• 9.373.321 stemmen

Back to the Future Part III (1990)

Avontuur / Komedie | 118 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Mary Steenburgen

Releasedatum: 13 juli 1990

Plot Back to the Future Part III

"They've saved the best trip for last... But this time they may have gone too far."

Doc Brown is in 1885 gestrand en Marty gaat weer terug in de tijd om hem te redden. Helaas raakt de benzine van de DeLorean op en moeten ze een andere manier verzinnen om terug naar de toekomst te komen. Hierbij worden ze gehinderd door een voorouder van Biff Tannen, die op het leven van Doc Brown uit is.

Marty McFly / Seamus McFly

Barbwire Salesman

Saloon Old Timer

Saloon Old Timer

avatar van gotti

Dan ben je denk ik één van de weinigen die dit vind. Ondanks de vele western refetenties toch duidelijk de minste imo.

JohnWilliams

Misschien wel.......maar ik hou het toch bij, de beste van de 3 reeks.

Al hoewel 1 ook goed was.

avatar van Wouter

Vond deel 3 beduidend minder dan deel 1 en 2, die ik erg leuk vond.

avatar van soom

soom

Wouter schreef:

Vond deel 3 beduidend minder

Waarom vond je dat dan?

Theatertje

Deze buchtfilm behoort wel degelijk tot de slechtste sequels die ooit gemaakt zijn. Hoewel ik hem beter vond dan deel 2, heeft het verhaal in de verste verte niets meer te maken met deel 1, is het verhaal niet te volgen zonder voorkennis van de eerste twee delen en zijn de acteerprestaties belabberd. Komt daar nog eens bij kijken dat er teveel felle kleuren in eeld zijn, en dat de regie heus beter had gekund. Het beste aan deze hele klucht is, evenals bij JAWS 3D, de soundtrack. Maar ook die raak je bij dit derde deel snel beugehoord. Als men in deze trend vandaag de dag nog films zou maken, zou de nieuwe RAMBO zich waarschijnlijk afspelen onder water in de Middeleeuwen (om maar een voorbeeld te geven hoe dwaas dit derde deel wel is). Kortom: dit staaltje bucht is klaar voor de afvalcontainer.

JohnWilliams schreef:

Misschien wel.......maar ik hou het toch bij, de beste van de 3 reeks.

Al hoewel 1 ook goed was.

Je meent het niet!

JohnWilliams

We zitten niet op dezelfde lijn

Deze is wel goed, misschien net zo goed als 1 hoor, maar 2 vond ik weer niks. Hou het bij m'n 4,5* wat gaf jij deze?

Theatertje

Ik heb het een 3,0 gegeven. Deel 2 vond ik ook de minst goede, maar deel 1 vond ik toch de beste. Zie je: we verschillen toch niet zoveel qua mening

Theatertje schreef:

Zie je: we verschillen toch niet zoveel qua mening

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

zeker de moeite waard.
alleen jammer dat de delorean op het einde wordt vernietigd door een trein

ik geef hem 4.5

avatar van ILDIB

ILDIB

Overduidelijk het minste deel van de 3. De humor is ver te zoeken en de opa van marty is te erg voor woorden.. De karakters uit deel 1 worden helaas uitgemolken.. Het verhaal is ook niet bepaald geweldig. Nee, dit is jammer voor de 1e twee delen.,

En de de lorean op grote banden ziet er ook niet uit.. Nee afknapper deze..

-jack_sparrow- schreef:
zeker de moeite waard.
alleen jammer dat de delorean op het einde wordt vernietigd door een trein

ik geef hem 4.5

Maar jack, als ik me niet vergis eindigt de film toch met de heropgebouwde Deloreon die kan vliegen???

avatar van ILDIB

ILDIB

Op het einde heeft doc een vliegendestoomtreintijdmachine...

ILDIB schreef:
Op het einde heeft doc een vliegendestoomtreintijdmachine...

Gut ja, bewijst weer eens hoeveel ik me blijf herinneren van buchtfilms... Het was in deel één dat hij een vliegende wagen had op het einde. Sorry voor de apenstomme filmfout!!!

avatar van sedje

sedje

Ik was vroeger helemaal gek va deze films. Al moet ik zeggen dat ik deze nog het minste vond, maar hij was toch wel leuk. Geen topfilm maar wel even een film die je een leuk avond je bezorgd en je terug brengt naar je kindertijd.

