Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Servisch
Releasedatum: 31 maart 2005
Plot Assault on Precinct 13
"Unite and fight."
Terwijl het einde van het jaar nadert, staat Precinct 13, één van de oudste politieposten van Detroit, op het punt gesloten te worden. Jake Roenick (Ethan Hawke) is één van de weinige agenten die nog dienst heeft. Hij krijgt het onverwacht druk, wanneer er vanwege een sneeuwstorm bezoek komt van een gevangenentransport. De criminelen, onder wie de beruchte Marion Bishop (Laurence Fishburne), worden tijdelijk opgesloten in Precinct 13 totdat de wegen weer begaanbaar zijn. Wanneer de avond valt, wordt het politiestation overvallen door twee gemaskerde mannen die erop uitzijn om Bishop te bevrijden. De aanval kan worden afgeslagen, maar men beseft dat Precinct 13 een lange, bloederige nacht te wachten staat.
Sergeant Jake Roenick
Smiley
Mike Kahane
Anna
Modar
Voor ik de film zag had ik geen enkele recensie gelezen, ik had dus ook een heel andere film verwacht. Des al niet te min vond ik het een lekkere actie film. Gave scenes en de nodige kogels die om de oren vlogen
ik vind deze film 3.5 ster wel waard
frankstruijk
Ik vond dit nou een echte typische 3,5* film.
Gewoon een goede vermakelijke film maar geen topfilm.
Captain Pervert
Degelijke actie maar verder niets bijzonders. Voorspelbare obligatoire twist aan het eind. Volstrekt overbodige scènes aan het eind in het bos. Die waren dan wel weer leuk gefilmd (met ijzingwekkende stiltes erin), maar hadden op de één of andere manier middenin de film moeten zitten. Dan was het uitermate spannend geweest. Nu wist je wel hoe het zou gaan aflopen en was het zoiets van "doe me die aftiteling maar".
aryan
Leuke film wel voorspelbaar al had ik niet verwacht dat die ene vrouw zo werd doodgeschoten.
Captain Pervert
Nee, dat was inderdaad wel verrassend.
Toch benieuwd, wat had je dan wel verwacht?
Doom
Het hele verhaal draaid juist een beetje om hem, ik vind hem juist wel een stoere uitstraling in de film hebben.
Ook al was dit einde wel een beetje voorspelbaar.... Dat Fish zomaar mocht weglopen, maar och, blijft wel een redelijk goede film hooor!
Heb hem vanaaf net bekeken, zit te twijfelen tussen een 3 of 3.5 *, denk er nog effe overna!
DiKKe_OsCaR
- 2052 stemmen
Vermakelijke film. Wat leuke momenten enzo. Redelijk geacteerd. 3,5 sterren.
Doom
Terrechte 3.5 geworden, is gewoon een goede film!
ASroma
het is wel een doorsnee actiefilm maar daarmee niet minder vermakkelijk. Oh ja en Ja-rule hadden ze er wel uit kunnen laten.
Doom
Ja ok. die Ja Rule konden ze er zeker wel uitlaten van mij, ben ik mee eens, irri gast, kan niet eens zo goed acteren. HAd dan een meer realistischer karakter gekozen, die wel kon acteren!
Goh, wat is het origineel toch goed.
Drie zaken die in het origineel zeer goed waren hebben ze stom genoeg niet gebruikt voor de remake.
1. het personage Bishop was niets misterieus aan in tegenstelling tot het origineel waar we niets van hem weten.
2. de sequence met de silencers zat er niet in.
3. de muziek. (Pam pam pam padadam...) van het origineel was natuurlijk briliant, hier kleurloos
1* voor deze (4,5* voor het origineel)
krabat
Vond deze ook enorm tegen vallen. Over de acteurs Hawke & Fishburne ben ik niet echt te spreken. De laatstgenoemde lijkt wel een Jackson copycat.
Een van de weinige pluspunten vond ik de scene met die 2 gevangenen, als ze die agent aanpakken (eerst met een knuppel en daarna die gek met een samoerai-zwaard)
jeroen3621
Ik vond het een leuke actiefilm, niks bijzonders maar gewoon leuk om te kijken
2,5sterren
Bones1138
John Carpenter heeft het soms toch beter voor elkaar dan (in dit geval) zijn remakers. In het origineel krijg je vaak het gevoel van beklemming, wat in deze versie zo goed als afwezig is. Enige waar ik van genoten heb was Brian Dennehy als typische pensioen-juut. Kan John Leguizamo trouwens nog iets anders spelen dan een geflipte junk..? En Ethan Hawke mag van mij met pensioen, want die vent heeft 0% uitstraling.
4 voor het origineel
2 voor de remake.
SSeagal
Topfilm, de nagelbijtende spanning, de leuke twists, de amuserende actie en de aanwezigheid van Laurence Fishburne maakt deze film voor mij een must-buy. Gisteren gehuurd en helemaal niet ontevreden, leuk! ***1/2
Topfilm, de nagelbijtende spanning, de leuke twists,
Dan ben ik benieuwd wat je van het echt nagelbijtend spannende origineel vind.
SSeagal
Dan ben ik benieuwd wat je van het echt nagelbijtend spannende origineel vind.
Nog nooit gezien het origineel, ergens te krijgen nog?
Volgens mij staat hij voor weinig bij FRS
Volgens mij staat hij voor weinig bij FRS
HiLL
Pff..ok. Flut verhaal, slecht geacteerd, geen spanning, cliche ik ben een agent die een fout heeft gemaakt dus ik drink...zucht..en..Ja Rule....need to say more?
Rene1971
Jemig, viel dat even tegen. Wat een B-film. Dom verhaal, acteerwerk nul. Stel je voor: hoop ontploffingen, schieten, granaten, zelfs een heli.... niemand die het hoort. GAAAP. En als klap op de vuurpijl: Ja Rule...
stan
Tegenvaller: niet met je eens
B-film: niet met je eens
Dom verhaal: niet met je eens
Acteerwerk nul: niet met je eens
Hoop ontploffingen, schieten, granaten, heli en niemand die het hoort: niet met je eens, niemand kan de weg op en het is een afgelegen politiebureau, zou jij zo gek zijn om in die storm effe te gaan kijken wat er aan de hand is?
Ja Rule: oke dat ben ik wel met je eens

