menu

Assault on Precinct 13 (2005)

mijn stem
3,19 (1613)
1613 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Misdaad
109 minuten

geregisseerd door Jean-François Richet
met Ethan Hawke, Laurence Fishburne en Gabriel Byrne

Terwijl het einde van het jaar nadert, staat Precinct 13, één van de oudste politieposten van Detroit, op het punt gesloten te worden. Jake Roenick (Ethan Hawke) is één van de weinige agenten die nog dienst heeft. Hij krijgt het onverwacht druk, wanneer er vanwege een sneeuwstorm bezoek komt van een gevangenentransport. De criminelen, onder wie de beruchte Marion Bishop (Laurence Fishburne), worden tijdelijk opgesloten in Precinct 13 totdat de wegen weer begaanbaar zijn. Wanneer de avond valt, wordt het politiestation overvallen door twee gemaskerde mannen die erop uitzijn om Bishop te bevrijden. De aanval kan worden afgeslagen, maar men beseft dat Precinct 13 een lange, bloederige nacht te wachten staat.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=4By5TBFvfUo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van remlicht89
3,5
Biglia schreef:
Door de aanvallers een gezicht en een doel te geven is het dreigende, ongemakkelijke gevoel van het origineel helemaal weg.

Heb het origineel niet gezien, maar kan me er alles bij indenken.

Hou normaal niet zo van actie films maar vond deze zeer vermakelijk. Niet het beste wat ik ooit heb gezien. Maar het feit dat ik hem al wat vond is al zeker 3 sterren waard.
Verder vond ik het toch wel een goed gevonden einde.

3,5 dus

avatar van RuStY NaiL
3,0
leuke film ,die je goed bezig houd.
gewoon een gemiddelde film in mijn ogen.

avatar van Movielicious
2,0
Erg zwakke actiefilm die mij zeker gezien de cijfers hier nogal tegenviel. Het verhaal is zeer ongeloofwaardig (ok, dit mag met actiefilms maar het kan ook overdreven worden) en het verhaal kraakt aan alle kanten. Bovendien vond ik dat er matig geacteerd werd. Het idee van het verhaal is op zich best goed. Maar de invulling en verfilming had echt stukken beter gekund. Een onvoldoende wat mij betreft: 2*

avatar van Zandkuiken
3,0
Het origineel van John Carpenter vond ik een broeierige en beklemmende thriller en was dus al een tijdje benieuwd naar deze remake. Wat regisseur Jean-François Richet er ook van zou maken, het uitgangspunt blijft ijzersterk.

En de update is eveneens best vermakelijk, maar boet jammer genoeg serieus aan geloofwaardigheid in, vooral omdat het politiekantoor deze keer belaagd wordt door ... de politie! Nee, niet zomaar wat wijkagentjes, maar een heus leger speciaal getrainde coppers, compleet met geavanceerd wapenarsenaal en sluipschutters. De kans dat Roenick en de zijnen dan ook maar een klein beetje weerwerk kunnen bieden, lijkt me bijzonder gering.

Toch is het een onderhoudende prent geworden, met aardige acteerprestaties van Ethan Hawke & Laurence Fishburne. Nog net 3 sterretjes.

avatar van AnthonyG.
3,5
Leuke wegkijk film, alleen jammer dat er enkele foutjes/dommigheden in zitten.

avatar van Pasion
3,5
Leuke film om te kijken het liep anders af dan ik had gedacht.
Veel spannende momenten!

3,0
Met veel meer geld zijn ze toch niet geslaagd om een film te maken, die spannender is dan de oude versie. En het scenario is natuurlijk niet erg geloofwaardig.
Toch een paar aardige scenes. De aanwezigheid van Fishburne maakt een hoop goed, vind ik. Ik heb me wel vermaakt met deze film.

avatar van rep_robert
2,5
Vond vooral het eerste gedeelte van de film boordevol slechte momenten zitten. Veel standaard en onlogische dingetjes, zoals de agent die veel heeft meegemaakt en aan de alcohol zit. De oude agent die zijn laatste dag heeft en een gevangenentransport zonder extra beveiliging midden in een sneeuwstorm.

