• 9.379.584 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Nicky Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik was in het begin heel even bang dat dit weer zo'n flashy film zou worden van het type dat met ADHD-montage een gebrek aan diepgang probeert te verbloemen (zoals de meeste andere Paul Walker films).

Zelden zo blij verrast. Goed acteerwerk, spannend (meesterlijke scènes bij die kindervrienden) en boeiend van begin tot eind.

4 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Sterke en geweldadige film met een uitblinkende Paul Walker. Man, die zet echt een hele stoere en overtuigende rol neer zeg!

Soms lekker over the top gaande actie maar ook regelmatig een vleug emotie erbij. Zoals in bovenstaande reactie al staat; meesterlijke scene's bij de ''kindervrienden''

Sowieso gewoon een spannende en boeiende actiethriller waarmee ik me prima heb vermaakt. Bovengemiddeld goed.

avatar van Everlast

Everlast

The Last schreef:

Heerlijk top vermaak!

4 sterren.

Waarom geef je dan een 3.5??

Goeie film. Heerlijke rauwe actie. Eindelijk weer eens een echte actiefilm. Een 4 van mij.

avatar van picesof69

picesof69

Subliem!

Lang geleden dat ik zo'n zeldzaam goede actiefilm heb gezien!

Ik zal/wil er tegen niemand verder iets over zeggen, behalve:

ONE TO WATCH !

èn! .... kijk de héle film uit: het "venijn" zit um in de staart (ultimed plot).

Maximale punten: 5

avatar van milan0031

milan0031

Onlangs de film gezien, en ik moet zeggen dat dit de beste rol is die Paul Walker tot nu toe heeft gespeeld.

Ik had lage verwachtingen van de film, en die lage verwachtingen waren na 10 minuten al opgeblazen.

Dit is echt een van de beste actie/thrillers die ik tot nu toe heb gezien.

Prachtige camerawerk, diepgaand verhaal, actie, gerechtigheid, goodfeel en natuurlijk Paul Walker in zijn beste vertolkte rol.

dikke 4,5*

avatar van N811

N811

waarom staat deze eigenlijk niet in de top 250

avatar van The Last

The Last

Omdat ie daar niet hoort. En als je het bedoelt vanwege de score, films die nog 2 jaar jong zijn, komen niet in de Top 250, maar in Top Recent.

avatar van N811

N811

Ongelooflijk overrrated zeg, wel mooi camerawerk, maar that's it.

Russen die met een nepaccent tegen elkaar praten thuis, slecht acteurwerk, en ook nog eens ongelooflijk voorspelbaar.

Maffiabazen die lekker simpel zijn. Bagger

• 20609 berichten

ik vind hm meer under rated en zelfs paul walker doet het goed, het einde haalt er wel weer een punt vanaf maar ik vind het 1 van de weinige films die me van begin tot eind kon boeien van de laatste paar jaren.

avatar van CTK

CTK

Beste film met Paul Walker in de hoofdrol.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Safri schreef:
Goede actiefilm. Echter 1 scene vond ik vreselijk:

Dat Paul Walker met Cameron Bright in de auto zit en hij vraagt naar de muzieksmaak van het Russische kereltje. Die Oleg heeft het dan over traditionele Russische muziek en dat schiet bij Walker in het verkeerde keelgat. Hij zet als reactie nog veel vreselijker Amerikaanse muziek op en het jongetje moet herhaaldelijk 'I am an American zeggen' en al zijn Russische roots gedag zeggen.

Wat tenenkrommend was dit zeg.

Ja echt heel fout. Gewoon boosmakend zoiets, bleh.

Goede, gelikte actiefilm. Met een verhaal dat de gemiddelde actiefilm overtreft.

Alleen dat einde... Waarom? Waarom?

avatar van Daxter

Daxter

Vond het een goede actiefilm met een leuk verhaal

Toen ik professionele recenties las waar hij gemiddeld 2,5 sterren kreeg verwachtte ik er niet veel van

Gelukkig bleek dat niet terecht

4sterren

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Deze film sloeg helemaal nergens op. Op zich begint ie wel lekker maar dan, hoe verder naar het einde toe hoe meer die afgleed. lekkere Amerikaanse bagger.

