• 9.379.080 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

avatar van Pepermolen

Pepermolen

Ik heb deze ook 5 * gegeven.

Ja, echt een schitterende film.

Je zal het toch meemaken, elke dag opnieuw beleven, maar zoals Bill dan ook doet, daar wel gebruik van maken.

Eigenlijk maak je je eigen toekomst mee.

Schitterend gewoonweg

avatar van AGoos

AGoos

de hele film is spectaculair

AGoos schreef:

de hele film is spectaculair

Wat was dan spectaculair???

Elke keer het zelfde zeikverhaal..

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Zat niet echt veel spectaculaire momenten in

Heb jij nooit eens iets verkeerds gedaan waarvan je later dacht: "Goh.....kon ik dat maar eens over doen".

Je bent trouwens 1 van de weinige die zo'n lage waardering geeft dus is het gewoon, met alle respect, niet jouw type film.

Vanavond ga ik hem weer bekijken en het einde zal net zo zijn als de laatste keer dat ik de film zag, maar ik weet nu al dat ik mij weer kostelijk zal amuseren.

Ga hem ook nog eens zien, misschien ben je te bekeren.

22:31 uur.....de film is net ten einde en ik verhoog waardering naar 5*****

avatar van dennisabc

dennisabc

Vanavond weer genieten

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Idd weer genieten, Bill Murray speelt de sterren van de hemel, topper die je vaker kan zien!! knipoog

avatar van GioFunny

GioFunny

Heerlijke film met een originiele script. Sommige momenten hadden ze misschien wel uitgebreider mogen uitwerken. Blijft een jeugdsentiment.

Alleen Murray vind ik goed acteren , rest is poep.

Lijkt mij trouwens wel leuk als ze een remake van deze film maken..

avatar van Rudeo

Rudeo

Erg leuke en motiverende film, ik had eerst mijn bedenkingen of het wel iets zou worden, ben daarom blij dat ik eerst wat reacties heb gelezen, want anders had ik hem mischien wel aan me voorbij laten gaan. So thnx to you guy's I had a great movie night!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vrij komische en originele film. Tegen het einde begint de film een beetje in de herhaling te vallen, maar de film blijft boeiend.

avatar van deephollow

deephollow

Het leek me wel een leuke film omdat het verhaal me aansprak.

Maar de fim viel vies tegen, bleef alleen kijken om het einde te zien maar ook die viel tegen. Ook Murray vond ik niet geweldig.

avatar van akka

akka

origineel verhaal en goede acteurs en soms grappige scene's

verhaal + 2.5

acteurs +1.0

scene's +0.5

totaal 4.0

avatar van KarinV

KarinV

Jeszy schreef:

Ik ben nieuwschierig... waarom vond je hem verschrikkelijk?

Saai en zo irritant. Walgelijk gewoon.

avatar van KarinV

KarinV

Anjin schreef:

Wat was dan spectaculair???

Elke keer het zelfde zeikverhaal..

Inderdaad!

Scorpio11 schreef:

Ga hem ook nog eens zien, misschien ben je te bekeren.

22:31 uur.....de film is net ten einde en ik verhoog waardering naar 5*****

Nog een keer zien.???

Sorry maar in die film zie je al telkens het zelfde gezeik..

En nee 1 keer iets in mijn leven is meer als genoeg toch.??

Alles moet je maar 1 X meemaken.

Anders zou je nooit van je fouten leren en elke keer het maar goed doen,zoals jij het wilt.

Want perfectie bestaat gewoon niet,en zou ik ook niet willen zijn..

avatar van knots

knots

Het idee is super leuk, en je kunt er nog wel even over nadenken, maar de uitwerking vind ik zo slecht, en ik vind bill murray ook nogal vervelend. De manier van filmen is heel saai en daar hadden ze veel meer mee kunnen doen.

Toch een 3,5 voor het idee en soms wel leuke scenes.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Super film , wil zelf ook wel eens meemaken

4****

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Ik heb hem gisteren nog maar eens gekeken op tv, en het blijft een geweldig concept. Dit is echt een goed voorbeeld van een degelijke komedie. Nergens wordt het oversentimenteel of flauw. Ik blijf bij mijn 4 sterren.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Nog een keer zien.???