Dit nam toch wel een groot deel van de geloofwaardigheid weg. Verder is de actie wel oké, maar ook weer niet zo verheffend dat ik er wakker van lig.

Leuk als tussendoortje voor een keer, maar meer ook niet.

2,5*

avatar van DonOswaldo
4,0
Tof actie-werkje met een topcast dat me toch weer even de kriebeltjes bezorgde. Ooit maar eens het origineel opzoeken.

avatar van Fryce
3,0
Redelijke film. Zitten een aantal leuke scenes in en een aantal knullige. Verhaal is wel aardig, maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Wat ik totaal niet snap is dat die lui met ontzettend duur materiaal rondlopen en niet even een paar granaatjes bij zich hebben..zou de boel tog een stuk makkelijker gemaakt hebben lijkt mij.

avatar van kaholiic
3,5
Verrassend.

Het begint vrij slecht, cliché dialogen en het acteerwerk was ook niet op en top. Maar wanneer de actie begint komt de film pas op gang. Goeie actie, beter acteerwerk en lekker lopend verhaal. Als was het eind wat ver te zoeken en wist ik van het begin al wie de insider was. Blijft dit toch een flitsende actiefilm die zeker te waarderen valt.

avatar van sofripa
3,5
schram101 schreef:
Aardige en spannende film! Alles speelt zich in het politiebureau af en dan is het moeilijk om de spanning vast te houden. Door het goede acteren, van Fishburne en (iets mindere) Hawke, kwam dit toch nog wel goed!

Boven het gemiddelde!
Een aanrader!
3,5*


Inderdaad een prima stukje vermaak.

avatar van killer13
4,0
een remake van john carpenter's assault on precinct 13. ik had voor te beginne geen hoge verwachtingen. maar wat was ik verrast toen de film op gang kwam : keiharde actie, spanning, goede acteurs! een goede actiefilm die niet gaat vervelen. een echte aanrader!

avatar van snake shit
3,5
Gewoon zo'n actie filmpje die je bezig houd als al die andere.

2,5
erg ongeloofwaardig verhaal maar de acteurs weten de boel nog enigzins te redden

avatar van Justinw
3,0
Nog steeds een aardige film. Alleen is deze film wat meer gefocust op de actie dan op de sfeer zoals het origineel. Het plot is iets verandert wat nieuwe gadgets etc etc. Het enige ongeloofwaardige is. Dat Hard-Core S.W.A.T leden (want ja zo zagen ze eruit) het niet kunnen winnen van 3 agenten met een paar onervaren schutters. Er waren veel openingen die ze massaal konden bestormen zoals dat gat bij de cellen. I.P.V daarvan kwamen ze maar met z'n 2en of zelfs maar met 1 man.

Voor de rest is het allemaal wel vermakelijk maar echt bijzonders wordt het nergens.
* * *

avatar van Minotaures
3,5
Ik heb die van '76 niet gezien, maar had deze eerder kunnen vinden... en zo dus bekeken.

Totaal niet tegengevallen, genoeg actie. Er zitten wel genoeg opvallende fouten in, dat is dan weer jammer aangezien er met meer werk en afwerking vele fouten zo konden worden rechtgemaakt. Je hebt zo een groepje junk-criminelen die makelijk groepjes elitesoldaten (of S.W.A.T.) aankonden.

Het is een film waar je niet van zult slapen, want na de intro. en na ong. 20 minuten, krijg je genoeg actie te zien. Het is een standaard actiefilm, met een aantal voorspelbare stukjes, een film waarin er een verrader tussen is maar toch een film met goede spanning en sfeer.

Goed verhaal, redelijke personages en uitstekende actie en confrontaties.

