• 9.379.563 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Nicky Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

avatar van booyo

booyo

Keiharde actie film, eigenlijk heel erg genoten van de eerste 2 uur. Maar dan komen die laatste 2 minuten, wat jammer zeg. Had Joey gewoon dood laten gaan, in plaats van het zo'n walgelijk Amerikaans happy end te geven.. Die omhelzing, en die blije hoofden van de familie (inclusief Oleg natuurlijk ook), waar het beeld op stil werd gezet, Tot dat moment een dikke 4 sterren, nu worden het er helaas maar 3,5!

avatar van wibro

wibro

Redelijke thriller die het niet direct van het verhaal moet hebben, maar meer van bepaalde actiescènes (de ijshalscène) en de toch wel mooie fotografie. Verreweg de beste scène vond ik die van in het huis van het gestoorde echtpaar. De malafide praktijken waar dat echtpaar zich mee bezig hield, zouden zich uitstekend lenen voor een horrorfilm. Voor de rest was "Running Scared" aardig vermaak, niet meer dan dat.

booyo schreef:

Helemaal mee eens.

Q Jones

Ik vond het eerst een super film. Gister heb ik hem herzien en toen viel het toch allemaal net ff tegen.

Het verhaal is vergezocht, maar leuk in elkaar gezet.

De acteurs doen het allemaal wel vrij goed alleen dat mannetje Oleg vind ik echt irritant, wat speelt hij ook slecht zeg maar ja dat kan je z'n onervaren jongetje natuurlijk ook weer niet kwalijk nemen.

De uitwerking van de film vind ik echt slecht gedaan, met al die flashbacks hoe het is gegaan. Dat vond ik zeer irritant en onzinig het lijkt wel of ze dat hebben gedaan om de speelduur langer te maken.

Dan het verschrikkelijke taalgebruik, het is de hele tijd fack dit en fuck dat, ik begon me daar na een tijdje zo aan te ergeren het slaat ook gewoon nergens op. Kijk een paar keer kan wel maar elk personage begon te schelden als hij iets moest zeggen. Dat vond ik echt zo overdreven en dom.

Ik vind de film na herzien een leuke actie film maar meer niet.

avatar van Lennert

Lennert

Ondanks het feit dat Walker de helft van de tijd weinig interessants te zeggen heeft en de 'fucks' je om de oren vliegen, is Running Scared een zeer effectief, spannende film waarbij je als kijker jezelf voortdurende zit af te vragen of het nog erger kan worden dan de situatie nu al is.

Regisseur Kramer speelt mooi met de belichting (let vooral op de prachtige scene in het hockeystadion) en brengt de actie goed en bloederig in beeld. Het fijne hiervan is nog dat we geen moment hoeven te verliezen met saaie dialogen of overdreven dramatische scenes, maar om de haverklap weer in een spannende achtervolging of shootout terecht komen.

Een extra pluimpje nog voor het script, want de uiteindelijke ontknoping (Walker als undercover agent) zag ik toch niet meteen aankomen. Een absolute aanrader!

avatar van neoryzer

neoryzer

zwaar overdreven, maar je zal je niet vervelen bij deze film.

avatar van Karentje77

Karentje77

Ik vond deze film fantastisch! Had hem ooit eens deels op tv gezien, maar had hem niet helemaal kunnen uitkijken en daarna gezocht gezocht gezocht naar die film, want 'k was de titel ervan vergeten en nu had toevallig mijn vriend die bij. De film bevatte de hele mikmak die ik wil zien in een film! Een dikke pluim! En ik vond het einde ook lekker verrassend!

Q Jones

Ik vond het einde jammer en weer net iets te hollywoods

avatar van krabat

krabat

Net iets over the top, maar kijkt lekker weg.

een van de weinige films die me elke seconde bleef boeien en geen moment saai werd ! *5*

avatar van Actionfreak

Actionfreak

It's Not How Far You Go For The Truth. . . It's How Fast You Get There.

Running Scared heb ik een jaartje of twee geleden in de Budget bak bij nota bene Bart Smit gevonden. Aangezien ik Paul Walker een meer dan prima acteur vind deze dvd toen gekocht.

Gister heb ik Running Scared dan eindelijk gekeken met best lage verwachtingen door het Bart Smit gebeuren, maar Running Scared verraste mij erg zelfs zo dat ik het een 4,5* waard vind.

Running Scared is een Groffe/rauwe actiefilm, dit is al te zien aan het fenomenale begin van de film waarin een geweldige shootout plaatsvind die steengoed in beeld is gebracht, niet alleen het bloed vloeit rijk ook de special effects zijn rijk vertegenwoordigd in deze scene/film.

