• 9.373.535 stemmen

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: Orlando Bloom, Kirsten Dunst en Susan Sarandon

Releasedatum: 3 november 2005

Plot Elizabethtown

"It's a heck of a place to find yourself"

Drew Baylor (Bloom) is een succesvol ontwerper wiens leven in één dag dramatisch verandert. Hij verliest zijn baan omdat hij een product heeft ontworpen dat niemand wil kopen en direct daarop krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden. In het vliegtuig op weg naar Elizabethtown, het geboortedorp van zijn vader waar hij tijdens familiebezoek overleden is, ontmoet Drew Claire (Kirsten Dunst), een levenslustige en eeuwig optimistische stewardess. Zij besluit dat zij de vrouw is die Drew - letterlijk en figuurlijk - de weg terug naar huis zal wijzen en hem zal leren wat het betekent om echt te leven en lief te hebben.

Drew Baylor

Jessie Baylor

Charles Dean

avatar van Iljaw

Iljaw

Geen reactie???, goh, any way, ik wilde ook nog effe zeggen dat er zeer veel tenen-kromende momenten in deze film zitten, leuk voor een mr. Bean film, maar niet voor een romantische-komische-dramma film.

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb de Making of voor MTV ondertiteld, en het leek me maar een rommelige film met slappe, cliche-dialogen.

avatar van bebdn

bebdn

Vond het wel goed, met een prachtige scene van Sarandon die een speech incluse tapdance uitvoert op het herdenkingsfeest van haar man in Elizabethtown(zuiden), waar zij altijd die uit California bleef.

Vond beide Dunst en Bloom toch wel goed gecast.

avatar van Jordy

Jordy

Wat een ellende. Irritante personages, eindeloze doelloze scenes... het duurde maar en het duurde maar. Totaal ongeloofwaardige romantiek tussen de twee, ik zat af en toe met plaatsvervangen schaamte naar het scherm te staren.

Alles leek ook wel weer een excuus voor al die vervelende muziek van Crowe, blegh. Aan Bloom heb ik me na LOTR eigenlijk alleen maar geërgerd, die gozer kan écht niet acteren.

Wat een irritante rommel, waar is die Crowe mee bezig tegenwoordig? Eerdaags Jerry Maguire maar weer 's kijken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Las een redelijke recensie in NRC geloof ik, maar daar zitten ook zweverds... Billy Wilder werd zelfs aangehaald.....

avatar van Word_Play

Word_Play

Pff, wat een lange zit. Op de ene mislukte zelfmoordpoging en de videoband na was er echt NIETS wat mij kon boeien. De chemistry tussen Bloom en Dunst was wel leuk.

**.

avatar van Iljaw

Iljaw

Fijn dat ik niet de eenigste ben die de film tenen kromend vondt, grappig dat wat voor de een het eenigste grappige moment van de film is, is voor de ander een een buitengewoon tekenkromende scene. Zo kon ik het hardtst lachen om de twee mannen in de witte badjas vol met bier, hoe gek ook.

avatar van cornelis

cornelis

Geen idee wat deze film wilde zijn, maar ik voelde er helemaal niets bij. Die hitjes begonnen me ook vreselijk tegen te staan. Ik vond het noch grappig, noch ontroerend. En vreselijk lang. Enorme tegenvaller, en mijn verwachtigen waren niet eens idioot hooggespannen.

avatar van gotti

Jammer, al die negatieve reacties (heb nog maar weinig recencies gelezen die de film ok vonden) en dat terwijl de trailer (meer samenvatting van de film, duurde een minuut of zeven meen ik) er zo prachtig uit zag.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

In alle beelden die ik hier tot nu toe van gezien heb, vond ik Orlando Bloom eigenlijk best wel meevallen. Ik ben slechter van hem gewend.

avatar van Verbal_Kint

Verbal_Kint

Ik vond het een erg leuke film, maar ja, zat dan ook met leuk gezelschap in de bios vanmiddag. Nou ja, kennelijk is het wel mijn humor en niet die van anderen.. Maar ik heb hard gelachen om vele momenten (idd met Chuck, maar ook over de eerste telefoonsessie en het gebeuren met de fiets).