Een film waar je op een saaie dag denkt: ''Ik wil gewoon een harde actiefilm zien.''

avatar van voomzap
3,5
Vermakelijke misdaad/actie film met goed gesorteerde personages die weet te boeien.

avatar van Uzza_Sparta
gistern avond was deze versie niet uitgezonden op BBC, maar de veel betere original

Assault on Precinct 13 (1976)


ga niet op deze versie stemmen want heb nooit af kunnen kijken

avatar van stinissen
4,0
stinissen (crew)
Bedankt voor de tip ik heb het voor de statistieken nog even aangepast.

avatar van gauke
3,0
Solide actiefilm en knap camerawerk en toch is het origineel beter. Dat komt vooral omdat je bij deze versie het idee hebt dat je het allemaal al eerder gezien heeft en daarmee doel ik niet op de remake. Daarnaast overacteert de cast (zal wel in opdracht van de regisseur zijn) en mis ik de onderlinge band tussen de acteurs.

avatar van eavymetal
3,5
Ik ken het origineel van deze film, maar in dit geval moet ik zeggen dat ik deze versie veel beter vind dan de film van John Carpenter.

avatar van RuudC
3,5
Voor een film die regelmatig in de 1 eurobakken ligt, is het toch een heel leuke aanwinst. Het verhaal pretendeert misschien wel enigszins origineel en ingewikkeld te zijn, terwijl het dat toch echt niet zo is. De wending halverwege het verhaal zie je niet een, twee, drie aankomen. Voor de rest biedt de film geen verrassingen (ook niet dat er een verrader in het team zit. Ik had mijn geld alleen waarschijnlijk op iemand anders ingezet). Het echt goede acteerwerk mis ik hier een beetje. Alleen Laurence Fishburne zet hier iets memorabels neer. De setting is wel heel erg tof en de actie valt erg mee. Het gemiddelde niveau zweeft net boven het gemiddelde en daarom is de film voor een keer best leuk. Vooralsnog heb ik weinig reden om achter het origineel aan te gaan.

avatar van K. V.
3,5
'k had deze al een tijdje liggen en nu eens bekeken. 'k had geen zo'n grote verwachtingen, maar hij is beter meegevallen dan gedacht. Het eerste half uurtje hangt er een ontspannende sfeer en is het dus in het verhaal komen, maar na een half uurtje breekt de film echt los. Een actievolle en ook wel spannende film met zelfs enkele wendingen. Er leggen ook een aantal personages het bijltje er bij neer (ook sommige van de goeie), dus geen zo'n cliché film.
Ook een redelijk bekende cast: Ethan Hawke & Laurence Fishburne zijn de bekendste, maar er doen er ook een heel aantal mee die je wel van gezicht kent.
Aangenaam verrast en goed voor de liefhebbers van actie-thriller.

avatar van james_cameron
3,5
Herzien na een kleine zeven jaar. Dit blijft een redelijk geslaagde en (voor een remake) inventieve reïnterpretatie van John Carpenter's klassieker. De cast is ook prima. Alles wordt vakkundig opgebouwd en de aktiescenes zijn spannend en dynamisch. Helaas gaat het een beetje mis in de climax. Dan zeurt de boel maar een beetje door enne... waar komt dat bos opeens vandaan? Dit gedeelte voelt aan als een reshoot en lijkt lukraak aan de film vastgeplakt te zijn. Het biedt geen bevredigende conclusie aan de gebeurtenissen, in ieder geval. Ook jammer dat de geweldige originele score van Carpenter niet wordt hergebruikt.

avatar van Roger Thornhill
4,0
james_cameron schreef:
waar komt dat bos opeens vandaan?

Dat had ik nou nèt zo: je denkt dat dat politiebureau ergens midden in (of in ieder geval in een normale voorstad van) Detroit staat, en dan hebben ze opeens een sprookjesbos in hun achtertuin, erg raar.

