Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Keira Knightley, Mickey Rourke en Edgar Ramírez
Gesproken taal: Engels, Pools, Italiaans en Spaans
Releasedatum: 24 november 2005
Plot Domino
"Heads You Live... Tails You Die."
Opgevoed in Beverly Hills lijkt het leven van Domino Harvey, dochter van acteur Laurence Harvey, voorbestemd voor het showbizzleven, echter kiest zij hier niet voor maar voor een leven als premiejager. Als ze gearresteerd wordt door de FBI vanwege een verduisteringszaak betreffende $10.000.000 vertellen flashbacks hoe ze in deze penibele situatie terecht gekomen is.
Domino Harvey
Kimmie
Zichzelf
Zichzelf
djelle
Daar waar regisseur Tony Scott in Man on Fire nog enigszinds het matige plotje wist op te leuken door een half en half geslaagde, doch vernieuwende stijlenmix voor te schotelen, valt het in Domino alleen maar op hoe willekeurig en beperkt de zichzelf herhalende beeldflitsen eigenlijk wel niet zijn. Het houdt ontzettend weinig steek, de ene scene lijkt telkens weer verdacht veel op de vorige en door het non-stop gebruik van diezelfde effectjes wordt er ook nergens meer een hoogtepunt gecreeerd.
Wandelende stroboscooplamp Scott weet nu ook geen seconde meer de camera stil te houden, de montage kan niet snel genoeg gaan en er wordt maar overbelicht alsof het een lieve lust is. Man on Fire was extreem maar best genietbaar, Domino is bij momenten niet meer te vreten. En nochtans is er deze keer wél een echt boeiend script aanwezig, vol ontspoorde mafketels en zotte situaties, en een bijhorende fraaie cast met ondermeer de immer ruige Mickey Rourke, een verrassend goed spelende Luci Liu en de charismatische topacteur Christopher Walken in stuk voor stuk leuke rollen.
Het mocht niet baten.
Mr_White
- 2067 berichten
Toffe film, ik ben op zich wel een fan van Tony Scott's stijl en hier haalt hij echt alles uit huis. Het is over-the-top, niets bijzonders maar barst uit zijn voegen van stijl. Ook weer een typsich Tony Scott einde maar daar houdt ik wel van.
errr
De film was heel anders dan ik verwachte maar zeker niet slecht alleen werd ik een beetje gek van Keira Knightley met haar accent zwaar irritand maar Mickey Rourke en Edgar Ramirez maakte het daar in tegen dragelijk dus toch nog wel 4* waard.
JoeCabot
Tja, het is eens wat anders dan die '80's actiefilmpjes waar jij zo van houdt (ik ook trouwens)
Maar wat is er dan toch in gedsnaam mis met de snelheid van deze film? Idd, je kan je geen 5 seconden omdraaien of je hebt wel wat gemist, maar so what? Film blijft gewoon boeien van begin tot eind, daar hoor je mij niet over klagen. Fotografie is vrij apart, overbelicht zou ik het nu niet echt noemen, "zwoel" lijkt me een betere benaming
Blijkbaar is Domino voor velen nog te nieuw, maar ach, binnen 5 jaar staat ie in de top-250
niethie
Dit was destijds een ontzettende tegevaller. De misselijkmakende cinematografie is niet aan mij besteed. Kwa acteerd prestaies viel het ook wat tegen knightley speelt leuk maar is compleet misplaatst
in haar rol, en what ever happened to mickey rourke aka the motorcycle boy die ineens veranderd lijkt te zijn in een dikke spierbundel. Kortom een groot zooitje bij elkaar, die nog wel een beetje gered wordt door wat vermakelijke actiescenes.
1,5 sterren
Ché Cliché
Keira Knightley is echt een godsgruwelijk mooi wijf zeg.
