Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Michael Winner
Met onder meer: Charles Bronson, Hope Lange en Vincent Gardenia
Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Duits
Plot Death Wish
"Vigilante, city style — judge, jury, and executioner."
Paul Kersey's dochter wordt verkracht en zijn vrouw mishandeld door een stel criminelen. Zijn vrouw overlijdt aan haar verwondingen en de politie geeft hem niet veel hoop. Als Kersey bij een werkopdracht een pistool cadeau krijgt besluit hij het recht in eigen hand te nemen.
Paul Kersey
Carol Toby
Hank
District Attorney
sebas83
Deel 5 (Death Wish V: The Face of Death) is in mijn ogen het minst.
Deze is in mijn ogen de beste, en Death Wish 3 komt daarbij erg in de buurt.
bedankt weet je nog meer goede films van bronson, mag best een beetje geweld in dus niet zoiets als great escape
Captain Pervert
Murphy's Law, Once upon a time in the west, The Mechanic en natuurlijk Mr. Majestyk.
Captain Pervert
Deel 5 (Death Wish V: The Face of Death) is in mijn ogen het minst.
Deze is in mijn ogen de beste, en Death Wish 3 komt daarbij erg in de buurt.
Vind ik ook. Vergeet alleen niet dat deel 3 een totaal ander soort film is dan deel 1. Deel 1 is een serieuze dramafilm, deel 3 is een actiefilm van het kaliber van They Live, Cobra en Escape from New York. Absurd, campy en overthetop maar zeker zo leuk.
Ziggy007
Deze film maakte destrijds best nog indruk op mij. Mijn pa, zo onverantwoordelijk als hij is, liet hem mij natuurlijk weer op veels te jonge leeftijd zien en die scene waarin die inbrekers het huis binnendringen en die moeder en dochter te grazen nemen heeft toen echt indruk gemaakt. En zoals hierboven al staat, deze film komt het meest serieus en als een echte (goede) drama/actie film over. De andere delen zijn idd niet meer dan botte actie van een laag niveau, lijkend op films die Captain Pervert hierboven post'. Ook wel leuk hoor.
Goed nieuws voor de Death Wish-liefhebbers:
Vrijdag 14-02-05 komt het eerste deel. Vrijdag 21-02-05 komt het tweede deel.
Wellicht zenden ze de hele reeks wel uit, maar ik acht de kans klein.
sebas83
ik vind deze minder goed dan 2 omdat hij niet daadwerkelijk de daders vermoord, had een beetje een onvoldaan gevoel hierbij, daarentegen wel een goede film dit
TheMaestro
GEWELDIG, deze film. Hadden wij ook maar een paar Dirty Harry's en Paul Kersey's. Lost het cellen tekort vanzelf op, HAHA.
Leuke opmerking van Mikey dat Amerikaanse mannen met een rechtse kijk deze film goed vinden. News for yoy Mikeyboy, ook Rechtse Nederlandse mannen zoals ik vinden dit geweldig. Laten de burgemeesters Job en Jaques dit maar niet lezen, anders moet ik straks criminelen gaan knuffelen. Bronson is steengoed
- 2081 stemmen
Zonet weer voor de zoveelste keer gezien. Ik blijf het een geweldige film vinden. Bij het turven kwam het aantal moorden van Kersey uit op precies 10. Ik zal het turven voortaan ook proberen toe te passen bij de rest van de pentalogie. Hoewel Death Wish 2 t/m 5 meer de richting van puur vermaak in gaan, Death Wish is en blijft een serieuze film...
Hoe een doodnormale man, met een gezin, goed betaalde baan en een goed leven in korte tijd zo kan veranderen in een wraakzuchtige man. Een prachtige scène op de schietbaan, waarin Paul Kersey (a.k.a. The Vigilante) zijn eerste schot in jaren vuurt, en direkt de roos raakt.
Die scène waarin Kersey het kado uitpakt dat hij gekregen heeft. Tot zijn verbazing zit er een prachtig vuurwapen in. Die muziek erbij, en die uitdrukking op Charles Bronsons gezicht. Vind ik dé beste scène uit de hele Death Wish-pentalogie.
Ook wel een mooie scène wanneer Kersey thuiskomt na zijn eerste moord, helemaal overstuur en kotsend. Maar na een tijdje begint hij zijn nachtelijke werk als routine te zien.
Charles Bronson zet gewoon een hele geweldige rol neer. Hij was gewoon echt geknipt voor deze rol. Ook Vincent Gardenia (Frank Ochoa, de detective) heeft echt een bijzondere en grappige rol neergezet. Hij is tevens ook te zien in Death Wish II...
Ook de muziek is niet verkeerd. Dat deuntje die je hoort vlak nadat Kersey die twee mannen in de metro had doodgeschoten. Geweldig gewoon.
Deze film zit vol met goede scènes...
Voorhoogd naar *4.5*
Goodfella
Als ik dit zie en me vervolgens zo'n burpende redneck met een shotgun onder z'n bed inbeeld die dit allemaal hartstochtelijk toejuicht, weet ik niet of ik moet huilen of lachen. Weet wel dat het werkelijk debiel slecht is, gespeend van iedere vorm van humor en nuance.
Ik snap niet dat je met beide benen in al die oppervlakkige momenten die je hierboven beschrijft trapt U. Of is je beoordeling er een van 'zo slecht dat het leuk wordt'?
