in z'n algemeen en dat heeft niets te maken met verstand van films hebben ja of nee. Tenzij we technisch gaan zitten doen, maar dat laten we even achterwege.

avatar van Alucard133

Alucard133

Ik denk dat theone1984 een soort poging doet om te rellen.

Voor straf een ster minder.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Maar dan doet hij er misschien een ster bij..

theone1984

Lol zo grappig mensen die willen discussieren en een film afkraken gewoon omdat ze er niets van kennen en er niks van afweten.

theone1984

Btw jacobaco mijn vorige post was niet op u bedoelt want ik snap wel wat ge bedoeld, maar ik vind dat iemand die graag films ziet moet toch echt wel het verschil kennen tussen een A film en een B film. En ook tussen slecht acteren en goed acteren zeker vooraleer hij hiervoor een slechte beoordeling geeft.

avatar van Leander112

Leander112

Ik kon de film niet afkijken, echt te slecht

avatar van yesplease

yesplease

De film moet het hebben van de wereld die gemaakt wordt door de special effects. Mooi om te zien, maar inderdaad jammer van het magere plot.