Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 30 maart 2006
Plot Running Scared
"Every bullet leaves a trail."
Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.
Joey Gazelle
Nicky Gazelle
Sal "Gummy Bear" Franzone
Dez
DragQueen
Goede onderhoudende actiefilm, met nu eens een minder vervelende paul walker. er zit een lekkere sfeer in de film, en een grote portie actie. de soundtrack is af en toe wat te opvliegend. en de bijrollen zijn klasse neergezet. een van de betere actiefilms van de laatste tijd, al wordt hij wel erg hoog gewaardeerd hier. ik ken betere actie-prenten die meer verdienen als deze, maar die waardering bij lange na niet krijgen. 3,5 sterren.
film88888
De film heeft mij aangenaam verast. Paul Walker is niet meteen mijn acteur, maar in deze speelt hij zijn beste rol ooit, en komt ook sterk geloofwaardig over. Het verhaal vind ik nog wel erg orgineel. De dialogen, en het camerawerk waren subliem goed. De actie scene's waren ook over the top bloederig, en geweldadig. De film liet mij ook soms nog denken aan Man On fire, en Domino, en vooral in het begin een beetje aan sin city. De muziek zat ook goed op zijn plaats, en de film is zeker en vast een meesterwerk in het genre van een doodgewoon actie filmpje. Een 4,5 voor deze zalige actie film.
Denveen
Paul Walker komt zeer geloofwaardig over, geen moment overdreven in deze film. De film heeft een simpel verhaal, maar de ontwikkelingen gedurende de film maakt het tot een ware tocht waar je helemaal in wordt gezogen! Topfilm, 4 sterren!
Cutiepie
Ik vond het een zeer goede film!
Heb me echt geen seconde verveeld en een buiging voor Paul W.
movieking
Dit was nog een een film die helemaal mijn stijl is!!! Een vette film die van mij een vette 5 krijgt!!!
Kulicious
mooie film.
het houd je van begin tot aan het einde bezig.
dus een goede thriller, met goede acteer prestatie's van paul walker.
voor de rest is het verhaal ook wel aardig.
en de actie is helemaal top, keihard gewoon!!!
AGoos
nooit gedacht dat ik paul walker in een film 'cool' zou kunnen vinden... na het feilloos imiteren van een houten plak in vrijwel al zijn voorgaande films, wist hij mij dit keer erg te boeien...applaus is op zijn plaats...maar als ik dan toch mijn handen op elkaar aan het slaan ben..kan ik beter even doorgaan voor wayne kramer die met zijn verhaal, zijn regie,,,zijn film,, een heerlijk betekenisloze, crappy-ending thrillride voorschotelt waar ik bijna twee uur zeer geboeid naar heb gekeken...ook al valt er natuurlijk een hele hoop aan te merken op deze film...hij is in zijn opzet (mijn 2 uur lang boeien) bijzonder goed geslaagd...dus gewoon 4 stevige sterren...
clairest
Harde geweldadige actiefilm, die ik ondanks dat ik van dat genre geen liefhebber ben, boeiend en heel interessant vind.
dijkieR
wat een steengoede film zeg
een aanrader voor mensen die van goede harde aktiefilms houden
een dikke 5 sterren
Leland Palmer
Goede film die mij wel en niet heeft verrast! Ik had niet gedacht dat ik Paul Walker nog eens in zo'n goede rol zou zien, hij speelt gewoon erg goed! Maar de hoge score van deze film zet bij mij ook vraagtekens over het stemgedrag van de meeste gebruikers. Het gemiddelde is hoog en toch ook wel wat te hoog. Het is een goede film met verassende wendingen die de hele tijd vermaakt! Walker is overdreven met zijn taalgebruik en helemaal in het bijzijn van kleine kinderen! Maarjah, dat is opzich ook wel grappig! Veel rondvliegende kogels en bloed bevat deze film die van mij een ruime voldoende krijgt!
aideb37
goede wijn behoeft geen krans, dit geld ook voor een goede thriller
Sangoni
Hele goede film. Is niet vaak dat een acteur die in sommige films speelt vanwege zijn uiterlijk (Paul Walker in The Fast and the Furious en 2Fast2Furious), ook nog zo'n geloofwaardig karakter kan neerzetten. Heerlijk vind ik het, dat in deze film het melancholische van Hollywood achterwege wordt gelaten en 'de held' niet rustig sterft of bijna dood gaat, maar vol pijn is. Enig minpuntje vind ik het niet bepaald realistisch script. Natuurlijk besef ik dat enige overdrevenheid erbij hoort, en ook zeker in dit script (is ook niet erg) maar persoonlijk vond ik het soms TE. Ik noem als voorbeeld het einde, degenen die de film hebben gezien begrijpen waarschijnlijk wat ik bedoel. (de 'dood' bedoel ik)
Is eigenlijk een beetje muggenziften. Deze film staat bij mij absoluut in de top 25 beste films, ondanks dat ik grotere titels, grotere acteurs heb gezien, heb ik zelden een dergelijk goede, aangrijpende, sterke, vermakende film gezien!
