Genre: Avontuur / Komedie
Releasedatum: 13 juli 1990
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Back to the Future Part III
"They've saved the best trip for last... But this time they may have gone too far."
Doc Brown is in 1885 gestrand en Marty gaat weer terug in de tijd om hem te redden. Helaas raakt de benzine van de DeLorean op en moeten ze een andere manier verzinnen om terug naar de toekomst te komen. Hierbij worden ze gehinderd door een voorouder van Biff Tannen, die op het leven van Doc Brown uit is.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future Part III (BoekMeter)
- Back to the Future Part III (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Bartender
Barbwire Salesman
Saloon Old Timer
Saloon Old Timer
Niet vaak zijn vervolgdelen op een topfilm leuk, maar zowel de 2e als de 3e zijn waarde vervolgen op het mooie origineel. Dit keer geen 1985 of 1955 maar 1885, de tijd van het wilde westen. Ik ben blij met de nieuwe setting, het is echt leuk gedaan. Het ziet er echt uit als in die tijd maar dan met enkele modere technieken er natuurlijk tussendoor zoals de tijdmachine. De grappen over bv de rare kleding van de tijdreizigers zijn leuk. Zoals de film veel leuke grapjes bevatte. Het verhaal was niet geweldig, maar het klopte wel en was boeiend genoeg. De film moest het meer van de momenten hebben en het werkt goed. Ik heb genoten van dit grappige avontuur. Jammer dat de trilogie er weer op zit voor mij maar ik ga ze zeker nog ooit eens herkijken.
hellblazer93
Naar mijn mening beter dan het 2e deel maar weer net niet zo goed dan het geweldige 1e deel. Hier weer een heel andere omgeving wat ok meteen de sfeer enorm veranderde. Dit beviel mij dan weer zeer goed en de grappen zijn zoals gebruikelijk weer leuk en origineel.
Dikverdiende 4 sterren.
-happy
ik heb ze allemaal gezien maar vond deze toch wel een beetje ingewikkeld...
Donkerwoud
Gek genoeg mijn favoriete deel, terwijl hij normaal als de minste wordt gezien. Het western/sausje vond ik erg leuk gedaan.
Turkeyloverz
BttF III haalt het niet bij het niveau van deel 1 en 2, maar is zeker weer vermakelijk. Micheal Fox en LLoyd zijn 2 super acteurs en vertolken hun personages erg leuk, maar de "magie" van het tijdreizen is nu wel een beetje op en het is maar goed dat ze het bij een trilogie hebben gehouden. Ik herzie liever deel 1 en 2 tientallen keer dan dat ik naar een mindere BttF ga kijken. Deze was nog zeker wel te doen. Het wilde westen is geinig gedaan, maar deel 1 wordt nooit overtroffen.
wapper
Akkoord met turkeyloverz.
Het einde was deze keer toch ook wel zeer overdreven.., Dr. Emmet zit heel de film bezig hoe hij zijn tijdmachine gaat vernietigen om dan uiteindelijk op het einde met een nieuwe tijdmachine op de proppen te komen, om deze film uiteindelijk nog een superduperder happy end te geven, dat was nu toch ook weer niet nodig.
Bovengemiddeld vermakelijk maar de magie wordt nog enigzins in leven gehouden door een ander tijdsperk toe te voegen.
korykory
Amusant toetje. De acteurs hebben er duidelijk lol in, al wordt er dan niet veel aan het verhaal toegevoegd, behalve een ander decor. Ik zag nu pas dat de sheriff wordt gespeeld door de kale schoolmeester uit eerdere delen.
Vijf minuten voor het einde wordt het verhaal nog mooi 'rond' gemaakt, en wel met een verkeersongeval dat in deel twee al genoemd was en nu op het nippertje wordt voorkomen.
Het einde zelf is helaas net iets te veel over the top. Een weemoediger einde (met Doc die voor altijd achterblijft) had ik eigenlijk mooier gevonden. Maar dat was misschien in strijd geweest met de wetten van Hollywood.
