• 9.372.459 stemmen

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: Orlando Bloom, Kirsten Dunst en Susan Sarandon

Releasedatum: 3 november 2005

Plot Elizabethtown

"It's a heck of a place to find yourself"

Drew Baylor (Bloom) is een succesvol ontwerper wiens leven in één dag dramatisch verandert. Hij verliest zijn baan omdat hij een product heeft ontworpen dat niemand wil kopen en direct daarop krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden. In het vliegtuig op weg naar Elizabethtown, het geboortedorp van zijn vader waar hij tijdens familiebezoek overleden is, ontmoet Drew Claire (Kirsten Dunst), een levenslustige en eeuwig optimistische stewardess. Zij besluit dat zij de vrouw is die Drew - letterlijk en figuurlijk - de weg terug naar huis zal wijzen en hem zal leren wat het betekent om echt te leven en lief te hebben.

Drew Baylor

Heather Baylor

Ellen Kishmore

Jessie Baylor

Charles Dean

Van kappeuter, voor Jordy.

En voor de Bloom liefhebbers; hier de volledige still:

Jordy

Ben wel over m'n verliefdheid heen hoor ziet er per film minder uit helaas (en gaat ook steeds minder leuk spelen).

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Ik moet zeggen dat ik Kirsten Dunst in Wimbledon zeer aantrekkelijk vond. In ieder geval vele malen aantrekkelijker als in Spider-Man 2.

Jordy

...maar een nieuwe Cameron Crowe film is natuurlijk (bijna) altijd goed nieuws!

avatar van Carow

Carow

een nieuwe Orlando Bloom film bedoel je

avatar van neo

neo

Jordy schreef:

Heerlijk toch als mensen het licht gaan zien

Nu jij nog

avatar van zeus

zeus

Idd. zo heel erg bijzonder vind ik Dunst nu ook weer niet.

avatar van AHWA

AHWA

Ik moest bij het lezen van het plot aan Garden State denken.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Word denk ik niet zo leuke film, heel raar plot als je het mij vraagt. Demk ook niet zo geschikte rol voor Orlando, hijkan beter zulke rollen spelen als in LOTR en Ned Kelly, is hij op z'n leukst.

avatar van ~cinderella~

~cinderella~

lijkt me wel leuk...wanneer komt iej uit??

avatar van gotti

12 januari. Staat boven de poster.

avatar van frodette

frodette

Zo laat Verschrikkelijk ik dacht dat ie dit jaar nog zou uitkomen ik verlang ook tegen dat Pirates of The Carribean weer uitkomt

avatar van Esteban

Esteban

Cameron Crowe heeft voor z'n nieuwste Elizabethtown zélf een trailer van een zevental minuten gemaakt. Het lijkt wel een revisit van Garden State, man, wat een aangenaam getease. Kirsten Dunst (the bitch) en Orlando Bloom (die sinds de filmmarathon jongstleden bewees iets anders te kunnen dan stijf kijken) tegenover elkaar? Het leek me niet echt de meest evidente keuze, maar zo'n anti-standaard romance had ik eveneens niet verwacht. Elizabethtown komt prompt op mijn must-see lijstje. Zag ik daar naast Alec Baldwin trouwens ook niet een vluchtige glimp van Susan Sarandon?

Enfin, ik bekijk dit filmpje geen tweede keer want het gevoel dat ik de hele film nu al heb gezien overviel me toch wel een beetje...

http://www.elizabethtown.com/video/firstlook/InternetTrailer.mov (duurt ff)

avatar van De GeuS

De GeuS

Zeer interessante trailer met een prachtige soundtrack....

avatar van gotti

Wauw! Staat bij mij nu ook zeer hoog op mijn must-see lijstje.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb de gewone trailer gezien en het lijkt me nog best wel een leuke film. Sowieso leek Bloom niet slecht te acteren en Dunst is toch echt (wel) een lust voor het oog. ) Het verhaal lijkt me dan weer niet zo bijzonder maar het is nooit weg om een film te zien met Bloom, Dunst en Sarandon, wel?

En dat 12 januari is na 2 maanden (gelukkig) veranderd. Helaas kan ik die 7-minuten durende filmpje van "Internet first Look" niet zien, want dat kost me mijn datalimiet.

avatar van movielauxje

movielauxje

De trailer ziet er saai uit.

avatar van Esteban

Esteban

movielauxje schreef:

... saai ...

Dat is het enige wat ik erop kan zeggen, zonder grof te worden.

Hoezo, mag je tegenwoordig geen trailers saai vinden? .

avatar van gotti

Omdat deze trailer niet saai is.

avatar van neo

neo

Kirsten Dunst saai en dus de trailer ook. Wees nou eens net als Jordy

avatar van gotti

Mmmm...ik ga d'r juist steeds leuker vinden. Zelfs bij een kutfilm als Bring it On weet ze me er nog ervan te weerhouden dat ik hem uitzet. Saai... ga snel je mond spoelen (met zeep!).

gotti schreef:

Maar da's dus juist een film "van vroeger".

avatar van gotti

Een film die ik pas zag, vandaar. Maar in films als Wimbledon, Spiderman I & II en ESOTSM was ze erg leuk.

Ik ga die film echt wel zien !!!!!!

Orli is nog steeds super!

Ik kan niet wachten tot ie uitkomt !!!

Vooral het shot dat ie zwaait in de trailer is zo sweet!!!

Orli blijft een zeer goede persoon voor vele films

Groetjes orlifreak

avatar van De GeuS

De GeuS

29% "fresh" op Rotte Tomaatjes....

avatar van BobdH

BobdH

De GeuS schreef:

29% "fresh" op Rotte Tomaatjes....

En ik zie ook wel in waarom, je kunt de film op vele vlakken neerhalen. Toch overheersde voor mij het typische Crowe-feelgood sfeertje, met name door de gezellige warmte en classic songs.

Tja, dan kun je zeuren over een soms genant slecht acterende Bloom, het richtingloze maar oh zo Amerikaanse, simpele verhaaltje dat niets nieuws biedt of de veel te lang doorgaande laatste akte. Maar als ik bij het verlaten van de screeningzaal toch zo'n goed gevoel heb... Valt dat ineens weg

Een literair damesromannetje, zeg maar, dat ook voor jongens leuk is. 3.5*

avatar van Geezer

Geezer

Aaah!

kom net terug uit Londen. En wat denk je dat ik daar gezien heb?? de première van Elizabethtown!! Mensen zeiden dat Orlando zou komen, maar die is niet op komen dagen . Maar wel Kirsten Dunst gezien! Was echt leuk! Wil de film zeker een keer zien!

avatar van Iljaw

Iljaw

De film heeft een goed theama, redelijke acteurs, maar helaas wordt het in mijn opinnie niet goed uitgewerkt, de dikke americaanse sauze verpest het. Wat mij vooral stoorde is de altijd verzingende zuiderlijke mentaliteit, waarin alles maar kan als je maar familie bent. De laatste 20 miniuten was een MTV-feal good-clip, waarvoor ik niet naar de bioscoop ben gekomen. Geweldige screenshots, en een redelijke verhaallijn, met sommige redelijk uitgewerkte caracters, maar voor de rest bagger, waarscheinlijk snel op DVD voor de fans (zijn er nog zuiderlijke us-americanen in dit land, na dat ze ons overtuigt hebben naar Iraq te gaan? ).