• 9.374.618 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.151.112)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Wouter

Kan ik me iets bij voorstellen. De sentimentaliteit wordt hier smaakvol gebracht.

Als ik dat zou vinden zou ik het niet genoemd hebben....

Dat 'ie hier in de top 100 staat is helemaal niet zo gek. Op imdb bezit 'ie zelfs de tweede (!) plaats in de imdb top 250 (80,350 votes).

Dat vind ik dus ook gek. Straks ga je nog vertellen dat Braveheart (een nog sentimentelere draak) ook in de top 250 staat...

Sentimentaliteit kan ik het verkeerde keelgat schieten, dat weet ik, maar dat had ik bij deze film niet.

avatar van Wouter

Nee, dat zal ik niet doen, wees gerust. Ik bedoel maar te zeggen dat veel, heel veel mensen dit een schitterende film vinden..

Tja, dat zeggen veel mensen ook van Costa.

avatar van EmDee

EmDee

Dit is dus appels met peren vergelijken!

En trouwens, Braveheart staat op IMDB gewoon in de top 100.

avatar van Wouter

Dit is dus appels met peren vergelijken!

Ik vergeleek de films niet. Maar dat veel mensen een film goed vinden zegt niet alles. Net zo min zegt het alles dat de nederlandse recensies (die ik las) niet zó enthousiast waren over deze film.

En trouwens, Braveheart staat op IMDB gewoon in de top 100.

Zo gewoon vind ik dat dus niet.

(En dat wist ik natuurlijk...)

avatar van Wouter

Precies, de Costa liefhebbers zijn bijna uitsluitend de 12 tot 17 jarigen. En dat is algemeen aanvaard een slecht gemaakte film.

Algemeen aanvaard? Hele volkstammen vinden het geweldig.

Dat kun je van Shawshank Redemption niet zeggen.

Slecht gemaakt gaat me idd te ver. Maar goed gemaakt kan ik ook niet zeggen. Daar is het me te traag en te sentimenteel voor.

Kortom, smaken verschillen. PUNT

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik zal er wel van langs krijgen hier, maar wat deze film in de top 100 doet is mij een raadsel. Te lang, te sentimenteel en te voorspelbaar voor mijn smaak. En om eerlijk te zijn.... vond ik zelfs Robbins' acteerwerk af en toe ook niet helemaal lekker.

Vind deze film toch echt van dikke Amerikaanse planken hout zagen.

Een 2 ??? ga maffen man!! Dan kun je elke film wel een 2 geven die goed gemaakt is; en dan denk ik ook aan Turks Fruit.

Dan kun je elke film wel een 2 geven die goed gemaakt is

Wat schreef hij nou?

Jos2

Heb de dvd nu al een tijdje. Zal hem snel eens kijken.

Behoorlijk soupy...

avatar van dttom

dttom

Pfff nou 1,5 * vind ik nou ook weer een beetje erge onzin, hele tijd maar je stem verlagen en dan ook altijd hetzelfde groepje, waarom heffen jullie niet gewoon jullie namen op en dan smelten we jullie samen tot 1 ,jullie smaken verschillen toch niet en meningen eigenlijk ook niet. Maken we gewoon Woujoeva2 ervan hoef ik me ook maar aan 1 iemand te irriteren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik vind de film ook absoluut niet zo geweldig zoals velen 'm vinden, maar een 1.5 is wel een beetje héél erg laag voor deze film.

Maar dit is inmiddels een discussie zonder einde geworden, dus...

Jos2

Ik heb niks verlaagd. Zag hem voor het eerst.

En ik kan niet zo goed tegen dit soort Hollywood schmaltz.

avatar van Jordy

Jordy

zoals Gilbert Grape enzo...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Wel raar dat je een dvd van een film koopt en hem vervolgens een 1,5 te geven...

Mik

Nou Linda, ik gok op weer een 5 sterren film er bij voor jouw lijstje .. mits je geen enkel benut hebt van wat er allemaal in deze film staat te gebeuren. Tip: lees dus absoluut Geen spoilers over deze film!

Tja, was een koopje.

Jos2

zoals Gilbert Grape enzo...

Neu...

hey Jos(2), ik wil em wel van je overkopen! voor een koopje

avatar van gotti

Tja, was een koopje.

He Jos 2. Staan d'r een beetje extra's o die dvd? Anders wil ik 'm ook wel overkopen.

Mik

Zeg Gotti, we gaan Jos hem toch niet hier per opbod laten verkopen he? Dan geeft ie eerst een 1,5 voor een superfilm, en dan heeft ie daarna nog zijn zakken vol met geld ook!

avatar van gotti

Waar zullen we beginnen met bieden? . Nee Mik, zo was het niet bedoeld. Ik wilde eingelijk aleen even weten of er nog wat extra's op die dvd stonden. (Daar kijkt ik namelijk al lang naar uit. Naar een goeie dvd van The Shawshank Redemption, maar nog nerges een goeie gevonden)

avatar van shayed

shayed

Gewoon geniaal, een van de beste films die ik ooit heb gezien. En donderdag ga ik zeker weer 142 minuten lang genieten...*****

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nooit gemerkt dat ie zo lang duurt. Verveelt namelijk geen milliseconde.

avatar van Doc

Doc

Voor iedereen die hem nog nooit gezien heeft en opz oek is naar recente klassiekers. Dit is er een. Geweldige acteerprestaties, een machtige plotwending en spannend tot het einde.

avatar van Yak

Yak

Ik ga 'm zeker opnemen komende donderdag, kijken of het aantal sterren nog wat omhoog kan.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik baal er gewoon van dat een vriendin van mij een keer een completse samenvatting heeft gegeven van de film, inclusief het einde. Ik kan haar wel killen nu. Het maakt de film toch een stuk minder spannend. Maar evengoed blijft het een toppertje en ik ga donderdag ook zeker weer kijken. Eigenlijk wel oneerlijk tegenover de film. Nu heb ik hem **** gegeven en misschien had ik hem anders wel ***** gegeven. Misschien verander ik donderdag mijn mening wel.

avatar van gimli f

gimli f

Ik denk, na alles wat ik er over heb gelezen, dat ik hem toch maar wel ga opnemen. Als ik maar krijg wat mij beloofd wordt: een mooie, spannende film met verrassende plots en een sterk einde!

avatar van jester

jester

Ik denk dat je geen spijt zult hebben, Gimli. Ik hoop alleen dat je verwachtingen niet zo hoog zijn geworden, dat je verwachtingen te hoog gespannen zijn .