Genre: Avontuur / Komedie
Releasedatum: 13 juli 1990
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Back to the Future Part III
"They've saved the best trip for last... But this time they may have gone too far."
Doc Brown is in 1885 gestrand en Marty gaat weer terug in de tijd om hem te redden. Helaas raakt de benzine van de DeLorean op en moeten ze een andere manier verzinnen om terug naar de toekomst te komen. Hierbij worden ze gehinderd door een voorouder van Biff Tannen, die op het leven van Doc Brown uit is.
- Trailer (YouTube)
- Back to the Future Part III (BoekMeter)
- Back to the Future Part III (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Barbwire Salesman
Saloon Old Timer
Saloon Old Timer
Leuk geschreven Tommykonijn
. Deek één was inderdaad een erg leuke film. Ik zal deel twee en drie binnenkort ook maar eens gaan bekijken.
Peter Ho
Absoluut mee eens met : tommykonijn en Film Fan
Een geslaagde trilogie.
Deel 1 en 2 was al top, deel 3 vond ik eerst minder, maar na jaren de hele trilogie weer herzien, begin ik deze steeds meer te waarderen.
De sfeer van 1885 is erg goed uitgewerkt. Het Wilde westen, de omgeving, de personages, alles. Maar ook het besef van de nadelen van tijdreizen.
Kortom een mooie afsluiter
southparkgek
Deze is ook leuk, maar ook wat minder dan het eerste deel. Een 3.0
simonvinkie
Gister deel twee, en vandaag deel drie van de Back to the Future trilogie opgezet. Het blijven vermakelijke fils, al moet ik wel zeggen dat er in het niveau van de films een daling zit. Dat western gedoe vond ik wel leuk in dit deel. Is weer eens wat anders, ik vond het wel vernieuwend want zo langzamerhand kennen we het tijdreis trucje wel, dus is het ook niet meer zo speciaal.
De acteerprestaties waren wel vanzelfsprekend goed. Michael J. Fox blijft zet een erg leuke Marty neer, goed personage. Christopher Lloyd doet het ook in dit deel weer erg leuk. Je ziet het plezier wat de twee hebben van het scherm afspatten.
Grappig was dat Biff ook weer in dit deel verscheen. Leuk en vermakelijk was deze film weer. Net als de andere delen van de trilogie. Evenveel sterretjes als deel twee krijgt hij.
Haha.
Ja hoor het waren wel twee leuke dagen, al moet ik wel zeggen dat deel één absoluut het beste deel is.
movie acteurs
Best spannende/leuke film. Het acteerwerk is weer goed vooral van de "mad" professor Lloyd . Ook deze ''terug in de tijd'' was weer lekker rap en zat goed in mekaar. Krijgt een 3,5.
Wheely5
Net als de eerste twee een heerlijke film, maar toch wel de mindere van de drie vind ik persoonlijk.
sofripa
Heerlijk slotstuk van deze trilogie. En wat een held, onze Biff...
John Lee Hooker
Ik vond het niet super. Een leerling met zijn meester die proberen in de tijd te reizen. Vrijwel alles gaat goed en de voorspelbaarheid ligt er dan ook bovenop. Leuk gemaakt met die locomotief waarmee ze probeerden te springen van een berg en de bijbehorende special effects.
Niet voor herhaling vatbaar voor mij.
Jozz
Opnieuw een mooi avontuur, inclusief alle ingredienten die de eerste 2 delen zo succesvol maakten. Afwisseling, humor, herkenning en weer een nieuwe setting. De trilogie wordt afgesloten met een heerlijk spannend slot.
Klein minpuntje vond ik de eindscene waarin Doc en Clara alsnog met een tijdmachine-locomotief (die blijkbaar zomaar ff in elkaar gesleuteld kon worden in 1885) in 1985 terecht komen. Natuurlijk hoort een happy end bij deze trilogie, maar dit was net een stapje te ver.
Verder niets te klagen, een waardige afsluiter van een fantastisch drieluik!
aspro
Verder niets te klagen, een waardige afsluiter van een fantastisch drieluik!
ja,dat ben ik met je eens en in oktober komen ze alle 3 in een box op blu-ray uit dacht de eerste of de 2de week.
Peter Ho
Dat vond ik ook eerst, maar eigenlijk als je in verdiept:
Mogelijk is Doc na Marty's terugkeer wat intelligenter geworden en heeft hij de tweede Delorean in de grot weer gebruikt (die 70 jaar later door Marty weer werd gebruikt) om naar de toekomst te reizen. Hij zou dan weer naar 2015 geweest zijn om gereedschap op te halen om een nieuw tijdmachine te maken, de locomotief dus, die ook nog eens kan vliegen door de technologie van de toekomst.
Doc moet er wel voor zorgen dat de Delorean in de oude staat terug in de grot moet staan om tijdparadox te voorkomen.
Dit zal allemaal jaren geduurd hebben, want Docs kinderen Jules en Verne waren aan het einde al wat jaartjes ouder.
Dus toen Doc aan het einde weer terugreisde naar 1985, was ie misschien wel van 1990 of 1991.
