• 9.378.921 stemmen

Assault on Precinct 13 (2005)

Actie / Misdaad | 109 minuten

Gesproken taal: Engels en Servisch

Releasedatum: 31 maart 2005

Plot Assault on Precinct 13

"Unite and fight."

Terwijl het einde van het jaar nadert, staat Precinct 13, één van de oudste politieposten van Detroit, op het punt gesloten te worden. Jake Roenick (Ethan Hawke) is één van de weinige agenten die nog dienst heeft. Hij krijgt het onverwacht druk, wanneer er vanwege een sneeuwstorm bezoek komt van een gevangenentransport. De criminelen, onder wie de beruchte Marion Bishop (Laurence Fishburne), worden tijdelijk opgesloten in Precinct 13 totdat de wegen weer begaanbaar zijn. Wanneer de avond valt, wordt het politiestation overvallen door twee gemaskerde mannen die erop uitzijn om Bishop te bevrijden. De aanval kan worden afgeslagen, maar men beseft dat Precinct 13 een lange, bloederige nacht te wachten staat.

Sergeant Jake Roenick

Captain Marcus Duvall

Dr. Alex Sabian

Sargeant Jasper O'Shea

Mike Kahane

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Best wel een leuke film. best wel de moeite waard om te kijken.

3,5

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

hele leuke film om er een keer naar te kijken.. ik geef het een goeie 3*

avatar van RayMann

RayMann

Ik vind het een goeie film het zit goed in elkaar en de spanning was vak te snijden. Deze film komt zeker in mijn top tien. alleen sommige dingen zijn een beetje onlogisch

maar ja...

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Dope film, ik noem 'm zelf Die Hard 4 hehehe... tot dat de nieuwe Die Hard uitkomt dan

avatar van guulbert

guulbert

Vond er niet veel aan: Voorspelbaar, slechte acteerprestaties, geen verhaal, cliché typetjes...

Dat is toch wat ik me er nog van herinner

*2 voor de actie

avatar van KaniffNL

KaniffNL

guulbert schreef:

Dat is toch wat ik me er nog van herinner

*2 voor de actie

Niet jouw soort film dus daarintegen zie ik je lijst Ali G (2), Snakes on a Plane (1,5) e.d jouw mening. Niks op tegen vond dit een vermakkelijke film..

Alleen Laurence heeft een echte rol verder, maar bijrolletjes en gevoel van Figurant.. Verhaal kwam wel standaard over, maar ook daar heb ik me niet zo aan gestoord alleen enige wat me tegenviel was het einde net alsof ''De Grote Crimineel'' zomaar weg kan lopen alsof er niks is gebeurd..

Toch 4**

avatar van Reinbo

Kijk toch het origineel, die is veel beter.

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Goeie film!

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Ik vind hem erg cool.

Ik moet er wel meteen bij zeggen dat ik het orgineel nog niet te pakken heb gekregen, dus de onvermijdelijke vergelijking met het orgineel kan ik (gelukkig voor de objectiviteit) niet maken.

Qua actiefilms, een genre waar ik doorgaans niet van hou, is deze toch wel apart qua sfeer.

Ik weet dat er actiefilms bestaan die sneller zijn, met meer explosies, meer.... meer, harder, vetter, sneller etc. Toch vind ik deze film net een eigen smoelwerk hebben en een zeer goeie sfeer.

Ook zitten er enkele zeer mooi gefilmde stukken in.

Leuke karakters ook, en die blonde secretaresse....

Minpunt:

Fishburne vind ik absoluut geen BAD guy.

Sorry Laurence, je overtuigt mij geen seconde.

Had voor een zware crimineel een beetje een toughguy uitgezocht. Er bestaan zat acteurs die BADASS zijn, Laurence wil alleen maar mister Cool zijn, jammer.

Fishburne kan zo boos kijken als hij wil, het blijft een lieverd.

Misser.

voor de rest: 7,5 / 8 (reken zelf maar om in sterren )

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Gisteren nog deze gezien en moet zeggen niet slechte actiefilm.

Verhaal valt wel mee en acteurs ook.

Verhaal eindigt natuurlijk zoals je denkt e maar dat is meestal vind ik bij dit soort films.

3.5 sterren

avatar van film88888

film88888

Ik vind het echt een hele goede en een spannende actie thriller. het verhaal was nog wel goed en het acteerwerk was ook dik in orde, en ik vond dat het nog spannender was met de sneeuw en het donker zo die duistere sfeer paste er heel goed bij en dat maakt de film nog sterker. Ik ben benieuwd naar het orgineel. een dikke 3,5 voor assault on precinct 13.

avatar van belgium21

belgium21

Slechte actiefilm, leek allemaal een beetje ongeloofwaardig, acteerprestaties vielen tegen en nogal cliché-verloop. Ik zal hem nog 2* geven, gewoon voor het feit dat ik hem uitgekeken heb en hij bij gevolg toch enige amusementswaarde heeft.

avatar van Dream warrior

Dream warrior

Cliche of niet, de spanning en het verhaal vond ik voor een thriller/actie wel OK.

natuurlijk weet je wie er over blijft, maar de angst is goed gefilmd. voor mij was het wel een aangename afwisseling op alle horror. een topfilm was het niet, maar 3,5* wil ik het wel geven

avatar van Friac

Friac

Ik heb het origineel van Carpenter nog niet gezien (binnenkort wel, de dvd ligt hier in de kast), dus ik kan niet vergelijken.
Als film op zich is deze remake wel aardig te pruimen: mooie fotografie, goede actie en het is altijd fijn om een film waarvan het verhaal zich op één plaats afspeelt boeiend genoeg te vinden.

