• 9.373.992 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Ralph Macchio, Pat Morita en Elisabeth Shue

Releasedatum: 11 oktober 1984

Plot The Karate Kid

"Only the 'Old One' could teach him the secrets of the masters."

Daniel is nieuw in de stad, en wordt gepest door de plaatselijke 'bullies', die allemaal bekend zijn met karate. Vastbesloten om voor zichzelf op te komen besluit Daniel om zichzelf karate te leren, tot hij ontdekt dat er een karate-meester in zijn flat woont. Mr. Miyagi stemt toe om Daniel te trainen, en hij leert hem dat er meer is dan het gebruiken van geweld.

film_kaza

deze film is tijdverspilling om te kijken. doodsaai, humorloos verhaal.

0,5

avatar van mikey

mikey

Niet waar! Deze film is hartstikke goed spannend, romantisch en vol eerlijke drama. Alleen toen konden ze zulke films maken 4.5

avatar van cel

cel

MIKEY, ik ben het volledig met je eens

die FILM_KAZA lult maar

film_kaza

nee hoor, ik meen er alles van.

avatar van damon

damon

mikey schreef:

@filumkazah

ik raad jou aan om de film goed te bekijken, want als je dit 0,5* geeft, dan is er echt iets mis met je

O wacht, de film Good Burger is volgens jou bijna een meesterwerk. Nu hecht ik meer waarde aan jouw oordeel

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Voor "wax on wax off" krijgt ie van mij nog een 1* voor de moeite

damon schreef:

@filumkazah

Ooit gehoord van meningsverschil?

En dit wil ik ook nog zeggen:

Ik vind de film goodburger gewoon vreselijk leuk en vond het jammer dat er een einde aan kwam. Hetzelfde als bij meet the fockers. De goedheid van het verhaal van goodburger is dan gewoon 3 sterren waard maar die film is gewoon leuk.

Deze film heeft voor mij geen lol, dus dan maakt het niet uit of het verhaal goed is of niet. Kijk maar naar mijn stem bij dances with wolves.

Lees mijn berichten hier maar: http://www.moviemeter.nl/forum/2/4116/

Als een film voor mij er geen lol in heeft dan krijkt hij natuurlijk van mij een slecht cijfer.

Maar special voor jou geef ik deze een 1

avatar van damon

damon

ja tuurlijk jongen.

Als de film niet "lollig" is dan meteen 0.5* geven

erg....ehh....lollig

Schindler's List...meesterwerk natuurlijk....maar lollig was ie niet: BAM 0,5* toch?

damon schreef:

ja tuurlijk jongen.

Als de film niet "lollig" is dan meteen 0.5* geven

erg....ehh....lollig

Ik heb de film nog nooit gezien. En met lol bedoel ik geen humor. maar het kijkplezier. The Green mile is toch ook niet lollig en die heb ik 5* gegeven.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond deze deel de beste deel van de reeks. krijgt een verdiende 3,5* van mij.

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Super film, kan je blijven kijken. Echt jeugd sentiment dit, ik zie mezelf nog zo in de tuin op het trappetje de kraanvogel proberen! Mr. Miyagi is echt geweldig en Ralph Macchio was echt da bomb. Het was inderdaad niet lollog, maar who cares. He, ik krijg gelijk weer zin om hem te gaan kijken

avatar van BLacqWyng

BLacqWyng

Pat Morita is groots in deze toch wel onderhoudende film, maar die Macchio, wat een babyface watje is dat, ook in de 2e film erger ik me aan dat mannek vandaar maar 2,5 sterren waren er anders wel 4 geweest