Beetje ingewikkeld, maar je moet er effe in verdiepen,
kobe bryant fan
Ben buiten de eerste back to the future films niet echt vertrouwd hier mee.Misschien is jullie stem zo hoog voor jeugdsentiment.
Ik vind hem daarom misschien slechter.Is nergens echt grappig of spannend.Gemiste kans voor een redelijke eerste film.
Film Fan
Komt misschien ook een beetje door je leeftijd. Als je wat ouder bent gewoon nog een keer proberen.
manoahvdvelde
Erg leuke film, alleen één ding klopt geloof ik niet. Als de Maggie Mcfly heel erg op Loraine lijkt, dan zou Lorain ook al familie zijn van de Mcfly familie, wat betekent dat George en Loraine al familie waren VOORDAT ze getrouwd waren...dan is het toch incest dat Marty is geboren, of ben ik nou gek??
Maar goed, dat is één ding dat gewoon niet klopt. Daarom een geef ik 3,5 sterren, ik heb mij er namelijk prima mee vermaakt
DVD-T
En ook het derde deel uit de tijdreis trilogie is weer erg geslaagd, helaas wel ietsjes minder dan zijn voorgangers.
Goede keuze om deze als laatste deel te maken. Je hebt ook echt het gevoel dat het nu klaar is met de serie. Het blijft wel een van de beste series die er zijn. Vermaak is weer van een hoog niveau. Vanaf het einde van deel 2/begin van deel 3 tot de spectaculaire climax met de trein blijft het erg leuk. De karakters lijken in dit deel omgedraaid. Hierin lijkt McFly wat rationeler te denken en laat Doc zich meer lijden door zijn gevoelens. Dat laatste is toch niet geheel geslaagd. De love interest van Doc Brown is niet erg interessant, en doet vaak erg soapachtig aan. Aan de andere kant toch wel een leuke ontwikkeling voor zijn karakter.
Het hele western idee is erg leuk gedaan, en het verhaal daaromheen is weer erg goed bedacht. Leuk dat Marty ook de naam Clint Eastwood aanneemt. De situaties volgen elkaar weer in een hoog tempo op, maar zo af en toe wordt er een momentje van rust genomen. Ook weer een leuk gegeven van de geschiedenis herhaalt zich. Tannen als outlaw is dan weer wat minder geslaagd, maar hij maakt tegen het einde wel weer veel goed vooral als hij weer met zijn hoofd de mesthoop induikt is weer een leuk moment.
Filmtechnisch ziet alles er weer op en top uit. Hill Valley ziet er wederom weer erg goed uit. Leuk om te zien hoe het dorpje zich in de jaren ontwikkeld heeft. De climax met de trein is dan het hoogtepunt van de film. Erg spannend en met mooie effecten. De muziek van Silvestri is ook weer prachtig. Zoals ik al aangaf in mijn review bij deel 1, maakt hij de films gewoon groots. In deel 2 levert hij zijn beste werk voor de serie af, maar deze score mag er ook zeker zijn.
Het blijft toch een erg leuke, hoogstaande film serie. Jammer dat dit derde deel net even wat minder is door de soapachtige taferelen.
aburex
Vind ik toch één van de minste uit de trilogie. Blijven toch filmen die me herinneren uit de goede dagen van de oude videobanden.
Nomak
Dit derde deel is ook best leuk, maar toch duidelijk het minste van de trilogie. Door het vele tijdreizen doorheen de drie films zijn er ook wat plotgaten te vinden, maar gelukkig is dat tijdens het kijken niet storend. Het is wel jammer dat deze film wat minder grappig is. Vooral de afwezigheid van de ultieme slechterik Biff Tannen is een groot gemis, zijn voorouder is namelijk heel wat minder grappig.
Nieuw personage Clara voegt weinig toe en zorgt alleen maar voor ergernis, vooral op het einde met dat langdradige gedoe op die trein. En het happy end met Doc Brown die een blij gezinnetje heeft en een nieuwe tijdmachine heeft gebouwd had men ook beter eruit gelaten.
Als geheel is het zeker een leuke trilogie waarvan het eerste deel veruit het beste is, jammer dat het niveau van de eerste film niet behouden kon blijven.
Prachtige afsluiten van misschien wel de leukste trilogie ooit, die je ook absoluut niet los van elkaar kunt zien. Deze keer belanden onze twee helden zich in het wilde westen. Wederom weer een erg mooie vormgeving en wederom vol humor en actie. Vooral een zinderende en spectaculaire finale met de locomotief. En ook het einde is bevredigend, waarbij de toekomst nog niet vast staat.
jumpstylemovie
Deze is nog steeds wel leuk maar kan zeker niet tippen aan de eerste 2 delen. Het wilde westen werkt niet zo goed als de 50's en 80's sfeer. Zelfs de grapjes en opmerkingen worden hier een beetje te veel uitgemolken. Maar alsnog is deze film het waard om een keer te bekijken, en natuurlijk vooral als je de eerste 2 ook leuk vind.
