• 9.373.605 stemmen

Geregisseerd door: Michael Caton-Jones

Met onder meer: Robert De Niro, Frances McDormand en James Franco

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot City by the Sea

"When you're searching for a killer... the last suspect you want to see is your son."

Vincent LaMarca is een gerespecteerd politieagent uit Manhattan, die terugkeert naar de buurt waar hij opgroeide - Long Beach in New York - voor het onderzoek naar de moord op de beruchte drugdealer Picasso. LaMarca is echter met stomheid geslagen wanneer hij ontdekt dat de hoofdverdachte in de zaak zijn drugsverslaafde zoon Joey blijkt te zijn. De rechercheur heeft zijn zoon in jaren niet meer gezien of gehoord. Zijn pijnlijke scheiding van Joeys moeder zorgde al die tijd immers voor een onoverbrugbare kloof. Zodra zijn oversten ontdekken dat LaMarca een persoonlijke relatie heeft met de vermoedelijke moordenaar van Picasso, wordt hij van de zaak gehaald. Maar de agent kan niet machteloos toekijken en hij gaat zelf op zoek naar Joey.

Hmmm.. lijkt me wel wat. 't Wordt weer eens tijd voor een goede De Niro film!

avatar van Hobbes

Hobbes

trailer ziet er strak uit

DeNiro doet weer es wat ie moet doen

avatar van Rascal

Rascal

Ondanks dat de film wat traag op gang komt, maakt het einde veel goed. Een film met een duidelijk moraal. Een zeven.

avatar van Otto

Otto

Goeie film, erg boeiend ook.

De Niro speelt echt geweldig naar mijn idee.

Een aanrader dus, vier sterren.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

film over Middelburg??

avatar van EmDee

EmDee

Deze vraag leggen we neer bij Narf.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Je bedoelt Vlissingen, naar 'Film by the sea'. Middelburg ligt toch niet aan de zee man, tsss

avatar van temper

temper

De Niro is inderdaad weer eens goed (in vergelijking tot bv. Showtime). Frances McDormand is eigenlijk altijd wel goed. Positief vond ik vooral het acteren van Eliza Dushku, waarvan ik niet al te veel verwacht had (tja, Girls United, Buffy en dan heb ik het nog niet over Soul survivors). Verhaal is goed, verloopt niet overdreven melodramatisch. Maar... what ever happened to Gina?
Prima film. 3.5 sterren

avatar van wackyboy

wackyboy

Ik heb een videotheek die DVD's uit Scandinavie haalt, zodoende kon ik deze film al op DVD zien, weliswaar met Noorse ondertiteling, die je vervolgens ook niet weg kunt krijgen, maar goed, daar wen je wel aan. Tenminste als het ook nog eens een goede film is, wat in dit geval helaas niet helemaal het geval is. Deze film ben ik volgende week wel weer vergeten denk ik.

Het is altijd leuk om deNiro in een film te zien en hij zit ook altijd in degelijke films, maar wanneer zit hij weer eens een keertje in een meesterwerk?!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Degelijke, maar onopvallende thriller, die het vooral moet hebben van zijn bizarre locaties (ondermeer de vervallen goktempels op Long Beach) en de werkelijk fantastische acteerprestatie van James Franco. Het script kabbelt daarintegen (te) rustig voort en de ontknoping voel je helaas al van een kilometer afstand aankomen. Toch is het geen vervelende film, al had er duidelijk meer ingezeten.

3 sterren.

De Niro eindelijk weer eens in topvorm.

Sterke film die het niet zozeer moet hebben van het verhaal, wat niet al te opmerkelijk is, maar vooral van de uitvoering en de geweldige acteerprestaties.

avatar van dttom

dttom

Ik vond er werkelijk niets aan en vond het acteren van De Niro niet echt goed, beetje eentonig, niet boeiend. Saaie film dus.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ik vond het ontluisterend om te zien hoe vervallen Long Beach is.

De film kon me maar matig boeien, merkte regelmatig dat ik er niet met mijn volledige aandacht bij was.

Ik vind eigenlijk dat De Niro stukken beter acteerde in zijn eerdere rollen dan in zijn latere werk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

ik vond de film te gewoontjes

het had ook een serie kunnen zijn.

2 1/2 ster

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Prachtige film met de Niro. De film heeft mij van begin tot eind kunnen boeien. Gewoon een hele goede film zonder al teveel trammalant er omheen. 4 sterren.

avatar van roda

roda

ik vond City by the Sea vies tegenvallen, de film is veel te traag en het verhaal (gebaseerd op waargebeurde feiten) is helaas niet boeiend genoeg.

Robert DeNiro zet wel weer een erg sterke rol neer.

kijk ook eens naar het interview van DeNiro op de dvd, daar hoor je duidelijk dat hij de film ook niet echt geweldig vind.

avatar van natje

natje

goeie film.

ik had een 13-in-een-dozijn- drugs-stoere cop-schietfilm verwacht, maar hier zit tenminste wat inhoud in en echte karakters. De Niro zoals gewoonlijk weer in topvorm.

avatar van Ericinho

Ericinho

De Niro's normale niveau is nog altijd beter dan het topniveau van de meesten. Toch blijft het vervelend om hem niet in de glansrollen te zien waarin je hem eigen toch graag ziet. Maar goed, zolang het geen Analyse Them wordt, klaag ik niet

avatar van Dorsflando

Dorsflando

"Weekend-film" die nooit echt boeit; De Niro is er blijkbaar niet alleen fysisch op achteruit gegaan...

avatar van eerdekes

Ron74

eerdekes schreef:

mss wel één van de slegtste films van robert de niro

viel wel wat tegen hoor

Niet de beste, maar zeker ook niet 1 van de slechtste van Robert de Niro.

avatar van Locutus

Locutus

Boooooriiiiing

ik vindt het dus geen onaardige film .

Ron74 schreef:

Niet de beste, maar zeker ook niet 1 van de slechtste van Robert de Niro.

avatar van Thriller

Thriller

Zeker niet slecht, ook geen film die je nog lang zal heugen, gewoon wel aardig.....3*

avatar van gandalf

gandalf

dttom schreef:

Zeer mee onneens. Die saaie man was gewoon het karakter dat de Niro moest spelen. Een man die ('heel saai') vroeg opstaat, naar zijn werk gaat, thuis komt, met een biertje voor de tv hangt, zijn vriendin ophaalt van haar werk, en s avonds weer vroeg naar bed gaat.

Wat ik wil zeggen is: het karakter was nogal saai, maar dit is juist uitstekend overgebracht door de Niro.

Hij en francis mc nogwat spelen hun rol juist heel goed. Het voelt heel natuurlijk aan. Eigenlijk alsof het gewoon echte personages zijn.

Erg mooie film. 4 sterren

eindelijk weer eens een positief geluid. Het werk van DeNiro hier wordt imo schromelijk onderschat. Het lijkt wel alsof iedereen het maar normaal vindt omdat het toch DeNiro is, maar hij levert gewoon weer één van de beste acteerprestaties van het jaar vind ik. Had voor mij net zo goed genomineerd mogen worden voor een Oscar, maar daar is de film warschijnlijk niet aantrekkelijk genoeg voor, en zoals al gezegd..bij DeNiro is het al normaal, dus valt het minder op.

avatar van bisse

Over standaard gesproken...

avatar van eerdekes

eerdekes

kos schreef:

Inderdaad, zonder de niro haalde deze film de videotheek nog niet.