Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Vanaf maandag 2 februari in 5 bioscopen
Plot Groundhog Day
"He’s having the worst day of his life … over, and over …"
Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.
Phil Connors
Ralph
Doris
Kenny
Da Jando
Vanavond voor de tweede keer gezien, wat een leuke film is dit toch. Een echte feel good movie en ook super grappig. Het verhaal is erg leuk, zou niet iedereen een paar keer dezelfde dag willen beleven?
Ook leuk om te zien hoe Phill verandert van een sarcastische klootzak in een levensgenieter
Ik maak er 4,5* van.
Yak
Blijft formidabel. Ik vind het ook gaaf om te zien hoe, binnen het bizarre verhaal, er toch zoveel aandacht aan is geschonken om alles te laten kloppen. Eén van de leukste komedies aller tijden. Half puntje erbij - 4,5*.
Phooze
Dit is een van de beste romantische komedies die ik ken (zo niet de beste). Bill Murray is niet mijn favoriete acteur, maar dit doet hij geweldig. Hij blijft staan waar hij stond: 4,5 ster.
EmDee
roda
Goede film, die vooral gedragen wordt door een bij vlagen leuk verhaal, prachtige locaties en een fantastische Bill Murray.
toch heeft de film een paar saaie momenten.
3.5 sterren.
Yak

Oh ja, je hebt gelijk. Ik had het verkeerde verhaaltje gepost. Eigenlijk vind ik deze film compleet ruk.
Vertel?
de preciese scene's kan ik me niet meer zo goed herrineren, maar ik geloof dat dat een paar van die liefdescenés waren.
die haalde het tempo een beetje uit de film, vond ik.
tovenaar
Komop, je hebt de film gister gezien ofzo?
roda
Komop, je hebt de film gister gezien ofzo?
nee, (gisteren voetballen gekeken) ik heb de film op koopvideo, een halfjaar geleden voor het laatst gezien.
tovenaar
Aha oke dan, dan wacht ik wel totdat je het wel goed herinnert
Ik kon mezelf er ook niet van weerhouden om tussen het voetbal door eventjes te kijken. En ik moet zeggen dat ik moeite had om daarna weer terug te schakelen. Erg leuk , blijft ie.
John Doe
Naar mijn mening de beste komedie ooit gemaakt, vooral door de tijdcyclus en dan zien hoe de hoofdpersoon daarop inspeelt, ik wilde deze film een stuk of 10x zien; is mijn 5* waard.
PartyMarty
Als jou het zelfde lot treft als Phil op de dag dat je hem kijkt, John Doe, dan komt je wens uit en wellicht hou je Andie er aan over. Overigens vind ik hem ook erg goed, komt dicht bij de beste komedie idd. Fantastisch als ie met de Groundhog weg rijdt in die pick-up.
SSeagal
Prachtige komedie met een zeer leuk uitgangspunt dat tevens leuk word uitgewerkt, en dat gebeurt niet vaak. Bill Murray is geweldig in zijn rol, een heel feest om te zien deze film. ****
Mischa
De enige film waar ik moet lachen om zelfmoordpogingen! Topper!!!!!!
Yak
De enige film waar ik moet lachen om zelfmoordpogingen!
'Delikatessen' zeker niet gezien.
John Doe
Als ik kijk naar het cijfer, komt bij mij de gedachte op dat komedies nooit echt serieus worden genomen als het gaat om een waardering geven. Iedereen geeft zeer positieve reacties. Meestal inspireren komedies niet ten opzichte van serieuzer ingestelde films, maar deze inspireert toch echt; vanwaar dan nog niet de 4* bereikt. Veel beter kan een komedie echt niet...
Lenting
Ben het helemaal met je eens. Dr Strangelove is volgens mij de hoogste in de top 100 op 44, belachelijk natuurlijk!! er zouden veel meer komedies in moeten en hoger (of lager, weet ik veel).
Maar wat?? kan het schelen als een film inspireert of niet, boeit mij nix.
4.5 * trouwens.
MarkFish
Okee dan, beter! Meer komedies aan de top. Goede zaak. Groundhog Day is niet alleen grappig vanwege Bill Murray, het verhaal is vet goed. Gewoon een heel goeie film.
Fish
ElMeroMero
Aiaiai, weer een film met Andy McDowell !! Misschien vind ik haar toch beter dan ik had gedacht.
De drager van de film blijft echter Bill Murray, een echte Comeback Kid. Beetje campy einde wel; van mij had hij Stuckup Andy mogen laten staan en met een van die andere trienen in het hooi mogen duiken. (zie je wel ik vind haar idd niet zo leuk
Verder niets anders dan grote Lof voor deze komedie. Nog nooit zo gelachen met een scene die zich tot in den treure blijft herhalen. Wat voor een Noodlot zou het zo slecht voor hebben met Murray ? Het doet me serieus afvragen wat ik zou hebben gedaan in zijn plaats.
Deze film biedt verder een alleszins smaakvol rondje lachen aan. Ik heb genoten.
4 glitters
John Doe
Bill maakt wel aardige keuzes of niet dan, hij breekt het record op meeste succesvolle zelfmoordpogingen, stel je voor als hij meteen om 6.00 uur z'n raam uitspringt dan zit hij in een cyclus van 10 seconden. Iemand die deze rol ook goed had kunnen vervullen is Jim Carrey, het sarcastische deel van het personage is echter perfect aan Bill besteed.
Een halfje erbij, want hij blijft toch erg leuk en bij vlagen zelfs briljant. Erg mooi hoe Murray zichzelf verandert van sarcastische klootzak naar een gevoelig mannetje......4,5*
Derkje
Zeer goede film, met soms een ontroerende Murray, die bewijst meer te kunnen dan alleen in simpele comedies te spelen! Dikke 4,5
Het zal wel aan mij liggen, maar is dit wel de juiste film om zulks te zeggen?
(Vond de film goed hoor, daar niet van)
Redlop
Slaat inderdaad nergens op. Groundhog Day is juist het schoolvoorbeeld van een simpele komedie. Erg leuke komedie ook.
FisherKing
Een simpele comedie vind ik het niet hoor. Ik word erg getroffen ook door de filosofie die erachter steekt, waardoor ie ver boven de middelmaat (is simpele comedie) uitsteekt.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid
Iconische kerstcomedy 'Groundhog Day' vanavond uitgezonden op televisie

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
vakantiedeja vugroundhogweather forecast telecasterpennsylvania, usaalarm clock wintertime warptime loopcultfilmmagisch realismeexistentialismgroundhog day