Zet je verstand op 0 of nog beter -10 en wellicht geef je dan ook een 4 zoals vele wansmakers hierboven

Ik vind 'Hans en Grietje' nog realistischer dan deze shit

avatar van dieterverhaeghe

dieterverhaeghe

MARCUS CORVUS schreef:

Ik vind 'Hans en Grietje' nog realistischer dan deze shit

Vreemd, al de films die ik super vind, geef jij slechts een 1,5. Blijkbaar hou jij helemaal niet van dit genre, ik vond deze film echt wel een aangename verrassing, staat net niet in mijn top10!

avatar van The Last

The Last

N811 schreef:

Maffiabazen die lekker simpel zijn. Bagger

Nee hoor, hier niet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten over top 250 notering verwijderd.

avatar van deTuinman

deTuinman

jezus wat overgewaardeerd, de acteerprestaties waren belachelijk slecht

deTuinman schreef:

jezus wat overgewaardeerd, de acteerprestaties waren belachelijk slecht

overgewaardeerd? je zit met je eigen stem nog geen drie tiende vanaf.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

3,5 betekent over het algemeen een fijn filmpje, hij doelt vast op de positie die de film aanneemt in de top 250.

• 20609 berichten

dan zijn voor mij bijna alle films overgewaardeerd.

avatar van #7926

#7926

Een halve ster eraf voor het einde. En natuurlijk hoort dit niet thuis in de top-250 films aller tijden, maar dat horen wel meerdere films niet. De lijst is teveel afhankelijk van de hoeveelheid mensen die hem gezien hebben, maar dat hou je altijd.

avatar van serpente89

serpente89

Heb hem al 3 keer gezien ! Echt een heerlijke film goed geacteerd van paultje en lekker vlotte film. Veel verschillende dialogen en allemaal heel goed uitgewerkt.. Deze film was spannend van het begin tot het eind. Kvond die scene met dat jochie bij die pedo's bizar , maar wel spannend ziekk

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het beste aan de film is dat het personage van Paul Walker heel menselijk is. Hij is geen Rambo die zijn hoofd te allen tijde koel houdt, maar hij heeft emoties waar het gemiddelde publiek - en ik denk dat ik daarbij hoor - zich veel beter mee kan identificeren.

avatar van Quaest

Quaest

Sterke film!... Heerlijk geacteerd van Paul Walker!

avatar van Flitspoppers

Flitspoppers

Fijn actie filmpje. Mooie shots waarin de "gemiste" gebeurtenissen in een scene, in de volgende scene doormiddel van een vette flashback aan je getoont worden. Zo ontstaat er af en toe een lekkere chaos die snel weer begrijpelijk wordt. De aftiteling van de film is ook de moeite waard!!

avatar van Spetie

Aardige film wat ik in de eerste 10 minuten niet verwachte, omdat ik bang was dat deze film qua camerawerk dezelfde kant op zou gaan als “”Man on Fire”, maar gelukkig is dat niet het geval. Het verhaal van de film is redelijk standaard en het acteerwerk is niet slecht, maar vooral de visuele vondsten in de film, tillen deze film toch boven de middenmaat uit. Dit zorgde namelijk in combinatie met de lekkere hardheid in deze film voor een aantal erg vermakelijke scènes.

Dikke 3,5*

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Ik had hem gehuurd met een vriend en we hebben er niet bepaald van genoten. Vooral de laatste scene waar het jongentje "Im a American" moest zeggen zorgde voor kotsneigingen.

avatar van Abebe69

Abebe69

Film deed me erg denken aan een soort GTA missie. Echt een top filmpje!

avatar van garlic senior

garlic senior

Veel gescheld en bombarie in deze film. Continu schreeuwen, schelden, snelle lichteffecten, overdreven personages (iemand met een obsessie voor John Wayne ). Ik had er na een tijdje echt genoeg van. Daarbij wordt er niet slecht geacteerd, maar omdat deze film leunt op subtiliteit zero valt er eigenlijk vrijwel niets te genieten. Pas op het laatst krijg je pas het idee dat het hoofdpersonage nog andere emoties bevat naast woede en boosheid. Dan is het al te laat, want na al dat paniekerige geblaat heb je daar ook geen zin meer om naar te kijken. Daarnaast lijken bijna alle personages in deze film zich te bevinden in een crimineel circuit en komen er tal van onwaarschijnlijke scènes voorbij die de geloofwaardigheid laten zakken onder het dieptepunt. Een slechte film als deze verdient een lage score en die geef ik dan ook.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

garlic senior schreef:

, overdreven personages (iemand met een obsessie voor John Wayne ).

Geheel in overeenstemming met de ' overdreven ' stijl die deze film zich aanmeet.