• 9.375.163 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Joel David Moore, Amara Zaragoza en Kane Hodder

Plot Hatchet

"Stay out of the swamp!"

Nadat zijn vriendin het heeft uitgemaakt, besluit Ben om samen met zijn vriend Marcus aan een nachtelijke moeras-tour deel te nemen, om iets anders aan zijn hoofd te hebben. Maar tijdens de tour komt de boot per ongeluk vast te liggen en moeten de passagiers te voet verder door de moerassen van New Orleans. Dan ontdekken ze de legende van Victor Crowley, een gruwelijk mismaakte man, die als klein jongetje om het leven kwam bij een grote brand in zijn huis. En de nachtmerrie is begonnen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als horrorliefhebber kan je deze film niet echt slecht vinden.

De film is dan horror door de kills, maar om nou te zeggen goh wat eng en spannend.. nee.

Geeft ook niet. De acteurs doen het leuk, camerawerk is ok.

Ja het is en blijft een B-film. Maar dan zie ik deze film toch meer als een A onder de B.

Ok het gaat nergens over en dat hoeft ook niet zo perse met dit soort films.

Wat je krijgt is dit:

Standaard tieners, bos, een lelijke gek met een hakbijl, er vallen dus vervolgens wat dooie en de film is afgelopen. Nou prima toch!!

(zolang je er dus maar van houd)

* * *

avatar van Halcyon

Halcyon

Hatchet moest zowat de beste slasher in jaren worden. De pretentieuze taglines liegen er dan ook niet om, maar als je die zware beloftes niet kan inlossen vraag je natuurlijk om felle tegenwind. Wat een verfrissende film moest worden die genreklassiekers als The Hills Have Eyes en Friday The 13th op de hak neemt, is geëindigd in een inspiratieloze persiflage die verdrinkt in voorspelbaarheid en flauwe gags.

Onder het mom van een spookachtige moerastocht worden enkele jongeren de wildernis ingeloodst om kennis te maken met de legende van Victor Crowley, een misvormde kerel die op wraak zint voor de hem aangedane pesterijen tijdens zijn kindertijd. Naar de gekende genreconventies bestaat het slachtvee ook nu weer uit de klassieke typetjes, stuk voor stuk oppervlakkig uitgewerkt en redelijk irritant vertolkt. De slungelachtige Joel Moore op kop. Hoewel de mimiek van Dean Reachmond af en toe nog een glimlach oogst is het vooral de hilarische bijrol van Tony Todd die er met kop en schouders boven uitsteekt. Voor de rest is het armoe troef en afwachten tot de tieners een voor een voor de bijl gaan.

De storytelling en basisingrediënten van Hatchet vertonen vele parallellen met de doorsnee slashers uit de jaren ’80. Met dit verschil dat deze film een stuk explicieter is. Zoals in de meeste grote horrorproducties van de laatste jaren zijn ook hier de special effects van hoog niveau, over the top en wat realisme en afwerking betreft lijken de limieten ondertussen bereikt. Op de meest sadistische manieren worden de tieners tot slachtafval herleid en dat is een broodnodige compensatie voor het totale gebrek aan sfeerschepping en spanningsopbouw. De eerder lachwekkende dan angstaanjagende Victor Crowley heeft hier beslist zijn aandeel in. Foute inschatting of een doelbewuste poging tot humor?

Dat humor een kritische succesfactor moest worden in Hatchet ligt er te dik op. Afgezaagde grappen en rollen halen de film meer dan eens onderuit en zijn fataal voor de geloofwaardigheid. Een Dawson’s Creek ringtone is zowat de enige uitzondering in het hele arsenaal aan mopjes dat in sneltempo op de kijker wordt afgevuurd. Meer ernst had zeker op z’n plaats geweest, want de moeilijke evenwichtsoefening tussen humor en horror heeft in het verleden al bewezen dat de oplossing eerder in visuele ongein ligt dan wel in de dialogen.

Horrorregisseurs hebben het beslist niet onder de markt anno 2008. Het recycle-gehalte in het genre ligt ongezien hoog en de “over the top trend” is zo verleidelijk dat enige creativiteit in het script al snel naar het achterplan verdwijnt. Hatchet is het levende bewijs dat deze nieuwe trend op de terugweg is en zal hopelijk de baan vrijmaken voor een generatie innovatieve horrorfilms.

avatar van Macmanus

Macmanus

Erg leuke tweede film op Terror Night!

