• 9.378.581 stemmen

Memoirs of a Geisha (2005)

Drama / Romantiek | 145 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Ziyi Zhang, Ken Watanabe en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 6 april 2006

Plot Memoirs of a Geisha

"A story like mine has never been told."

Een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.

avatar van ellentjah

ellentjah

Heel mooie film, al is het boek toch nog stukken beter

JohnWilliams

Vaak zijn de boeken leuker dan de film maar hier vond ik de film echt nét zo goed...ik denk zelfs wel beter...

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie film met een mooie vormgeving en een goede regie.

Het enige nadeel vond ik de soapachtige verwikkelingen wanneer onze geisha een grote meid is, dat had deze film niet nodig vond ik.

Ik had geen problemen met het Engels hoewel ik liever had gehad dat ze gewoon Japans hadden gesproken, maar dat zou Hollywood heel veel centjes hebben gescheeld.

JohnWilliams

Dat laatste denk ik ook.

Maar dat Engels viel wel mee vond ik, als je de film eenmaal aan het bekijken bent dan let je er niet meer op.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ja precies dat had ik ook

avatar van FillumGek

FillumGek

De geishawereld is een mooi onderwerp om te verfilmen. Je ziet dan ook voortdurend prachtige settings en kostuums wat de sfeer zeer aangenaam maakt. Het verhaaltje is geromantiseerd zoals je van Hollywood kan verwachten. Minpuntjes waren de gesproken taal. Niet superstorend maar ik weet zeker dat het in de originele taal veel beter zou klinken. En de film duurt net een half uurtje te lang.

avatar van homerjay

homerjay

Schitterende omgeving, maar het had toch wat aangrijpender geweest als het gewoon in het Japans was opgenomen. Nu had ik af en toe toch het gevoel naar een reconstructie te kijken, in plaats van een film.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Als ik zo de plot lees, bak ik er helemaal niets mee.

avatar van Isabeau

Isabeau

Wat een verdomd prachtige film! Dat ik serieus heb getwijfeld of ik hem wel moest kopen! Ik heb het boek niet gelezen, maar als schrijver zou ik sowieso gigantisch blij zijn met deze film.

Alles klopt gewoon (okee okee behalve de taal, maar dat hebben nou al tig mensen gezegd en wees gewoon blij dat ze geen japans spreken) en deze film is zeker een aanrader.

avatar van Baggerman

Baggerman

nightbreed schreef:

Mooie film met een mooie vormgeving en een goede regie.

Het zou ze zwaar gevallen zijn Japans te praten, want volgens mij is de cast voornamelijk van Chinese afkomst! En dat vind ik toch het grootste minpunt van deze film: de hele tijd had ik het idee van 'er klop iets niet?'

Inderdaad, toen ik de DVD-hoes erbij pakte zag ik het, de cast is voornamelijk van Chinese afkomst!!! Wat ook wel te zien is, men ziet er totaal niet Japans uit!

Verder qua verhaal -om het maar even plat te zeggen- een ontzettende wijven-film!

Zo, dat waren de minpunten, nu de plussen! De muziekscore van John Williams is weer geweldig. En Gong Li speelt erg goed de (al wat verlopen) valse schoonheid.

Verder valt er visueel (zowel de decors als de actrices!) natuurlijk enorm veel te genieten!

avatar van echoooo

echoooo

Kvond het boek eigenlijk wel fijner als de film, maar ja dat gevoel heb ik wel altijd dus....

De film vond ik wel fantastisch goed, de costumering, geisha kunsten vond ik allemaal zeer geloofwaardig. De verhaallijn zelf vind ik zeer ingenieus en aangrijpend.

De muziek was ook absoluut niet mis. Ik heb echt genoten van dit meesterwerkje.

JohnWilliams

Boek & Film beide geweldig!

Maar de muziek spant de kroon, die is het mooiste!

avatar van groban

groban

fantastisch, ik heb zelfs de dvd gekocht. ik was weg van Sayuri en de chairman. echt betoverend mooi, ik ben een grote fan.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Baggerman schreef:

Ik ben het volledig met je eens. Zowel wat jouw pluspunten als minpunten betreft. De beelden en muziek zijn inderdaad prachtig. Maar ik heb mij gestoord aan het constante gekonkel tussen de vrouwen en hoe onderdanig ze daar kunnen zijn. Apart wereldje waar ik mij totaal niet in kan vinden.

avatar van Dutchmovielover

Dutchmovielover

Schitterende film, zeker van genoten.

avatar van Car-freak

Car-freak

Prachtige film, echt mooie decoraties en dat die hele stad gebouwd moest worden vond ik nog aparter. Dit is echt een topfilm die je gezien moet hebben, en de muziek waarover JohnWilliams het had viel me voor het eerst op, echt mooi hoor.

avatar van M_M

M_M

Inderdaad een prachtige film, maar persoonlijk vond ik het boek veel mooier.

avatar van 606

prachtige film en indrukwekkend verhaal.

niet mijn gerne romantiek maar heb wel genoten

acteren was erg sterk vooral dat meisje.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is me bijzonder goed bevalen, hij is beter dan ik ooit had verwacht.