Dit derde deel hoefden ze van mij niet echt uit te brengen want het voegt eigenlijk niet veel toe aan de eerste 2 delen. De eerste twee delen hingen eigenlijk aan elkaar vast en dit deel is gewoon een los deel. Het verhaal was een stuk minder dan de eerste delen en het leuke was er wel een beetje vanaf. Wel leuk was het optreden van de band ZZ-top in deze film.
De film is niet echt slecht maar voegt eigenlijk niets toe.
Xx_se7en_xX
De film is niet echt slecht maar voegt eigenlijk niets toe.
Als ze dit deel niet hadden uitgebracht zou het einde van deel twee een beetje open zijn. Maar ik begrijp op zich wel wat je met het samen hangen van de eerste twee delen bedoeld, dat waren ook gewoon de beste. Zaten goed in mekaar enz.
Apster
Blijven toch favoriete films. Laatste deel vind ik wel wat minder vaart hebben, maar na herziening geef ik toch maar weer een kleine 4*. Minpunt is alleen die Steenburgen, wat een irritante actrice is dat toch.
MNV2
Een van men meest memorabele scènes die ik me nog herrinerde van toen ik heel wat jonger was komt in deze film voor. De wagen (tijdmachine) die naar het plakkaat met de indianen op rijd waarbij ze vervolgens in de richting van echte indianen rijden. . Prachtige film die ik gewoon al voor die scène half puntje meer geef dan deel 2
Resh
Een hele goede film, maar toch het minste van alle 3 de delen. Western moet je maar van houden. De Western sfeer zat er heel goed in, en dat was natuurlijk top. Toch vind ik deze deel minder goed uitgewerkt als de andere 2 delen. Het einde was zeker spannend. Maar ondanks alles heb ik zeer genoten van deze film, een goede afsluiter van de Supertriologie!
movie fan
vondt deze iets minder dan deel 1en2 , maar vondt hem niet slecht , deze film was redelijk goed , er zat ook teminste nog een verhaal in , met de meeste vervolgen van filmen is er geen verhaal meer , bij deze was het verhaal leuk en grappig , goed 3de maar spijtig genoeg laatste deel van deze supersaga.
Chimpz
Deel 3 volgt deel 2 weer heel accuraat op, en neemt nagenoeg volledig plaats in het Wilde Westen. Ookal is dit veruit de zwakste van de 3, blijft de film nog steeds heel leuk door de wisselwerking tussen Christopher Lloyd en Mary Steenburgen (Clara Clayton). De twee spelen een heel mooie, simpele liefdesrelatie die perfect bij de films past. Niet overdreven pretentieus geschreven, gewoon simpel en eerlijk, twee dwazen die verliefd worden, heel mooi gedaan. Verder wordt de grap waarbij Marty niets uit de weg gaat wanneer hij "chicken" wordt genoemd hier veel te veel toegepast en is het complete verhaal (tijdsparadoxen incluis) minder goed dan de vorige 2. Maar het blijft een mooie film die de trilogie mooi aanvult. Back to the Future blijft naar mijn mening een van de beste filmtrilogieën aller tijden, die zoveel bevat en zo compleet is, wondermooi.
AddictedToMovies
En weer een erg leuke BTTF film!
Dit laatste deel van de trilogie heeft, zoals al eerder gemeld is, vrij weinig te maken met het eerste en tweede deel. Maar dat maakt hem zeker niet minder leuk! Het Wilde Westen is heel leuk gefilmd en weer de bekende situaties van deel 1 en 2, maar dan een eeuw terug. Weer erg leuk dus! Vooral de Clint Eastwood-grappen waren geweldig "here, have a cigar Mr Eastwood"
Of de shootout uit A Fistful of Dollars. De scenes tussen Doc en Clara zijn ook erg leuk/lief. Dan komen we richting het einde. Het tijdreizen is natuurlijk weer net goedgegaan, en Marty gaat naar z'n vriendin als Clint Eastwood (ik kan niks romanitschers verzinnen dan een man die als Clint Eastwood is verkleed z'n vriendin wakker maakt, maar ik vrees dat vrouwen daar anders over denken...
