• 9.373.705 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Ralph Macchio, Pat Morita en Elisabeth Shue

Releasedatum: 11 oktober 1984

Plot The Karate Kid

"Only the 'Old One' could teach him the secrets of the masters."

Daniel is nieuw in de stad, en wordt gepest door de plaatselijke 'bullies', die allemaal bekend zijn met karate. Vastbesloten om voor zichzelf op te komen besluit Daniel om zichzelf karate te leren, tot hij ontdekt dat er een karate-meester in zijn flat woont. Mr. Miyagi stemt toe om Daniel te trainen, en hij leert hem dat er meer is dan het gebruiken van geweld.

avatar van luuk1988

luuk1988

ik vind dit echt zon kut film! maarja.. vroeger vond ik alle schietfilms met super helden er in vet

avatar van its my life

its my life

MarkFish schreef:

Gewoon een leuke, jeugdfilm. Lekker tiener/vechtfilmpje. Mooie gast man, die Mr. Miyagi en hoe ze dat toernooi brengen. Met dat strijdlustige 'You're the best' liedje op naar de finale en de cup, goed man.

mee eens

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Daniel San....

mikey

Te gekke coming of age flick over een knul die Balans in zijn leven zoekt, of levensenergie (chi). Maar er zijn wel enkele obstakels die hij moet overwinnen. gelukkig krijgt hij hulp van een oude rot! 4.5

avatar van Zavo

Zavo

Erg vermakelijk. Alleen jammer van de irritante muziek. Ralph Macchio is trouwens van 1961 en was dus 23 toen deze film uitkwam.

Zavo schreef:

Ralph Macchio is trouwens van 1961 en was dus 23 toen deze film uitkwam.

Wow! Ik schatte hem hoogstens 17.

Gisteren nog maar eens herzien op tv. Grote minpunten aan de film vond ik de muziek, het gebrek aan karate-scenes, en de geloofwaardigheid van het hele liefdesverhaaltje. Daarentegen wist sensei Miyagi, een geweldige rol van Morita, dit alles wel te compenseren tot de 3* die ik al had staan. Goh, wat heb ik gelachen. Daar kan zelfs zijn rol in Happy Days niet tegenop.

mikey

Nou zeg. wat is er zo ongeloofwaardig aan een jongen en een meisje In Love? En de muziek vond ik erg okee, vooral het nummertje cruel summer. Ik vond het ook een prima idee niet teveel kung fu in deze te proppen. omdat vechten, volgens deze film, niet zoveel oplost.

avatar van TheOne

TheOne

Ralph Macchio is echt lomp als het gaat om vechten. Daar kan hij niets van. Vindt deze film en de vervolgen echt niks.

avatar van Zavo

Zavo

TheOne schreef:

Ralph Macchio is echt lomp als het gaat om vechten. Daar kan hij niets van.

Daar gaat het dus ook niet om bij deze film.

mikey schreef:
Nou zeg. wat is er zo ongeloofwaardig aan een jongen en een meisje In Love?

Op zich niets natuurlijk, maar ik vond de uitwerking hier niet pakkend, weinig chemie en niet altijd even logisch. bijvoorbeeld als ze 'ruzie' hebben na het Country Club incident; allebei boos (waarom is zij boos?), en dan hop! is het weer goed. Ligt waarschijnlijk meer aan mij dan aan de film, maar hun 'liefde' wist me niet echt te overtuigen.
En de muziek vond ik erg okee, vooral het nummertje cruel summer.

Ik vond de muziek, door de hele film heen, te nadrukkelijk aanwezig en afleidend. Mening.