- 2081 stemmen
Nee. Ik vind het serieus een goede film. Komt misschien mede door het feit dat ik de Death Wish-films vanaf m'n jonge leeftijd altijd keek.
Zavo
Foute, maar toch wel goed gemaakte film. De ovevallers zagen er trouwens wel allemaal hetzelfde uit en gedroegen zich ook allemaal precies hetzelfde, niet erg realistisch.
Precies!
YO Maestroman. na een aantal gelukkige jaren heb ik dit misbaksel weer bekeken. en wat me vooral opviel was dat ALLE dialogen een politieke lading hadden. ronduit walgelijk en debiel!!! En wat me ook opviel was dat de makers een minderwaardige kijk hebben op het volk. Deze man geeft charles bronson een dikke vette 1
Zavo
Toch heeft de film wel een bepaalde waarheid in zich. Het gefrustreerde slachtoffer dat het recht in eigen hand gaat nemen, de corrupte politie. Ik keur het niet goed, maar het bestaat wel.
mikey
Corruptie? Ik dacht dat de politie gewoon laks was in deze? zo van; 'mijn vrouw is gewoon een nummer in de politiearchieven of statistieken' ik ben af en toe wel weggezapt hoor, misschien heb ik iets gemist.
Redlop
Deel I uit de reeks heb ik altijd net zo slecht/goed gevonden als de vervolgdelen. Maar deze ademt toch wel fraai de jaren '70 uit en heeft dat als voordeel.
In feite bestaat de Death Wish-reeks uit zo'n 30 delen, alleen heten ze anders. Bronson zette in vrijwel elke film waarin hij moest praten dezelfde karikatuur neer. Death Wish III uit 1985 is wellicht het hoogtepunt vanuit een campachtig oogpunt.
Hellraiser666
Sjah, wat zou jij doewn als je vriendin op bruute wijze (en op een sadistische manier) , verkracht wordt daarna doodgeschopt en gewoon erbij te staan lachen sjah, dan heb je echt moordnigingen toch? je zou zulke ook vermoorden politie waren bang deze creeps (waaronder jeff ,goldblum die een fantastische wrede personage neerzet) zouden geen recht op leven hebben 10 ,10 sterren!
RemyBl
Realisme is meestal voor actiefilms niet een punt waarover ik val, maar doordat deze film zich zo serieus neemt en tracht een morele/politieke boodschap over te brengen wordt dit toch een punt van kritiek. De man wordt nadat zijn vrouw is vermoord en dochter is verkracht zo'n vijf keer overvallen. Ook al lokt hij dit gedeeltelijk uit is dit toch minimaal bizar te noemen en niet erg realistisch. Hierdoor wordt deze morele film een beetje triest in tegenstelling tot de complete camp van bijvoorbeeld Death Wish 3.
Positieve punten zijn de muziek van Herbie Hancock en het lekkere jaren 70 sfeertje van de film.
Waku
Keiharde actiefilm waar Bronson ongeveer patent op heeft.
De ultieme wraakfilm!!
In Death Wish moet men niet denken aan een degelijk verhaal of sterke acteerprestaties.
Die zijn er niet.
Maar voor de liefhebbers van harde actie is er in deze super geweldadige death wish een hoop te genieten.
RemyBl
Keiharde actiefilm
Welke actie? Eigenlijk zit er in deze film ook niet echt actie.. Eerder wat liquidaties.
Pacino88
Keiharde actiefilm waar Bronson ongeveer patent op heeft.
De ultieme wraakfilm!!
Die zijn er niet.
Wat een flauwekul, dit is de minst geweldadige uit de reeks.
Kijk de geweldige vervolgdelen voor keiharde actie, Death Wish 3 is hierin een topper!
Silvio Dante
Een niet echt fantastisch (nogel cliché) verhaaltje,
een echte actiefilm zoals die toen gemaakt werden.
De eerste 30 minuten waren een beetje vervelend, maar vanaf dan zit je toch wel aan het scherm gekluisterd hoor.
Leuke actiefilm dus, niets meer dan dat.
Mescaline
nee kan deze film niet leuk noemen ik vond deze film nogal saai en behoorlijk nep meer dan 1 ster krijgt deze film niet..
Oscar Wilde
Superfilm! Charles Bronson heeft lak aan praatzieke politici en politiek-correcte water-bij-de-wijn-gooiers. Alle criminelen en verkrachters afknallen zoals het hoort!
Dat die engerd van eenJeff Goldblum in zijn filmdebuut als verkrachter optreed, is al helemaal bonus!
5,0
Ik spreek nu even voor de gehele Death Wist serie als ik zeg dat ik ze echt subliem vind! Tuurlijk, de films zijn wat gedateerd en de actie is wat over de top en Bronson had nooit in zijn leven een Oscar gewonnen voor beste acteur, maar dat maakt me weinig uit. Deze films zijn gewoon genieten. Anderhalf uur lang zijn hoe Paul Kersey op wraak uit is nadat zijn vrouw/dochter etc. etc. verkracht en vermoord zijn.
Heerlijke films waar het recht zegeviert. Want wees nou eerlijk, wie zou niet het recht in eigen hand willen nemen als een geliefde van je bruut vermoord is door een stel idioten? En Bronson laat dan de gevolgen zien in deze film. Ik hoop deze serie binnenkort snel eens op DVD te kopen, zal leuk staan in mijn al behoorlijk uitgebreide verzameling
4 Sterren voor deze film, die je gewoon ook aan de hele serie mag geven.

Death Wish V: The Face of Death
1994