• 9.379.095 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

avatar van ewalk

ewalk

Turkeyloverz schreef:

Nee, hij zegt dat er geen meesteracteur nodig is hiervoor. Dus dat ook een b-acteur genoeg was geweest. Dus niet zomaar ergens vandaan plukken.

Dus met andere woorden: een B-acteur had ook de stijl van acteren van Murray kunnen brengen? Het is dus om het even of Murray of een of ander B-acteur de rol had gespeeld. De impact was het zelfde geweest? Althans als ik de juiste conclusie uit jou argument kan trekken.

Volgens mij zijn er komedies op verschillende niveau's en vergt dat ook dito acteerwerk. Om nou gelijk te zeggen dat je voor komedie's geen meester'acteur hoeft te zijn, is niet echt logisch. Wat is een meester'acteur eigenlijk? Iemand die alleen serieuze karakterrollen met diepgang speelt? Of iemand die zodanig en overtuigend zijn rol kan spelen dat het lijkt alsof hij de persoon in kwestie is?

Ik ben van mening dat deze film van een heel ander niveau is dan een film als bijv. "The Whoopee Boys" waarin overwegend B-acteurs spelen. Ik betwijfel het of ze deze rol ook met dergelijke verve hadden kunnen brengen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

ewalk schreef:

Ik ben het niet he die dat zei. Het maakt niet uit wat voor een soort film het is, goed acteerwerk hoort er altijd bij vind ik.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

TOP-film, vooral het thema, en vooral ook voor mij als je dit werkelijk meemaakt. Niet dat ik op de hoofdrolspeler lijk, totaal niet, ook mijn leven lijkt er niet op. Maar de thematiek wel, die is geweldig, herkenbaar en prachtig uitgewerkt. Elke dag zal hetzelfde zijn, voorspelbaar, totdat je werkelijk van binnenuit gaat leven in liefde.

avatar van ewalk

ewalk

Turkeyloverz schreef:

.......

Dat bedoel ik!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Vermakelijk film dat nooit verveeld, maar na een tijdje weet je het wel alweer. Het verhaal is oke en ook wel leuk, maar ik vond het na een tijdje voorspelbaar en zoet worden. Het droge humor en het goede acteerwerk waren een pluspunt.

avatar van P8rb

P8rb

hmm toch maar verhoogd naar 4 sterren.

4,0

avatar van baby24

baby24

Dit is een top komedie. Bill Murray speelt de gekwelde hoofdpersoon schaamteloos.

Ik heb hem al verscheidene keren bewonderd maar ik blijf lachen.

avatar van pjizzle

pjizzle

Of je hem nou geweldig of matig vind, een film die iedereen bij blijft over een situatie die iedereen wel een jaartje zou willen meemaken...

voor mij 1 van de beste feelgood movies allertijden

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Goeie komedie waarbij je maar kunt blijven lachen om Bill Murray. Overigens ook goed acteerwerk van de andere acteurs/actrices!

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vind normaal gesproken de films van Bill Murray echt irritant.

Maar bij deze film genoot ik wel een beetje, het was een interessant subject.

*3,0*

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Vond m een beetje tegenvallen, door mijn hoge verwachtingen denk ik. Wel leuk idee als verhaallijn. Maar jammer dat er helemaal niks over de oorzaak naar voren kwam. Einde viel me wat tegen Bill Murray maakt mn waardering wel weer wat hoger. Goed acteerwerk.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldige Komedie!

Orgineel, grappig (elke morgen weer die weker met dat zelfde liedje)en een fantastische rol van Murray.

Ik doe het gewoon: 5*****

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer vermakelijke komedie, met een erg origineel verhaal. bill murray acteert goed, zo als altijd. de nodige cliche's zijn aanwezig, maar de film is ver beter dan de gemiddelde komedie. een dikke 4 sterren. puur amusement.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

MiekieMow schreef:

Het einde vond ik ook wat jammer, maar over die oorzaak;,
ik zie niet in welke zinnige uitleg ze er zouden kunnen aangeven, dus lijkt het me de beste oplossing voor gewoon te aanvaarden dat het zo is, ik had althans geen moeite om het gewoon te slikken

Fijn verhaal, goede humor, sterk acteerwerk, alleen is de film technisch gezien maar 'standaard' in beeld gebracht. 4.0*

avatar van gotti

De oorzaak lijkt me toch niet zo heel moeilijk. De dag die steeds opnieuw beleefd wordt, komt door het leefpatroon van Bill Murray. Je zou kunnen zeggen dat iemand van bovenaf Murray wil laten zien dat hij geheel verkeerd in zijn leven staat en pas verder kan met zijn leven, totdat hij dit patroon doorbroken heeft, wat dus ook gebeurd als hij aardiger gaat doen tegen McDowwel en gevoelens voor haar krijgt.

avatar van The Last

The Last

Tijdje geleden gezien en ik moet eerlijk zeggen ik vond 'm erg grappig, vooral Murray met in mijn ogen een beetje vreemde personage ( wat ik zeer grappig vond ).

