• 9.369.469 stemmen

Genre: Film noir / Misdaad

Geregisseerd door: Raoul Walsh

Met onder meer: James Cagney, Virginia Mayo en Edmond O'Brien

Plot White Heat

"Pick up the pieces folks, Jimmy's in action again!"

Cody Jarrett is een genadeloze bendeleider, niet alleen in de overvallen die hij pleegt, maar ook in de manier waarop hij laat afrekenen met zijn tegenstanders of mensen die niet meer tot nut zijn. Hij heeft alleen respect voor zijn moeder, van wie hij zijn genadeloze mentaliteit heeft.

Arthur 'Cody' Jarrett

Verna Jarrett

'Big Ed' Somers

Philip Evans

'Cotton' Valletti

Daniel Winston

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

een meesterwerk, een fenomenale James Cagney met een al bijna even indrukwekkende supporting cast, heel goede plot, mooie plaatjes, alles klopt gewoon ...

Vreemd dat deze film niet bekender is.

****' 4,5 op 5 ****'

avatar van jay73

jay73

Ik zoek hem inderdaad al een tijdje, deze film. Hij is niet uit op dvd toch?

Ik lees er veel goeds over en krijgt op imdb een 8,2. En Tony maakt me alleen nog maar enthousiaster.

avatar van stinissen

Een van de beroemste uitspraken in de film "top of the world". 4.5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Dacht dat die uit Titanic kwam

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Nee, dat was "Help!"

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Wil 'm zeker in mijn DVD-collectie, deze had ik opgenomen van TCM een tijdje terug en nu pas gekeken.

Zo'n film komt vroeg of laat toch op DVD uit, dus gewoon een beetje geduld oefenen.

avatar van titan

titan

Dit is een absolute topper uit het kleurloze tijdperk. Cagney is meesterlijk als gewetenloze schurk met een Oedipuscomplex, het script zit uitstekend in elkaar en het geheel wordt afgesloten met een indrukwekkende finale. 4,5*

avatar van gonnie

gonnie

Knalharde en ijzersterke misdaadfilm is pefecte mix van actie en woorden. Cagney speelt geweldig van begin tot eind (die kilheid waarmee hij mensen ombrengt, de gekte, de droefheid), O'Brien is, naast Bogey look-a-like, vooral een voortreffelijke chapperone in het spel.

'White Heat' is razendsnelle zeer verzorgde film met een uitstekende regisseur, Raoul Walsh. Er zijn zeer veel memorabele scenes, ik noem er een paar (naast de slotscene, want die staat natuurlijk buiten kijf, erg goed): de scene in de eetzaal in de gevangenis waar Cagney hoort dat zijn moeder is overleden (een must see!), gesprek tussen Cagney en O'Brien (het acteerspel van Cagney!), hoe Cagney zijn vrouw van een stoel aftrapt, de momenten waarin O'Brien als undercover cop bijna wordt ontmaskerd, de achtervolging van Cagney's moeder, etc. etc. Dus: zien!

eerdekes

Ja amai, zéér sterke film

Deed me op sommige momenten denken aan

"shawshank redemption" maar in het algemeen toch wel aan "heat". Heeft niets met "white 'heat'" te maken hoor

Zéér goede film met 'n spannende ontknoping.

4.5 / 5

Na herzien ondertussen er 'n 5* van gemaakt

+ plaatsje in de felbegeerde top 10

eerdekes

Voor de belgen onder ons.

Niet deze zaterdag ( dan komt : maltese falcon )

maar de zaterdag erop komt hij weer op tv !

GA HEM KIJKEN !! GA HEM KIJKEN !!

Meesterwerk !!

avatar van Fabrice

Fabrice

Ik heb 'm ook gezien op TCM .. indrukwekkend !

4 1/2 *

eerdekes

Het wordt maar eens tijd dat deze film op dvd uitgebracht word !

Werkelijk 1 van de beste maffia films die ik ken !

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Inderdaad geweldige film !

