• 9.373.780 stemmen

Army of Darkness (1992)

Horror / Komedie | 81 minuten / 96 minuten (director's cut) / 88 minuten (international cut)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 81 minuten / 96 minuten (director's cut) / 88 minuten (international cut)

Alternatieve titels: Evil Dead 3 / Army of Darkness: The Ultimate Experience in Medieval Horror / Bruce Campbell vs. Army of Darkness

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Embeth Davidtz en Marcus Gilbert

Releasedatum: 8 juli 1993

Plot Army of Darkness

"Trapped in time. Surrounded by evil. Low on gas."

Ash (Campbell) is in de 13e eeuw terecht gekomen en heeft het duistere boek De Necronomicon nodig om weer terug naar zijn tijd te komen. Helaas maakt hij een foutje bij het uitspreken van een vers uit het boek, waardoor hij een dodenleger oproept. Nu moet hij zijn 20e eeuwse kennis gebruiken om het boek terug te krijgen, het leger te verslaan en natuurlijk ook een mooie vrouw te redden.

Ashley 'Ash' J. Williams / Evil Ash

Duke Henry the Red

Possessed Witch

Cowardly Warrior / Second Supportive Villager / S-Mart Clerk

avatar van morpheus

morpheus

Laten we eerlijk zijn: dit is eigenlijk een heel erg slechte film. Maar met zoveel enthousiasme expres slecht gemaakt dat het weer leuk is.

Met dat laatste ben ik het dan weer niet helemaal eens. De one liners zijn fantastisch evenals sommige situaties maar eigelijk is dit een heel slap excuus voor een film. De 2e heflt is afgezien van enkele skeletgrappen totaal bagger. Als ze het express slecht hebben willen maken dan is ze het gelukt.

Eigelijk wel een superdroge film, totale bagger en toch wel stoer ook.....

Aaarg mixed messages?

avatar van xangadix

xangadix

Het slot waarin Ash tegen zijn collega zijn verhaal vertelt en vervolgens aangevallen wordt door een demon is denderend.

Ik vond ook dat hij na het midden wat inzakte, maar al met al toch een erg vermakelijke film.

avatar van MWX

MWX

Rujar schreef:

Ik heb hem laatst nog op DVD gekocht.

Blijft echt een super droge film.

Begrijp best dat sommige mensen deze film totaal niet kunnen waarderen, maar voor mij mag er nog een vervolg komen.

mocht je ooit op de site van bruce campbell zijn geweest. hij heeft gezworren dat hij nooit een evildead film meer zou maaken.

avatar van Bananas

Bananas

Wat mij betreft een cultklassieker.

Ijzersterke en droge humor met een routineus verhaal.

Mijn favoriete stuk is het moment dat hij de drie woorden moet uitspreken voordat hij het boek mag pakken.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

dit deel is eigenlijk nogal flauw, maar voor de horrorliefhebber waarschijnlijk vermakelijk.

horror valt dit nu ook wel niet echt te noemen. Army Of Darkness is gewoon een fantastisch grappige en hersenloze "actiefilm".

avatar van De GeuS

De GeuS

Meest vermakelijke deel van de "triology"....

avatar van Knoei

Knoei

vond hem wel lachen

Flipman

Ja, weet je, over de eerste twee delen heb ik heel veel goeds te vertellen (sterker dat heb ik gedaan ook!): maar over dit deel...

Ja, natuurlijk, hij is vermakelijk, maar hij neemt de voorgaande delen zo in de zeik, dus is het jammer dat deze film eigenlijk op geen moment eng is!

Maar als je kijkt om de humor, dan kom je zeker aan je trekken. Er zitten veel clichés in, die de film extra leuk maken!

Flipman schreef:

Ja, natuurlijk, hij is vermakelijk, maar hij neemt de voorgaande delen zo in de zeik!

Is dat zo erg dan? Het is weergaloos gedaan met een fantastische Bruce Campbell!

MWX schreef:

Dat is gewoonweg niet waar. Er is een linkje met de vraag of er plannen zijn voor een Evil Dead 4. Het droge antwoord van Campbell is droog: NO.

Flipman

Nee, maar er zijn wel plannen voor een remake van deel 1!

veel meer...

Zowel remake van Evil Dead al Evil Dead 4 ?

Raimi Talks More "Evil Dead" Movies

You all heard about the proposed remake of the Sam Raimi classic "Evil Dead", now comes word that that may not be the only continuation of the franchise.

Speaking with Zap2It, Sam Raimi confirmed that once his work with the "Spider-Man" franchise is all done, he'd definitely like to go back to his "Evil Dead" series - "I definitely want to do it and I think after -- whenever the Spider-Man jobs end -- I would love to dig in on that. That's something I'm really looking forward to."

What's surprising though is that while he's already approved the remake of his 1981 original, he doesn't plan to direct the remake. Instead, he wants to continue the story with a fourth film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het zou op zich best leuk zijn als Raimi een nieuw vervolg zou maken en het zou nog leuker zijn als Campbell weer zou meedoen ...

