• 9.375.183 stemmen

La Marche de l'Empereur (2005)

Documentaire | 85 minuten

Met onder meer: Charles Berling, Romane Bohringer en Jules Sitruk

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 22 december 2005

Plot La Marche de l'Empereur

"In the harshest place on Earth, love finds a way."

Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.

Pingouin père

Pingouin mère

Pingouin bébé

Narrator (Italian stemrol)

Narrator (English stemrol)

avatar van herman78

herman78

De soundtrack hiervan, door Emilie Simon, is echt prachtig.

avatar van jassonn

jassonn

Lijkt me een hele mooie documantaire!!

avatar van yosemite44

yosemite44

release datum al bekend?

avatar van tsjidde

tsjidde

yosemite44 schreef:

release datum al bekend?

Wél in Frankrijk, das al gauw: 26 juli 2005.

avatar van MFEO

MFEO

Deze film gaat in September in Nederland in de bioskoop draaien!

avatar van Reinbo

Trailer ziet er fantastisch uit. Nu maar hopen dat die voice-over van Freeman niet gaat irriteren....

Dit lijkt me een grappige film

avatar van daniel21

daniel21

Mooie documentaire!

avatar van MFEO

MFEO

MFEO schreef:

Deze film gaat in September in Nederland in de bioskoop draaien!

Is verschoven naar Februari 2006

avatar van Jordy

Jordy

Jeetje, en het lijken altijd van die koddige diertjes die onbezorgd het hele jaar een beetje al buikschuivend en uit het water springend wat naar vis zitten te happen...

Verschrikkelijk mooie, grappige, trieste en romantische (!) film. Prachtige plaatjes, geweldig gevoel voor drama, lekker aangedikt op de juiste plekken. Vraag me daarbij wel af in hoeverre dit nog een documentaire is, in plaats van een "geschreven" speelfilm gemaakt met opnames uit het wild. Het is lekker geantropomorfiseerd allemaal (yes I looked that one up ).

Minpuntje: de soms kinderachtige voiceovers, en de wisselvallige popliedjes tussendoor (die tijdens het paren is wel weer prachtig).

Toch 4*

avatar van Jopa

Jopa

heel erg genoten van deze film, wat kunnen dieren ( hebben ze nou wel of geen zelfbewustzijn?) toch mysterieus zijn..

heel erg maf hoe pinguins van het water of het land komen, eigenlijk is niks normaal aan deze dieren behalve dat ze zo trouw en vastberaden over komen, ze staan er alleen voor in hun barre leventje

het meest drieste moment was toen er een paartje samen afdroop nadat de vrieskou het won van hun broedingsmissie

avatar van senseoaddict

senseoaddict

herman78 schreef:

De soundtrack hiervan, door Emilie Simon, is echt prachtig.

Doet me een beetje denken aan Bjork... Wel fijne muziek

Film was geweldig alleen een beetje jammer dat de subs zo snel gaan. Volgen is net wat moeilijker.. Het blijft toch een boeiende film.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Urbanus wordt pinguïn

Urbanus is binnenkort in de bioscoop te horen als verteller in de natuurdocumentaire March of the penguins die deze zomer in de VS verrassend scoorde met een box office van bijna 80 miljoen dollar. In de originele versie is oscarwinnaar Morgan Freeman de verteller. ,,Ik vind die gast zijn stem miljoenen keren aangenamer dan die van mij, maar de filmverdeler voor de Benelux wou mij koste wat het kost hebben om de tekst van Frank Vander linden in te lezen. Ik mag het op mijn eigen manier doen, maar je moet zeker geen hilarische Urbanus-komedie verwachten, al zit er hier en daar wel een kwinkslag in. Ik ben de voorbije jaren al zeker vijftien keer gevraagd om een stemmetje in te spreken in tekenfilms van Disney en consoorten, maar ik heb de boot altijd afgehouden. Dit project vond ik wel interessant, want ik zie wel eens graag een natuurdocumentaire op National Geographic of zo. March of the penguins is zo opgevat dat iedereen zich kan herkennen in de strijd die een gezin levert om te overleven. Mijn kinderen hebben al enkele fragmenten gezien en zij waren vertederd.''

