• 9.375.261 stemmen

Met onder meer: Don Cheadle, Nick Nolte en Sophie Okonedo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 17 maart 2005

Plot Hotel Rwanda

"When the world closed its eyes, he opened his arms."

In 1994 vonden enkele van de gruwelijkste wreedheden in de geschiedenis van de mensheid plaats in Rwanda. En in het tijdperk van 24 uurs nieuwsverslaggeving zijn deze gruwelijkheden haast onopgemerkt aan de rest van de wereld voorbij gegaan. In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen vermoord. In kennis van deze gruwelijke acties en geïnspireerd door zijn liefde voor zijn familie raapt een gewone man buitengewone moed bijeen om het leven te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid. Hotel Rwanda is zijn verhaal.

Paul Rusesabagina

Diane Rusesabagina

George Rutaganda

avatar van Vantage

Vantage

Een klinkende naam brengt de film in ieder geval aandacht, al dan niet positief.

En ik vind dat deze film toch wel iets toont wat alle wersterse mensen moeten beseffen: de wereld is groter dan ons leefwereldje.

Het accent van Cheadle was wel aardig, maar in Afrika spreken ze niet zo mooi, grammaticaal correct Engels hoor. Ook de hotelmanagers niet.

Maar nogmaals, ik vond het een hele goede film.

Films als dit hoor je gewoon te zien, het is een beetje opvoeding.

Als je dan onzinvakken op school hebt (bestaat dat CKV nog???), laat dit dan ook zien.

Kijk ook eens Moolaadé (2004). Een echte Afrikaanse film.

avatar van Lexicon

Lexicon

Boeiende film, heb er van genoten.

avatar van Lucasje0

Maandag komt ie

he jammer, net gekocht

avatar van T91

T91

Prachtige film, heb 'em laatst gezien. Het komt weinig voor bij mij dat ik na een film echt even moet 'bekomen'. 5*.

avatar van Jiinke_

Jiinke_

Een hele mooie film!

Op het moment dat ik het keek was mijn vader ook in Rwanda..

Het is daar nog steeds zo en er worden nog steeds..

Het is een hele realistische film.

*5.0

Enigma

Indrukwekkend 5*****

avatar van Seifer

Seifer

Ik heb deze film toevallig een aantal dagen geleden gedownload, maar nu kan ik net zo goed de TV aan zetten.

avatar van Wouter

Zat net te kijken, maar dit is niet best. Slecht acteerwerk en de looks van een tv-film.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heb toch maar een half puntje verlaagd. Qua uiterlijk inderdaad weinig bijzonders, en ik kreeg toch de indruk dat het vaak wat aangedikt was. Vrij veel geforceerd spannende of dramatische scènes. Helemaal niet nodig als een film over zo'n gruwelijk onderwerp gaat.

avatar van GregNeck

GregNeck

Ik vond het een hele goede film.. Ik ben afgelopen zomer ook in Afrika geweest en ik wil er zeker nog een keer terug komen. Sinds ik in Afrika ben geweest, wil ik ambassadeur van een land daar worden. Ik weet niet of ik wat zou kunnen doen tegen de corrupte regeringen daar, maar het kan sowieso beter dan nu. Wat ik trouwens niet begreep, is dat de hele wereld schande spreekt over de Nederlanders in Srebrenica, en dat er daar (maar) rond de 8.000 doden zijn gevallen, terwijl er in Rwanda geloof ik een miljoen lijken zijn terug gevonden, en er hierover niet echt schande wordt gesproken, terwijl de VN zeker wat had kunnen doen naar mijn idee. Andere meningen hierover?

avatar van JellyEye

JellyEye

Vandaag voor de tweede keer gezien. Het blijft gewoon een super indrukwekkende film. Don Cheadle en Sophie Okonedo spelen echt fantastisch.

avatar van landrover

landrover

Thomas83 schreef:

Hier ben ik het niet mee eens...ik weet niet of jij allemaal weet wat er zich daar heeft afgespeeld, maar aangedikt vind ik het totaal niet.

Kijk naar andere films over Rwanda zoals Shooting Dogs of Sometimes in April en je zult zien dat de regisseur van deze film misschien nog wel mild is geweest met de getoonde beelden. Dit komt waarschijnlijk doordat het een kaskraker moest worden, door de minder grove beelden is het toegankelijker.