Oja, was door deze film helmaal gek geworden van de DeLorean

avatar van P8rb

P8rb

Deel 1 en 2 waren goed, deze was toch echt wat minder, ik had het idee dat de sfeer ontbrak, misschien omdat het meer een soort western was. ook was het bij dit deel iets te veel van hetzelfde. voor de rest was de film wel weer in orde. 2 en een halve ster.

avatar van Youri

Youri

Het leuke van BTTF 3 is dat er elementen uit deel 1+2 in zitten, maar het toch een heel eigen verhaal is. Geen toekomst of jaren 50 maar western. Leuk.

avatar van DragQueen

DragQueen

In dit laatste deel wordt lekker alles uit de kast gehaald, weer de klasse chemie tussen fox en lioyd. die weer gekke situaties meemaken. de o zo typische bijrollen zijn ook weer present. en de humor is weer volop aanwezig. goede special effects, en een waardig einde van de reeks, waar ik vrede mee kon hebben. de film is toch weer van begin tot eind boeiend. 4 sterren.

avatar van Wezze

Wezze

Beter dan 2, waarin ik vooral het toekomstbeeld slecht vond uitgewerkt en het verhaal rommeliger was. Vond deze bijna even goed als deel 1, al was de orginaliteit er wel een beetje van af..

avatar van Shinobi

Shinobi

Een leuke afsluiter van de trilogie, humor is weer goed, actie en special effects ook.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van FransBosch

FransBosch

Een fantastiche film. Naar mijn mening de beste van de 3! Erg leuk dat westenstijl in de film. Er zit echt van alles in de film: Spanning, Romantiek, Humor, Sience Fiction. Kortom alles wat een topfilm nodig heeft!

Ik geef deze film 4,5 sterren!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Dit 3e en laatste deel mag ook tot een succes gerekend worden.

Hoewel de originaliteit er af is, blijft het een vermakelijke film om zeker te kijken.

3,5 *

avatar van Knisper

Knisper

Minste deel in de serie. Eigenlijk vooral omdat de moraaltjes (het betreft natuurlijk wel een familiefilm) en het happy end het een beetje overnemen ten koste van de kwaliteit. Waar Back to the Future 1 nog puur plezier en enthousiasme uitstraalde, gaat dat hier fout. De romance is niet interessant, de tijdreisverhaallijnen vertonen gaten en het wordt er hier wel heel erg ingewreven dat je je niet boos moet laten maken (en dat gedoe met Seamus is ook vervelend).

Ondanks deze minpunten, is het plezier niet helemaal weg. Het kijkt best prima weg, maar meer dan 2,5* zit er niet in en dat vooral door het vervelende eind waar Doc nog in een vliegtuig verschijnt, terwijl hij net gezegd had dat de tijd niet nog meer verstoord moest worden.

avatar van FransBosch

FransBosch

FransBosch schreef:

Ik geef deze film 4,5 sterren!

Oeps, ik heb deze film iets te laag cijfer gegeven, dan geef ik nu alsnog deze film de welverdiende 5 sterren!!!

Is net als deel I en II een topper!

avatar van seth gecko

seth gecko

beter dan deel 2. de vorige schoot zo veel ideen door elkaar en probeerde er zo stevig het tempo in te houden, dat de film zichzelf wat vergallopeerde. deze 3de is opnieuw een stuk rechtlijniger en is tegelijk een waardig deel in de trilogie als een western hommage.

een knap sluitstuk van een heerlijke trilogie

enkel mary steenburgen zorgt voor wat puntenverlies , enkel loyd en fox komen sterk tot hun recht qua overacting, bij haar ist gewoon zwak en plain sad om zien.

4****

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Wat is er mis dan met Mary Steenburgen?

avatar van Parisa

Parisa

Ze piept te erg en komt erg afhankelijk over. Ik denk (maar dat denk ik) dat ze meer geschreven is als onafhankelijke vrouw voor die tijd. Want: ze is lerares, reist alleen, kan heel hard paardrijden en op locomotieven springen. Ze hoorde denk ik alleen af en toe een beetje maf te zijn. Vat mij betreft brengt ze de film qua punten ook wat omlaag. Sowieso vind ik deze van de trilogie op de lange termijn de minst indrukwekkende. Maar hij is toch nog steeds leuk geeindigd. Fox en Lloyd zijn ook in deze setting nog steeds een goed team.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Duidelijk de minste van de drie, maar ook dit deel is erg leuk. De personages zijn weer leuk - al vond ik Biff zijn versie in deze film wat minder geslaagd - en de film vermaakt weer vanaf minuut één. Jammer dat het geheel trouwens wat rommelig overkomt. Wel een leuke setting, grappige humor en het einde terug in de tijd is ook erg leuk weer om te zien. Over het algemeen een meesterlijk triologie en dat had ik van te voren nooit gedacht.

avatar van T.Bos

T.Bos

Supertriologie, alle delen even goed.