Deze film is puur gemaakt om van ranzige moord naar een nog ranzigere moord te gaan. En alle moorden zijn erg vet gedaan. Mooi hoe de kaken er worden uitgetrokken. De humor deed het voor mij ook wel, uiteraard is flauwe humor een stuk leuker als je met een heleboel mensen loopt te keten.
Maar ik snap totaal niet waarom je graag ernst wil zien in een film als deze. Vind ik persoonlijk zulke onzin bij slasher/gore films, het boeit me echt nooit ene reet wie er dood gaat, het liefst zelfs allemaal! Niet dat dit de eerste film is die het allemaal niet zo nauw neemt met het serieusheids gehalte, maar toch had de film iets fris imo.

Het is niet een sfeervolle franse horror. Maar gewoon een brute US horror, met de broodnodige flauwe humor gebracht.

4 sterren incl. een halve bonus ster voor de leuke nacht.

avatar van Zinema

De mix tussen de verschillende genres werkt vaak goed, zo niet hier. Met name door de prettige maar te weinig gedoseerde hoeveelheid humor. Wat overblijft is een clichématig horrorfilmpje dat bij vlagen vermakelijk is. E.e.a. is wel onderhoudend. Gemiddeld filmpje.

Die tagline ... gelukkig niet gezien voor de film, had er mij waarschijnlijk heel wat meer van voorgesteld.

Sequel/remake of niet, het had zomaar gekund. Mismaakte moordenaar in een bos/moeras? Joepie!

Eerste half uur is het best. Green is duidelijk horrorliefhebber en geeft de kenner allerlei kleine stukjes fun. Leuke cameos, aardige voorbodes en een paar fijne grapjes.

Film keert wat wanneer de slasher erbij komt. Jammer. De gore is anders leuk, maar Crowley zelf ziet er echt idioot uit. Belachelijk bad guy die in typische 80s fashion lomp loopt te killen. Ben ze sowieso wat beu, die mismaakte hicks, maar dit had echt veel beter gemoeten.

Bloed spuit verder nog wel aardig in het rond, soms zie je ze gewoon emmers richting een boom kijlen, best grappig. Humor verzwakt ook wat in het laatste deel, wat jammer is, want veel meer heeft deze film eigenlijk niet te bieden.

Visueel nog best aardig, al weet Green niet echt veel weg in het bos, soundtrack is vaak misplaatst grappig.

Erg genoten van het begin, maar de film weet het niet echt goed af te maken. Gemiste kans, want het was eigenlijk nog maar schieten op open doel.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Leuke horrorkomedie die zich totaal niet serieus neemt en waarin de moorden best wel gruwelijk in beeld komen. Maar voor de rest had ik wel een groot deja-vu gevoel omdat het toch iets is wat je al honderden keren hebt gezien. Wel een leuk einde.

avatar van 606

Matthiasc88 schreef:

redelijke film met een verassend einde

Abrupt afgelopen vond ik ook verrassend ja.

Verders een goeie film met genoeg gore en redelijk acteerwerk.

3,5 ster

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

What a genius! You do know the vibrator goes in your cooch and not your ear, right?

Tof filmpje. Mardi Gras is een leuke setting, en de aanloop naar de rode draad is daarom ook wel erg enjoyable. Ik ben altijd wel een sucker als zo'n groepje een trip gaan doen, altijd wel erg leuke stereotypical personages. De versierderige negro, de nerderige held, wat ander los vlees en de bimbo (en in deze film krijgen we er twee voor de prijs van één ). Best wel een leuk duo trouwens.

Erg leuke humor, cameo's en oneliners. En toch wel erg gelachen om het gekibbel tussen Misty en Jenna, hun waren erg priceless. Sfeertje is genietbaar maar de film moet het vooral hebben van de kills, lekker gross ook af en toe. Vooral die "jab rip" kill was erg tof. Origin verhaaltje van die killer vond ik niet zo interessant, ik heb het wel gehad met die killing misfigured rednecks. Al met al toch erg genoten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Geweldig vermakelijke film. De opzet is zo cliché als wat, maar Green is overduidelijk een genre-liefhebber en voorziet zijn film van een hoop lekkers voor de liefhebber. De speelduur is lekker kort, de score ontzettend over-de-top, de personages zijn prima slachtvee, de gore overheerlijk en de humor op momenten hilarisch. Die toerleider die ineens in zijn eigen taal begint te brullen, de man in zijn bootje die de onfortuinlijken probeert te waarschuwen, maar waarbij een simpel fluitje mislukt, dit soort subtiele humor kan ik erg waarderen. De fun spat hier gewoon vanaf en met een cameo'tje van 'Jason' Kane Hodder en 'Candyman' Tony Todd kan de lol niet meer op. Ik kijk ontzettend uit naar het tweede deel. Laat maar komen!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Behoorlijke bagger, net als het moeras waar ze zijn. Of liever gezegd Tropicana met wat studiolampen eromheen die nog net niet te zien zijn.