Seyfo
Ik had hoge verwachting nadat ik de trailer had gezien maar viel zwaar tegen **
wiekske
Vond hem echt goed! misschien ook wel omdat ik er helemaal niks van verwacht had. maar Ethan hawke blijft geweldig
hessel
een zeer slechte actie film. en ik ben een persoon die een goede actie film zeker wel kan waarderen (bijv: matrix) maar dit slaat weer eens echt alles.
minpunten:
Ja Rule
die stomme vrouw (met hoge hakken)
slecht acteer werk van IEDEREEN.
en het verhaal....
niet kijken dus, ook niet om lege tijd in te vullen.
1,5 *

Assault on Precinct 13
1976

'Knokke Off' nog steeds best bekeken serie op Netflix: dit is de volledige Top 10

Oorlogsdrama 'White Bird' met Helen Mirren is een kijktip op Prime Video

Nieuwe Netflix-trailer voor 'Remarkably Bright Creatures' met Sally Field wekt enthousiasme bij fans

Disney+ verschuift focus en gaat minder content voor kinderen aanbieden

Running Scared

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
drugsmisbruikmexican standoffjunkieprison cellsnowstormtransport of prisonerssterven en doodmolotow cocktailnew year's day remakebedrogoverlevingschietpartijgeheim agentcorruptie bij de politiewreedheidpower outagegewelddetroit, michigansilencerurban settingmachine gunnight vision gogglesexploding bus