Ook vond ik de roadtrip erg geslaagd. 'Leuke' dingen die ze lieten zien
. Je kan gewoon zien dat de film met liefde is gemaakt en dan ben ik al snel wat minder kritisch..

Met liefde gemaakt zowaar

Ik denk dat Elizabethtown de slechtse film is die ik dit jaar in de bioscoop gezien zal hebben. Het plot lijkt een hutsepotje van Garden State en A Lot Like Love en op het laatste ontpopt Kirsten Dunst, die zowaar aan de lelijke kant is in deze film, zich nog tot een Amélie Poulain. De film vliegt van de ene genante scène naar de andere. De ene keer ligt dat aan het acteerwerk, de andere keer weer aan de inhoud van de scène. De enige leuke scène vond ik de rockdroom van Jimmy die werkelijkheid wordt bij de hereniging van Ruskus, maar dat ligt vooral aan de song. En dat brengt ons bij het laatste wat ik over deze film wil zeggen: de muziek. Wel de soundtrack van deze fim kan best wel stunning zijn, maar na een tijdje hoeft het gewoon niet meer. Filmmuziek helpt een film maken, met de nadruk op helpt, hij maakt hem niet. Ik las bij Jordy dat het allemaal op een excuus leek om wat beelden met muziek te combineren, wel ik denk dat je met stellige zekerheid kan zeggen dat de roadtrip (waar the fuck kwam dat idee plots vandaan?) een excuus WAS om muziek en beelden te tonen. Man, meer dan tien liederen op tien minuutjes film... Ik weet niks van filmmaken, maar ik denk wel dat je toch eerst je film maakt en achteraf kan je begeleidende muziek gaan uitkiezen. Pff, ik had al anderhalfje gegeven, maar 1* lijkt me het maximum.

braambes schreef:

Klinkt niet verkeerd zou je zeggen. Blijft nog steeds wel benieuwd...

braambes

Bwa ik gebruikte het woord hutsepotje toch met de bedoeling een negatieve connotatie mee te geven

Maar hé, mss vind jij deze film best wel leuk, maar dat het geen topper is zul je wrs ook wel inzien.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ja wat moet ik hier eens over zeggen. Ik vond de film best het bekijken waard (als man zijnde, voor vrouwen zal dit een geweldige film zijn vermoed ik).

Ik heb veel andere romantische films gezien. Er waren een hoop films met een hoop verwachtingen maar die bitter teleurstelden zoals Must Love Dogs en A lot like love. In deze film is het hele romantische gebeuren veel beter en mooier uitgewerkt.

Kirsten Dunst was ik van onder de indruk, ik vind haar niet erg knap, maar ze heeft zeker iets unieks in haar waardoor ze erg overtuigend was als een soort pure romanticus.

Bloom hoefde gelukkig niet al te veel te acteren (niet zijn sterkste punt). Hij hobbelde een beetje monotoom door de film heen, en deed het redelijk goed met de benodigde gezichtsuidrukkingen die nodig waren.

Er zaten verder een hoop lichte vaagheden in de film, maar die kun je wel tolereren. Het gaat tenslotte om de mooie romantische gebeuren tussen Bloom en Dunst.

Zeker een aanrader voor mensen die van romantische films houden. Ik vond hem zelf ook reuze meevallen na er eigenlijk met een lichte tegenzin heen te zijn gegaan.

3,0

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik voorspel een oscarnominatie voor Susan Sarandon

braambes

Ach ja die zielige speech vertoning, daar was geen enkele actrice heelhuids uitgekomen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jordy schreef:

Inderdaad, saai en VEEL te lang. En inderdaad, de manier waarom Dunst in eerste instantie aanpakt met Bloom slaat nergens op... Heb nog nooit een stewardess zo aardig zien doen tegen iemand.

Er zit gewoon niks geinigs, hilarisch of wat dan ook in deze film. Geen grappen grollen komische situaties, enkel een inhoudsloze film die een beetje voortkabbelt, en dat maar lieft 2 uur lang.

0.5 sterren

avatar van grid8400

grid8400

Ik vond het eigenlijk wel een prettige film.....

