• 9.378.371 stemmen

Met onder meer: Don Cheadle, Nick Nolte en Sophie Okonedo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 17 maart 2005

Plot Hotel Rwanda

"When the world closed its eyes, he opened his arms."

In 1994 vonden enkele van de gruwelijkste wreedheden in de geschiedenis van de mensheid plaats in Rwanda. En in het tijdperk van 24 uurs nieuwsverslaggeving zijn deze gruwelijkheden haast onopgemerkt aan de rest van de wereld voorbij gegaan. In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen vermoord. In kennis van deze gruwelijke acties en geïnspireerd door zijn liefde voor zijn familie raapt een gewone man buitengewone moed bijeen om het leven te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid. Hotel Rwanda is zijn verhaal.

Paul Rusesabagina

George Rutaganda

avatar van Hannibal

Hannibal

darkjaap schreef:

niet heel origineel want het leekt verdraaid veel op schindlers list

avatar van wiehoe

wiehoe

Wat heeft de orginaliteit van de film nou met schindler's list te maken? Het zijn beiden films die in mij ogen iets willen laten zien, denk niet dat de makers van de film gedacht hebben: "goh, laat ik een schindlers list variant maken". Het toont een gebeurtenis dat niet lang geleden is voorgedaan. Indrukwekkende film. Er zijn misschien enkele vergelijkingen met schindler's list, maar over originaliteit kan je over zo'n film niet spreken, aldus mijn mening.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

wiehoe schreef:

Ik zie ook niet wat deze film te maken heeft met Schindler's List.

avatar van Drezic

Drezic

lucdecoster schreef:

Ik zie ook niet wat deze film te maken heeft met Schindler's List.

Sterker nog, het zijn beide waargebeurde verhalen. Dus originaliteit van het plot kan (vrijwel) niet ter discussie staan.

avatar van Roowland

Roowland

Vrij goede film met een mooie soundtrack van Wyclef Jean.

avatar van maerk

maerk

Prachtige film met een glansrol voor Don Cheadle, man wat kan die vent acteren. Echt ongelooflijk dat mensen zo wreed kunnen zijn. Dit is een topfilm, een aanrader, heb van begin tot eind op het puntje van mn stoel gezeten.

5 sterren.

The Last

Don Cheadle is superieur in Hotel Rwanda.

avatar van akka

akka

Ik hoorde van iemand die daar heeft gewerkt (unicef) dat het echt zo hard was.

Maar de film.. Prachtige film heel goed geacteerd ook veel emoties. zker terecht in de top 250 5.0

oja kent er misschien iemand die nog zo'n film kent.

Zoja beantwoord dit bericht dan of stuur mij alsjeblieft een email

alvast bedankt

avatar van maerk

maerk

akka schreef:

oja kent er misschien iemand die nog zo'n film kent.

Zoja beantwoord dit bericht dan of stuur mij alsjeblieft een email

alvast bedankt

Shooting Dogs gaat ook over het conflict tussen de Hutu's en de Tutsi's , niet zo goed als deze maar wel de moeite waard.

Echt een goeie film. Wilde deze al eerder zien maar ben blij dat ik hem heb gezien. Behoort toch tot één van mijn top films

darkjaap schreef:

want het leekt verdraaid veel op schindlers list

Noem is een aantal overeenkomsten..

avatar van Baggerman

Baggerman

The Last schreef:
Noem is een aantal overeenkomsten..

- In beide films worden mensen vermoord.
- In beide films draagt de hoofdpersoon schoenen.
- In beide films is de hoofdpersoon een man

O? Je wilde concretere voorbeelden? Okay!

- In beide films probeert de hoofdpersoon (uit de onderdrukkende etnische groep) een groep mensen te redden uit de onderdrukte groep door ze onder te brengen op zijn werk.
- In beide films moet hij daarvoor vriendschappelijk omgaan met oorlogsmisdadigers.

- In beide films lukt het bovenstaande de hoofdpersoon ook en weet hijzelf het te overleven.

Nou, ik vind dit al genoeg overeenkomsten.

Wel is het triest dat Hotel Rwanda een soort Schindler's List is dat zich afspeelt in deze tijd. De geschiedenis blijft zich dus niet alleen filmistisch herhalen....

