• 9.175.799 stemmen

Diary of a Mad Black Woman (2005)

Komedie / Drama | 116 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Darren Grant

Met onder meer: Kimberly Elise, Steve Harris en Shemar Moore

Plot Diary of a Mad Black Woman

"Time heals the heart. Faith heals the rest."

Helen McCarter en haar man Charles hebben alles wat hun hartje begeert. Ze wonen in een prachtig huis, hebben allebei een goede baan en ze hebben geen geldzorgen. Maar op de dag van hun 20-jarig huwelijk doet Charles een mededeling, hij wil scheiden omdat hij een verhouding heeft met de beste vriendin van zijn vrouw.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van reveal

reveal

trailer te bekijken hier: http://www.apple.com/trailers/...

Tja, niet mijn soort film, maar goed... het zal wel spek voor iemands bek zijn, niet?

avatar van keeskater1

keeskater1

lijkt meer dan dat het is,maat ja smaken verschillen

avatar van Deniesje

Deniesje

leuke film, in het begin had ik mijn twijfels over haar oma... maar ik heb echt kunnen lachen. Echt een feel-good movie met een mooi einde. een aanrader dus.

avatar van suzy_diesel

suzy_diesel

weet iemand wanneer deze film uitkomt? het lijkt mij n leuke film? of heeft iemand hem misschien al

ik heb m van de week op dvd gehuurd en hij is wel oke.

Niet spectaculair maar ik heb zeker wel kunnen lachen om die oma medea (of hoe ze ook alweer heette).

Het begin was n beetje saai, maar later heb ik toch ook wel kromgelegen van t lachen, hoewel ik meer n persoon van thrillers ben.

(shemar moore is trouwens wel heel hot in deze film!! )

avatar van queenie

queenie

leuke film. toen die oma in beeld kwam was het ineens een komedie, met af en toe wat drama erin verwerkt, maar erg leuk om naar te kijken. 4*

avatar van veendiek

leuke komedie. 4

avatar van ||7||

||7||

Leuke Feel.Good.Movie

Als je van dit soort films houd moet je deze zeker een keer gezien hebben

Comedie en Drama verwerkt in één. (weer eens wat anders)

avatar van EflYn

EflYn

Op zich wel een leuke film, die lekker wegkijkt.

de acteerprestaties waren niet zo fantastisch...

af en toe zaten er ook echt wel leuke stukjes in zoals die oma met haar ; Call the popo ho!

avatar van robertjuh

robertjuh

Wow,

Als je van mooie zwarte films houd,

is dit een echte aanrader!

avatar van Arkadi.

Arkadi.

veendiek schreef:

die vrouw lijkt wel op oprah

Ja......vervelend dat de donkere medemens zo op elkaar lijken

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Best een aparte film. Drama en komedie zijn met elkaar verweven in deze film. Normaal ben ik totaal geen fan van typetjes a la Eddy Murphy in films maar hier vond ik het eigenlijk wel hele grappig. De broer niet zo maar die oma was echt behoorlijk grappig af en toe.

Het verhaal is heel apart. Flauwe af en toe platte komedie, drama, romantiek en spiritualiteit komen hier allemaal aan bod en lopen door elkaar heen en dat maakt deze film behoorlijk uniek. In het middenstuk dreigt het een beetje saai te worden maar vanaf het moment dat ze weer naar het huis van haar exman gaat begint het toch weer interessanter te worden.

Een humorfilm met een spirituele boodschap. Heel apart.

avatar van Najade

Najade

Geweldige film!

Drama, komedie, romantisch, alles in 1 en nog met een geweldige boodschap ook!

Mensen die deze film net zo geweldig vinden als ik em vind, raad ik de andere Madea's film/toneelstukken van Tyler Perry ook aan.

- Madea's family reunion

- Madea goes to jail

- Madea's class reunion

avatar van Caramellady

Caramellady

Prachtige film. Je moet hem voelen, hij komt echt binnen!

Dikke 5 *

avatar van boemboem27

boemboem27

gewoonweg een leuke film

van alles wat drama-komedie-romantiek.

goed einde best goede spelers ja wat wil je nog meer..

avatar van ladybug

ladybug

Wauw wat een goede film!!

Prachtig verhaal veel gelachen, gehuild en gezwijmeld.

Geweldige hoofdrolspeelster en oma is gewoon te hylarisch.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Feelgood-film, met aangenaam acteerwerk en verhaaltje. 3 Sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig tragisch.

Ik wist van tevoren eigenlijk ook helemaal niet dat dit een Madeafilm betrof, dit was een film die ik uit verveling op een dag vanuit Netflix had meegepakt. Na een korte aanraking met het internet ben ik er ook achter gekomen dat dit de eerste film was die de omalol van Perry voortbracht, waarin hij zichzelf voor het eerst in een jurk stopte bij een film.

Inhoudelijk is dit wat serieuzer en prekeriger dan de andere Madeafilms, maar eigenlijk daarom ook juist slechter. Ze moeten met dit soort films gewoon van de serieuze dingen afblijven, want het werkt voor geen meter. Het begint eigenlijk ook al bij Elise, die niet kan acteren en veel scenes die van haar afhankelijk zijn in het honderd laat vliegen. Het lijkt nergens op.

Veel bijrollen zijn echter niet veel beter, maar ik geef hen er maar deels de schuld van. Regisseur Grant kan namelijk van geen enkel personage een verschijning maken die meer uitdieping krijgt dan 4 zinnen. Zeer stereotiep, zeer saai. Dit zijn niet bepaald de personages die een speelduur van 116 minuten met gemak kunnen opvullen, met uitzondering van Perry's personages. Die personages botsen echter op dusdanige manier met de andere personages dat de ongebalanceerde toon de grapjes overmant.

Het is verder vooral het gemak vanuit de scriptschrijvers die deze film het laatste duwtje geeft om in het awful-cinematerrein te komen. Problemen die bijna 10 jaar duren worden door middel van een liedje opgelost. Ik snap dat de doelstelling van deze film feelgood is, maar op deze manier kan je het voor mij niet rondmaken. Het is gewoon te makkelijk, en zeker voor een film die zich eerst door 100 minuten aan (filmische) ellende werkt is het gewoon een zure appel.

Het acteerwerk van Perry en zijn personages brengen soms nog wat leven in de brouwerij, en de wraaksequentie is ook nog wel aardig, verder is deze film een opstapeling van makkelijke clichés die elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Het raakt nergens, boeit nergens en vermaakt nergens. Voor Grant was dit een niet al te best begin van een best aardige filmcarrière.