Sorry maar in die film zie je al telkens het zelfde gezeik..

En nee 1 keer iets in mijn leven is meer als genoeg toch.??

Alles moet je maar 1 X meemaken.

Want perfectie bestaat gewoon niet,en zou ik ook niet willen zijn..

Je schrijft "Alles moet je maar 1 x meemaken". Waarom stem je dan 2 x op dezelfde film?? (Honey, I Blew Up the Kid + Honey, We Shrunk Ourselves) Dus net als in de film GD heb je van je fout uitgebrachte stem geleerd.

Maar kennelijk begrijp je de context van mijn bericht niet.

avatar van Legan

Legan

Alweer 15 jaar oud maar nog steeds niets van zijn waarde verloren. Eén van de beste komedies ooit.

5 *****

avatar van klute89

klute89

Een erg vermakelijke film. Ik heb hem nou al vaak gezien en boet nog steeds niets van zijn humor in, dat wil wel iets over de kwaliteit van de film zeggen! 3,5*

avatar van Spetie

Echt een hele leuke film, met een aardig verzonnen verhaal en een zeer goede Bill Murray. Leuke situaties, grappen en een verhaal waar je na afloop nog even over nadenkt bezorgen je zeker een leuke avond.

avatar van The Last

The Last

Na een tijdje maar weer is herzien. Ik lag niet, zoals bij de eerste 4 keren dat ik deze film zag om de paar minuten in een deuk (blijkbaar te vaak gezien), maar toch heb ik weer flink genoten (en uiteindelijk ook wel weer gelachen).

Groundhog Day mag zich zeker wel toevoegen in mijn lijstje van favoriete komedies. Het zeldzame aan Groundhog Day is dat er zeer weinig van zulke (pure komedie) films (als Groundhog Day) zijn waarbij je een origineel (maar vooral goed) bedacht script hebt EN constant in een deuk ligt.. verhoogt naar 4,5*

avatar van Freud

Freud

Een bijna geniale film: erg origineel, complex en intelligent scenario (met een behoorlijk verteerbare moraal dan nog ook), maar bovendien on-waar-schijnlijk grappig. Het leuke is: ik kan me amper één bepaalde grap herinneren, ik was gewoon non-stop aan het lachen . Bill Murray is onweerstaanbaar goed, de muziek is leuk, de film ziet er goed uit, maar bovenal: het is gewoon een niet te doen grappig idee, dat ze dan nog eens heerlijk in alle mogelijke richtingen uitgewerkt hebben. Absoluut een topper, dus.

Jaren aan wederzijds respect (toch?) ... zomaar uit het raam gegooid. Jammer hoor Freud

avatar van Freud

Freud

Och, ik had toch al het gevoel dat het niet 100 % wederzijds was .

avatar van Ithildin

Ithildin

Murray maakt zelfmoord nog grappig

avatar van latrat

latrat

ongeloofelijk sarcasme dat tot de puntjes juist zit.

Al wou ik af en toe door de romantische stukken zappen.

De film liet me, na wat googlen, wel achter met een wrang gevoel. Puxatawney, puxatawny phil, gnobbler knob, de belachelijke inner circle en praten met een grote rat, HET IS ALLEMAAL ECHT! kijk, daar wordt ik nu ook cynisch van.

avatar van maerk

maerk

Leuke film, maar niet het dé comedy zoals hierboven veel gezegd wordt. Er zaten zeker hele leuke stukken in, alles is de hele tijd hetzelfde en de zelfmoordpogingen . Maar ik vond het romantische gedeelte niet even interessant en soms was de humor eventjes...weg .

avatar van wibro

wibro

Staat voor mij in de top 10 beste comedy's ooit gemaakt.

Glansrol van Bill Murray. Alleen hij had de rol van Phil Connors kunnen spelen.

Zeer goed en origineel script trouwens. Vergat elke keer weer die naam van die marmot trouwens."Puxatawney Phil".

Dat nummer van Sonny en Cher "I've got you babe" is natuurlijk cynisch bedoeld. Het betekent zoiets als "I've got you Phil", "Ik heb je beet.". Elke keer dus als de wekker weer afliep en dezelfde dag weer begon.