Wel is het een tikkeltje jammer dat de film wel erg getrouw de Hollywoodconventies volgt (op één zaak na nl. het doodschieten van de girlfriend-to-be van de hoofdrolspeler): de film wordt op die manier wel erg voorspelbaar.

avatar van der meister

der meister

Een goede film met genoeg actie en ook wat spanning erin. De acteurs deden het ook goed. Misschien inderdaad wat clichés maar toch is het een zeer goede film. 3.5*

avatar van Halcyon

Halcyon

Waardige remake, al blijft het origineel natuurlijk nog een klasse hoger. Eigenlijk trakteert deze film je op alles wat je nodig hebt om een avondje heerlijk achterover te leunen: een flinke dosis actie en een hele hoop stoere praat. Kortom, een popcornfilm van de bovenste plank.

avatar van Timecop

Timecop

Vet filmpje, mooi opgebouwde 'spanningsboog'. Fishburne is een echte topacteur, kan elke rol spelen. Kortom gewoon een erg goede film, een 3.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

zeer vette film alleen is het nogal raar, ze laten weinig zien van het verleden en ally acties van bischop, het begint al direct met de aanval op de politiepost.

Zeer hoge spanning en veel actie, zeer goeie film

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Ik vond het een goede film, goed acteerwerk, goede cast. Hoge spanning vanaf begin tot eind. Geen saai moment.

avatar van thedudesons

thedudesons

meer verwacht van deze film..... vooral als je kijkt wie er in mee spelen, maar dat zegt ook niet altijd alles.........

Ik ben fan van Ethan Hawke. Dankzij hem en de kracht van Laurence Fishburn is deze film nog goed te verteren.

Het cliché verhaaltje is op z'n best prima popcornvermaak (wat Chainsaw zegt).

avatar van Bullit

Bullit

Vond het een spannende film en een goed verhaal. Krijgt van mij een *****.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik vond het een hele leuke en goede film. Lekker spannend, Etan Hawk en Laurence Fisburne zijn een goede combinatie en maken er een spannende actiethriller van.

Ook de andere acteurs waren zeer goed. Het plot is zeer vernuftig bedacht en ik kan niet anders zeggen: GOEDE FILM!

4, sterren. 2 uur lang vermaakt.

avatar van baborak

baborak

Matig, voorspelbaar en niet spannend. Erg ongeloofwaardig dat die agenten in totale afzondering tegen de bad guys (lees: agenten) moeten vechten. De groep van Byrne bakt er weinig van, komt allemaal wat onwerkelijk over. Tevens voor die twee zomers geklede meiden, beetje vreemd, hun rollen zijn totaal overbodig.

Fishburne is en blijft cool, mag 'm wel.

Onderhoudend dat wel, maar niet meer dan dat.

2 *

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Onderhoudende remake, met veel actie en spanning.

De acteurs doen het erg goed, en verhaaltechnisch zit het ook prima in elkaar.

Naar het einde toe heeft de film verder een aantal verassende wendingen, die de meeste kijkers misschien toch wel zien aankomen.

Maar al met al een vermakelijk filmpje.

3,5.

avatar van nightbreed

nightbreed

Gezellig filmpje die geen seconde verveeld.

Visueel gezien is deze natuurlijk beter dan het origineel maar het origineel had een beklemmende sfeer en dat mist deze remake eigenlijk.

Ook is deze versie wat meer voorspelbaar, maar met je verstand op nul mag dat de pret niet drukken.

Cijfer: 3,5

avatar van dijkieR

dijkieR

standaard aktiefilm maar zeker niet slecht

wel vermakelijke kost eerlijk gezegd

met een begin dat beter is as de rest van de hele film

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Hele leuke film, 4 sterren!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima film, simpel maar goed verhaal ook al is het natuurlijk een remake, prima acteerwerk en spannend.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik had 'm opgenomen en vanochtend gekeken. Ik vond het niet zo een boeiende film om eerlijk te zijn, geef mij het origineel maar daar vermaakte ik me wel goed mee. Deze film moet het duidelijk niet van het cliché verhaal hebben, maar van de actie. Maar de actie vond ik zwaar belabberd. Het is dat Hawke en Fishburne deze film nog enigszins waard maken om naar te kijken met hun rollen.

Ik geef 'm 2, 5 sterren en van originele films maak je geen remakes, je blijft er maar mooi van af.