Maar de film is echt niet best hoor. Ik werd helemaal gek van het camerawerk, de kleuren waren vervelend en ik heb nog nooit zoveel close-ups in één film gezien. Totaal geen overzicht, af en toe geen idee wat er gebeurde. Wat ongelofelijk ruk zeg, want de film had potentie, zeker indien het verhaal wat minder van de hak op de tak ging. 2 sterren voor een paar leuke actiescenes, maar een flinke teleurstelling was het wel.
soj
Wat een verschrikking van een film , ik ben er dan ook niet in geslaagd deze uit te kijken.
In het begin vond ik de manier waarop alles in beeld gebracht werd origineel en 'interessant' maar na 10 minuten van flitsende beelden en een van de hak op de tak springend verhaal begon het allemaal serieus tegen te vallen.
Ook de casting van Keira Knightley was serieus fout en ze vertolkte haar rol uiterst ongeloofwaardig, een leuke meid maar dit was een verschrikkelijke rol voor haar.
Mij kon het echt niet boeien, aangezien ik de film niet uitgekeken heb geef ik ook geen quotering...
marya
ik heb deze film al zo vaak gezien, en hij blijft zo ontzettend goed!
ik ben altijd al met actie bezig. als ik premiejager zou kunnen worden, had ik dat zeker gedaan, de uitdaging, de band met je team. echt een te gekke film!! en keira is natuurlijk gewoon een onwijs lekker wijf!!!
Kintu
Het verhaal was goed, maar de manier van filmen maakt me bij momenten nerveus. Een wandelende stroboscooplamp zoals een aantal berichten hiervoor vermeld is de perfecte benaming. Dus inclusief de ergernis over de cameraman kan er nog een 2* af.
aerogp1
ik heb deze film al zo vaak gezien, en hij blijft zo ontzettend goed!

Keira Knightley is echt een godsgruwelijk mooi wijf zeg.

en keira is natuurlijk gewoon een onwijs lekker wijf!!!
Terwijl het eerder een graatmager scharminkel is die ook nog eens niet kan acteren.
niethie
Acteren is inderdaad niet haar sterkste kant nee, en ze is inderdaad erg mager. maar ze heeft zo'n mooie uitstraling, en ja iedereen heeft zijn eigen smaak zal ik maar zeggen he
DragQueen
In tegenstelling wat velen zeggen, vondt ik het best een stoere film. het verhaal is boeiend, en visueel is ie erg apart, en met een flitsende regie. de film creeert een erg goed sfeertje, en bevat best wat spanning en actie. de rollen van rourke, kneightley en ramirez worden klasse gebracht. verder heb ik de film zonder moeite uit kunnen zitten, hij heeft mij geamuseerd. leuk om te zien hoe kneightley hier een harde tante neerzet, die premiejaagster wil worden. 3,5 sterren.
Flipman
OK, Keira Knightley is weer iets in rang gestegen bij mij. Ze sprong er niet ontzettend uit, maar ze was wel goed. Verder was vooral de stijl erg aangenaam, deed me een beetje denken aan Traffic. Die kleuren, tenminste. Misschien is het wel iets te bombastisch allemaal, maar toch aangenaam. Wat wel vervelend was, was dat sommige stukken (voice-over)tekst herhaald werden, die opzichzelfstaand beter uit de verf waren gekomen: "God made me after His image; I think He had a thing for models..."/"I think He had a thing for models..." Vond ik een rake one[/]liner, moet je er geen [i]twoliner van gaan maken!
Verder vlogen mijn broer en ik lejjer door de film heen, een film met een prettige soundtrack, genoeg actie, die wel wat oppervlakkig bleef, maar dat is de film denk ik wel ten goede; 't was niet overdramatisch, en sommige cliché's werden hierdoor acceptabel gemaakt. Ook bevat de film een flinke dosis humor! Wat me ook opviel was het feit dat het tough chick-gedoe, waarvan ik van tevoren zeker wist dat de film er vol mee zat, helemaal niet zo irritant was. Het was aanwezig, maar werkte niet tegen. Ik mocht het karakter van Knightley wel (ook opvallend, daar ik een hekel aan haar had vanwege Shite-Heads Of The Caribbean).