) Natuurlijk heeft Marty van al het heen-en-weer gereis ook nog iets geleerd, en het zou geen Hollywood film als onze grote held Doc niet terugkeert met z'n geliefde. Dit is misschien cliché/voorspelbaar, maar ik zat tijdens het einde met een brede grijns op m'n gezicht. Acteerwerk en regie is als vanouds! Voor mij is deze leuker dan deel 2, maar deel 1 blijft de beste!
Ondanks het feit dat het weinig tot niets te maken heeft met 1955 of 1985, is dit een mooie afsluiter van een heerlijke trilogie!
supermovieman
Wel leuk! De western opzet is zeker leuk gedaan, past er erg bij, en geeft de trilogie ook gelijk een andere draai! Het probleem met deze film is gewoon dat het originaliteit mist! Deel 1 was heel goed en origineel, in mijn opzicht is deel 2 nog beter met die fantastische plotwending! Maar deel 3 lijkt qua verhaal gewoon weer te veel op deel 1. Om het kort te zeggen hebben ze hier het zelfde doel als in deel 1, alleen hadden ze in deel 1 geen plutonium, en hier hebben ze geen benzine! Dat vind ik dus wel jammer! Maar het verhaal dat Doc verliefd wordt vind ik dan wel weer leuk om te zien!
Maar toch wel een goede afsluiter van de trilogie!
RuStY NaiL
deze is toch de mindere van de reeks,
maar zeker niet slecht.
er zitten wel weer leuke momenten in.
verder beoordeel ik hem met 3sterren*****
Vinokourov
Het laatste deel van BttF en gelukkig maar. Dit westernavontuurtje was nogal
. Het is dat het met de lieden van BttF gemaakt is, anders sloeg het uiteraard helemaal nergens meer op.
moviechick-99
dit vond ik de slechtste van al maar het blijft wel ook een leuke
Beter dan deel 2 en vooral minder irritant met het SF-gedoe van de vorige film. Met het westernfacet is er een vernieuwing in de reeks en dat doet deugd. Het avonturengehalte van de film komt beter uit de verf en de film is best genietbaar. Op zich allemaal wat verouderd en niet bijster origineel, maar het valt zeker te doen. Al ben ik blij dat er geen deel 4 gekomen is.
FransBosch
Ik verbaas me erover dat sommigen dit toch de minste film van de trilogie vinden. Eerlijk gezegd is dat voor mij toch echt deel 2. Die schiet te ver door in SF situaties. Deel 2 is zeker ook een vermakelijke film, maar deel 3 heeft toch meer charme. Wellicht komt dat ook wel een beetje dat ik van Western houd, alhoewel ik zeker niet western film naar western film kijk, want dat vind ik niks aan.
En wat mij vooral opviel is dat aan de laatste scène waar Doc en Clara in een stoomtrein tijdmachine terugkomen veel tijd in is gestoken. Zo'n hele speciale trein optuigen is erg veel werk. Natuurlijk is de vliegende trein een computer effect, maar de rest is echt. Uiteraard wel een cliché scène, maar wel een goede afsluiter. Zo'n prachtige trilogie kan natuurlijk ook niet anders eindigen als met een happy end! Toch?
Verder is het gewoon een prachtige film waar je keer op keer weer met veel plezier naar kan kijken!
Overigens als je deel 3 wilt snappen, is het wel een vereiste om deel 1 en 2 van te voren al eens gezien te hebben.
( J )
erg leuke film...ga niet kiezen welke van de 3 ik de beste vond,zie ze liever als 1 geheel..
