Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Paz Vega, Tristán Ulloa en Najwa Nimri
Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Spaans
Releasedatum: 15 augustus 2002
Plot Lucía y el Sexo
Lucía, een jonge serveerster in een restaurant in het centrum van Madrid, vlucht naar een rustig, verlaten eiland in de Middellandse zee wanneer ze hoort dat haar vriend, een schrijver met wie ze al zes jaar samenwoont, verdwenen is. Daar, badend in de ontspannen atmosfeer van frisse lucht en de hete zon, ontdekt Lucia de donkere hoeken van hun relatie. Alsof het de verboden passages uit een boek zijn waarvan de auteur haar nu, vanuit de verte, toestemming geeft ze te lezen.
Lucía
Pepe
Jefe
Nurse
Jordy
erg goede film!! de film deed me in het begin nogal Lynch-achtig aan, verschillende tijdlijnen/realiteiten die door elkaar heen lopen, en geleidelijk bij elkaar komen
er zit flink wat (expliciete) seks in de film, maar het wordt allemaal erg mooi gebracht, en is nuttig in het verhaal
jammer dat het in het laatste half uur een beetje ontspoort met het pretentieuze geouwehoer, maar verder vond ik 'm erg prettig. Hopelijk ziet Tom Cruise deze film niet...
Jordy, van dezelfde regisseur: Los Amantes del Circulo Polar. Erg goed!
narva77 (crew films)
Deze film ken ik niet: Los Amantes... wel, idd een erg mooie film!
petey
- 1901 berichten
Leuke dames ook trouwens, wel meegenomen in een film waar sex een belangrijke rol in speelt.
Brinta
ik heb hem gisteren gezien in een bioscoopje hier in Antwerpen.
zo zie ik er meer.. maar het was een gave film.
op een gegeven moment was ik de draad kwijt, maar dat is allemaal goed gekomen.
Heb hem vannacht meteen maar even gedownload. Ook deze staat hoog in mijn filmlijstje!
One Punch Mickey
Erg mooie film. Prachtig gefilmde scènes, leuk verhaal, goed acteerwerk, mooie seksscènes [lul in beeld, *schrik*
] en kijkt gewoon lekker. Zit nog te twijfelen tussen 4 en 4,5 ster.
Goodfella
Yep... Intelligent verteld verhaal en mooi gefilmd. Allemaal net wat beter dan Los Amantes...
troy31
leuke film, achteraf veel bomen opgezet over hoe het nou toch precies zat.
neo
erg mooi gefilmd en een erg mooi verhaal maar boeien deed het mij niet de hele tijd. vooral het eerste is niet al te bijzonder. daarna als de film een beetje op de lynch-tour gaat wordt ie pas interessant.3 sterren
Niet op skip intro klikken, maar keuze maken. Dan krijg je (in mijn geval) een mooie striptease te zien!
EmDee
Bij deze draag ik kappeuter voor, voor de post van het jaar.
ennuh, mannen die vandaag ziek waren, moeten op de rechter-link drukken.
Prachtige film met een intelligent verhaal. Heel intense film!
Langzaamaan wordt het mysterie ontrafelt. Voor degene die meer dan 1 Lynch film heeft gezien, is het verhaal goed te volgen. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes inelkaar.
De seks maakt een substantieel deel uit van de film, en is bijzonder. De erotiek spat van het filmdoek.
sydney
Geweldige film. Allemaal een beetje warrig met die verhaallijnen, maar wel mooi inelkaar gezet. Ik ga nu een moviemeter stopwoord gebruiken
Ik kom uit op vijf sterren. :lol:
renske
Draait 22 mei om 19.00 uur in Instituto Cervantes op het Domplein in Utrecht. Met Engelse ondertiteling.
Opnieuw een schitterende film van Julio Medem. Ik zag een half jaar geleden 'Los Amentes del Circulo Polar' en die film vond ik erg op deze lijken. Medem die net als in Los Amantes een prachtig sfeertje weet te scheppen laat duidelijk zien waar zijn kwaliteiten liggen: namelijk het prachtig creëren van een liefdesverhaal.
Op de film is dus erg weinig aan te merken. De cast doet het uitstekend (met name Lucia zelf
), het sfeertje in de film is, zoals ik al zei, perfect en ook erg mooi was de verschillen in het licht. Je ziet goed het verchil tussen het verleden en het heden, aangezien het licht in het appartement van Lorenzo en Lucia en in de disco (het verleden) donkerder is dan het licht op het eiland (het heden). Ook geeft het bijna verblindende licht op het eiland een dromerig gevoel weer. Erg mooi gedaan dus en ik ben zeker wel van plan om meer van Medem te gaan huren, want deze regisseur bevalt me erg goed.