Beter de eerste driekwartier gewoon skippen want dan beginnen de heerlijke over-the-top kills en gore. Het enige leuke dat je dan hebt gemist zijn wat flauwe grapjes van die donkere gast en een paar blote tieten, voor de rest niets.

Het hysterische gedoe en de vermoeiende score zullen vast hilarisch bedoeld zijn met een genre-knipoog, maar vind het eerder kinderachtig. En het is altijd wel geinig om andere films te herkennen in een horror, maar als het nou alléén om dat soort dingen te doen is..

De überlompe killer en de overdreven gore redden de film.

avatar van jordandejong

jordandejong

Onverwachte mevaller. Het eerste halfuur voorspelt niet veel goeds maar is toch nog redelijk door te komen. Maar na de 30 minuten barst de hel los. het monster ziet er goed uit en deed me een beetje denken aan het monster van Castle Freak. De gore is over the top maar super goed. Nekken worden omgedraaid, armen worden afgebeten en hoofden worden van hun nek afgerukt. Top vermaak dus! Het enigste minpuntje in die scenes zijn het overdreven acteerwerk van die 2 domme wijven. Verder leuk om nog 2 kleine rolletjes van horror iconen Robert Englund en Kane Hodder te zien.

3,5* ster heeft deze film van mij als gore liefhebber dik verdiend!!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Adam Green... geef deze man een standbeeld .

Hoewel z'n 'Frozen' me wat tegenviel doet hij met Hatchet álles goed. Al vanaf de eerste minuut zat ik met een grote lach op m'n gezicht te genieten van hetgeen dat Green brengt, duidelijk een liefhebber die weet wat het publiek wilt, althans..wat ik wil .

Englund komt even langs met een klein rolletje die hij zoals altijd weer leuk weet in te vullen, al snel wordt hij in stukken gescheurd en is het feest zo goed als begonnen. Hierna volgt de typische opbouw en dan weet je precies wat komen zal, humor wisselt zich vervolgens continue in hoog tempo af met extreme hoeveelheden gore, watertandend zitten aanschouwen_O_.

Keer op keer weer genieten van een goed stel bloederige en vol in beeld gebrachte kills afkomstig van een (niet te vergeten) bizar incest product dat zo het broertje van Toxie had kunnen zijn. Heerlijk hoe gestoord hij rent met z'n bijltje! Ondersteund door de zwaar aanwezige muziek is het keer op keer een genot.

Sfeer is dik, humor geweldig, gore zodoende nóg beter en het is allemaal in zo'n hoog tempo voorgeschoteld.. geen kwaad woord. Het stikt volgens mij ook van de references, de film zit bomvol leuke kleine details en verwijzingen zoals Green's naam op een grafsteen en het Friday the 13th moment op het einde natuurlijk.. , maar daar ga ik nog wel een 2e kijkbeurt voor nemen!

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke horror die precies doet wat het moet doen: vermaken. Een flinterdun verhaaltje dient als excuus om een paar erg brute moorden te tonen. Hier en daar een komische dialoog, een paar leuke rollen van horroriconen Englund en Todd en een incest creature die zo aan het werk kan in een volgende Hills Have Eyes. Niks nieuws allemaal, maar wel vermakelijk.

avatar van perceived

perceived

Vermakelijk maar toch een stuk minder dan verwacht of gehoopt. Het blijft bij een redelijk doorsnee slashertje met geslaagde en wat minder geslaagde 80's gimmicks.

avatar van Vascago

Vascago

Waar een herziening allemaal niet toe kan leiden. Deze keer heb ik me totaal niet gestoord aan het slechte acteerwerk. Ik vond het zelfs bijdragen aan de sterke sfeer. Hierdoor kon ik ook nog veel meer genieten van de vele gore momenten. En die zijn echt top. Heerlijk zoals Crowley te werk gaat. De soundtrack is ook erg sterk, vooral dat nummer van Marilyn Manson.