Een geslaagde afsluiter, al wordt het niveau van zijn voorgangers net niet gehaald.
Persoonlijk vond ik het wel erg leuk dat in dit deel afgereisd wordt naar het wilde westen. Dat doet de sfeer van de film goed en vooral de wat meer ervaren filmliefhebber is het leuk dat er veel verwijzingen inzitten naar diverse oude westernklassiekers.
Daarnaast bevat de film weer de bekende elementen van de twee voorgaande delen. Fox en Lloyd staan elkaar weer bij waar ze kunnen en ook aan humor heeft de film geen gebrek. De film is weer wat luchtiger dan het tweede deel en probeert deze keer zich ook meer op de gevoelige kant te richten, door rondom Doc een liefdesverhaal te bouwen. Dat is aan de ene kant leuk, omdat je zo een iets andere kant van Doc te zien krijgt, maar aan de andere kant zorgt het er ook voor dat de film wat minder spannend en kleurlozer wordt.
Gelukkig zijn er genoeg momenten dat de film wel erg vermakelijk is. De actie, humor en muziek zorgen wederom voor een geslaagde film met een fantastische quote: Clint Eastwood? What kind of stupid name is that?
Kr!kke
Deel 3 steekt net als zijn voorgangers weer prima in elkaar. Ook het feit dat ze deze keer naar het Wilde Westen terugkeren - wat toch altijd een leuke locatie is - vind ik een positief punt. Verder is het acteerwerk van Fox en Lloyd weer dik in orde: ze waren hun personages duidelijk nog niet beu en acteerden dan ook met veel enthousiasme (althans zo leek het toch). Ondanks dat ik dit het minste deel vond, was dit dus wederom een zeer leuke film.
Sergio Leone
Meer dan goeie afsluiter van qua amusementswaarde de beste trilogie die ik ooit gezien heb.
Het verhaal is hier het minste van de 3. Er wordt niet bepaald veel gedaan met de tijdsmachine en tijdsperiodes. Er wordt vooral aandacht besteedt aan Doc Brown. Dat op zich was niet interessant genoeg, want die romance trok op niet veel en het personage Clara Clayton sloeg nergens op.
Wat dan wel weer briljant gearrangeerd was, was de gehele western-setting die geloofwaardig overkwam. Qua sfeer, beleving, kostumering, decors, .. Bijna perfect gedaan (immers, helemaal perfect bestaat niet..;))
Ook Bifford Bannen was hilarisch.
De eindscène had beter gekund (geen laatste ontmoeting met Doc).
MJ Fox en Christopher Lloyd zetten wederom uitstekend acteerwerk neer en spelen hun rol met veel enthousiasme. Mary Steenburgen was wat minder.
Goeie soundtrack, prachtige setting, leuke verwijzingen (You talking to me, Bannen?) en wederkerende fenomenen (de mest, de lafaard-tirades..).
Wat ik ook wel wat miste, was een duidelijke connectie met de eerdere delen, iets wat deel 2 uiteraard wel had
Verdienstelijke afsluiter.
3,5
Woeke
In 1 woord geweldig...net de hele trilogie opnieuw bekeken. Wat een vette films zijn het toch. Zeker voor die tijd, zo worden ze nog zelden gemaakt
Genieten geblazen....
Ze krijgen allemaal 5 sterren
K. V.
Dit deel heb 'k het minst van al al gezien, maar het is zeker niet het minste.
'k vond het nog redelijk spannend op het einde, alhoewel je eigenlijk al kunt raden hoe het eindigt
Een waardige afsluiter van de trilogie
TMP
Aardige film, maar wel duidelijk de minste van de trilogie. Het wordt steeds minder, deel 1 is nog erg leuk en origineel, bij deel 2 is dat al minder en bij dit laatste deel is het vooral meer van hetzelfde. Alleen de setting is nu anders, het wilde westen in 1885. Het einde van de film is redelijk voorspelbaar, maar dat maakt hier ook weer niet zo heel veel uit.
Humortje!
Leuk detail:
Het idee komt van Fox af; Zemeckis vroeg aan hem wat ie in de volgende BTTF-film wilde hebben, en zo kwam uiteindelijk het idee.

Back to the Future Part II
1989

Back to the Future
1985

Netflix verwijdert binnenkort de geliefde 'Back to the Future'-trilogie

'Back to the Future' komt in de zeer nabije toekomst naar Netflix: 'Het is gewoon zo goed bedacht allemaal'

Nog niets te doen vanavond? 'Back to the Future' deel 2 en 3 zijn vanavond op tv te zien

Michael J. Fox vindt 'Back to the Future'-reboot een slecht idee: "Ik denk niet dat het nodig is"

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Indiana Jones and the Last Crusade
Actie / Avontuur, 1989

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975
railroad robber californiëdelorean indian territorysports caruitvinderlocomotive salonhorseback ridingtijdreizenoutlawvervolggekke wetenschapperindiaanwestersschietpartijvuurgevechttreinwild westcavalrynostalgicjaren 50hoverboard playful1880sflying train suspensefulenthusiasticexhilaratedoptimistic