Film over het leven.. mooi toch? lekker luchtig gebracht, zonder ergens te zwaar op de maag te worden. Leuk tussendoor filmpje, ietsie te lang misschien, maar verder leuk gedaan, met lekkere muziek en leuke beelden. Leuke symboliek ook hier en daar in de film.

avatar van grid8400

grid8400

braambes schreef:

De roadtrip was die meid haar manier om tegen Bloom te zeggen dat hij moet leven. Dat hij moet genieten van wat er voorbijkomt in het leven, en dat je niet maar 1 doel hebt, om van A naar B te gaan, maar juist moet letten op wat er onderweg langkomt, en dat alles zijn verhaal heeft. etc..etc..etc.. jammer dat je niet verder kijkt (en denkt) dan wat je in hapklare brokken voor je op het scherm ziet. Er zit veel meer in de film dan wat je aan bewegende plaatjes ziet

avatar van james_cameron

Goedbedoelde maar nogal gekunstelde en oppervlakkige film met een behoorlijk miscaste Bloom. Dunst is iets beter maar haar personage is zo irritant dat het moeilijk is iets voor haar te voelen. Tel daarbij op een karig verhaaltje, voospelbare emotionele momenten en geforceerde humor en je hebt veruit de slechtste film ooit van regisseur Crowe. Alleen het laatste kwartier raakt de juiste snaar.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Heb het begin gezien, vond hem nogal saai. Hoogtepunt was Orlando die zichzelf wou doodmaken op een hele originele manier. Dunst speelde in het stukje dat ik gezien heb heel slecht en daardoor heb ik de film ook stop gezet. Misschien over een half jaar nog een keer proberen....

avatar van zero-nine

zero-nine

Matige film. De opzet is aardig, maar het komt niet uit de verf. Orlando is niet echt goed in dialogen, de romantische momenten worden overspoelt met cliche's, het verhaal is rommelig (alsof er door te weinig budget een hoop geknipt moest worden).

Maar ik heb me aardig vermaakt. Dunst en Bloom zijn wel leuk om naar te kijken. En Er zaten wel een aantal aandoenlijke momenten in.

Een ding is zeker; dit was de eerste en meteen de laatste keer dat ik deze film heb gezien

avatar van Eussie

Eussie

Het begin van de film vond ik niet zo heel boeiend, maar naarmate de film vorderde vond ik het wel steeds leuker worden.

3.5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het een ontzettende saaie film, het was totaal niet interesant allemaal en ik kon niet meeleven met de personages.

Het was toch wel de moeite waard om naar Orlando te kijken maar daar blijfd t bij jammer hoor, het had een leuke film kunnen zijn.

avatar van daniel21

daniel21

Pff wat was dit een ongelofelijke saaie film. veelste langdradig. Slecht acteerwerk. En maar snel uitgegooid..

Heel snel vergeten deze film. Absoluut geen aanrader als die straks in de videotheek terechtkomt.

avatar van Toto

Toto

Wat een drama. Ik heb welgeteld een keer gelachen en dat was vanwege Buurman Bob.

Verder ben ik 8 x in slaap gesukkeld.

avatar van Anakin01

Anakin01

Matige- Ietwat saaie film

Had der meer van verwacht, aangezien de goede reacties van andere mensen, en ook ondanks de goede twee hoofdrolspelers.

Maar, ben wat teleurgesteld.

Nou, een kleine 3*

avatar van pikas

pikas

Een erg langdradige film.

Waarom bij genre - komedie - toevoegen.

Grappen waren maar magertjes

Enkel te gebruiken voor mensen met slaapproblemen

avatar van gotti

Niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar toch best leuk. Crowe overspoelt ons (opnieuw) met veel muziek en hij lijkt dit af en toe belangrijker te vinden dan het verhaal en de karakters zelf. Vooral de laatste twintig minuten lijken er vooral voor gemaakt om maar veel mooie muziek ten gehore te laten brengen, zonder dat het daadwerkelijk ook écht iets toevoegt aan de film. Was wel leuk zo'n roadtrip, maar raffel dit niet in 20 minuutjes af.

Samen met Jerry McGuire staat Elizabethtown op een gedeelde 2e plaats; voor prachtige muziek én een decent verhaal kijk ik toch echt liever Almoust Famous, ondanks dat Dunst met de dag leuker wordt...