• 9.380.004 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Tommy 'Tombs' Perello

Nicky Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

garlic senior

Geheel in overeenstemming met de ' overdreven ' stijl die deze film zich aanmeet.

De overdreven stijl is het probleem.

• 20609 berichten

dit is gewoon een heerlijke film, 1 groote rush(overdreven?) alleen bevat het 2 min puntjes het eind maar vooral i'am an American.

garlic senior

dit is gewoon een heerlijke film, 1 groote rush(overdreven?)

Zonder enige twijfel is deze film overdreven. Constant gescheld van bijna iedereen die in deze film speelt. Gescheld in bijna elke zin. Druk, overdreven energiek camerawerk. Zwaar overdreven slow-motion effecten, overbelichting, rus die obsessie heeft voor een cowboy, Amerikaan die de Russische identiteit van het jongetje probeert weg te nemen, veel vuurwapengevaarlijke criminelen, voortdurend woedeuitbarstingen etc.

avatar van N811

N811

Ja er bestaan knappe moeders, maar dit komt wel erg ongeloofwaardig over. Net als die pa.

Russen die engels praten?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Net zo alsof de film ook maar een moment probeert om geloofwaardig te zijn. Afschieten dan maar The Lord of the Rings etc., omdat het niet geloofwaardig is?!

LOTR is een fantasy-film en dit niet. Daar zit wel enig verschil tussen.

voor realisme kan je beter docu's gaan kijken.

I don't get the point.

garlic senior

voor realisme kan je beter docu's gaan kijken.

Waarom? Ik zeg helemaal niet dat ik tegen het gebrek aan realisme ben. Ik vind alleen de overdreven stijl van deze film vervelend om naar te kijken. Ikzelf vind het niet storend dat de russen in deze film Amerikaans spreken, maar ik kan goed begrijpen dat anderen dat wel vinden. Ik reageerde alleen op maxcomthrilla, omdat ik de vergelijking tussen LOTR en Running Scared niet toepasselijk vond.

I don't get the point.

In Running Scared zitten meer werkelijkheden, Russen en Amerikanen bestaan echt. LOTR is niet gebaseerd op echt bestaande personen en dan kan de bedoeling nooit zijn om de realiteit te laten zien. Doordat deze film zich afspeelt in een meer realistischere wereld kun je ook meer realisme verwachten dan in bijvoorbeeld een fantasy-film.

The Last

Ja, dat snap ik wel, maar 't is juist de bedoeling dat Running Scared ongeloofwaardig en overdreven is. Of deze film realistisch of geloofwaardig is, moet je niet op letten. 't Is gewoon 'hersenloos-verstandopnulvermaak'.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb de film gekeken toen hij net uit was.

Weet weinig meer van de film, maar het stukje met dat pedofiele echtpaar kwam een beetje bovennatuurlijk en spooky over. (met vervormde schaduwen e.d.) Vond het niet storend, maar ik had het gewoon niet verwacht. Hou er wel van

garlic senior

Ik probeer duidelijk te maken dat Running Scared in bepaalde opzichten realistischer is dan LOTR en naar mijn mening mag je dan kritischer naar het realisme kijken.

• 20609 berichten

de vergelijking is al krom, maar als men het toch doet kan je niet ontkennen dat running ook veel realistischer is als lotr. dus zie het hele probleem niet, helemaal niet door het feit dat deze film geen moment serieus over wil komen maar gewoon het publiek wil vermaken wat bij mij goed gelukt is, op door mijn eerder genoemde 2 minpuntjes na.

garlic senior

Ik vind de vergelijking ook krom, daarom reageerde ik op het bericht van maxcomthrilla. Het probleem is echter dat sommigen (waaronder ik) het niet eens zijn met de bedoeling van deze film. Ik vind het niet leuk dat deze film overdreven is en anderen vinden dit misschien niet leuk vanwege het gebrek aan realisme. Wij zijn het dus niet eens met de bedoeling van deze film. Oftewel; onze smaken zijn verschillend.

Zo is het maar net.

en gelukkig maar!

en gelukkig maar!

Wat wil je daarmee zeggen

• 20609 berichten

dat mensen niet allemaal dezelfde smaak hebben.

garlic senior

dat mensen niet allemaal dezelfde smaak hebben.

Oké, het is me nu duidelijk.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

LOTR is een fantasy-film en dit niet. Daar zit wel enig verschil tussen.