Die remake (niet door Raimi geregisseerd en niet met Campbell als Ash) zie ik echter nog steeds niet zo zitten ...

Chainsaw schreef:

Zekers

Flipman

Er moeten in elk geval veel mensen aan meewerken die dat ook aan de eerdere films hebben gedaan. Bruce Campbell is een must, Sam Raimi moet hem inderdaad gaan regisseren, maar als Raimi daar geen tijd voor heeft vanwege Spidey 3, dan lijkt Zack snyder van de Dawn Of The Dead remake me een goeie keuze.

djelle

Bij dit 3de en (voorlopig?) laatste deel, gooit Sam Raimi het wat over een andere boeg. Het resultaat is meesterlijk. Je krijgt een originele mix van superleuke horror, parodie, kitch, avontuur, een heerlijke antiheld, absurditeit, zwarte humor, actie en nog veel dingen waar ik nu waarschijnlijk zelfs niet aan denk. Zalig gewoon!!!

Wel nog even zeggen dat je er niet naar mag kijken met verwachtingen dat je een 3de evil dead-soortgelijke film krijgt. Het is zeer verschillend zoals ik al zei, maar leuk verdergebouwd op het einde van deel 2 en verrassend knap gedaan.

Dit is een absoluut meesterwerk! 5

avatar van Lennert

Lennert

Ben het er compleet mee eens! Ik heb hem laatst wederom gezien en mijn stem daarom maar meteen opgekrikt naar 5 sterren. Dit is gewoon kwaliteitsbagger!

mikey

Jongens, je mag niet deel 1, deel 2 EN deel 3 een 5 geven. dat is niet logisch. Deel een is gewoon de beste.

djelle

In dit geval vind ik het wel logisch. Eerst en vooral omdat ik ze persoonlijk gewoonweg alle3 even goed, even vermakelijk vond. Daarnaast is deel 2 gewoon eigenlijk praktisch hetzelfde als deel 1, maar het is zowat herwerkt in bigger budget-kwaliteit. Je kan het niet echt een vervolg noemen, eerder een verglanzing van zijn oorspronkelijk idee... Hoedanook, beiden zijn in mijn ogen alvast gewoon briljant.

Deel 3 is gewoon bijna een compleet nieuwe film! Zoals ik al omschreef: wat een originele en geslaagde mix van vanalles en nog wat! Je kan het moeilijk een zoveelste evil dead film noemen. Het is bijna totaal anders. En opnieuw een meesterwerk, die 5* meer dan verdient, persoonlijk. Waarom zou dit niet mogen?

mikey

Tuurlijk mag dat, het verraste me alleen. Ik vond deel 1 te eng voor woorden en vandaar een 5. Deze niet, en als comedy vond ik hem ook niet erg geslaagd. Maar de effectjes waren wel geweldig in dit deel. Ik noem ze maar 'deel' omdat dat makkelijk praat.

djelle

Ca va. Deze film is inderdaad veel minder eng dan deel 1. Dat is ook de bedoeling niet echt he. Heel de film weigert als het ware zichzelf in een hokje te plaatsen en wil wat anders zijn dan zijn voorgangers. Voor de rest is het is een beetje een mix van vanalles zoals ik al eerder zei. En het resultaat vind ik enorm heerlijk, daarom die 5.

Jij vond het blijkbaar niet zo meesterlijk geslaagd, niks aan te doen. Vond het alleen jammer dat je jou verwondering zo ongelukkig formuleerde. Je zei letterlijk dat het niet mocht, dat het niet mogelijk was... ben ik niet gewoon van jou.

mikey

Jep, baas in eigen buik.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jammer genoeg veel meer comedy dan horror, en niet altijd even geslaagde comedy. Bij Evil Dead 2 was de humor nog prima, fantastisch zelfs, maar hier lijkt t wel of Raimi even inspiratieloos was. Jammer want er had veel meer ingezeten.

gemaster

Een gezonde dosis onzin en enkele onvergetelijke one-liners zorgen ervoor dat ook dit deel erg vermakelijk is. 3,5 ster.

avatar van Disk

Disk

Hoe zei hij dat ook alweer? Give me some sugar baby!

gemaster

Ja dat zegt ie inderdaad ook ergens. Het was een feest van herkenning als Duke Nukem 3D veteraan zijnde.

avatar van Disk

Disk

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

avatar van xangadix

xangadix

Ooit in een interview gelezen dat Campbell het niet leuk vond dat zijn one liners in Duke Nukem 3d werden gebruikt: "Laat ze zelf wat verzinnen..!". Ik denk dat ik binnenkort weer eens een nostalgie-wedstrijdje met mijn collega ga organiseren. Veel te lang geleden..! De boog kan ook niet altijd gespannen staan.

gemaster

Het lijkt me toch wel leuk om een soort erkenning te krijgen doordat veel van je uitspraken zijn opgenomen in 1 van de beste shooters allertijden. Ik denk dat door Duke Nukem 3D deze film veel meer aandacht en waardering heeft gekregen.