La Marche de l'Empereur (2005)
Genre: Documentaire
Alternatieve titels: March of the Penguins / The Emperor's Journey
Frankrijk
Geregisseerd door: Luc Jacquet
Met onder meer: Charles Berling, Romane Bohringer en Jules Sitruk
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 22 december 2005
Plot La Marche de l'Empereur
"In the harshest place on Earth, love finds a way."
Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.
Pingouin père
Pingouin mère
Pingouin bébé
Narrator (Italian stemrol)
Narrator (English stemrol)
wal
Prachtige **** documentaire maar dan wel met de mooie en fluwelen stem van Morgan Freeman!
Deze film had ik bij Amazon (tweedehands ook nog) gekocht nadat ik hier las dat Urbanus het had ingesproken.... (dat leek mij een foute combinatie) Ik ben echt blij dat ik hiervoor gekozen heb. Je kunt het engels met een engelse ondertiteling wellicht beter volgen, die hadden wij voor de zekerheid ingesteld (uiteraard is er dan geen nederlandse ondertiteling).
Ook de special features waren zeer boeiend en mooi om te zien. Dan ga je dus met de filmmakers mee op locatie...Wij zijn ruim 3 uur met de DVD wat dat betreft bezig geweest.
Onze DVD speler kan alle regio-codes aan, dus daar moet je wel op letten als je een DVD bij amazon.com besteld.
Niet iedere DVD speler kan dat aan!
sinterklaas
Het was een hele goede documontaire gewoon top.
Pinguins zijn al mijn lievelingsdieren naast katten.
Ze laten gewoon alles van het leven op Antartica zien. En wat Pinguins allemaal doen. Alleen die Urbanus voice-over is inderdaad irritant. Hij spreekt het woord Keizerpinguin uit als Keizers Ping Gwin en hij stuikelt vaak over zijn woorden. Das dus inderdaad een minpuntje.
Voor de rest een hele goede documontaire. Die Pinguins zijn wel geinige beesten. En ik denk dat die camaraploeg beter die verdwaalde pinguin konden helpen,
En dan dat liedje aan het begin en eind, klink wel erg treurig.
4,0
theo h
Mooie dramatische film; jammer dat Urbanus daar op bepaalde momenten de verkeerde tekst bij zet en niet de juiste toon aanslaat.
Gwendoline
Heb de NL versie gezien. En ik snap niet dat iedereen Urbanus zo loopt af te zeiken. Hij heeft het leuk maar vooral goed gedaan.
Tommeh
Mooie documentaire, leuk dat Morgan Freeman er aan mee wilde werken. Z'n stem is perfect hiervoor.
Vond alleen dat het door de muziek allemaal iets te veel gedramatiseerd werd.
neo
Dat komt omdat die Amerikanen zelf een componist hebben ingehuurd voor hun versie (Alex Wurman). De andere versies hebben muziek van Emilie Simon die niet zo gedramatiseerd is.
janhero
Prachtige documantaire. Ik wist niet dat ik zolang geintereseerd naar pinguins kon kijken. Weergaloze filmbeelden. 3.5*
maggiore
leuke documentaire, maar niet zo bijzonder als vantevoren aangenomen. het zijn zeker mooie beelden, maar uiteindelijk is het verhaal wel behoorlijk mager. al wist ik niet dat die pinguins het zo zwaar hadden!
rockabella
wat een prachtige film!!!
hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk..
als ik hier naar kijk,denk ik 'wat stelt de mens nou eigenlijk voor?'
allemaal puur instinct en kracht en liefde voor elkaar.
de beelden waren 'wauw' te noemen,de hele film eigenlijk.
absoluut 5 sterren *****
Flash1494
leuk, mooi,anders, maar wat een beesten!
Een zeer geslaagde natuurdocu die blijft boeien...geen ongelooflijk saaie momenten erin.
GESLAAGD
(heb btw de Franse versie gezien en stoorde me wel een beetje aan de enorm verschillende stemmen tov van elkaar)
Arnoud_Utrecht
Volstrekt smakeloze filmmuziek. De filmmakers hadden The Travelling birds/Le peuple migrateur van hun landgenoten eens moeten bekijken. Die film staat in mijn top tien.
Jic
duidelijk gesproken en in normale taal uitgelegd hoe het allemaal zit.
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Heb de film net gezien met de stem van Morgan Freeman. Vond het een fantastische documentaire over een diersoort die ik nog niet kende. Af en toe vertederend, af en toe gruwelijk en wreed maar altijd boeiend.
Ajax&Filmfreak
Beelden zijn prachtig, muziek mwa mwa was zeker niet storend. Helaas heb ik de Vlaamse versie en je kunt wel zeggen dat Urbanis de film verziekt. Denk dat ik de docu wel had kunnen waarderen met commentaar van Freeman (dat ga ik ook zeker ooit nog doen). Tot die tijd 3*
livingparadise