4,5* en na herzien denk ik dat het er wel 5 worden. Schitterend!!
narva77 (crew films)
Yes, heb em ook maar gekocht. Nog 1 keer die stripteaser kijken die hierboven wordt vermeld en daarna...
Ben benieuwd.
narva77 (crew films)
Fuck, daar was ik al bang voor. Was em net voor de tweede keer aan het kijken, de eerste keer begreep ik het verhaal niet helemaal (slap excuus
). Geef me nog een uurtje de tijd...
narva77 (crew films)
Oke dan, twee keer gezien. Kostte wel enige moeite om het verhaal te volgen (ben er nog niet helemaal uit), maar dat mag de pret niet drukken. Prachtige cinematografie, mooie beelden, degelijk verhaal en actrices die ook in 'Abre los ojos', 'Los Amantes...' en 'Hable con ella' spelen.
Er zaten wel een paar dingetjes in die ik als man liever niet zie (zoals penissen in opperste staat van paraatheid), maar alla, je ziet ook genoeg vrouwelijk schoon, dus...
Vond trouwens niet alleen Paz Vega als Lucía
erg knap, maar ook Elena Anaya die Belén speelt vond ik errug mooi
Anyway, mooie film, zeker 4,5* waard!
(Oja, net niet zo goed als 'Y tu mamá también')
Leuk man. Geen weggegooid geld dus.
Post maar even wat je nog niet helemaal snapt, dan hebben we het er wel even over.
Het wachten is nu op de verslagen van de prijswinnaars. Ben benieuwd.
Ramon K
Ik hink op twee benen nu. Aan de ene kant heb ik bewondering voor de sprookjesachtige beelden en de intelligente vertelconstructie in deze film, aan de andere kant vind ik de sexscenes onnodig expliciet, te talrijk en niet-essentieel voor de verhaallijn. Ook heeft de inhoud van het verhaal weinig indruk op me gemaakt en maakt dezelfde intelligente vertelconstructie het voor de kijker onnodig moeilijk om het verhaal te volgen. Ook vind ik het einde te langdradig en te kant en klaar en zijn er enkele wendingen in de film die ik te onwaarschijnlijk acht. Sommige seksscene's vind ik ronduit storend: Die scene waarin dochter de sexposes van ma imiteert met een hardcoreporn op de achtergrond, de scene in de modder met een onnodige modderige erectie in wording, en de erectie van de schrijver... Het leek wel een gimmick in de film te worden om de sex zo expliciet mogelijk te brengen....was het wel zo functioneel? Verwart de regisseur liefde met sex? Passie en lust benadruk je niet met langgerekte, nietsverhullende seksscene's imho. Acteerwerk is dik in orde verder....jammer dat het verhaal me niet zo aan het hart ging. 3 sterren
Ik vind de sex in de film wel functioneel en passend bij de film. Er spreekt passie, plezier en lust uit. De schrijver gebruikt die ingredienten ook in zijn boeken, dus ter ondersteuning van de autobiografische verhalen die hij vertelt, zijn de scenes op zijn plaats en maken ze een wezenlijk onderdeel van het verhaal uit. In de bioscoop moest iedereen lachen bij het zien van de overdreven grote erectie van de duiker als 'ie op het strand ligt, bij het zien van Lucia.
Ramon, ik vind dat je zeurt.
Ramon K
En ik vind dat deze film overschat wordt.
Mensen hebben het hier over de functionaliteit van die sexscene's.....leg mij dan aub uit waarom dat zo is. En leg dan ook meteen uit waarom het verhaal jullie zo aanspreekt...mij kon het niet bekoren iig.
Dat heb ik net gedaan. Omdat het niet jouw film is, hoef jij niet meteen te zeggen dat 'ie overschat is. Ik kan net zo goed zeggen dat jij 'm onderschat.
Ramon K
Mbt functionaliteit van de sex zeg jij:
Het zou niet goed zijn als sex geen passie plezier en lust bevat.....het zegt dus niks over de functionaliteit in de film, die is er ook niet imho. Mijn reactie mbt overschatten was naar aanleiding van jouw uitspraak over mijn 'zeuren', iets wat duidelijk duidde op het zogenaamde onderschatten aan mijn kant. Ik denk dat je van dit soort films moet houden, ik houd er iig niet van. Voor mij is deze film het zoveelste relatiedrama dat zich verhult in mooie plaatjes, mooie vrouwen, een ingenieuze verhaalopbouw en een tal van erotische scene's. Inhoudelijk stelt het weinig voor in mijn ogen. Sorry
Functioneel, vanwege het verhaal dat vertelt wordt (en in de film, en in de boeken van de schrijver), dat zei ik ook nog. Mij niet selectief quoten he.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Mar Adentro