• 9.376.564 stemmen

It's All Gone Pete Tong (2004)

Komedie / Mockumentary | 90 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Michael Dowse

Met onder meer: Pete Tong, Paul Kaye en Beatriz Batarda

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot It's All Gone Pete Tong

Frankie Wilde (Paul Kaye), ooit een legendarische DJ, is afgeschreven door zijn platenmaatschappij, door zijn manager, vrouw en vrienden en zijn leven ligt volledig overhoop. De oorzaak van het verval van zijn ster-status is het volledige verlies van zijn gehoor. Frankie Wilde is nu gedwongen om te vechten tegen zijn alcohol- en drugsverslaving en tegelijkertijd moet hij een nieuw leven zien op te bouwen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Tijdens het filmfestival van Toronto won deze film de prijs voor beste (Canadese) Telefilm.

avatar van Ynst

Ynst

wat een lelijke kop heeft die gast toch op de poster

maarre, Tiesto heeft hier een (klein) rolletje in

bron: FOK.nl / Nieuws / DJ Tiësto maakt acteerdebuut

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Tiesto heeft een kleine rol.

avatar van Redlop

Redlop

Onderhoudende, grappige film. Frank Wilde is een walgelijk figuur in een vrij walgelijk wereldje. Zijn doofheid redt hem vreemd genoeg. 3*

avatar van titan

titan

Een aardig gegeven (de dancevariant van Spinal tap) wordt helaas een beetje om zeep geholpen door de karikaturale benadering van het karakter Frankie Wilde (bergen coke die zelfs nog hoger zijn dan in Scarface bijvoorbeeld) en het (te) simpele verhaal. 2,5*.

avatar van biebel

biebel

Verhaal is simpel ok, maar als je zelf een keer gedraaid hebt dan geeft deze film je wel vaak kippenvel. Zijn rentree.. die eerste goede overgang sinds hij doof is geworden..... kippenvel. Verder vind ik de karakters om Frankie heen heel erg leeg.... draait echt om The God. Al met al wel een leuke zaterdagavondfilm voor het stappen.

avatar van puck

puck

biebel schreef:

...maar als je zelf een keer gedraaid hebt dan geeft deze film je wel vaak kippenvel.

Wat een onzin.

avatar van as

as

puck schreef:

Wat een onzin.

Jij moet het kunnen weten....

avatar van Gabriel

Gabriel

tsja wel aardige film, maar ook hier wordt de dance scene weergegeven als een kudde dansende zombies, die nergens bij stil staan er er maar lam op los feesten (gejuich als Frankie de turntables op de grond gooit bv.) Net zoals in One Perfect Day. Zou graag een keer een realistische onderbouwde film willen zien over de house scene. Inspiratie genoeg lijkt me

avatar van daltonlady

daltonlady

wel een leuke film met een ontzettend lelijke hoofdrolspeler .
als je zelf wel eens gedraaid heb kan je de film iets beter begrijpen en helemaal de comeback is te gek als hij als dove toch de hele tent plat krijgt ,de rest moet je maar bekijken.

avatar van Jason28

Jason28

Heerlijke film, valt bij mij meer onder komedie dan drama, jammer dat het verzonnen is en niet waargebeurd zoals in het begin vermeld werd. Ik heb me echt prima vermaakt, minpuntje vond ik wel dat tussen de goeie dance soundtracks telkens slechte hardrock werd gedraaid, je zou toch wel 100% dance muziek verwachten maar goed... ik vond de hoofdrolspeler trouwens erg grappig, wat een kop heeft die vent!

avatar van biebel

biebel

@ puck

Hmmm aan je reactie te zien zijn de plaatjes die jij eens opzet alleen maar hoorbaar op de EO-jongerendag... Duidelijk geen draaiverleden....

avatar van krabat

krabat

echt wel, puck's familie staat met de caroussel op de kermis..

avatar van airbus1

airbus1

Toen ik het hoesje van de film bekeek dacht ik dat het niks aan was, maar ben de film toch maar gaan kijken omdat het me echt aangeraden werd.

En ik ben blij dat ik hem niet heb laten liggen!

Wat een verassing deze film! Goed origineel verhaal, en erg goed geacteerd!

Weer een keer wat anders dan die standaard actie en horror films!

4,0 sterren

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Heb me suf gelachen

Erg leuk.. en heel nare realistische walgelijkheid in die eerste helft.. Hoop drugs.. hoop smerigheid.. hoop gelachen!

Aanrader

avatar van 93.9

93.9

Erg sympathieke film!

Niet alleen omdat het onderwerp me erg aansprak heb ik erg genoten van deze film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film, met een boeiend onderwerp. Veel doeltreffender dan al die SIRE - spotjes. Kortom: invoeren als educatie in de klassen. 4*

P.s. Alleen ik denk dat kijkwijzer zich hier niet bij aan sluit.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Films over DJs en met DJs zijn dus beter dan films met rappers als 50 centen en snoop hondje hond. Zeer leuke film en erg grappig. 4.5

avatar van Mr Sleeves

Mr Sleeves

Hahaha die cocainepanda. Geweldig!

avatar van Jointz

Jointz

Aardige film, hoewel ik het 1e deel leuker vond dan het 2e deel van de film. Kon me iets minder boeien, misschien zat er iets meer cliche in.

avatar van CinemAvanti.nl

CinemAvanti.nl

Aardig vermaak. Wel een beetje voorspelbaar en zeker niet zo grappig als vergelijkbare de films van bv. Christopher Guest.

***

avatar van Respekked

Respekked

Erg sympathieke film. Werd wel redelijk nerveus van een paar stukken in het eerste deel en het einde van de film. Maar uiteindelijk kun je alleen maar glimlachen om Frankie.
rentree scène is fantastisch. En het vuurwerk geval is hilarisch.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

ook zeker 1 van de betere films. zeer goed acteerwerk. en geniaal verhaal. vergelijk deze film met donnie darko en dan valt donniedarko toch echt in het niets.

avatar van Redlop

Redlop

zjandannybob schreef:

...vergelijk deze film met donnie darko en dan valt donniedarko toch echt in het niets.

Of met Stalker bijvoorbeeld?!?.

avatar van Respekked

Respekked

zjandannybob schreef:

haha omdat er een konijn in voor komt of wat?

avatar van dragje

dragje

Enorm om moeten lachen. Heerlijk super droge humor waar de Engelsen meester in zijn.

Scène waarbij Frankie het zwembad inspringt met vuurpijlen op zijn kop verbonden was ronduit hilarisch. Het betreft dan ook echt een moment opname die alleen grappig is als je de scène daadwerkelijk ziet.

Waar is deze film (enigzins) mee vergelijkbaar?

avatar van dragje

dragje

kappeuter schreef:

Waar is deze film (enigzins) mee vergelijkbaar?

Humor valt deels te vergelijken met de humor uit de serie The Office (Engelse versie wel te verstaan) als Ricky Gervais een interview geeft. Het betreft hele droge melige humor die zich mijns inziens niet makkelijk laat vergelijken behalve dan dat ik kan stellen dat het op en top Engelse humor betreft.

De trailer vind ik niet echt representatief voor de film zelf. Hij is "wel leuk" maar de film levert een soort van hilariteit op die je uit een trailer niet echt kunt halen.

Misschien gewoon maar bekijken?

avatar van soom

soom

Imdb geeft Roma, Confetti, en Rolling aan als films. ..

avatar van Flavio

Flavio

dragje schreef:

Echt totaal niet vergelijkbaar met het geniale the Office...kom er pas op deze pagina achter dat deze film überhaupt grappig bedoeld is. Saaie film met matige clubhouse-soundtrack.