menu

Film / Spoilers / Groundhog Day (1993)

zoeken in:
Waarom is het nou uiteindelijk "morgen" geworden?

-omdat hij goede daden verrichtte? (hij had dat jongetje blijkbaar al eerder gered dus dat is het niet)
-omdat zij bij hem was? (dat was ze eerder ook en toen gebeurde er niks)
-omdat hij zei "stay" tegen haar?
-omdat hij een ander karakter had gekregen?
-omdat???

Ramon K
Omdat hij zijn dag had doorgebracht met het blij maken van anderen. Hij had die dag niet een keer gedacht aan zichzelf. Zijn egoisme is verdwenen.

ben het er dus niet helemaal mee eens, want hij had blijkbaar dat joch uit die boom al eerder gered, en of zijn daden nou echt 100% onegoistisch waren...door dat pianospelen "veroverde" hij haar.

Dat hij 's morgens naast haar wakker werd, is imho de reden dat er een volgende dag kwam. Hij had eindelijk echte liefde getoond.

Ik denk, omdat hij heel vaak diezelfde dag meemaakt en zo meer is gaan nadenken over het leven en dat het niet alleen draait om jezelf te helpen, maar ook anderen te helpen. Zo verandert zijn karakter chagerijnig en nors naar aardig en vrolijk. En ik denk ook omdat liefde aan iemand toont dat hij verder mag gaan met zijn 'gewone' leven.

avatar van John Doe
De director legt het uit op de dvd: Rita is de persoon die bepaald heeft op het moment dat ze uit haar eigen wil (niet gemeen meer gemanipuleerd) bij Phil blijft slapen. Zij is de ideale persoon die zijn karakter beoordeelt. Nu ben je er dan uit.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:10 uur

geplaatst: vandaag om 03:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.