Genre: Familie / Komedie
Met onder meer: Rick Moranis, Matt Frewer en Kristine Sutherland
Releasedatum: 23 februari 1990
Bekijk via Disney+
Plot Honey, I Shrunk the Kids
"The most astonishing, innovative, backyard adventure of all time!"
Wayne Szalinski is een verstrooide wetenschapper die een verkleinmachine ontwikkelt. Wanneer iemand een honkbal door de ruit en in de baan van de laser van de machine slaat, begint deze te werken. Wayne's kinderen en twee buurkinderen worden verkleind. Wayne veegt ze per ongeluk op en zet ze weg bij het afval, waardoor de kinderen door de tuin moeten reizen om terug het huis in te komen. Ondertussen krijgen ze te maken met gigantische insecten, watersprinklers en een grasmaaier.
Wayne Szalinski
Nick Szalinski
Tommy Pervis
Don Forrester
Jerome-B
Dit is toch wel het leukste deel. Special effects komen behoorlijk gedateerd over, maar waren voor die tijd erg goed en opvallend. Het acteerwerk is niet echt denderend. 3 sterren.
Ralfke
- 2075 stemmen
Heel leuk idee, maar kon me toch niet boeien. De vervolgdelen heb ik dan ook nog steeds niet gezien. Misschien als ze een keer op TV komen en ik niets te doen heb.
Banjo
- 2032 berichten
Dit was een hele leuke film
en zeker voor die tijd. geweldig om van het grasveld achter huis zo'n beleving te maken.
een erg leuk moment vond ik dat wayne boven het gras hong om zijn kinderen te vinden
3 1/2 ster
Chainsaw
Vermakelijke en avontuurlijke familiefilm voor jong en oud. Het verloop is echter erg voorspelbaar en veel grappen slaan een beetje dood, het gegeven is leuk en ook de uitvoering is best aardig gedaan.
John Doe
Even goed als deel 2, beide redelijk vernieuwend en een keer bezichtigen waard: 3 sterren.
Captain Pervert
Voor die tijd hele goeie effecten en heel goed kijkbaar. 3 sterren
WB
Voor die tijd hele goeie effecten en heel goed kijkbaar. 3 sterren
Vind et nu nog steeds heel goed kijkbaar! Deze film heb ik al kweet niet hoe vaak gezien! Klassieker! Deze film heeft alles: humor, actie, spanning, etc...
Voor jong en oud genaakbaar.
4,5 sterren!
Captain Pervert
Oh, ik impliceerde ook niet dat hij vandaag de dag niet meer kijkbaar is hoor
its my life
vaak flauw maar een goed verhaal een 3
SmuttWars
Hopen dat ze deze film weer een keer gaan uitzenden. voorlopig ***
djelle
Ja, deze familiekomedie is wel een gezellig exemplaartje. Het heeft een leuk en origineel verhaaltje met een grappig basisconcept (hetzij wel erg tenenkrommend
), kundige uitwerking, fijne dialoogjes, plezante grappen, humoristische situaties, passende filmstijl, kitcherige personages en enkele goed ineengestoken decors. Tof! 3,5
E V
Ik was vrij jong toen ik deze film zag en ik vond het heel leuk en reuze spannend.
Sannepan
Ik vond dit ook een leuke film. Had hem zelfs een tijdje op video, totdat ik hem overspoelde, omdat ik hem toch net niet leuk genoeg meer vond
Met name voor kinderen is dit een erg leuke film die erg origineel is. Hier was alles nog niet zo uitgemolken (zoals in deel 2 en deel 3
) Het decor is erg mooi gemaakt en de special effects waren ook dik in orde. Ik moet toegeven: zo'n ritje door de tuin lijkt me nog best wel cool. Alleen kan iemand me vertellen wat voor beest hun aanviel toen ze in dat legoblokje sliepen? Is dat een gaffeltang ofzo
SuperSideSwipe
Uitermate vermakelijke film. De geschroken kinderen maken een hoop peniebele situaties mee.
Hetgeen dat deze film echt pijn doet is het lage budget. Niet alles ziet er bepaald goed en geloofwaardig uit.
Vind dit wel een goede film voor een remake in de komende jaren.
3,5
us_raider
- 2034 berichten
Dit was een hele leuke film
3 1/2 ster
hong?
Was wel een leuke film, niet meer niet minder. Moet je 's middags kijken want het is niet echt grappig en niet goed geacteerd maar gewoon een leuke gezinsfilm
2,5 *
lalaguna80
Erg goed gemaakt...en voor die tijd een hele goede film.
Vooral voor kinderen is ie erg vermakekelijk,spannend en boeiend. Daarom toch 3 sterren.
NIGHTWOLF_ONE
Jammer dat dit in NL alleen in een boxset met de 2 sequels te krijgen is. Vond de film vroeger geweldig, wil hem graag eens herzien.
YuLaw16
Oef
340 stemmen
gemiddelde: 2,52
Wat hebben veel mensen toch een slechte smaak!
IcU
Hij komt vast nog wel een keer op tv.
Turkeyloverz
Hij komt vast nog wel een keer op tv.
Zaterdag op BBC
Edie
Geproduceert Brian Yuzna, een vrij grote naam uit de 'horror wereld' van o.a. Bride of Re-Animator, Society, The Dentist, Faust e.a.
Ik vond dit best een leuke film, maar het is weer een tijd geleden dat ik hem gezien heb. Wellicht een aanschaf op DVD eens.
lowhusky
ziet er nep uit allemaal wel vermakelijk 3ster
D-ark
lekkere zondagmiddag film die niet gaat vervelen en dat is al best knap.
3,0
jack-sparrow
leuke entertainende film .
erg leuk gefilmd en gecast
ik geef 3.5
Sanderkeuh
Saaie film die er erg nep uitziet en de Special Effects vind ik ronduit slecht.
Na een half uur heb ik de film dan ook uitgezet, ik had namelijk nog geen zin om te slapen...
Geef mij maar die attractie in DLRP.
Kricky
Jeee is deze alweer uit 1989???
Dit was zo'n beetje de eerste film die ik zag
Kricky
Jaa dit was voor mij de alle eerste film die ik zag. hele leuke familiefilm. Ik vond hem destijds heel spannend. Zoals die scenes met de grasmaaier en stofzuiger. Dit is voor mij jeugdsentiment. 8,5

Honey, We Shrunk Ourselves
1997