Vind het erg mooi gedaan hoe de 3 delen mooi in elkaar verweefd zijn...in het tweede deel worden namelijk al veel verwijzingen gedaan naar dit deel en word verder ook veel teruggehaald uit de eerste film..
ook hier komt weer veel terug uit de eerderde delen en sluit het verhaal op een mooie manier af..
gewoon een superfilm met een zeer ontspannen sfeertje dat heel lekker wegkijkt...(geld voor alledrie de delen)
Mankatans
YouTube - Creepy Kid from Back To The Future 3 points to his flux capacitor
let even op de knaap rechts, links van de hond
Weertenaar
Een verdienstelijke afsluiter van een verdienstelijke trilogie: 2.50 (2.70)
Het is in elk geval niets minder dan het tweede deel en dat is al een hele prestatie. Die hele setting in het wilde westen is bij vlagen zelfs vrij sfeervol en weet het verhaal veel meer te boeien dan zijn toch ietwat fletse voorganger. Hoewel wederom voorspelbaar, wordt de spanning richting het einde goed opgebouwd en beschikt de prent sowieso over een sterk laatste halfuur, met een aantal memorabele scenes. Natuurlijk ontbreken ook nu de dubbelrollen weer niet en wordt er over de gehele linie best aardig geacteerd. Al vind ik persoonlijk dat de personages nogal overdreven worden neergezet, maar goed, dat is nu eenmaal de stijl van deze trilogie. Zemeckis regisseert de film naar behoren zonder het overzicht te verliezen, maar cinematografisch toont hij andermaal weinig daadkracht.
m1chel
- 1948 berichten
Blijven prima films als je het mij vraagt
Film Fan
Jammer dat dit het laatste deel is. De films zijn niet los van elkaar te zien en zijn eigenlijk één geheel. Leuk verhaal, goed vertaald door de acteurs en alle lof voor de regisseur! Top vermaak!
tommykonijn
Back to the Future Part III
Vervolgen.. Ik ben er (op een paar uitzonderingen zoals Harry Potter, Star Wars, Lord of The Rings etc. na) niet zo heel erg kapot van. Vaak floppen ze behoorlijk.. Maar ook Back to the Future is een geweldige trilogie geworden.
Deze keer echt een geweldige setting: Het Wilde Westen. Acteerwerk was ook weer top en ik vraag me nog steeds af hoe goed er nagedacht is bij deze films, want uiteindelijk klopt toch het merendeel wel. Ook zit er een voorvader van Biff in, maar ik vond dat niet bepaald een boeiend personage, de rest uiteraard wél. Ook leuk hoe de films zo opelkaar doorlopen. En handig dat je nog het laatste stukje van het vorige deel ziet, zodat je altijd weer weet wat er ook alweer gebeurd was.. Het einde is ook wel apart en ik zag het niet echt aankomen, maar het voelde zeker niet slecht aan.
Back to the Future was een prachtige reeks! Deel 1 haalde bij mij de nummer 1 en ook deel 2 was erg geslaagd, deel 3 ook maar had ontzettend veel voordeel met zijn (nogmaals) leuke setting. Gelukkig heb ik nog een Bonus DVD er bij zitten. Nooit geweten dat deze reeks zo sterk zou zijn. Maar wat is dit een prachtig resultaat..!

Back to the Future Part II
1989

Back to the Future
1985

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Nog niets te doen vanavond? 'Back to the Future' deel 2 en 3 zijn vanavond op tv te zien

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Indiana Jones and the Last Crusade
Avontuur / Actie, 1989

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975
railroad robber californiëdelorean indian territorysports caruitvinderlocomotive salonhorseback ridingtijdreizenoutlawvervolggekke wetenschapperindiaanwestersschietpartijvuurgevechttreinwild westcavalrynostalgicjaren 50hoverboard playful1880sflying train suspensefulenthusiasticexhilaratedoptimistic