Genre: Actie / Familie
Releasedatum: 11 oktober 1984
Zaterdag om 20:30 uur op VTM3
Maandag om 13:30 uur op VTM3
Plot The Karate Kid
"Only the 'Old One' could teach him the secrets of the masters."
Daniel is nieuw in de stad, en wordt gepest door de plaatselijke 'bullies', die allemaal bekend zijn met karate. Vastbesloten om voor zichzelf op te komen besluit Daniel om zichzelf karate te leren, tot hij ontdekt dat er een karate-meester in zijn flat woont. Mr. Miyagi stemt toe om Daniel te trainen, en hij leert hem dat er meer is dan het gebruiken van geweld.
- Trailer (YouTube)
- The Karate Kid (MusicMeter)
- The Karate Kid (MusicMeter)
Daniel LaRusso
Tommy
Dutch
Jimmy
Jerome-B
Leuke kinderfilm, matig acteerwerk en met hier en daar wat spannende elementen, meer niet. 2,5 sterren.
sydney
Kinderfilm? Ik wil het jeugdfilm noemen en vond hem heel leuk toen ik hem zag. Dus moet hij wel een geslaagde jeugdfilm zijn. 4 sterren dus.
FisherKing
nadeel van twee personen stemmen met een afwijkende mening 5 en ik kon ook niet minder dan 3 geven: na onenigheid gaat de hij nu de punten geven. Toch onderhoudende kerst-film.
sydney
Ik heb hem vandaag nog eens een keer uit de kelder gehaald. Tussen het stof lag hij, Karate Kid op VHS. Ondanks de belabberde beeldkwaliteit, was het een genot om naar te kijken. Ik heb mijn 4.0 op een 4.5 bijgesteld. Puur vanwege jeugdsentiment en Bananarama met Cruel Summer. Heerlijk.
sydney

Neosan you are wet behind your ears!!! :lol:
Chrizzlle
jeugdsentiment
Agony
- 1985 berichten

movie_freak
Echt een leuke film en helemaal geen kinderfilm dus mensen julie motten niej zo zeuren!!!!!
5 sterren en het zelfde geld voor alle andere karate kid delen!!!!!
Ralfke
- 2078 stemmen
Meneer is een kenner zeker! ***** voor alle delen! Hoppa... wat maakt het uit he?
John Doe
Hahaha (moviefreak)
About a Boy (2002) 5.0
Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002) 5.0
Double Dragon (1994) 5.0
Karate Kid III, The (1989) 5.0
Karate Kid, The (1984) 5.0
Als ik een blik werp op deze laatste 5 stemmen, maakt TTT nog enige aanspraak op 5 sterren, maar die anderen, wat!? Ieder zijn mening.
damon
men moet niet zeiken over ratings van anderen
als iedereen dezelfde rating zou geven, zou het wel heel saai worden
Mensen die bijv. alle drie de karate kid films een hoge rating geven (zoals ik) houden gewoon van de serie
ooit eraan gedacht dat er dat soort mensen bestaan, en niet alleen lord of the rings geilers
Dionysos
Ha, door deze film ben ik als 9-jarige op karate gegaan
Helaas niet verder gekomen dan de oranje band...
En die fukking trap werkt dus voor geen flikker he!
damon
jup, ik heb ook ooit mun broer met zon kick een pijnlijke middag bezorgd
MarkFish
Gewoon een leuke, jeugdfilm. Lekker tiener/vechtfilmpje. Mooie gast man, die Mr. Miyagi en hoe ze dat toernooi brengen. Met dat strijdlustige 'You're the best' liedje op naar de finale en de cup, goed man.
U-96
Je moet er maar van houden, maar ik heb me prima vermaakt met deze film. Ik vind het akteerwerk van Pat Morita heel goed, maar ook vooral die dingen die hij zegt over Karate was wel grappig. Misschien ooit weleens het herkieken waard. ***
streeter
William Zabka (Johnny) is vandaag genomineerd voor een Oscar voor best korte film, Most.
Captain Pervert
Klassieke film, en eindeloos gekopieerd.
Het is een beetje de onschuldige versie van Kickboxer en Bloodsport. Pat Morita heeft de rol van zijn leven als de ubercoole Mr. Miyagi, en dit is de enige "grote film" waar hij in heeft gespeeld.
tess
In één woord: nostalgisch. Wat leuk om deze nog eens weer te zien. Natuurlijk iedere keer weer smullen van de kraanvogel(??)trap op het eind! Blijft leuk!
mikey
Sympathieke film over een jongen dat dagelijks geconfronteerd wordt met gewelddadige, populaire jongens van een karate team. Een Japanse conciërge ontfermt zich over the poor bastard en leert hem enkele kung fu trucs. De trainingen zijn geweldig gemaakt. Ook leuk: Shue. fijne film. 4. Heeft in de verste verte wel iets weg van Carrie.
U-96
Heeft in de verste verte wel iets weg van Carrie.
Kan ik wel een heel klein beetje iets in vinden.
Don piedro
Zeer leuke film met humor en een goed verhaal als kind was ik er al dol op

Karate Kid: Legends
2025

The Next Karate Kid
1994

The Karate Kid Part III
1989

The Karate Kid Part II
1986

'The Karate Kid'-films binnenkort op Netflix: van de klassieker tot aan de remake
Iconische actiefilm 'The Karate Kid' vanavond (16 augustus) te zien op televisie

Sony stelt release nieuwe 'Karate Kid'-film uit vanwege laatste seizoen 'Cobra Kai', ook 'Kraven the Hunter' uitgesteld
Na het grote succes van Netflix-hitserie 'Cobra Kai' keren iconische acteurs terug in nieuwe 'Karate Kid'-film

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985