De film heeft echter wel een einde van: 'Wat moet ik hiermee?!' Dat is jammer. Ik weet niet hoe het anders had gemoeten, amar als je geen goed einde weet, moet je eigenlijk geen film maken. Het draait om de clou, en wat er eventueel daarna gebeurt, maar dit was zo van: 'Oh, OK.'
Leuke gastrol van Tom Waits, goed acteerwerk, de teruggrijp-volgorde vertraagde de film ook niet en maakte de film mede interessant, en ik heb me goed vermaakt, m'n broer ook.
Vanwege het einde twijfel ik tussen vier of een half punt lager, maar goed; voordeel van de twijfel
WanderingStar
Kicke!
Had er niks van verwacht, want wist van te voren niet eens van het bestaan.
De eerste paar minuten even argwanend gekeken, omdat het er nogal anders uit zag,maar staat bij mij wel op 't lijstje van de goeie actiefilms
markel66
Google dit maar ff
Those jeans look ready to fall off your hips, Keira
Vandernagel
Keira Knightley is echt een godsgruwelijk mooi wijf zeg.
En dan zeg ik nog niets over het feit dat haar acteervermogen ook niet vooruitgaat.En de film zelf. Kwam op mij over als een lange pilot voor een serie. Lijkt me duidelijk genoeg hoe ik erover denk.
2,0 sterren
JJ_D
Prachtige visuele stijl heeft die Tony Scott toch (kwestie van smaak, kos
), en in het spannende en sensuele 'Domino' (een "ander soort" actiefilm) komt dat geweldig tot zijn recht. Een ware lust voor het oog!
anne J
Stoere film met een aparte stijl. Op de helft had ik wel een momentje van, hoelang gaat dit nog zo door zeg, komop iets meer vaart. Maar verder vond ik het een leuke film.
Een film met een aparte stijl, dat valt altijd te waarderen. Zeker als Keira Knightley meespeelt, een van de mooiste vrouwen uit Hollywood.
Maar ik moet toch negatief worden; de film zelf blijft niet lang boeien. Het verhaal is warrig en de stijl slaat niet zo heel erg aan bij me. Keira past ook niet zo heel goed in het karakter Domino. Ze heeft daarvoor een te lief koppie en ze blijft me steeds herinerren aan Elisabeth Swann uit de Pirates films haha.
skipy05
goede film verhaal was goed. het is een hele andere rol Keira Knightley da dat we gewoon zijn van haar. mar ze speeld hem suppergoed. was goed geacteerd.
missl
ik vind deze film wel stoer, al was het soms een beetje moeilijk om de aandacht erbij te houden door al dat heen en weer gedraai met de camera en al die kleuren.
ik denk dat ik em nog eens moet zien want ik heb nu de film afgelopen is het idee dat ik iets gemist heb.
voor nu 3
film88888
Meesterlijke actie film van meester in het actie genre Tony Scott.
Zeer mooi waargebeurd verhaal, en dat het waargebeurd is, of min of meer zoals ze in de film zeggen, zit er natuurlijk ook meer drama in vond ik.
Ik vond Keira Knightley juist fantastisch spelen. Deze rol past haar perfect, en vind het toch leuker om aan te zien als het poppetje in Pirates Of The Caribbean, en over Mickey Rourke valt niet te klagen. hij is weer een lekkere stoere kerel, en past hem zeker wel, zoals in Sin City.
Ook leuk dat er nog rolletjes hebben zoals, Walken, Liu, Cray, Austin Green, Zierhing, en nog veel meer.
De actiescene's zijn super zoals in elke Scott film, en het einde was te verwachten een typische eindscene in bijna elke Scott film kijk naar Eney Of The State, True Romance.
De dialogen waren echt super mooi gedaan, en zeer sterk, en dat vond ik ook van het camerawerk dat vond ik subliem mooi afgewerkt, en de kleuren laat je echt denken aan Man On Fire, en ik denk dat dat een nieuw soort van Tony Scott ding is dat de man in zijn aankomende films gaat gebruiken.