Af en toe net ietsjes te donker, maar verder gewoon een super film.

Zwaar van genoten deze keer. Op naar deel 2 !

avatar van Elineloves

Elineloves

Toen ik de dvd er in stopte en de openingsscène verscheen, hoorde ik plots dat het Duitstalig was, iets waar ik met veel moeite naar kan luisteren. Gelukkig na wat geklungel met de afstandsbediening, was het gelukt om de film netjes in het Engels af te spelen, wat natuurlijk een stuk fijner kijkt.

En dan zit je halverwege de film, en kun je niet anders concluderen dan dat het acteerwerk wel erg slap is. Is dit erg? Nee! Want het past goed bij deze film, die afwisselend grappig en smerig is. Het is een typische teenslasher waarbij de afzichtelijke killer zijn slachtoffers een voor een weet te grijpen en ze op aparte manieren om het leven brengt.

Echt spannend wordt het nergens, maar toch ben je nieuwsgierig naar de volgende 'move' van Crowley. Meer dan aardig.

avatar van jipt

jipt

Hah op zich wel cool. Verhaaltje, tienerslachtvee dat in een moeras komt vast te zitten nadat een rondleiding is fout gegaan wordt gestalkt door een misvormde killer, is zo cliché als de kop van Patty Brard. Maar dat mocht het plezier niet echt drukken.

Zaten een aantal erg leuke personages tussen, vooral de Chinese tourgids, hartelijk gelachen om die vent. Ook zitten er een paar lekker bloederige kills in. En de omgeving was best mooi! Maar daar blijft het eigenlijk bij.

Leunt veel op schrik momenten en de bloederige kills. Stoorde me een beetje aan de simpelheid van de film, is allemaal wel pulpish bedoelt, maar anno 2011 (deze komt dan uit 2006), maar dan alsnog verwacht je toch wat meer inspiratie en originaliteit in een horrorfilm. Plus de soundtrack was erg vervelend, heb liever een lekkere techno of drum and bass beat onder een horror dan dat getetter van een stel trompetten.

Maar over het algemeen best een fijne slasher, met leuke humor en het kijkt lekker weg. 3*

avatar van rep_robert

Typisch slasher filmpje dat teveel leentjebuur speelt bij andere films om ook maar enigzins origineel of vermakelijk over te komen. Vooral de Friday the 13th ingrediënten zijn overduidelijk aanwezig. Het bos is foeilelijk en komt extreem nep over en Kane Hodder overtuigt niet helemaal als killer. Ik vond het eerlijk gezegd maar een kneusje, wat deels ook kwam door het uitleggen van zijn jeugdtrauma's.

Het gekibbel van het groepje is vaak grappig, maar soms ook gewoon ronduit vervelend. Een beetje wisselend niveau. Wat dat betreft worden de goede mensen wel op de juiste momenten afgemaakt

De kills zijn gelukkig wel meer dan prima en het bloed spat af en toe alle kanten op, dat vond ik toch wel weer leuk gedaan Het Friday the 13th einde vond ik maar niks en dat abrubte knippen naar de aftiteling al helemaal niet.

Ondanks de humor en de kills heb ik nergens echt van de film genoten.

avatar van Shinobi

Shinobi

Beetje standaard filmpje die wel redelijk is. Het verhaal gaat natuurlijk nergens over, maar de kills zijn echt goed in beeld gebracht. Het bloed spat er aan alle kanten van af. Alleen ietwat jammer dat het abrupt eindigt.

Wat het comedy aspect betreft was het wel redelijk, ik heb op zich wel kunnen lachen om die twee bimbo's en die Chinese gast.

2,0 Sterren.

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Ik merk dat veel mensen deze film compleet anders benaderen dan ik. Dit is toch geen film om serieus te nemen? Het is een een dikke knipoog/ode aan alle bekende slashers, en dat in een een komedie over-the-top horror gegoten (Waarbij komedie de boventoon voert). Ik heb dan ook bijna de hele film met een flinke glimlach zitten kijken, alle bekende slasher-clichés werden lekker overdreven uit de kast gehaald, heerlijk!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Cool.

Ik heb altijd wel een zwak voor dit soort pulp films, die zich totaal niet serieus willen nemen en ''gewoon'' het doel heeft om het publiek te vermaken met het nodige slacht werk.

Het verhaaltje ala friday the 13th wordt leuk gebracht met nog een leuke bijrol van niemand anders dan Robert Englund kan je de avond prima doorkomen.