De film komt op 21 december bij ons in de bioscoop. (JR)

Bron@Hetnieuwsblad

avatar van Jordy

Jordy

Pieter Montana schreef:

In de originele versie is oscarwinnaar Morgan Freeman de verteller.

Staat natuurlijk bekend om z'n vlekkeloze Frans, meneer Freeman.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Van IMDb:

Speaks fluent French. He gave an introductory speech in French to the crowd of extras gathered in Montreal's Olympic Stadium to portray the Baltimore Super Bowl audience in the Sum of all Fears.

avatar van WB

WB

Mooie vermakelijke film! Goed geacteerd en de Muziek is ook erg mooi! Krijg meteen meer respect voor de penguins, hoe die hun leven vullen

3,5 sterren

avatar van ASroma

ASroma

penguins zijn gewoon vet! 5 sterren!!!

avatar van IcU

IcU

Ik vond er persoonlijk niets aan. Ik heb hem in het vliegtuig bekeken, en het was enorm saai. Eigenlijk interesseert een pingiun mij totaal niet. Die kleintjes waren soms wel grappig, maar ik had hem niet hoeven zien. Wel mooien beelden. Daarvoor 2*

avatar van Capo_Vincent

Capo_Vincent

Pieter Montana schreef:

Urbanus wordt pinguïn

De film komt op 21 december bij ons in de bioscoop. (JR)

Bron@Hetnieuwsblad

Die trailer met zijn stem was.......waardeloos. Dit kan echt de filmervaring verpesten.

avatar van zeus

zeus

Ik vond Urbanus als stem helemaal zo slecht nog niet hoor... het was alleen in het begin even lachwekkend, maar het went snel... 4*.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Mooie film....al had ik in het begin zoiets van: moet ik daar de hele tijd naar kijken??

Toch indrukwekkend wat die beestjes voor een leven hebben.......wist niet dat het zo in zijn werk ging...nog een hele klus!

Ja die stem was in het begin wel beetje grappig maar later in de film stoorde hij me al niet meer!

Wel zielige stukjes soms van die kleintjes en eieren die bevroren enzo!

Als je van dieren en van docus houdt is dit zkr wel een aanradertje!

avatar van paramount

paramount

Respect voor de penguin!!! Ik kreeg echt medelijden met die mannetjes penguins, wat een hells karwei zeg.

3,5 *.

avatar van as

as

Mooie docu, dat wel een beetje onderuit wordt gehaald door het flauwe commentaar van zuiderbuur Urbanus. Jammer dat de originele versie hier niet is uitgebracht, wat ik trouwens vreemd vind. Prachtige beelden van Antarctica en een aardige muziekscore ook, hoewel sommige stukken wel erg gesapig waren. De overlevingsdrang van de penguins intrigeerden mij tot het einde toe. En wat te denken van die schattige kleintjes.... Brrrr, krijg het er koud van.

avatar van Goodfella

Goodfella

De Freeman-versie was erg goed te doen. Ik heb dus niets gemist zo te lezen.

avatar van as

as

Goodfella schreef:

De Freeman-versie was erg goed te doen. Ik heb dus niets gemist zo te lezen.

Die is hier toch niet uitgebracht?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dit lijkt me echt een geweldig mooie film. Geen idee waarom, maar franse documentaires zijn nou eenmaal mooi. (Die ene regisseur van The Bear en Two Brothers bijv. en laten we Etre et Avoir niet vergeten)

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

Hartverscheurend mooi. Heb de M. Freeman versie gezien want Urbanus lijkt me niet echt de juiste persoon. 4*

avatar van Qizmo

Qizmo

Top film, alleen vraag ik me af waar Urbanus het lef vandaan haalt om de film zo te verpesten. Tip: kijk gewoon de franse versie met nederlandse ondertiteling. Stukken beter.