Kijk ook eens naar "The Asphalt Jungle" !

avatar van starbright boy

In Januari verschijnt er een regio 1-DVD, los te koop, maar ook te krijgen in de Gangsters Collection-box. Samen met Angels with Dirty Faces, The Roaring Twenties, The Public Enemy, The Petrified Forest en Little Caesar. Over Regio 2 geen nieuws nog, laat staan een Nederlandse release.

Dit nieuwtje was tevens mijn 2500e bericht.

avatar van starbright boy

De Nederlandse release van de Gangster collection staat gepland voor 25 maart.

avatar van FisherKing

FisherKing

Da's goed nieuws. Zelfde films neem ik aan?

avatar van starbright boy

Ik denk het wel, al heb ik nog geen details.

avatar van mister blonde

mister blonde

geweldige en erg stoere film dit. gaat dit zien, al is het alleen om de briljante James Cagney te aanschouwen! dikke 4 sterren.

avatar van Fabrice

Fabrice

Volgende week zal de BBC deze film uitzenden !

Een absolute aanrader ... en hopelijk dus meer stemmen voor deze misdaad-klassieker !!!

' Top of the world !'

avatar van Toon1

Toon1

starbright boy schreef:

De Nederlandse release van de Gangster collection staat gepland voor 25 maart.

Ik las net dat De Nederlandse release gepland staat op 16 maart?

Op dvdbeaver.com staat een leuke review van deze box:

Ik kan echt niet wachten, deze collectie is voor mij de dvd van het jaar!

gonnie schreef:

hoe Cagney zijn vrouw van een stoel aftrapt

inderdaad.

Heerlijke misdaadfilm.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Een typische gangsterepos waarin James Cagney uitstekend de rol van een genadeloze bendeleider vertolkt. De ene moordzin na de andere. Dit soort films maakt de tip150 interessant.

avatar van Tiesto_88

Tiesto_88

Prachtige film. Dit is de eerste zwart-wit film die ik echt van begin tot eind heb gezien (ik kom als 16-jarige pas net kijken als zogenaamde filmliefhebber). En ik vond het echt een geweldige film. De dialogen zijn echt meesterlijk en de muzikale begeleiding was ook zeer sterk.

De eindscene deed me trouwens wel aan scarface denken, die ik ook recent weer eens heb gezien. Dat Jarred nog even de hele boel opblaast, terwijl hij net doorzeeft is. Dit past verder wel bij de bijna psychopatische Jarred.

4,5* voor deze prachtfilm.

avatar van gotti

De film kent z'n mindere momenten, maar het einde is wel geweldig.

avatar van wobro

wobro

James Cagney is fenomenaal, in al z'n lelijkheid en knoesterigheid; de moeder vond ik eigenlijk de beste rol van iedereen - dat is geen typecasting meer. Toch wel erg gedateerd in z'n simpele schema van de boef die een boef is en daarmee uit. Dat ie excruciating hoofdpijnen heeft, dat vond ik eigenlijk het meest bijzondere aan de film. Toch voor z'n tijd: een dikke 4.

avatar van starbright boy

Ja, fijne film dit. Vooral in de eerste helft erg goed. In de tweede helft vond ik 'm iets minder, maar het einde was dan weer lekker groots. Cagney was super.

Ruim 3.5*

avatar van jpglaarh

jpglaarh

Superfilm! *****

Weet iemand waar ik die poster (geen lobbycard of zo, maar een poster) kan krijgen? Of andere mooie klassieke posters?

avatar van Toon1

Toon1

gisteren de film een tweede keer gezien. Ik voor mijn punten met 0.5. Vooral die scene waarin hij in de gevangenis gek wordt nadat hij weet dat zijn moeder dood is, is gewoonweg fenomenaal.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik dacht dat Ramon hier gepost had ????

Maar dit is een fantastische film, superlatieven schieten te kort bij deze thriller-filmnoir-psychologisch portret en de strijd tussen Boeven en Politie.

Raoul Walsh doet een fantastische regie, maar James Cagney is echt fantastisch. 4.5*