Sin City is een actiefilm met een Yellow Bastard ( ook niet realistisch ) en toch kun je die wel waarderen. Prima hoor, dat je dit een slechte film vond omwille van de vele scheldpartijen, alleen actiefilms die realistisch proberen te zijn, zijn er al genoeg. Dan veel liever lekker overdreven personages.

garlic senior

De setting van Sin City is surrealistisch en puur fictief. De setting van Running Scared is vrij realistisch en dat vind ik minder goed aansluiten op het non-realisme dat die film te bieden heeft. Het gebrek aan realisme in Running Scared vind ik niet eens zo'n heel groot probleem, de manier waarop de film overdreven word vind ik storender. Running Scared bestaat uit te veel aandachttrekkerij en dat werd ik snel beu. Van mij mag een film best overdreven zijn, maar het moet wel passen bij de setting.

avatar van Theunissen

Ik vond dit een geweldige film. Het verhaal vond ik dik in orde en de verschillende personages in deze film vond ik ook schitterend. Ben normaal geen fan van Paul Walker maar in de deze film vond ik hem prima spelen. De film is boeiend van het begin tot het einde (het einde vond ik wel verrassend) en er zat eigenlijk alles in.

Vind het wel knap dat deze film in de Top 250 staat. De film is uitstekend maar in de Top 250 hoort hij eigenlijk niet thuis.

avatar van hattorihanzo

hattorihanzo

Wie had nou verwacht dat Paul Walker zo goed kan schelden, boos kan kijken en aggressief kan zijn? Deze acteur van Keanu Reeves en Hayden Christensen kaliber....

En ik vind het ook een prima film trouwens. Weliswaar soms wat irritant met onnodig veel camera- en slowmotiontrucjes, en iets te coole gangsters, maar dat kan mij helemaal niet schelen. Het lijkt me toch wel duidelijk dit een film is die je niet te serieus moet nemen. Gewoon een lekkere actiefilm met veel vaart.

Dat er veel wordt gevloekt benadrukt juist dat Joey erg gestresst is, je kunt het barbaars en weinig intelligent noemen, maar het is duidelijk on purpose gedaan. Misschien niet super realistisch en alledaags, maar dat is niet waar je zo'n film voor kijkt toch?

avatar van serpico

serpico

hattorihanzo schreef:

Ik zou in zijn situatie evenveel vloeken vrees ik. Ik vond het niet opvallend onrealistisch of iets dergelijks.

avatar van Smut_Zak

Smut_Zak

goeie film.

en allemaal die vergelijkingen.... tis niet dat er staat dat het waar gebeurd is of zo he dus waarom zou het realistisch moeten zijn.

tis trouwens maar ne film he, en dat is geen realiteit.

avatar van desteven007

desteven007

Deze furieuze sage is opgedragen aan geweldbaronnen als Sam Peckinpah en Walter Hill en dat zullen we geweten hebben. Running Scared werd her en der dan ook een soort filmimitatie genoemd van de videogame Grand Theft Auto, maar dan gezien door de groteske ogen van de Broers Grimm. De Zuid-Afrikaanse regisseur Wayne Kramer had in zijn Las Vegas gangsterfabel The Cooler al laten zien dat hij een geësthetiseerde broeierige sfeer kan creëren. Het is en blijft een actie-film dus je moet niet verwachten dat er veel realistische momenten gebeuren in de film, integendeel, de meeste dingen die gebeuren zijn echt onrealistisch, maar toch zat de spanning van het begin tot het einde erin.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Eigenaardig verhaal en ook erg sadistisch vond ik, zoals die ijshockey-scène. Na 30 minuten kon mijn vriendin hem niet meer zien. Mooi gefilmd ook.

lucdecoster schreef:
ijshockey-scène.

avatar van Blokland

Blokland

Over the top maar zeer onderhoudend. Ligt voor 5 euro bij de V&D!

avatar van Gert P

Gert P

Voor 1 euro gekocht en dacht dat dit een goede film was gezien de top 250 notering.

Maar niets is minder waar wat een bagger met al die flashbacks, overbelichting, slowmotion en noem maar op.

Ook de snelle montage en al die rare beelden.

Nee geef me dan maar de echte iets langzamere klassiekers waar wel goed filmwerk inzit.

Als dit de nieuwe trend wordt dan worden ze niet rijk aan mij.

2** voor het acteren.