Zeker 4,0 sterren waard.
Weertenaar
Wat je noemt een lekkere 'over de top' actiefilm: 3.00
Tony Scott heeft inmiddels een aardig reportoir opgebouwd, waarvan ik enkel Deja Vu heb gezien. Alhoewel die film pas na Domino uitkwam, kon ik zijn stijl van filmmaken absoluut waarderen, maar nu heb ik toch een beetje het idee dat Scott zijn stijl met Deja Vu een beetje heeft 'afgezwakt' na het maken van Domino, want deze prent zit zeer bombastisch in elkaar, om een term uit andere reacties maar even ter hand te nemen. Hoewel ik een bepaalde stijl van een bepaalde regiseur enorm kan waarderen, had ik dat nu toch iets minder. Scott stempelt zijn eigen handtekening wel heel erg groot af op deze prent, en dat komt Domino nou niet bepaald ten goede daar de ingredienten voor een meer dan bovengemiddelde actieprent zeker aanwezig waren.
Wat het verhaal betreft hink ik op twee gedachten. Het verhaal steekt aardig in elkaar, word op een aangename manier neergezet, maar de term van-de-hak-op-de-tak is juist voor dit soort films uitgevonden. Al dat ge-heen-en-weer maken het verhaal op bepaalde momenten enorm lastig te volgen, want het plot ligt nogal gecompliceerd in elkaar. Toch was het goed te begrijpen, maar de echte kracht van het verhaal blijft een beetje achterwege door de stijl waarin het verhaal word neergezet. Het verhaal zelf bevat daarbij ook nog eens onvoldoende elementen om de kijker de krappe twee uur aan de buis vast te laten kluisteren, en had ik achteraf echt een gevoel van: was dit het nou? Meerdere scenes werden herhaalt, leken enorm veel op elkaar, of werd tot een paar keer toe exact in dezelfde setting geplaatst.
Het acteren was over het algemeen heel aardig, maar nergens hoogstaand. Keira Knightley heb ik persoonlijk nog nooit in een andere film zien spelen (idd, ik heb geen van de films van Pirates of the Caribbean tot op heden gezien), maar in tegenstelling tot anderen vind ik haar toch wel in deze rol passen. Ze neemt haar rol vrij serieus, maar daarintegen laat haar acteertalent haar meerdere malen gruwelijk in de steek. Mickey Rourke ken ik vooral uit Sin City waar hij toch wel een gedenkwaardige rol wist neer te zetten, in deze prent vond ik het meer een 'verplicht nummer' van Rourke. Hij hobbelt er een beetje tussendoor, en lijkt het allemaal niet zo nauw te nemen, om over interesse in zijn personage nog maar te zwijgen. Enkele bijrollen zijn wel aardig, zo doen Lucy Liu, Ian Ziering en Edgar Ramirez goed mee. De dialogen vond ik kwalitatief vrij weinig voorstellen, enkel de conversaties tussen Liu en Knighley waren nog wel aardig.
Aan het realisme van deze film moeten we duidelijk niet te zwaar tillen, maar laat het nou juist dit onderwerp zijn waar ik persoonlijk wel veel waarde aan hecht. Het viel me zelfs nog mee dat er geen personen met een kettingzaag rond liepen te zwaaien, want dat had zeker niet misstaan in het karakter van deze film. Alle personages zijn nogal typetjes, en daar ben ik nooit echt een fan van, en dus ook niet in deze film. Afgezien nog van het feit hoe de typetjes elkaar uiteindelijk weten te vinden. Verder zijn een aantal gebeurtenissen in het verhaal uitermate vergezocht, en zijn een aantal zaken 'nogal' opzichtig geforceerd in het verhaal gebracht, die juist voor een belangrijke wending zorgen. Bijvoorbeeld het telefoongesprek tussen Domino en Claremont over het 'amputeren' van een rechterarm dat net het signaal wegvalt, het niet neerschieten van de Afgaan in het hotel zodat hij de boel toch nog kan opblazen, waar baseren de maffiavriendjes van Cigliutti het op dat zijn zoons dood zijn? Om maar eens wat te noemen. Dit soort zaken kan ik persoonlijk nooit echt goed waarderen, want die halen de geloofwaardigheid van 'een verhaal' een behoorlijk eind naar beneden.