Na deze openings scene was de toon dus al gezet waarna Running Scared met hetzelfde caliber groffe spanning/actie door borduurt.

Ook komen erflinke plottwisten voor die je echt niet ziet aankomen, wat mij betreft goed werk van de regisseur. En niet te vergeten: naast de special effects is ook het camera werk anders dan gewoonlijk, dat past perfect in het plaatje van deze film.

Ik vond Paul Walker het erg goed doen, geen puntje op aan te merken, ik vond die rus ook goed gecast al had ik ook graag Mickey Rourke in die rol gezien als russische-maffia.

Jammer is dat ik die ultieme "5* vibe" niet voelde, want Running Scared bevat alles voor een uitstekende film maar niet dat beetje extra.

Wat mij betreft is dit absoluut geen B film maar een dikke A film!

Ik geef Running Scared 4,5* en een plekje in mijn top 10.

avatar van Degrak

Degrak

Lage verwachtingen, maar toch aangenaam verrast

wavanbuuren

Wat een waardeloze film. Totaal onlogische en ongeloofwaardige scenes wisselen elkaar in een enorm tempo af en de film zit boordevol plotgaten. De cameravoering is daarbij enorm irritant en er wordt slecht geacteerd, met name door Walker en de dames. Idiootste voorbeeld van ongeloofwaardigheid is wel de scene met de kindermoordenaars, waarbij onze heldin tegelijkertijd het echtpaar onder schot houdt en (succesvol) mond op mondbeademing toepast.
Tot overmaat van ramp is de hele film ook nog eens doorspekt met expliciet en excessief geweld, maar dat schijnt "cool" te zijn tegenwoordig, getuige ook de belachelijk hoge waardering.

Verder is het einde ook nog eens waardeloos. Van een beetje plottwist ben ik niet vies, maar met deze draai werd het aantal plotholes meteen verdubbeld. Maar goed, het publiek slikt het kennelijk allemaal voor zoete koek.

avatar van foxyboy

foxyboy

Inderdaad ook relatieve lage verwachting gezien de slechts 2 sterren in de Veronica-gids ( !! ?? ). Is uitstekende film, verrassend einde met volop actie/vaart er in.

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Allemachtig zeg, wát een film..!
In het begin wou ik hem bijna al gelijk uitzetten, omdat ik dacht dat het gefilmd was in 'The Office US' stijl... maar gelukkig heb ik die stijl daarna niet meer terug gezien. Anders had die film 2 sterren gekregen.
Ik heb tot de laatste minuut 4 sterren willen geven, maar het einde deed mij even verbijsteren, maar ik denk dat ik het begrijp, en daarom geef ik hem nog een extra halve ster voor originaliteit.

Een ijskoude, keiharde thriller. Een paar echt zieke stukjes. Het stukje waar Oleg gevangen wordt gehouden is werkelijk huiveringwekkend. Ik snap niet hoe hij weet dat ze hem wat wilden aandoen, maar op het moment dat Teresa in het huis gaat zoeken is ijzingwekkend, en het moment dat ze hem vind met een zak over het hoofd is echt even schrikken.
Het stuk waar hij die pucks in zn gezicht krijgt is even akelig.

Het verhaal is vaak niet te begrijpen, ik dat ik m nog eens ga kijken. Misschien koop ik 'm wel, vind het wel een echt sterke film.

Het einde: als ik het goed begrijp heeft hij zijn eigen begrafenis in scène gezet om van alles af te zijn, en een nieuw leven te beginnen? Ik vond het einde echt heel erg, waar werkelijk alle personages in de film dood zijn, behalve Teresa en de jongens. Ik ben blij met dit einde, dat maakt het goed voor mij, anders had ik met een heel nare nasmaak gezeten over deze film nu.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Sterk begin.

Lekker snelle editing en grof geweld, dacht een soort Lock, Stock.. te gaan zien maar dan minder gericht op komedie. Na een uurtje kakt het allemaal helaas een beetje in met scenes die net te lang duren en het tempo eruit halen, zoals bij de pedo's en in de ijshockey-hal. Had allemaal wel een halfuurtje korter mogen duren.

En het einde kom óp zeg... wat een onzinnige twist en emotietjes (raar woord

Q Jones

Ja dat einde was echt te belachelijk voor woorden, echt zo van o laten we alles maar weer goed komen en er een zogenaamde twist ingoeien.

avatar van gerrit019

gerrit019

Naar aanleiding van de score 3,7 zaterdag opgenomen en gister helemaal startklaar in de bank gaan hangen om um te gaan kijken.