Dit is 1 vande beste documantere's die ik ooit heb gezien, Geweldige beesten die Penguins..! Het raakt je echt! En je kijkt de hele film aandachtig hoe de Penguins zullen overleven..! Prachtig!
En de stem van Urbanes stoorde ik me zeker niet aan, hij vertelde het erg leuk!
basketballerke
Prachtige en zeer fascinerende docu. Prachtige beelden én dieren. Hij is eigenlijk zoveel meer dan een gewone docu, hij bevat humor, drama, romantiek, avontuur. Maar hij is vooral erg mooi. Rituelen die wat mij betreft een wereldwonder genoemd mogen worden. Een dikke 4*
polka_dots
Ik werd diep geraakt door deze wonderbaarlijke wezens en de overeenkomsten die hun levensstijl vertoond met die van de mensheid.
Prachtig ingesproken door Morgan Freeman en de enige documentaire ooit die me van begin tot einde geboeid heeft. 5 sterren.
Castor Troy
Freeman heeft idd die prachtige warme stem, die past bij deze beelden. De documantaire is erg meeslepend en geeft denk ik een goede kijk op de tocht die penguins iedere keer weer moeten verzetten.
luuk1988
Wat hebben die pinguins een k*t leven zeg ! En freeman kan dan ook zo lekker vertellen. Sommige stukken vindt ik kei grappig en met een dikke joint er bij wil het nog beter. 4*
benan89
Heel mooi levensverhaal over de koningspinguin!
Kreeg het er zelf erg koud van....wat een toewijding om een jon te krijgen pfffff
Jammer wel dat het "stelen van elkaars jongen" erg kort was, vindt ik wel een grappig gezicht.
van mij 3,5*
Big_bazznizz
Urbanus doet het prima inderdaad, wel jammer dat mijn DVD de stem van Morgan Freeman niet eens bevatte:(
JPV
Had eerst de versie met commentaar van Morgan Freeman gezien en nu kort geleden ook die met Urbanus. Dan zie je wat een stem kan doen: het leek wel een totaal andere film! De lading die Urbanus meegeeft is een misplaatst-semi-grappige (die associatie heb ik ook bij hem) en die van Freeman is veel serieuzer, indrukwekkender.
Mensen: kijkt de versie met commentaar van Morgen Freeman!
Rmie
Ik heb de filmmuziek van Emilie Simon. De muziek zit toch bij de franse en nl talige " urbanis" versie?
Ik vind die muziek vele malen mooier dan de muziek bij de engelstalige versie..
neo
Ja, die van Simon zit bij de NL en FR versie. Eigenlijk gewoon elke versie behalve de US. Verder ook mee eens. Irritant dat die Amerikanen ook vaak nog muziek willen aanpassen.
JJ_D
Klopt, heb ook de versie gezien met Freeman, en heb daar geen spijt van: hij vindt het perfecte evenwicht tussen serieux en humor, en geeft het hele gebeuren bovendien iets sacraals mee.
Maar uiteraard ligt de grootste verdienste bij Luc Jacquet, die de pinguïns haast als mensen benadert en zoekt naar beelden waarin ze zich als mensen gaan gedragen (vb. de romantische scènes met hun partner), of hoe ze als humane schimmen over het ijslandschap 'strompelen' (
). Bovendien tovert hij het ene ontwapenende beeld na het andere op het scherm, waardoor je na iets minder dan anderhalf uur esthetisch volledig verzadigd bent.
De muziek kost de film echter een half punt: op mijn schijfje staat de Emilie Simon-versie, die soms nogal mak en simplistisch uit de hoek durft komen - al is het hoofdthema van een niet te verwaarlozen schoonheid.
'La Marche de l'Empereur' is een geslaagd vakwerk: deze documentaire is tegelijk grappig, ontroerend en een tikkeltje informatief. Wat kan men nog meer wensen?
TheJoker
Erg mooi in beeld gebracht, mooi aan elkaar verteld, mooie momenten van drama en humor in de film, maar.... de films wordt helaas wat eentoning na ongeveer de helft. Jammer.
En zeker na het zien van een documentaire als het onlangs op DVD verschenen "Earth" weet ik ook dat het veel beter kan. Maar verder is dit zeker een prima film/documentaire.
lngrid
Film gehuurd gisteren, maar origineel was er niet, alleen de Urbanus versie.
Toch leuk, Urbanus was ook wel ok. Niet helemaal geslaagd, maar ook niet zo erg dat het me echt stoorde. Muziek vond ik tamelijk matig.
Mooi gefilmde docu maar hier had veel meer ingezeten. De film betrekt de kijker goed maar verliest zichzelf ietwat in saaiheid. Redelijk.
gauke
Fenomenale natuuropnamen en wat een prachtige beesten, de keizerpinguins. En het is inderdaad een ongelooflijk fascinerend verhaal. Alleen waarom Urbanus het moet vertellen......ergelijk.....

L'Empereur
2017

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Earth

Ray
Biografie / Muziek, 2004

Baraka
Documentaire, 1992
ouder-kindrelatiepenguinbroodautonomy overlevingsneeuwantarcticaantarcticnatuurdocumentaire