Ja, dat is inderdaad een leuke. Het ging mij meer om het feit dat Daniel in 2 maanden genoeg karate-kundigheid heeft verworven (door huishoudelijke taakjes te verrichten!) om zomaar een toernooi te winnen. Misschien iets minder schuren en iets meer karate. Het riep bij mij wel een gefronsd-wenkbrauw-gevoel op.
Maar gezien de score die ik geef (3*), blijven het kleine opmerkingen.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Volgens de karate-kundige met wie ik deze film ooit zag (erg lang geleden) ging het bij deze 'klusjes' om het aanleren van volledige concentratie. Dat schijnt bij karate erg belangrijk te zijn.

remorz schreef:

Hierover heeft toch hij een discussie gehad met een vriendinnetje van zijn meisje? In de Arcade. Die huishoudelijke klusjes zijn hierboven goed uitgelegd. Niet dat ik expert ben.

Dustyfan schreef:

Als beginpunt, basis voor het leren van karate, daar kan ik inkomen. Het wordt echter (naar mijn mening) niet genoeg uitgebreid met praktische ervaring om het winnen van een toernooi na 2 maanden training geloofwaardig te maken.

mikey schreef:

Mwoah, mwoah. Misschien dat het voor jou daarmee afdoende is uitgelegd, voor mij had die hele ruzie beter weggelaten kunnen worden.

mikey

Zie het als een levenslesje. Men maakt fouten, kunnen dat toegeven, worden wijzer. etc...

remorz

Zo zag ik het ook. Of althans, de bedoeling ervan.

Maar nogmaals; het zijn kleine aanmerkingen, die samen gebundeld misschien een halfje verschil in score opleveren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Toen ik deze film voor het eerst zag werd ik verliefd op Elizabeth Shue. Wangetjes om in te knijpen en een paar stevige billen

Nu ik het laatst terugzag is het gewoon een standaard 80s teenie met een ouderwets prutkapsel. Sommige dingen moet je enkel koesteren in je herinnering en nooit meer terugzien denk ik.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

jaren 80 bagger. Vind er niks aan.

avatar van krabat

krabat

Dit is jeugdsentiment. Op de basisschool moest je hier vroeger over mee kunnen praten. Vooral dat knikje van mr. miyagi als Danny de kraanvogel wil toepassen tijdens het slotgevecht, briljant. Deze film vertelt de droom van ieder kind, daar hou ik nou van.

predator schreef:

jaren 80 bagger. Vind er niks aan.

gelukkig hebben de 90s en 00s ons wel veel "kwaliteitsvolle" films gebracht he ! riiiiiiiiiight

avatar van Ravenstein

Ravenstein

"The Karate Kid" is een leuk en sympathiek filmpje.

damon

waar slaat het op dat deze film als alt. titel Het Uur van de Waarheid heeft.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Dat slaat op het feit, dat de film in 1984 onder die titel in de Nederlandse bioscopen draaide.

avatar van markie1978

markie1978

Goh is deze film alweer zo oud, hoe gaat het eigenlijk met ralph maccio is hij nog steeds actief in de filmwereld?

damon

hij speelt in onbekende films en zo nu en dan een theaterstuk

avatar van koreaan

koreaan

Pat Morita speelt haast in elke kinder kungfu films.

wel altijd leuk dat ie erbij is die ouwe man.

avatar van as

as

Alternatieve titel: Het Uur van de Waarheid. Wie bedenkt het...? You gotta love those people

as schreef:

1 van de liedjes heet: "The Moment of Truth"

vandaar

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

was die gozer daar al 23????

ik zweerde altijd dat ie dar 16/17 was!

Jeugdsentiment die film......vond hem toen erg goed!

avatar van Waku

Waku

"Wash in..Wash Out"....

Pat Morita is vermakelijk als wijze leraar.

Ralph Machhio( na deze reeks alleen nog in een film gezien als muzikant in Crossroads) wint symphathy bij de kijker door zijn slungeligheid.

Een soort Rocky verhaal maar dan gericht op een jongen

die kost wat het kost de karatetechniek onder de knie wil krijgen.

Karate Kid ontroert en is geschikt voor een breed publiek.

4,5