ghislaine
Echt een topfilm. Ik kijk een film haast nooit 2x alleen als het het waard is, en deze was het zeker waard! Heel goed geacteerd en een erg goed verhaal met een lekker stuk actie!
Zeker een 5!:D
MovieHolic
Dit is wat ik noem een superfilm! bomvol actie en spanning. Er werd goed geacteerd en het plot was prima, ik vond het verhaal vernieuwend.
Hij verdiend een dikke 4.5*, geen 5 omdat sommige acties wat vergezocht waren en anderen weer wat te veel in de lijn der verwachting lagen.
Al met al dus 4.5* ,almost perfect.
The Last
Beste actie die ik tot nu toe heb gezien, kortom Perfect.
Perfect = 5 sterren. En jij geeft er maar 4.
Mark W
Ik heb lang gewacht met het kijken van deze film. Verwachte er ook niet veel van. Is me eigenlijk alles meegevallen. Sommige scenes waren een beetje te... Maar uiteindelijk bleef hangen dat ik gewoon een goeie film heb gekeken!
J3zz
Wow beetje surrealistisch, verwachtte er ook niet zo veel van, maar ook mij is het meegevallen. Niet een hele spectaculaire, maar zeker een leuke time waster, 3.5*
Brouwer
Meesterlijke film. Een van de mooiste films ooit gemaakt naar mijn mening.
Zeer realistisch gespeeld door Paul Walker. Vind hem vaak goed spelen, maar in deze film komt hij echt volledig voor zijn recht.
Verder mooie actie en realistische karakters
JanVR
Schitterende actiefilm, heel goed acteerwerk. Deze film blijft nazinderen. Ook de sfeer is heel goed, (heel dramatisch en agressief) Een paar schokkende scénes in. een 4,5 waard voor mij
Deed me qua verhaallijn denken aan Lock, stock and two smoking barrels. Alleen zoekt men hier naar een wapen en/of een kind dat telkens van eigenaar blijkt te veranderen. Dat geeft verrassende scenes en je weet dus niet waar de personages de volgende keer terecht zullen komen. Acteerwerk is niet zo sterk, maar dat hoeft gelukkig de film niet te dragen hier. Voor een Amerikaanse film zit er veel zwarte humor in moet zeggen. Niet slecht en zeker een film die ik nog eens zal moeten herzien.
dieterverhaeghe
Heel goeie actiefilm, lekker spannend... en met een schitterende ontknoping.
DrJ
Dit is nou een actiefilm waar je van begin tot eind naar blijft kijken zonder even weg te gaan.....
toxauron
Jep, lag wel duidelijk bij mij in de smaak. Soms wat 'te' maar het loopt allemaal mooi in elkaar met op het einde toe mooie verrassingen die ik helemaal niet verwachtte.
Scènes met dat pedofiele koppel lieten wel men maag keren bij de gedachte alleen dat zo'n dingen gebeuren in het echt !
Ik geef het een 4
dijkieR
sorry maar afgezien dat het ook over een wapen gaat vind ik het absoluut niet op lock stock en two smoking barrels lijken.
deze film is veel rauwer en lock stock gaat toch meer de kant van de zwarte humor op.
maar dat neemt niet weg dat beiden voor mij 2 van de beste films aller tijden zijn.
vandaar een plaats in mijn top 10 voor both off them
Valii
Deze film pas geleden voor het eerste gezien. Af en toe is ie een beetje over-de-top, maar als je daar doorheen kan kijken, raad ik je aan deze film zekers een keer te kijken.
Ik kan niet onderbouwen waarom ik deze film zo goed vind. Eigenlijk heeft deze film niet veel bijzonders, maar is het allemaal heel erg amusant om naar te kijken.
4,5 sterren.

Disconnect
Drama / Thriller, 2012

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
undercover agentijshockeybratva (russian mafia)racismepedophilehead blown off police investigationpistol whipankle holsterbreaking finger shothidden identityfemale-frontal-nudity