Over de visualiteit van Domino had ik het al eventjes kort in mijn inleiding. Ik had een vrij hoge pet op van Tony Scott na het zien van Deja Vu waarin Tony Scott een zeer gevarieerde stijl van filmmaken op los heeft gelaten. In zekere zin ook wel bombastisch, maar nog op het randje van het toelaatbare. Daar gaat Scott met Domino echter overheen. Zelfs van enkele rustige dialogen weet hij nog een ware wild-west show te maken, en na verloop van tijd begon me dat toch enigszins op de zenuwen te werken. Iedere scene weer word er ongelofelijk 'ruig' camerawerk geleverd. De vaart blijft er op deze manier goed in, maar waar Scott in Deja Vu wel een goede balans wist te vinden in het camerawerk, daar slaat hij in Domino geregeld door. Wellicht is het daarom ook dat Deja Vu zoveel beter in elkaar zit, simpelweg omdat hij met Domino weer een ervaring rijker was van hoe hij het in het vervolg beter niet meer kon doen. De special effects vond ik niet veel voorstellen, en hoewel het flitsende camerawerk de vaart er goed in weet te houden vond ik de film vrij zwak aan elkaar gemonteerd. De muziek was daarintegen aardig, maar zeker niet doorslaggevend.
desondanks viel Domino toch iets beter te verteren dan ik vooraf had gedacht. Ik had rekening gehouden met het ergste (vraag me niet waarom, maar ik had vooraf een beetje het idee van een film a la Smokin Aces), maar gelukkig viel dat enigszins mee. Mede doordat er een aardig gefundeerd verhaal in deze prent zat, en dan heb je mijn aandacht meestal al wel te pakken als film zijnde. Met het acteren is verder ook vrij weinig mis, het realisme van de film is nogal vergezocht maar past enigszins bij het karakter van de film, en visueel is het een echte Tony Scott film maar het sterke niveau dat ik van Deja Vu ken, benaderde Scott met domino geen moment. Ik heb een beetje het gevoel dat er toch wel behoorlijk wat meer in deze film had kunnen zitten, maar Tony Scott zijn eigen stempel iets teveel op deze film heeft willen drukken. Op al mijn onderdelen kom ik uit op een drie, dus is dit cijfer een logisch gevolg: 3.00 (3.00).
Cashmyra
goedgoedgoed, past precies binnen mijn smaak. actie, wapens, een duidelijk doel van de hoofdpersoon, hier en daar nog wat grappige opmerkingen en domino werd naar mijn mening echt goed neergezet door keira knightley. alleen werd ik hier en daar een beetje geirriteert door het camera gebruik, dat het vervaagde en half door elkaar heen liep zeg maar. maar dat gaf opzich wel weer goed de sfeer weer.
het zit ook allemaal best realistisch in elkaar, alleen tegen het einde, als domino met die 2 machine geweren nog wat luitjes neerknalt, dat vond ik wat minder. dat kan namelijk nevernooit niet. een beetje pistool moet je al met 2 handen vasthouden wil je je pols niet breken..... achjaa, dat hoort gewoon bij actie films....
oooh, en google absoluut ff de echte Domino Harvey, ik heb serieus dik respect voor haar. ook wel 'mysterieus' dat ze voordat ze de volledige film gezien had is verdronken in bad (2005) door bewusteloosheid door een overdosis pijnstillers....

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

The Ghost and Mrs. Muir
Fantasy / Romantiek, 1947

La Cité des Enfants Perdus
Avontuur / Fantasy, 1995
premie jagerfbistripclubweapongebaseerd op een waargebeurd verhaalschouwspelaction herobased on real person