Op naar deel 2.

avatar van Spetie

De diverse verwijzingen naar oudere slasher horrors, inclusief een cameo van Robert Englund, zijn op zich best leuk. Daarnaast werd ik positief verrast door de enorme lompheid van de killer, waarmee hij zijn slachtoffers te lijf gaat en wat resulteert in enorm veel gore en bloed. Het bloed spat regelmatig alle kanten op en dat kon ik op zich wel waarderen.

Maar verder viel het soms toch wel wat tegen. De personages waren leeg, nietszeggend en vooral weinig leuk, op de redelijke hoofdrolspeler na dan. Verder zit er totaal geen spanning in en waren sommige effecten toch wel wat slap. Maar gelukkig was de tijdsduur niet zo lang en maakten de brute kills nog wel behoorlijk wat goed.

Maar het mist op cruciale momenten net wat teveel om echt goed te zijn. Het idee is aardig, maar de uitwerking niet bijzonder sterk. Ik blijf ergens aan de onderkant van het midden steken.

avatar van Keane1983

Keane1983

Zeker een leuke film om eens tussendoor te kunnen kijken.

De film neemt het met zichzelf al niet al te serieus en ik denk dat je als kijker dat ook niet al te veel moet doen.

Zo zitten er de standaard typetjes in verwerkt en de gebruikelijke domme acties waaraan je als kijker je groen en geel kunt ergeren.

Maar op de een of andere manier komt deze er goed mee weg!! Ik weet niet waar het hem in zit.

Misschien omdat ik de personages toch wel leuk vond? (acteerwerk is overigens ook niet super goed...maar wel vermakelijk).

Eigenlijk is het gewoon een film die zo slecht is, dat hij gewoon leuk wordt.

Gore is volop aanwezig, lekker over the top.

Van mij een 3,5* (ben erg benieuwd daar deel 2 en 3)

avatar van Insignificance

Insignificance

Tricky, zo'n horrorkomedie. Doorgaans iets waarbij mijn voorkeur uitgaat naar komedie die uit de horror voortkomt. Dat liever dan een groepje ongetalenteerden dat grappig probeert te doen, zoals hier nogal eens het geval is. Zelfs geintjes die op zich niet onaardig zijn, smoren bij dit irritante gezelschap.

Zoals een dom blondje, uiteraard voorzien van platte en schunnige humor. Pff. Verder te knullige typetjes met een kleine uitzondering voor Richmond. Ik kan er maar weinig mee en dan is zo'n setup nog flink doorbijten. Crowley die zich vervolgens voorstelt als een waggelende freak, helpt ook niet echt.

Dat Green niet één, maar twee keer domweg bloed en ingewanden tegen een boom kwakt, is eigenlijk te onnozel voor woorden, maar er gebeurt tenminste wat wanneer de killer van dienst zich meldt. Wel weer jammer dat de beste moord al vrij snel de revue passeert. De punten zijn voor de kaakchirurgie.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Insignificance schreef:

Grotendeels met jou eens, scheelt mij typewerk. Maar je staat er versteld van hoeveel mensen dit leuk zullen vinden in tegenstelling tot ons. Als je echt niets anders op filmgebied hebt en als je de tijd echt niet beter kan besteden, dan is er nog deze film.
Het is niet mijn smaak humor en ook (zoals men dat noemt) de kills en de gore, spreken niet tot mijn verbeelding. Je ziet inderdaad bijna letterlijk dat de organen, het vlees en het bloed tegen de bomen wordt gegooid. De gooier is buiten beeld maar valt goed voor te stellen.
Is dit nu humor?
Anderhalve ster voor het werk dat men aan de film heeft gehad en voor het "voor paal staan" als toekomstig acteur/actrice.
Nee, niet echt mijn horrorgenre en na de film bekeken te hebben gaat hij dus linea recta naar de kringloopwinkel! Niet weer!

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke toevoeging van het slasher genre waar toch al zo weinig origineels en nieuws uitkomt.

Acteerwerk is niet van een heel hoog niveau maar de leuk gemaakte gore en de hier en daar goed geplaatste humor maakt een hoop goed.

Leuk gemaakt film.

