• 9.377.366 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.370)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Als ieder1 ns stopt met nadenken bij films. Dat maakt ze net ff iets onverwachter. Dan kan je zelfs van de belachelijke plotwendingen in Reindeer Games genieten. Maar deze film was NIT voorspelbaar. Behalve voor mij, ik zag alles al van te voren aankomen. Maar da zal wel t nadeel zijn van eerst t boek lezen en dan pas de film kijken, maar ik kan me vergissen.

EmDee

Als ie dan nog onvoorspelbaar zou zijn geweest, DAT zou pas raar zijn geweest.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

LotR is nog best onvoorspelbaar als je t boek al hebt gelezen. Ik vraag me ook best wel af hoe ie t 2e deel heeft verfilmd

avatar van gotti

LotR is nog best onvoorspelbaar als je t boek al hebt gelezen.

Goh... Dat is vreemd.

avatar van Linda

Linda

Mijn schaamte is verdwenen want ik heb hem dan EINDELIJK gezien en ik vond het een prachtfilm , maar weer net geen meesterwerk.

heb 142 minuten lang met veel plezier gekeken. 4,5 sterren

avatar van Jos2

Jos2

Maar ook minder genietbaar. Bij een goede film hoef je niet te stop[pen met nadenken.

avatar van gimli f

gimli f

Mooie film, alhoewel ik nog niet precies weet hoe mooi. Daarvoor moet ik hem nog eens kijken.

Het spel van Freeman was fantastisch. Robbins' spel vond ik niet echt bijzonder, echter.

Het verhaal was mooi, en het einde interessant- of mooi, hoe je het wil noemen.

Maar voorlopig durf ik dit nog geen klassieker te noemen. Zit te tweijfelen tussen een 4 en 4,5. Een vier is te weinig, 4,5 te veel.

Voorlopig krijgt de film een 4. Over een paar weken nog maar eens kijken; wellicht veranderd dan mijn cijfer.

EmDee

Weer heel veel mensen die m blijkbaar goed vinden:

Top 10 van de hoogste waarderingen in week 46

Nr. Datum Zender Tijd Titel Gem. cijfer

1 14 nov. NET5 20:28 Shawshank Redemption 8,4

cornelis

EmDee, waar zag je deze info?

Ik dacht dat de commerielen geen waarderingscijfers maten...?

EmDee

Ben lid van bureau IntoMart.

En als je een minimum aantal dagen per maand wat stemmen uitbrengt op TV-programma's rollen de euro's ook nog eens binnen.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik wil ook rollende €'s !

avatar van gimli f

gimli f

Vorige week voor de tweede keer gezien in een week. Bij de eerste keer had ik nog twijfels, en was ik ook wat vermoeid...

Na een tweede kijkbeurt moet ik zeggen dat de film nog mooier en poetischer is. Dit is dus echt voor mij een heerlijke lange, enigszins trage, film. Daar houdt ik dus wel van.

Resultaat: de vier stemmen worden er 4,5.

avatar van KiLLaHBeeZzz

avatar van Redlop

Redlop

avatar van ichi

ichi

Laatst nog op tv gezien. OK, maar overschat, er wordt toch wel behoorlijk op sentimentele gevoelens ingewerkt hiero, met dat vogeltje en die oude dude en nog zo wel een meer, dat einde...pff, maar goed, Tim Robbins is een erg fijne acteur om te zien en op zijn minst toch altijd interessant, zo ook Morgan Freeman alhoewel hij vaak de zwarte met een geweten speelt...Clancy Brown vond ik behoorlijk goed spelen als de sadistische beheerder(Starship Troopers). In Bad Boys was ie ook al overtuigend tegenover een jonge Sean Penn.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Vond het een mooie film hoor!
Maar vond um toch voorspelbaar misschien omdat er veel films op gebasseerd zijn ofzo. Maar ik dacht als dit echt, echt gebeurt is? kweet niet wil het echte preciese verhaal toch wel weten., maar het ontsnappen enz was supercool dat dat hem echt gelukt is! Tja alleen toch een beetje sentimenteel. Maar goed is ook we lief he

avatar van Hobbes

Hobbes

lees ff de FAQ hoe je SPOILERTAGS gebruikt!

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Een prachtig verhaal. Goede script en goede acteerprestaties.

avatar van Skreener

Skreener

inderdaad zeer goede film.

Echter zit deze film wel in mijn 'niet-vaker-dan-2-keer-kijken' catogarie.

Net zoals 'The Green Mile' enz.

Maar zoals gezegd.. niks slechts over Shawshank.

avatar van Kimbolo

Kimbolo

Erg goeie film. Idd niet een meer-dan-2-keer-kijken-film. 4,5*

avatar van greenmile

greenmile

goeie film, met goed verhaal. hier geld wie niet sterk is moet slim zijn!!! een 9 krijgt hij!!

cornelis

Net voor de tweede keer gezien. Ik blijf bij 4*.

Overtuig jij Jos en Wouter dan nog even ?

cornelis

Huh? Volgens mij vond Wouter hem wel aardig. (*edit: twee sterren zag ik zojuist*) Jos2 is als je het mij vraagt gewoon snel geïrriteerd door sentimentele films.

Overigens is 6 in de top 100 naar mijn bescheiden mening ook overdreven.

avatar van Jolie-G

Jolie-G

De beste!!

...verdere text overbodig....

avatar van moviestar15

moviestar15

dit is echt 1 van de aller aller beste films die ik ooit gezien heb. het is erg ontroerend en heel erg goed geacteerd door ietstje minder bekende acteurs (die gast speelt ook in een film met martin lawrence en daar zuigt hij echt dus). 5 *****

avatar van Da Jando

Da Jando

Erg goede film met superb einde! 4*

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Mja zeker wel een goede film.

ik vond dat de film in het midden iets in zakte maar voor de rest wel goed

3 1/2 ster

avatar van Jordy

Jordy

een mailtje van Darabont aan aintitcool: er komt volgend jaar een bios-rerelease (in ieder geval in Amerika) gevolgd door een S.E. dvd