Groundhog day krijgt van mij;

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Regisseur Harold Ramis wist bij het maken van deze film precies wat het publiek wou! Groundhog Day is een fenomenaal meesterwerk in zijn genre! Een komedie met zo'n fantastisch script kom je weinig tegen. Bill Murray is perfect gecast voor zijn rol als Phil Connors en zet een steengoede rol neer! De plaats waar de film is opgenomen is prima, een klein dorpje waarin alle gebeurtenissen zich keer na keer herhalen!

Waarom? Waarom wordt elke dag herhaald en komen we hier niet achter op het einde? Veelal wordt verwacht dat bij een film alles wordt uitgelegd, maar in deze film gebeurt dat lekker niet. Wat opzich geen probleem is voor mij, sterker nog: het is misschien ook wel een sterk punt. Wie weet heeft regisseur Ramis dit wel zo bedoeld en wil hij dat de kijker met vragen blijft zitten?

De film kent veel ''feel good'' momenten waar echt van te genieten valt. Murray die steeds nieuwe dingen uitvind en zo alles in zijn voordeel weet te creeren! Geweldig! Maar uiteindelijk wil je er ook wel eens een keer uit, toch? Daar ligt voor mij echt het enige (kleine) zwakke puntje. Van de een op het andere moment is het gebeurt en gaat Phil Connors verder met zijn leven. Was het zo bedoeld? Was het de bedoeling dat hij veel mensen blij zou maken en levens zou redden? Was het de bedoeling dat hij collega Rita aan de haak zou slaan? Dit soort vragen begin je jezelf te stellen. Maar je zult er niet achterkomen........

Groundhog Day is een komedie die zich tot de besten ooit mag rekenen en laten we deze in de top 250 proberen te houden, want dat is ie zeker waard!

* * * * *

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Tja, gezien alle voorafgaande berichten is er weinig dat ik kan zeggen over deze film.

Eigenlijk was ik van plan om Groundhog Day een dikke 4,5 sterren te geven. Maar gezien het feit dat de film niet in de top 250 staat EN gezien het feit dat dit mijn 500ste stem wordt EN gezien het feit dat het 1 van de beste komedies ooit is, kan ik, zonder mijzelf bezwaard te voelen, de film het volgende cijfer geven:

5,0 sterren

avatar van grovonion

grovonion

Vandernagel schreef:

5,0 sterren

Als er zo een positief bericht over Groundhog day wordt geplaatst dan mag er gerust altijd weinig gezegd worden

avatar van thio95

thio95

Blijft een fantastische film. Niet alleen leuk en humoristisch, maar de boodschap en symboliek spreekt mij ook erg aan: De 'immobiliteit' doorbreken door je naar buiten te richten en zo een einde maken aan iedere keer dezelfde dag beleven. Zelf het initiatief nemen en indirect je doelen verwezenlijken. Uit het leven halen wat er in zit.

***** (verhoogd)

avatar van KarinV

KarinV

De meest verschrikkelijke film ooit. In mijn ogen dan

avatar van Jeszy

Jeszy

KarinV schreef:

De meest verschrikkelijke film ooit. In mijn ogen dan

Ik ben nieuwschierig... waarom vond je hem verschrikkelijk?

avatar van markq1

markq1

Ik vond het echt een geweldige film hoor ik geef 5*

avatar van Vandernagel

Vandernagel

markq1 schreef:

Ik vond het echt een geweldige film hoor ik geef 5*

En een herziening heeft mijn 5 sterren niet aangetast!

avatar van rose

rose

Je zou er hoorndol van worden om elke dag hetzelfde te beleven en weten wat je staat te gebeuren. Briljante film!

avatar van bukmaster

bukmaster

Fantastische film, kan hem echt net zo vaak zien als dat hij wakker wordt...

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Schitterende film !

avatar van ILDIB

ILDIB

Ga hem niet kijken ditmaal, maar wat een geweldige film, sfeer, tempo, verhaal ,acteren, alles is in overeenstemming met elkaar..

avatar van elvin1

elvin1