Zeer sterke acteerprestaties, voorl dan van het kleine meisje.

Ook zeer mooi in beeld gebracht allemaal en mooie zachte muziek.

Ben normaal niet zo te vinden voor romantische films maar de dramatische kant van het verhaal sprak me wel aan.

Prima film die ik kan aanraden.

avatar van loves_horror

loves_horror

Prachtige film, mooie Japanse kostuums en decors. De muziek kan ik me niet meer zo goed herinneren, maar zo te zien was het geweldig. Mooi drama.

avatar van Parisa

Parisa

Mooie film die gevoed en gesteund wordt door sfeerbeelden. Zorg daarom dat je 'm kijkt met mensen die dat ook mooi vinden, en ga niet zoals ik de film gewoon thuis een keer opzetten. Ik heb van de aankleding, het verhaal en de meeste acteurs en actrices genoten. op een een of andere manier had ik meer verwacht van de grote dansscene en de hoofdrolspeelster.

avatar van ®Tc

®Tc

Een enorme slaapverwekkende film, een echte tip als je niet kan slapen. Een Amerikaanse film over Japanse geisha's met Chinese acteurs en in het Engels gesproken is al niet meteen goed voor de geloofwaardigheid, wat de geloofwaardigheid ook aantast is dat de geisha's in de film niet op echte geisha's door te weinig schmink. Oscar voor beste kostuums? Verder een weinig boeiend verhaal met bedenkelijke acteerprestaties. De film zelf heeft ook maar een raar einde vind ik. Soit de puntjes zijn voor de prachtige decors waar de film wel verdiende de oscar binnen te halen en dat ook deed.

1,5

avatar van something_else

something_else

Prachtige beelden en het verhaal bleef uptempo tot het einde. Maar ik sluit me bij iedereen hier aan, die het Engels ook storend vonden, het zorgde voor irritatie en ongeloofwaardigheid. En ook de belachelijke naam van "Pumpkin" voor een van de meisjes vond ik absoluut absurd. Dat men op zijn minst, de namen van de personages in het Japans hadden behouden... Toch 4 ondanks de minpunten.

avatar van lottetje

lottetje

Een heel mooi verhaal. Wat ook prachtig verteld werd, maar ergens in het midden van de film kon het me toch iets minder boeien. Ik weet niet zo goed waardoor het kwam want ik vond het werkelijk een mooie film.

avatar van Adrenal

Adrenal

Niets bijzonders. Mooie setting, beelden, cinematografie en muziek maar het verhaaltje is cliché en de film duurt te lang om je aandacht erbij te houden. 2.5*. Dat "Oosters" Engels is ergerlijk en bovendien een simpele oplossing (iedereen kan zonder problemen met die Amerikaanse soldaten spreken.)

avatar van Sjeaa

Sjeaa

Adrenal schreef:

Niets bijzonders. Mooie setting, beelden, cinematografie en muziek maar het verhaaltje is cliché en de film duurt te lang om je aandacht erbij te houden. 2.5*)

Ik snap wel dat het op den duur vermoeidend word, maar als je het boek hebt gelezen is het super om te zien! Dus een goede film, een aanrader! Hoewel ik het boek beter vond omdat daar gewoon meer details instaan. Wel een super verfilming!

avatar van KdB

KdB

Mooi verhaal, enorm mooie beelden..

De film was naar mijn mening echt niet te lang..

samengevat: een aanrader!

avatar van Julie

Julie

prachtige film!

mooie beelden, mooie muziek (!!!)

een prachtig liefdesverhaal.

maar niet alleen dat

een film over moed, volharding en het streven naar geluk

een must

avatar van wennie24

wennie24

Het boek vond ik helemaal super, uiteraard is een film daar altijd een verkortere versie van, maar dit keer vond ik de film ook heel erg leuk, vaak valt een film toch tegen na een boek, maar dit keer absoluut niet.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Raar dat de Veronica gids deze een 2,0* gaf, hij heeft hier een erg hoog gemiddelde.