Wellicht dat mijn verwachtingen iets te hoog waren. PW koppel ik iets teveel aan de 2f2f reeks en zijn rol vond ik hier niet slecht maar hoogdravend vond ik hem nou ook niet qua acteren en tekst. Dat "russische" jongetje daarentegen vond ik erg goed acteren.

Film loopt in het begin lekker & tegen het eind komen de plotwendingen wel erg snel.

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Uitstekende rauwe en fitsende actiethriller met een zeer behoorlijke soundtrack overgoten met een vleugje drama. Kortom een echte aanrader voor mensen die houden van keiharde spetterende actie en die er geen bezwaar tegen hebben om dit alles in sneltreinvaart opgediend te krijgen.

avatar van SSS

SSS

wavanbuuren schreef:

Ik denk dat iedereen wel een romantische film had verwacht (net als jij) ondanks dat er Actie / Thriller staat aangegeven!

Q Jones

Ik snap zijn reactie wel het was allemaal zo te. Vooral dat taal gebruik sloeg nergens op. Dit heeft niks meer met acteren te maken.

SSS schreef:

Tsja, sla nog maar eens goed met die hamer op je hoofd. Jij weet waarschijnlijk net zo goed als ik dat er zelfs voor een actie / thriller erg veel expliciet geweld in running scared zit. Ik kan veel hebben, want bijvoorbeeld Pulp Fiction staat in mijn top 10. Voor mij gaat Running scared (net zoals Natural Born Killers bijvoorbeeld) een grens over die ik voor mijzelf niet accepteer en waardeer. Mijn goed recht daar een navenante waardering aan te geven (zeker als een prul ook nogeens kilometers aan plotgaten vertoond en de meest belachelijke, niet passende plottwist laat zien die ik in tijden zag) .

Maar goed; kennelijk is het lastig om een mening van een ander te accepteren bij een film die je zelf hoog aanslaat, waarde SSS.

@wavanbuuren:

Vond je het echt zo slecht dat het een 0,5 moest worden? Of vond je het een 1,5-2*, maar deed je een 0,5 om het (in jouw ogen) te hoge gemiddelde omlaag te krijgen...

Ik herken mij namelijk wel in jou top 10, maar niet in je mening over deze film.

Dat expliciet en excessieve geweldig vind ik ergens wel meevallen, nergens overdreven naar maffia/criminele begrippen.

Maarre, bij deze 'accepteer' ik alvast je mening

wavanbuuren

Gemiddelden interesseren me niet zoveel, cinemaniak (hooguit verbaas ik me er weleens over). Dus aan correctiestemmen doe ik ook niet.

Een film met een dusdanige idiote plottwist die er voor zorgt dat er twee kilometer aan plotholes bij komen (en een groot deel van de film werd er meteen onzin door) krijgt van mij oprecht een 1/2*

Ik zou een hoop mensen eens aanraden de film kritisch te bekijken met de wetenschap die je achteraf hebt en je merkt dat er heel veel dingen totaal onlogisch zijn.

Cinemaniak

Ik heb hem 2 keer gezien en ik vind mijzelf soms best kritisch. Mijn stem mag dan wat hoog zijn voor de volledige kwaliteit van de film, maar dat geeft voor mij aan in welke mate de film mij vermaakt heeft. En dat laatste vind ik ook een kwaliteit van films, iets wat je nog even bezig houd. Plotholes zijn voor mij ook geen obsessie, ik stoor me denk weer aan andere ergerlijke dingen

Mijn kritiek: Paul Walker was zeker geen pluspunt in deze film, in tegenstelling tot wat sommige hier beweren. Ik kan binnen no-time 25 acteurs opnoemen die hem zouden verbeteren

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

acteurs als?

Iron Maiden schreef:

acteurs als?

oké... Clive Owen, Kiefer Sutherland, Jason Statham, Edward Norton, Christian Bale, John Cusack, Kevin Bacon, Jake Gyllenhaal etc, etc....

ik noem maar wat maar in mijn ogen allemaal een betere keuze (achteraf)

Q Jones

Jason Statham zou de beste zijn die heeft de perfecte kop voor een rol als deze

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Clive Owen?

die man heeft maar 1 gezichtsuitdrukking, die kan echt niet geloofwaardig een paniekerige rol neerzetten.

avatar van stfuympos

stfuympos

Di Caprio zou het eventueeel beter gekund hebben zie geen andere kandidaten iig., voor de rest vind ik Walker maar een matige acteur overigens alleen hij steigt hier boven zichzelf uit.

Iron Maiden schreef:

Clive Owen?

Ow ja wel hoor, zie Children of Man, en Beyond Borders. Walker heeft trouwens wel maar 1 gezichtsuitdrukking en het enige wat hij in deze film doet ik fack roepen.