• 9.175.878 stemmen

Met onder meer: Ralph Macchio, Pat Morita en Elisabeth Shue

Releasedatum: 11 oktober 1984

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot The Karate Kid

"Only the 'Old One' could teach him the secrets of the masters."

Daniel is nieuw in de stad, en wordt gepest door de plaatselijke 'bullies', die allemaal bekend zijn met karate. Vastbesloten om voor zichzelf op te komen besluit Daniel om zichzelf karate te leren, tot hij ontdekt dat er een karate-meester in zijn flat woont. Mr. Miyagi stemt toe om Daniel te trainen, en hij leert hem dat er meer is dan het gebruiken van geweld.

avatar van Crazyboy

Crazyboy

RikkieD schreef:

Leuke nostalgische film, maar niet meer dan dat. Irritant gozertje van een jaar of 13 die zogenaamd kans maakt bij een babe van rond de 20. Het thema is discipline, gepest worden, terug pesten, kansen grijpen en dat in combinatie met karate. Vind het leuk omdat ik deze als kind leuk vond. Maja bagger blijft bagger.

Eh, volgens mij is Daniel toch 17 in de film? En Ali is volgens mij een jaar jonger dan hem in het verhaal...? Snap de review niet helemaal. Ook in het echt is de actrice twee jaar jonger, Ralph Macchio (Daniel) was 22 jaar in de eerste film (en in de latere films dus dik in de 20).

avatar van teigertje

teigertje

Crazyboy schreef:

Zulke negatievelingen heb je er altijd tussen zitten.

Terwijl deze film dat zeker niet verdient.

Veel van de nieuwe generatie en de oude generatie genieten van The karate kid films.

Ze zijn tijdloos en magisch leuk en Raplh Macchio blijft een van de grootste jeugd film sterren uit the eighies.

En hij was al 22 jaar plus 11 maanden oud in die film.

Kan je nagaan dat noemen ze een baby face

Leuk je er ook zo van genoten hebt.

Zelf kan ik ze ook blijven zien alle drie de delen,zoals ook de geweldige eighties als Weird science en Enemy mine met Dennis Quad en Legend en Labyrint en noem maar op

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gaat wel.

Jeugdsentiment voor iemand die een jaar of 10, 15 ouder is dan mij. Voor mij dus niet, al kan ik er de charme nog wel van inzien. Zeer eighties, een excentrieke mentor, een frivole tienerromance en een underdog verhaal. Het is daarbij zeer gericht op de iets jongere kijker maar vervelend voor de iets oudere kijker is het geenszins. Alleen de speelduur is een misser. Het middenstuk haalt het tempo van het eerste half uur er genadeloos uit. Da's jammer. Een minuut of 20 had er zo af gekund.

2,5

avatar van Roel_

Roel_

• 2034 stemmen

Ik begrijp niet dat deze film zo slecht gewaardeerd wordt in Nederland (en België). Als ik de waardering op IMDB bekijk, zou deze film minimaal 3,5 ster moeten krijgen. Dit is één van de beste coming of age movies die ik ken.

Clichés horen daar nu eenmaal bij, maar dat is niet zo populair in de Lage Landen.