• 9.377.370 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.370)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Jee, hij was echt weer helemaal geweldig. Wat een verhaal en wat een acteerprestaties. Ik heb mijn stem verhoogd naar 5 sterren.

avatar van Vyvre

Vyvre

4,5 -> 5,0 na de 2e keer zien. Wat een fantastische film. Ik werd zowaar bijna emotioneel..shit he. Geen woorden voor.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Yep, mooie film. En toch zie je dat het een Stephen King-verfilming is. De muziek, de sfeer, alles. Zelfs Jeffrey DeMunn, een acteur die geregeld in SK-verfilmingen te zien is (en ook in films geregisseerd door Frank Darabont). Het verhaal, de regie, het acteerwerk, yep, ik verhoog mijn stem!

avatar van Phooze

Phooze

Super film, echt waar. Toch mis ik net "iets" dat het geen 5 sterren maakt. 4,5 sterren van moi !

Hoe vaak gaan we elkaar nog napapegaaien dat dit een goeie film is ?

Masochist!

avatar van FisherKing

FisherKing

Een halfje maar

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Vijf sterren als ze de spelers ook ouder hadden laten worden. Beetje raar dat Freeman en Robbins er na 19 jaar nog precies hetzelfde uitzien. Dus 4.5 sterren. Echt een heel indrukwekkend film. In een normale gevangenis film zou je het einde verwachten maar in deze film kwam het echt heel erg onverwacht.

Jos2

Dat meen je niet. Ik zat een half uur op dat zoetsappige einde te wachten.

avatar van jester

jester

Zag weer een stuk. Ben een halfje gezakt.
Wil je me beloven niet meer naar deze film te kijken, ook niet per ongeluk? Straks krijgen we nog negatieve scores .

Welk stuk was het trouwens?

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Dat meen je niet. Ik zat een half uur op dat zoetsappige einde te wachten.

Jaja, met je glazen bol op je schoot zeker !

Jos2

Kan iemand mij vertellen welk deel dan onverwachts was?

Macmanus

dat hij ontsnapt, het is zo versassend omdat ik dat niet heb verwacht.

Slingblade je moet daar niet op in gaan trouwens, hij zag het al aan komen en vond hem slecht fijn ik vond hem goed ook fijn punt uit.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik denk dat hij het moment bedoelde waarop Robbins ontsnapte door z'n tunnel.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

zo kun je bijna alle films afkraken hé.

-The Great Escape, wat zou er daar in gebeuren ? Blijven ze of ontsnappen ze ?

-Moulin Rouge, gaan ze dansen of zingen of allebei ? mmmh ?

-Schindler's list? Gaat Ben Kingsley het redden of niet ? Dat weet je toch op voorhand. Daarvoor geen slechte film hé ...

HAHAHA Goeie.

avatar van neo

neo

niet suf zijn

Jos2

dat hij ontsnapt, het is zo versassend omdat ik dat niet heb verwacht.

Vreemd. Dat leek me eigenlijk allemaal best logisch. Zo logisch zelfs dat ik dacht dat je verbaasd was dat de twee nog bij elkar kwamen. Ook dat zag je aankomen, maar ik dacht écht dat je dat bedoelde. Ik vond de film echt voorspelbaar. Zo is het bijvoorbeeld toch mijlen van te voren wel duidelijk waar hij zijn hakdingetje heeft zitten? dat gedoe met die bijbel in die cel maakte dat wel heel duidelijk. Ik zat er op te wachten. Hierdoor kwam voor mij nog eens extra de aandacht op dat vormpje dat hij gesneden had in die bijbel.Ik ging me cht af zitten vragen waarom hij in hemelsnaam zo'n ingewikkeld vormje had zitten snijden.
Overigens wist ik dan wel dat hij zou ontsnappen, maar niet hoe. Ik had niet door dat hij er al tijden mee bezig was. Eerlijk is eerlijk.

IamBernie

Kan iemand mij vertellen welk deel dan onverwachts was?
Nee.

Een bekwame kijker als jezelf zou dat, ongeacht het feit dat je het al aan zag komen, makkelijk uit de film moeten kunnen halen.

Zie mijn reactie.

Macmanus

Wat wil je hier nou mee jos2?, dat ik ga zeggen dat ik toch het einde zag aankomen.

Jos2

Niks. Ik vroeg het me gewoon echt af, omdat dit nu niet een film vond waar iest onverwachts te noemen was.

Let wel, dat vind ik niet persé verkeerd, hoor. Ik hou meestal niet zo van films met een einde dat uit de lucht komt vallen. Vaak vind ik het te makkelijk of te geconstrueerd. Zie The Usual Suspects. Of je voelt het toch wel aankomen, zoals bij The Game.

Ik begreep Stoffeltje gewoon niet. That's all.

avatar van Mik

Mik

dat hamertje had ie toch gewoon om met die stenen te kunnen knutselen, dat hele schaakbord weet je wel. Ik had totaal niet verwacht dat die kerel daarmee door heel de muur ging hameren hoor, en de reden dat ie hem in dat boek verstopte was toch gewoon om ervoor te zorgen dat die bewakers em niet zouden vinden?

IamBernie

dan kan ik mijne ook net zo goed weghalen

Jos2

Waren we weer aan het schelden?

Niet? Sorry.

IamBernie

Het was niks nee, maar het is hier geen forum/chat dus: Zand erover.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Is het plaatje bij deze film eigenlijk geen gigantische spoiler?

Jos2

Is het plaatje bij deze film eigenlijk geen gigantische spoiler?

LOL!