• 9.377.553 stemmen

Army of Darkness (1992)

Horror / Komedie | 81 minuten / 96 minuten (director's cut) / 88 minuten (international cut)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 81 minuten / 96 minuten (director's cut) / 88 minuten (international cut)

Alternatieve titels: Evil Dead 3 / Army of Darkness: The Ultimate Experience in Medieval Horror / Bruce Campbell vs. Army of Darkness

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Embeth Davidtz en Marcus Gilbert

Releasedatum: 8 juli 1993

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Army of Darkness

"Trapped in time. Surrounded by evil. Low on gas."

Ash (Campbell) is in de 13e eeuw terecht gekomen en heeft het duistere boek De Necronomicon nodig om weer terug naar zijn tijd te komen. Helaas maakt hij een foutje bij het uitspreken van een vers uit het boek, waardoor hij een dodenleger oproept. Nu moet hij zijn 20e eeuwse kennis gebruiken om het boek terug te krijgen, het leger te verslaan en natuurlijk ook een mooie vrouw te redden.

Ashley 'Ash' J. Williams / Evil Ash

Duke Henry the Red

Possessed Witch

Cowardly Warrior / Second Supportive Villager / S-Mart Clerk

avatar van mikey

mikey

Chainsaw schreef:

Deel 2 is zeker geen remake van deel 1, maar gewoon een vervolg.

Het is een parodie op deel 1! Het is hetzelfde verhaal. Dit verhaal klopt ook niet als vervolg als je het einde van deel 1 je nog herinnert.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

mikey schreef:

Wat klopt er volgens jou dan niet ?

Deel 2 begint met een korte terugblik wat er met Ash en Linda is gebeurd (alleen zonder Sherry, Cheryl en Scott) en sluit vervolgens prima aan op het einde van Evil Dead, net als deze film prima aansluit op het einde van deel 2 ...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Op het eind van deel II schiet Ash nog een deadite uit de lucht, hier wordt hij meteen gevangen genomen door Arthur. Dat is het enige waar het vanaf wijkt.

avatar van mikey

mikey

Deel 2 sluit niet aan op deel 1. Het is namelijk hetzelfde verhaal, zonder sherry etc.. Zoals je zelf ook al opmerkte. Ik heb het begin van deel 2 maar even bekeken. Verder vind ik het nogal moeilijk te spoileren uit de andere films. Dat is illegaal .

avatar van Film Pegasus

Geweldige film. Met een droge humor die me deed denken aan Monthy Python. Kwalitatief blijft deze film een B-film, waarbij je niet teveel moet opletten bij de special effects, maar de humor en de absurditeit maakt veel goed. Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb.

avatar van Gehenna

Gehenna

Echt een hilarische film, boordenvol slapstick-achtige humor in razendhoog tempo opgevoerd.

Door dat "moordende" tempo leek de film veel langer te duren dan die 81min. die hij telt. 3.5*

Uncle_Junior schreef:

De enige die qua kin in de buurt komt is Quentin Tarrantino...

En Jay Leno dan?

avatar van otherfool

otherfool

Leuk laatste deel van de trilogie, dat nog maar eens liefdevol verder over de top gaat waar de eerste 2 delen waren gebleven. De skeletten waren maar matigjes gemaakt, maar ach... voer voor de fans!

3,5*.

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

grappige originele film, 4 sterren

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

als ik deze film wil begrijpen moet ik dan deel 1 en 2 gezien hebben?

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Heb hier de biosversie en director's cut op dvd, welke is beter?

Of allebei kijken?

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Net biosversie gezien, idd een tegenvaller na de vorige 2 geniale delen!

avatar van BlueSword

BlueSword

de enige deel die ik gezien heb,

de special effects vond ik niks maar het had ook wel weer iets.

erg droge humor met wat horror.

Eindelijk het alternative einde gezien. Hier is het dan :

www.angelfire.com/darkside/realmofhorror/armyof.htm

Je moet wel realplayer geinstalleerd hebben.

Enjoy!

avatar van g. lundgren

g. lundgren

dank je wel

FillumGek

Ik denk dat ik binnekort de Trilogy boxset maar aanschaf.

Heb helaas alleen deel 2 en 3 gezien, maar ik hoorde dat deel 1 minstens even goed is dus dit is een trilogie van topkwaliteit.

Campbell met zijn ongelovelijk droge handelingen en humor is echt keer op keer weer leuk om naar te kijken.

Samen met het crappy verhaal, crappy dialogen en crappy effecten is het een superleuke film Dit is voor mij ongeveer de enige film waarin de effects en dergelijke me gestolen kunnen worden. Dit is puur genot!

avatar van as

as

FillumGek schreef:

Ik denk dat ik binnekort de Trilogy boxset maar aanschaf.

Heb helaas alleen deel 1 en 2 gezien, maar ik hoorde dat deel 1 minstens even goed is dus dit is een trilogie van topkwaliteit. 4*

Als je deel 1 en twee alleen hebt gezien waarom stem je dan?

FillumGek

lol sorry, ik bedoel 2 en 3 aangepast.

avatar van Halcyon

Halcyon

Dit deel vond ik toch beduidend minder dan de vorige twee. De focus ligt naar mijn gevoel teveel op humor en te weinig op horror. Op die manier is de balans een beetje uit evenwicht, hetgeen in Evil Dead 1 zo nauwkeurig verzorgd was. Komt daar nog bij dat de humor eigenlijk helemaal niet m'n ding was, een beetje te kinderachtig allemaal. Een teleurstelling dus...

Mr Confused

Van Evil Dead zou ook een 4e deel komen + een remake.

FillumGek

Lijkt me niet verkeerd, zolang Campbell de hoofdrol vertolkt en Raimi regisseert.

Hoewel de special effects dan misschien té mooi worden voor een Evil Dead, als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van Halcyon

Halcyon

Als dat vierde deel dezelfde toer op gaat als deze Army of Darkness hoeft het voor mij niet echt. Vond Army of Darkness maar een zielige poging om een schitterend deel 1&2 af te sluiten. Te veel (slechte) humor en te weinig horror. Dus hopelijk heeft het vierde deel meer weg van het eerste.

avatar van foreli

foreli

Ik hoop echt dat er een evil dead 4 komt, ik vond evil dead 1 t/m 3 ook goed (mwa, army of darkness dan weer iets minder).

Halcyon schreef:

Het kon zijn dat de 4e als army of darkness 2 wordt uitgebracht.

FillumGek schreef:

In de remake zou Bruce niet van de partij zijn maar in het 4e deel weer wel.

avatar van HeatWave

HeatWave

Persoonlijk vind ik Evil Dead 1 en 2 iets angstaanjagenders hebben dan Army of darkness, maar hier staat de humor weer meer iets voorop en is ook iets absurder en dat heeft toch ook wel weer wat. Ik vind 'm dan ook best vermakelijk.

Mr Confused

De 2 verschillende eindes van de film. Beter kwaliteit dan ik voorheen gepost heb.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

3,5. een afknapper van de reeks.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Veruit de zwakste ja, al had deel 2 van mij ook niet zo gehoeven.. hij is wel vermakelijk natuurlijk, maar geen horror meer

avatar van Rocking

Rocking

Weer zo'n klassieker die horror en humor perfect mixed. Bruce Campbell is een perfecte acteur voor deze rol, ondertussen al 6 keer gezien denk ik, en blijft entertaining