Los daarvan vond ik dit toch een zeer onderhoudende actiefilm, met als voornaamste pluspunten een enorm aantal bekende en goede karakteracteurs, een redelijk onvoorspelbaar plot (hoe gaat het aflopen? wie overleeft er? is die Capra nou wel of niet een infiltrant?) en een mooie onsentimentele attitude (er sterven nogal wat mensen waarvan ik zeker dacht te weten dat ze het wel zouden overleven, en zelfs twee sympathieke vrouwen die samen ontsnappen worden ijskoud over de kling gejaagd, inclusief de psychiater die het volgens de klassieke Hollywoodwetten toch echt met Roenick zou moeten gaan aanleggen... maar nee hoor). Dus ja, ik heb hier toch geboeid naar gekeken. En Laurence Fishburne hoeft inmiddels niet eens meer te akteren, alleen zijn blik maakt al duidelijk dat er iets staat te gebeuren. Our shit's on pause!
 

avatar van the new guy
2,5
Hier had ik toch op beter gehoopt. Op zich zit er genoeg spanning en actie in de film en is in mijn ogen vooral Fishburne in goeden doen. Ik vind het in een actiefilm ook helemaal niet erg om eens een oogje dicht te knijpen als er wat geloofwaardigheid wordt ingeleverd. In deze film wordt er echter in een zogenaamd serieuze film, zoveel geloofwaardigheid ingeleverd dat ik ook 2.5 punt moet inleveren.

De verrassingen zie je trouwens ook van ver aankomen.

Dat bos inderdaad. De hele film wordt er gehamerd op het feit dat er niemand in de buurt is op een industrieterrein en dan staan ze na een klein tochtje door een riool, dat overigens mooi verlicht is, midden in een bos.

avatar van mnrk
3,0
Your eyes are red. You been smokin' crack? Your eyes are glazed. You been eatin' donuts?

Dit blijft nog steeds een vermakelijke film van Jean-François Richet...

Het verhaal is in orde en er zit lekker veel vaart in de film. Ook de actie scene's zijn dik in orde en komen prima over...

De cast in deze film is ook in orde met natuurlijk Ethan Hawke en Laurence Fishburne als twee toppers, dit aangevuld met een flinke groep (bekende) acteurs....

En net zoals bijna iedereen...waar komt dat bos nu vandaan?

avatar van Filmfan74
2,5
Mwah... Hoewel ik de eerste scenes verrassend en veelbelovend vond, ging het daarna snel bergafwaards. Het resultaat was een standaard, dertien in een dozijn film vol voorspelbaarheden. Lawrence Fishburne is erg sterk als crimineel, zijn personage klopt alleen voor geen meter. Jammer.

avatar van Sergio Leone
3,5
Goed.

Assault On Precinct 13 is zo'n film die niet bepaald memorabel is, maar die wel erg leuk is om één keer om de zoveel tijd te herzien.
Het plot is een prima kapstok voor een stevige actieknaller en dat wordt hier ten volle benut. Maar een film heeft ook een einde nodig en dat gaat hier wel een beetje de mist in. Om het allemaal af te handelen, heeft men voor de gemakkelijke weg gekozen, iets wat niet geheel onlogisch is doch afbreuk doet aan de rest van de film.

Voor een simpele actiefilm beschikt Assault On Precinct 13 over een meer dan degelijke cast. Ethan Hawke is altijd wel goed en Laurence Fishburne laat eveneens een positieve indruk na.
De rest wisselt een beetje, al is dat wel logisch gezien de personages.

De mij onbekende Jean-François Richet mag ook de nodige pluimen op z'n hoed steken, want hij houdt de boel lang op hoog niveau: het tempo zit er goed in, de actie is sterk in beeld gebracht en de kerstsfeer is heerlijk familiaal.
Ik zou kunnen zeggen dat deze film een guilty pleasure is, ware het niet dat dit simpelweg te goed is om als dusdanig bestempeld te worden.

3,5

Gast
geplaatst: vandaag om 14:46 uur

geplaatst: vandaag om 14:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.