Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 30 maart 2006
Plot Running Scared
"Every bullet leaves a trail."
Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.
Joey Gazelle
Sal "Gummy Bear" Franzone
Dez
Jessen0wnt
Teleurgesteld .
Ik ben enorm ''in'' voor over the top films maar Running Scared wist me niet te bekoren. Hoewel het concept best leuk zou kunnen zijn is het totaal verkeerd uitgevoerd. De dialogen en de acteer prestaties waren beneden peil (fuck fucking motherfucker fucker etc.), enkel alleen wist het visuele me nog wel redelijk enthousiast te worden, al had ik zo mijn twijfels bij sommige stop motions, het is leuk bij thrillers en mysteries, en soms ook bij actie. Maar dan moet het wel wat toevoegen, en 10 seconden in de tijd terug gaan, vind ik niet veel waarde hebben. Het was meer een ''kijk mij eens stop motion gebruiken'' dan dat er echt essentie achter zat. Wel een aantal leuke scènes (zoals in ''het speelhuis''
) maar zou een diepe onvoldoende score als de montage en het camera werk niet zo goed waren (bij vlagen), scène op het ijs was wellicht het oogtepunt. Vermakelijk, maar had meer uitgehaald kunnen worden. 3 sterren
hardhiller1992
Deze viel mij toch behoorlijk tegen, ondanks zijn hoge score hier op moviemeter.. De openingsscène was zeker goed en veelbelovend, maar daarna werd het rommelig en steeds ongeloofwaardiger imo. Ik begon me na een tijdje ook aardig te irriteren aan Paul Walker, wat een chaoot zeg! Ik ben nooit fan geweest van zijn acteerprestaties (o.a. Fast&Furious delen), zo blijkt ook weer uit deze film. En dan het einde, een happy end.. hadden ze echt niet moeten doen. Past ook niet bij de film vind ik. De film wist mij, buiten de openingsscène om, nergens te boeien. 2*
wavanbuuren
@misterfool; Zeikerd
(grapje) but.... Are you not entertained?! Ik iig wel en zat niet echt naar de 'schoonheid' van de film te kijken (had me weinig kunnen boeien) wat het rauwe van de film zou verpesten....
Dus je vond de rest van de film wel geloofwaardig.... hmm
Waar zeg ik dat dan?
Ik vind het een geforceerd, hollywood achtig einde wat nergens past bij de grimmige actiefilm die het probeert te zijn.
Geen woorden in iemands mond leggen a.u.b.
Madeliefje
Na 5 minuten al zo'n 50 keer, zij het niet meer, "Fuck" gehoord, ik vind het wel weer genoeg.
Cinemaniak
Waar zeg ik dat dan?
Geen woorden in iemands mond leggen a.u.b.
Moet je het maar goed formuleren.. Dat Hollywood einde heeft er bij mij voor gezorgd deze film geen vijf sterren verdient, maar dat betreft 10% van de film. Negentig procent top entertainment!
triqo
Dit is nou een voorbeeld van een Hollywood actiethriller waar ik me op en top bij vermaakt heb!
wavanbuuren
Niks mis met mijn formulering (vervelend zeker, als mensen je favoriete films afkraken?). Dat jij zaken leest die er niet zijn is niet mijn probleem.
De overige 90% was trouwens ook bagger, maar dat had ik een half jaar geleden al ruimschoots onderbouwd.
Cinemaniak
Kan me weinig schelen, maar het mag dan wel terecht zijn
Shinobi
Mwah, toch wel lichtelijk teleurgesteld door de hoge score.
Het begint op zich wel aardig met die inval en het aantal 'fucks'.
Daarna vervalt de film gewoon, teveel toevalligheden, onnozelheden (met als hoogtepunt het pedo pretpark) en dan nog de soort van plottwist dat Walker dus eigenlijk een undercover agent is. Hou maar op.
Plus de film duurt gewoon te lang, had gerust een halfuur ingeknipt kunnen worden.
2,0 Sterren.
dave
Uitstekende thriller, die de nekharen van de kritische cineast weliswaar tot het plafond doen reizen. Grote plotgaten en talloze belachelijke toevalligheden zijn namelijk ontzettend flagrant aanwezig. Je kan er met de beste wil van de wereld niet naast kijken.
Verder een heerlijke adrenalinerush met een sterke Walker en een zeer degelijke cast tout court. De muziek is goed, het camerawerk gelikt en het verhaal snelt als een dolle stier voorbij. Twee uren voelden aan als was het er maar één en het geheel bleef onophoudelijk boeien.
Dit was voor mij dan ook een film die op een perfect moment voorbijkwam. Een herziening zou deze boom wel eens kunnen omhakken. Vooralsnog een groene:
3,50 (3,25)
sinterklaas
Dat is toch leuk!
Reinoir
Tijd geleden dat ik echt gespannen op het puntje van mijn stoel heb gezeten bij een actie film. Er zit alleen zooo veel in de film verwerkt. Het werd na zo'n dertig minuten gewoon ongeloofwaardig, way to much. Desalniettemin vond Paul Walker een geloofwaardige rol neerzetten al was 't verhaal dat dus niet. Dit verhaal had je bij wijze van in drie delen kunnen splitsen. Het camerawerk was zo nu en dan wel leuk gedaan maar vond het om die rede nog niet mooi, soms zelfs wat geforceerd en jammer van dat moralistische einde, zo'n onzin. De film had een soort grimmige sfeer met bijna het tempo van crank. Er komen soms lompe brute scene's in de film voor wat ik tof vind en dan op het einde zo'n geforceerd happy end wat naar mijn mening dus totaal niet matched. Al om al was het een degelijke actie film, de sfeer was goed en heb zo nu en dan toch op t puntje van mijn stoel kunnen zitten.
%%%%%%

