Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Vanaf maandag 2 februari in 5 bioscopen
Plot Groundhog Day
"He’s having the worst day of his life … over, and over …"
Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.
Phil Connors
Gus
Ralph
Doris
Kenny
Zeer goed. Stem verhoogt met een vol punt. (zeker lang geleden gezien
"2nd February Candlemas / Groundhog Day
There are a lot of weather rhymes associated with Candlemas - mainly about not trusting nice weather in early February.
If Candlemas be fair and clear,
There'll be two winters in the year.
If a hedgehog casts a shadow at noon,
Winter will return.
In America the hedgehog in the rhyme is replaced by the groundhog. On this day the groundhog is meant to emerge from winter hibernation. If the groundhog can see its shadow (in other words if it's a sunny day), it will be frightened by it and will go back into its hole for a further six weeks hibernation and there will be more wintery weather."
tovenaar
hah, ik heb vandaag de special edition in mijn bezit gekregen!
haha nix eigenlijk, maar dat staat erop: Special Edition
nee hoor, ehm:
Wat ik vooral coole extra's vind:
Commentaar tijdens de film van de regisseur
en een documentaire: "Het gewicht van tijd"
Dat vond ik wel de 2 coolste
en het menuutje is ook wel heel erg cool trouwens---> Punxatawney in Cartoon vorm hehe
tovenaar
Vandaag nog eens bekeken, het blijft 1 van de leukste humor-films!
Aanrader voor iedereen die een keertje lekker wil lachen.
Linda
Ik had een paar jaar geleden de videorecorder verkeerd ingesteld waardoor ik de eerste 20 minuten had gemist dus ik heb toen maar niet gestemd op de film maar had dus wel al veel grappen gezien die ik me nog goed kon herinneren dus dat was wel jammer. Maar het blijft een erg leuke film met een erg leuk en sweet verhaaltje. 3,5 sterren
film-liker
Een hele mooie film. Heel grappig!
Goed voor 4 sterren.
renske
Een van de leukste films ooit. Ik heb deze film nu zo'n vier keer gezien en ik denk dat ik 'm nog wel vier keer kan zien. Het gegeven van een zich herhalende dag is niet alleen goed gevonden maar ook nog meesterlijk uitgewerkt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld het teleurstellende 'being john malcovich'). Men had er voor kunnen kiezen het allemaal leuk en aardig te houden maar de wanhoop van de hoofdpersoon gaat werkelijk tot de uiterste consequentie - de grap is dan weer dat zelfs deze uiterlijke consequentie zich weer herhaalt...
Bill Murray speelt een prachtig ironische weerman; aan het einde van de film lijkt alles pais en vree maar door Murray's ironische spel wordt dat gegeven een kwartslag gedraaid. Het spelplezier straalt er af en toe vanaf, kijk bijvoorbeeld naar de montage van de drank-scene: Andy McDowell lijkt af en toe haar lachen niet te kunnen houden.
Waarom krijgen komedies toch zo zelden grote prijzen? Ik vind het tamelijk schandalig aangezien een goeie komedie maken mij moeilijker lijkt dan een goed drama. Kijk maar naar Harold Ramis' 'analyze this': wat een draak van een film. Daar blijkt maar weer uit hoe moeilijk het is.
Spider
Helemaal mee eens!
sn@ke
- 2077 berichten
Een zeer goede film met een origineel scenario dat voor zeer grappige momenten zorgt. Bill Murray speelt perfect als de knorrige weerman. Het enige minpunt is het voorspelbare einde maar voor de rest een uitzonderlijk goede komedie.3*
En wat geef je dan een uitzonderlijke goede komedie ? 3 slechts
Zie verhaal van Renske ; erg moeilijk een goede komedie te maken.
sn@ke
- 2077 berichten
Ja eigenlijk zijn komedies als deze uitzonderlijk en dan zou 3,5 sterren niet mistaan. Maar ik vond de film vrij voorspelbaar. Maar als je hem in vergelijking stelt met andere(meetsal slechtere) komedies verdient hij wel een dikke 3,5 sterren. Maar doordat ik hem een tikkeltje langdradig en voorspelbaar vond gaf ik hem een 3.
plofke
Hmm wou hem net geen 2 * geven.
Slecht wil ik hem niet noemen maar ik persoonlijk vond er nix aan.
Op het begin wel leuk natuurlijk omdat hij telkens dezelfde dag opnieuw beleeft en hij daar zijn voordeel in ziet.
Maar op een gegeven moment begon het mij te vervelen.
Het verhaal ?
Is voor mij raar alleen omdat hij met HAAR de koffer in is gedoken (zijn ware liefde wellicht) leeft hij door.
raar hoor.
- 2077 stemmen
Leuke film met een zeer leuk verhaal. Hoe hij ermee omgaat dat hij elke dag op dezelfde dag leeft is wel leuk.****
Tonyvdb
eindelijk gezien, en het viel mij ietwat tegen. Het idee is schitterend en de uitwerking ook, het eerste halfuur toch. Dan wordt ie verliefd en zakt de boel ineen.
Al bij al toch bij het betere werk in dit genre.
*** 3 op 5 ***
FisherKing
Al bij al toch bij het betere werk in dit genre.
*** 3 op 5 ***
Tony, toch is dit ook net zo'n film (net als Topsecret) die erg groeit bij herziening. Al 5 keer of zo gezien nu .
- 2077 stemmen
Dit is en blijft voor mij altijd een leuke film, vooral dat hij dan doorkrijgt dat hij telkens weer dezelfde dag meemaakt. Toch vind ik het jammer dat er weer zo'n verliefdheid-blok in zit. Voor de rest echt een topper in vermaak.
****
willum
Deze film is echt een aanrader, dit is echt een top film, niet verder naar vragen, gewoon deze film gaan kijken.
Ik geef hem ****
- 2077 stemmen
Het is inderdaad een aanrader.
Van de Veronica-TVgids krijgt deze film *****. Dat vind ik dan eerlijk gezegd iets te ver gaan. **** is voor mij perfeckt.
FisherKing
och kom nou, een dikke 9 , voor de blinde maar dit is gwoonweg een perfecte film
4,5
WB
Wat is dit een topfilm! Ik heb em volgens mij al minstens 6 keer gezien ofzo, en hij blijft geweldig! Uniek verhaal, en ik leef met em mee hoe hij die dag telkens weer 'mag' beleven!
Echt, enorm genoten en gelachen! Bill Murray speelt weer voortreffelijk!!!
Een aanrdader voor de mensen die em nog niet gezien hebben!
Krijgt 5 sterren!
- 2077 stemmen
Morgen mogen we weer! It's GROUDHOG DAY!!
Woensdag ook, donderdag ook, vrijdag ook, zaterdag ook, zondag ook enzovoort.
morpheus
Een film die je een keer gezien moet hebben, en hoewel de film wel erg vaak in de "Herhaling valt" is die ook bijster orgineel en leuk uitgevoerd. Het "supercliche all American alles komt goed" einde is in deze film heel erg verdiend naar de hoofdpersoon toe. Enig ander einde was ondraagelijk geweest voor mij.
***
andolini
Maar is het zo voorspelbaar (voor mensen die 'm nog niet kennen) dat je het maar verklapt? Misschien eigenlijk wel, ja...
Verder blijft dit 1 van mijn favoriete komedies, met een perfecte Murray 4*.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid
Iconische kerstcomedy 'Groundhog Day' vanavond uitgezonden op televisie

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
vakantiedeja vugroundhogweather forecast telecasterpennsylvania, usaalarm clock wintertime warptime loopcultfilmmagisch realismeexistentialismgroundhog day