Wel jammer dat dit soort films niet het niveau kunnen halen van de slashers/horrors van vroeger inclusief de killer himself.

avatar van joolstein

joolstein

Soms vermakelijk maar toch een stuk minder dan verwacht of gehoopt. Het is een doorsnee slashertje met een komische voetnoot. Nu ben ik niet weg van het komedie- genre en deze film doet percies waarom ik dat genre zo verschrikkelijk vind! Domme meisjes, nerd en donkere man. En dan krampachtig leuk zijn. Het werkt niet bij mij. En dan is er de persoon Victor Crowley, deze zag er belachelijk uit! In een rubberpak en met een bijltje rondrennen? Waarom ik dan toch nog net een voldoende geef?? Ik vond de manier waarop de muziek gemonteerd werd erg goed en grappig gedaan!

avatar van Theunissen

Na vorige week het verdienstelijke derde deel van Hatchet gezien te hebben, was het vandaag de buurt aan het eerste deel.

Ondanks dat ik dit deel minder vond, was het toch nog wel vermakelijk om naar te kijken (duurt met 75 minuten ook niet lang). Het verhaal is natuurlijk belachelijk, maar de uitvoering ervan is eigenlijk wel geinig. Omdat deze film een pure Horror / Komedie is, moet je hem ook met een vette knipoog bekijken. De eerste 45 minuten zijn best flauw en saai, maar bevat gelukkig wel nog wat bloot (o.a. van Mercedes McNab die een zeer dom blondje speelt. Ze heeft overigens ook bloot voor het blad Playboy geposeerd) en ook wat humoristische scenes en we zien ook nog eventjes de horroriconen Robert Englund ("A Nightmare on Elm Street" films) en Tony Todd ("Candyman" films) de revue passeren.

Pas na de eerder genoemde 45 minuten komt de film pas lekker opgang en gaat de onverwoestbare Victor Crowley (de freak) met een aantal fraaie, creatieve en vooral grove kills lekker te keer op het moeras-tour groepje. Deze kills werden best aardig in beeld gebracht en het bloed spoot lekker uit de afgerukte of opengereten lichaamsdelen. Helaas duurt de film dan nog maar 30 minuten en dan is opeens de film met een abrupt einde afgelopen. De cast is zeker niet hoogstaand, maar ze deden het wel allemaal leuk en verdienstelijk en zeker de drie hoofdrolspelers Joel David Moore (in de rol van Ben), Tamara Feldman (in de rol van Marybeth) en Deon Richmond (in de rol van Marcus).

Al met al leuk om eens gezien te hebben en op naar het tweede deel zullen we maar zeggen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Fijn combinatie van horror en humor.

De gore was niet van de lucht.

En dan kom je er hier achter dat er nog 2 delen zijn.wreed.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In tijden van remakes moest Hatchet als terugkeer dienen naar die goede oude tijd. Met rollen voor horroracteurs Tony Todd, Robert Englund en Kane Hodder en een film compleet in de stijl van Friday the 13th en The Burning; simpel plot over rondrennende tieners in een donker bos, terwijl een maniak met scherp object achter ze aanzit. Niets meer en niets minder.

Het grootste probleem van een throwback als Hatchet is dat het niets nieuws doet. Victor Crowley is een monster zoals we er zoveel hebben gezien (Jason Voorhees, Cropsy, de mutanten uit Wrong Turn of Hills Have Eyes) en het concept van jongeren in een moeras/donker bos is ook al zo uitgekauwd als de pest. Daar komt bij dat de personages in de film stuk voor stuk het bloed onder je nagels vandaan halen. En niet alleen de hysterische domme blondjes, ook de in eerste instantie 'coole' chick doet niet veel meer dan janken en panisch schreeuwen. Verder een paar verschrikkelijke typetjes, die meer passen in een film van Friedberg en Seltzer en als hoofdrolspeler de charismaloze en uiterst suffe Joel Moore. Hoe die gast überhaupt rollen krijgt is mij nog steeds een groot raadsel.

Men probeert met Hatchet nog iets "nieuws" door er humor in te verwerken, maar dat gaat hopeloos mis. Negen van de tien pogingen tot humor slaan volledig dood door hun slechte timing en het feit dat het zo geforceerd is dat bijna niets grappig wordt. Enkel op het gebied van gore weet de film wel te overtuigen, daar is de film gelukkig lekker lomp. Maar dat krijg je met iemand als John Carl Buechler (ook te zien in een aardige cameo) aan boord hebt. Maar goed, met een paar leuke cameos en wat prima gore heb je nog geen vernieuwende horrorfilm. Zeker niet als het script zo matig is als dat van Hatchet.

2 sterren.