darthconner
Een toffe actiefilm. Heeft me heel de tijd kunnen boeien. Het acteerwerk was goed en het verhaal was in orde. En zoals iedereen het hier al heeft vermeld: lekker veel "fuck"!
hutsekluts
Harde misdaad-thriller die mij goed in spanning wist te houden. Origineel scenario met een paar verrassende plotwendingen en 'puik' camerawerk.
Absoluut uitstijgend (tot flink ver) boven het gemiddelde.
K. V.
k vond hem ook erg goed. Visueel springt de film er zeker uit en heeft het zeker een meerwaarde.
Het verhaal is redelijk uitgebreid, al hoefde het zijplotje met de pedofielen er voor mij niet echt bij.
De cast deed het prima en voor de rest kijkt de film vlot weg.
Het is een puike actiefilm met nog een leuk einde.
glannestino
Aardige film, goed plot om mee te beginnen, origineel camerawerk. Voor mij waren er wel wat onduidelijkheden. Zo snap ik niet dat Joey een undercoveragent blijkt te zien, maar wel zo sneaky de kogels uit het huis moest verwijderen.. Had hij niet iets kunnen regelen via de politie? zo zitten er meer dingen in die voor mij niet helemaal duidelijk zijn, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.. Vond het zeker een vermakelijke film, maar door alle toevalligheden verliest het wel zijn geloofwaardigheid... Ook de acteerprestaties waren naar mijn menig matig. al met al 3* met misschien een opwaardering naar 3.5
Insignificance
Overdonderende actiethriller met weinig vet om het lijf. Met zo'n mishandeld jochie en wat moeders in de buurt, had het zomaar kunnen verzanden in oeverloos drama of ander geslijm, maar Kramer beperkt het tot een minimum en houdt het tempo bijna onverminderd hoog. Slechts een keertje maakt hij even pas op de plaats, maar dat wordt opgevolgd door de geweldige Jet Ice scène. Film opent al ijzersterk met een druk gefilmde shoot-out. Leuk, zo'n schot door een matras. Visueel sowieso een erg aantrekkelijke film.
Neem alleen al de manier waarop enkele malen wordt terug geschakeld naar eerdere gebeurtenissen of de talloze zoompjes. Een verhaaltje van niks natuurlijk, maar wie maalt om logica als het volledig ondergeschikt is aan leuke opgeblazen, energieke onzin met markante figuren. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met die flamboyante Mack Daddy en het smetteloze gezin. Alleen die woning al. Het heeft ook nog eens een schitterende aftiteling. Al met al eentje die naar meer smaakt. En pucks zijn hard. Heel hard.
breedbeeld
Het is niet mijn favoriete genre ( althans niet die uit de USA) maar af en toe wil ik er wel eentje kijken. Soms valt het mee meestal vind ik het tegenvallen.Maar deze heb ik met slechts een plaspauze uitgekeken. OK een páár momentjes wat minder sterk maar wat een vaart.Veel elementen zowel qua verhaal als camerawerk als opbouw en afwerking al vaker gezien ( b.v. beetje Guy Richy achtig soms wat de "toevalligheden" betreft ) maar die Kramer moet iets erg goed gedaan hebben want ik geef hem 4 sterren.Einde is niet echt sterk maar veel opties waren er niet meer.
Er zit wel een niet actievolle sequence in die ik erg heftig vond, nog nagalmt en wellicht te scharen valt onder effectbejag maar doet niet af aan het aantal sterren dat ik geef.
pieterTk
Heerlijke actiefilm, in een razend tempo. De scène met de pedofielen was ook heel mooi ertussen gestopt. Zeer goed acteerwerk van het kereltje trouwens. Zeker een aanrader.
jordkaka
Goede agressieve actiefilm, die pedo's waren wel echt fucking sick, echt erg sterke scene. Einde was wel potje kut zeg.
DieselWalker
Een van mijn favoriete films ooit.
- Top casting
- Goeie Actiescene's
- Perfect sfeertje
5* voor mij
ruudhesselink
Hele harde actiefilm, doet qua grofheid niet onder voor Tarantino.
-0.5 voor het disneyeinde
tattoobob
Een van de betere actie/thriller/politie film die er is
......topfilm

Disconnect
Drama / Thriller, 2012

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
undercover agentijshockeybratva (russian mafia)racismepedophilehead blown off police investigationpistol whipankle holsterbreaking finger shothidden identityfemale-frontal-nudity