avatar van benni

benni

Heb hem vroeger gezien, en genoten. Ga nu weer samen met zoonlief kijken. Een mooie film, niet meer en minder. Maar is duidelijk bedoeld voor een bepaalde doelgroep, natuurlijk zijn er dan mensen op de wereld die dit niets vinden.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Prima kinderfilm en vooral heerlijke jaren '80 sfeer. Jammer dat zo weinig mensen dat tegenwoordig kunnen waarderen. Veel beter dan al die animatiekinderfilms van tegenwoordig, zoals het tenenkrommend slechte Finding Nemo, Madagascar of Ice Age. Deze film bevat tenminste nog een boodschap, terwijl die 'moderne' kinderfilms niets meer zijn dan een grote, computer gestuurde videoclip. Maar ja, een dommer wordend publiek verdiend ook stupide films. Tot slot begrijp ik niet waarom sommige reageerders klagen dat deze film niet komisch was; er staat toch duidelijk bij: familie/actie!? Blijkbaar verwacht men bij een kinderfilm gelijk onderbroekenlol; deze film is echter helemaal niet bedoeld als een humoristische film! Voor de sfeer, de boodschap van de film en het aardige verhaal krijgt ie van mij in ieder geval 3.5*

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. een erg leuke film altijd leuk om te zien

avatar van sly

sly

best wel saai maar het is een advilson film dus maar een 3

avatar van jbond

jbond

Geweldig leuke films, vermakelijk en onderhoudend.

Heb er toendertijd zeer van genoten.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lord Flashheart schreef:

De boodschap ligt er bij die nieuwe films juist te dik bovenop. Ik ben het met je eens dat Finding Nemo erg slecht is ja.

avatar van FixX

FixX

wax in wax uit

avatar van Salto

Salto

jeugdsentiment..... they don't make them like this anymore...

zie: rocky, karate kid, bloodsport, kickboxer, best of the best etc etc

de jeugd van nu moet het doen met ehmmm... 300 ennee ja wat nog meer.. oorlog oorlog en nog meer oorlog

avatar van becool

becool

jammer dat zulke films niet meer gemaakt worden, vind het een erg leuke film, en het is leuk om met de familie te kijken natuurlijk. een 3,5!

avatar van niethie

niethie

Heerlijk puur nostalgisch jeugdsentiment dat iedere keer dat ik hem weer kijk ontzettend leuk blijft.

Dit is geen kinderfilm dit is een film voor alle leeftijden een eerlijke film die handeld met een hoop nog steeds universele thema's.

Verder zit de film zit vol met klassieke dialogen, leuke rollen van de prima (vergeten) acteurs en mooie trainings en vechtscenes.

Kortom een film die heerlijk wegkijkt hoe jong of oud je ook bent. 4 sterren

Ps: Het gemiddelde bij deze film is eigenlijk gewoon belachelijk laag, maarja ieder zijn eigen mening natuurlijk ik vind het in ieder geval een tijdloze film.

avatar van 606

redelijk maar niet top

acteren was matig

2,5 ster

avatar van nightbreed

nightbreed

De kraanvogel dat herinner ik me nog en dat waxen, wax in wax out

Eigenlijk te dom voor woorden

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Er zijn wel meer domme films uitgegroeid tot klassieker. Deze film is samen met Commando het toppunt van jaren 80 onzin.

De film is vandaag de dag alleen nog kijkbaar voor jochies van 12 jaar of jonger, en oudere kerels die hem voor het eerst zagen toen ze een jochie van 12 jaar of jonger waren Het is best wel een inspirerende film, ik raakte er helemaal opgefokt van vroeger, net als van Rocky

Persoonlijke aanval / offtopic verwijderd.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Leuke film! ...

Gewoon kijken en ervaren! Het begin van de film....liedje van Bananarama "Cruel Summer"...nou een wrede zomer werd het voor The Kid!

***-sterren

avatar van dijkieR

dijkieR

dat ze deze kinderfilm durven uit te zenden zeg,

weer t bewijs dat tv slechter en slechter word!!!

avatar van bootylicious

bootylicious

Vermakelijk filmpje hoor!

Spannend, romantisch...

***

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Gewoon een leuke oude film met sfeer uit de jaren 80. Het is een familiefilm, dus veel kan je van zo'n film niet verwachten. Verder is de film over het algemeen leuk om een keertje te kijken, vaker dan 1 keer niet.