Het gruwelijke onderwerp had wat mij betreft nog wat beter in beeld kunnen worden gebracht...

avatar van Xander

Xander

maurickcollege schreef:

Redelijke film,,, alhoewel ie overgewadeerd is,,, vind ik althans.

Ik vind hem net ondergewaardeerd. Iedereen zou zo'n films moeten gezien hebben om maar een beetje te beseffen wat voor een gruwel er zich daar (en op andere plaatsten van de wereld tot op de dag van vandaag) afspelen. Voorlopig geef ik hem 4*, met een optie op 4,5.

avatar van GregNeck

GregNeck

landrover schreef:

Ben ik het inderdaad volledig mee eens.. Vind t ook echt niet aangedikt!

avatar van pfan

pfan

Zeer aangrijpende film waarvan ik toch even van moest bijkomen. Onvoorstelbaar waar mensen toe in staat zijn als ze door haat gedreven worden. En dan te bedenken dat de werkelijkheid nog veel erger is geweest dan deze film laat zien.

avatar van brielen

brielen

Alle lof voor de sterke acteerprestaties. Zeer sterke film. 4.

avatar van gotti

Ik zeg mwah. Een moderne Schindler's List, maar dan slechter.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Indrukwekkende film. Voor de Belgen was dit ook een dramatisch dieptepunt met de afslachting van 10 Belgische VN-soldaten waarbij uiteindelijk een Belgische gerechtszaak kwam en verschillende (ex)-ministers moesten getuigen.

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Een super mooie, zielige film die naar mijn mening geweldig is uitgewerkt.

*4,5

avatar van Padde

Padde

indrukwekkend!!!!

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Kon 'm eigenlijk niet aanzien, omdat het zo confronterend is. Maar natuurlijk gewoon erg indrukwekkend met zeer knap acteerwerk van Cheadle.

avatar van Thomas83

Thomas83

landrover schreef:

Ik bedoel niet aangedikt in de zin van het laten zien van de gruwelen van de oorlog, maar meer op het persoonlijke vlak van de hoofdpersoon. Hij kruipt meerdere keren door het oog van de naald, waaronder een paar keer echt op het nippertje.
En op het einde weet de familie met hulp van die vrouw in een overvol vluchtelingenkamp die twee meisjes nog te vinden, en ook dat was op het nippertje. Ze zaten al in de bus en de bus reedt al weg. Vind het af en toe allemaal een beetje té.

avatar van *Skylar*

*Skylar*

Zo indrukwekkend en heftig, maar wel zooo goed!!!

avatar van *Skylar*

*Skylar*

maurickcollege schreef:

Redelijke film,,, alhoewel ie overgewadeerd is,,, vind ik althans.

Waarom vind je hem overgewaardeerd?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Het onderwerp is dan wel confronterend en doen je wenkbrauwen op zijn minst fronsen, maar de uitwerking was niet bijzonder boeiend of vernieuwend. Was No Man's Land (om maar 'ns wat te noemen)een stuk overtuigender over falend VN-optreden. Erg veel plichtmatigheden in vooral scenario, maar ook het technische deel was erg standaard. Nolte en Phoenix liepen bovendien hinderlijk in de weg met hun te bekende gezicht. Hoewel de tweede vrij snel van het toneel verdwijnt.

avatar van Baggerman

Baggerman

gotti schreef:
Ik zeg mwah. Een moderne Schindler's List, maar dan slechter.

Daar kan ik me wel wat in vinden, het is allemaal verre van origineel...

Maar voor mij bevat de film wel een hoop beelden die blijven hangen. Meest indrukwekkend vond ik de scene waarin de hoofdpersoon en die 'Judas' in de mist langs de rivier rijden, waarna ze denken per ongeluk in de berm te zijn belandt, maar dat het gehobbel bleek te zijn veroorzaakt doordat ze over honderden lijken zijn gereden.

Sterker dan Schindler's List vind ik de labbekakkerige rol van de VN of de SABENA directie in deze film. In Schindler's List heb je alleen goed en kwaad, hier een derde partij die pas in aktie komt als men zelf emotioneel bij de zaak betrokken raakt.

avatar van darkjaap

darkjaap

erg harde film

vond het echt naar om te zien hoe al die mensen in elkaar geslagen en vermoord werden opzich niet heel origineel want het leekt verdraaid veel op schindlers list maar toch het liet erg duidelijk zien wat er toen aan de hand was daar en dat heeft me toch aan het denken gezet btw die muziek is echt mooi 4*