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zie zelf ook wel overeenkomsten met; The Killing Fields.

avatar van kentaro

kentaro

echt een indrukwekkende film...

avatar van Robi

Robi

Film over de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's. De eerste scenes deden me erg denken aan een b-film vooral dankzij de beelden vanuit een rijdende auto die stil stond voor een bewegende achtergrond. Maar gelukkig werd de film snel veel beter. Al deed het script me wel erg denken aan een combinatie van "The killing fields" (hieronder ook al genoemd, zie ik) en "Schindler's list". (oh, die wordt verderop ook al genoemd. Ik ben dus niet de enige die daar zo over denkt)

Maar al met al dus zeker geen slechte film.

avatar van Reticulated

Reticulated

Zeer indrukwekkende film,. heb de film echt werkelijk geen moment saai gevonden.

avatar van starbright boy

Film volgens het boekje. Met iets te vaak heroische muziek en bekende scenariotrucjes. Maar voelt ondanks dat wel oprecht aan en het is goed dat, al is het dan 10 jaar na dato, het conflict de aandacht krijgt die het verdient dankzij deze film. In elk geval een stuk beter dan die andere Amerikaanse film over problemen in Afrika die ik zag (Blood Diamond), maar het weer even enigszins duidelijk maken van het conflict (en het vluchtig aanstippen van de reacties van de wereld) maakten meer indruk dan de film an sich.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Mooie realistische en indrukwekkende weergave van een gruwelijk etnisch conflict. Aan de andere kant is het ook niet zo moeilijk om van zo'n conflict een indrukwekkende film te maken...

Ik begrijp de keuzes die de makers gemaakt hebben, alleen vond ik dat ze teveel gekozen hebben om de diplomatieke kant van het verhaal weer te geven. Het had van mij nog wel wat confronterender gemogen, hoewel je dan misschien af zou stappen van het feit dat het een 'true story' is.

avatar van Smaling

Smaling

Film voor de 2e x gezien. Maar vind het nog steeds (net zoals Starbright boy zegt) door de bekende scenariotrucjes en mede dankzij Nick Nolten een erg hoog Holywood gehalte hebben. Buiten dit is het best een indrukwekkende film om te zien.

avatar van Smaling

Smaling

Nolten = natuurlijk Nolte

The Last

Had de film al een tijdje geleden gezien, maar nog geen recensie achter gelaten bij dit prachtig werkje;

Ik zeg het even kort, maar krachtig; Sterk acteerwerk van de gehele cast, met in het bijzonder Cheadle en Okonedo (die beiden een Oscar-nominatie ontvingen). Prachtig geschreven script en puik camerawerk tillen Hotel Rwanda op naar een meer dan gemiddelde oorlogsfilm. Verder over het algemeen bijna niks mis met HR, het laat de gruwelijkheden (destijds) zeer, maar dan ook zeer realistisch zien, daarom; grootse complimenten aan de gehele cast en crew.

Klein minpuntje is, zoals meerdere gebruikers hebben laten blijken, het kleine hollywood-gehalte, Nolte vond ik niet eens zo erg, hij deed het zelfs erg goed en overtuigde mij zeer, maar ik snap niet waarom er dan PERSE voor Joaquin Phoenix moet worden gekozen als Amerikaanse reporter, het leidde erg af vond ik en je raakt een klein beetje de weg kwijt. Prima acteur die Phoenix, maar niks voor hem dit soort films. Een onbekende acteur was veel beter geweest in zijn plaats.

avatar van Vegetius

Vegetius

Zonder al te veel schokkende beelden, maakte deze film veel indruk me!

avatar van dolfg

dolfg

Uitstekende en bijzonder indrukwekkende verfilming van een gruwelijke genocide.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het was mooi geacteerd, maar het wist me absoluut niet aan te grijpen. Blood Diamond vond ik de thema veel indrukwekkender aanpakken.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

goede film......alleen zeer triest........hoe mensen kunnen worden :4,5

avatar van Joyy

Joyy

thema boeiend, film beduidend minder, ja ik snap allemaal wel dat het erg is wat er gebeurt maar het verhaal heeft me tot 3 kwartier kunnen boeien, daarna niet meer

op basis daarvan een 2

avatar van Jeauhan

Jeauhan

matthijs_013 schreef:

Mooi geacteerd, maar niet aangrijpen. Misschien ligt het aan je eigen perceptie van deze film?

Persoonlijk vind ik dat de makers van Blood Diamond het leed in Afrika teveel gebruikt hebben om geld aan te verdienen. Je ziet in die film dat ze bewust keuzes voor de film hebben gemaakt en niet om het thema er realistischer uit te laten komen. BD lijkt misschien wel indrukwekkender doordat er meer 'actie' in zit, HR is (vind ik) realistischer.

Resumé: HR geeft het thema 'eerlijker' weer, BD is misschien als film an sich iets 'beter'

avatar van tonnyhk

tonnyhk

matthijs_013 schreef:

Bij mij was het net andersom. Ik vond Blood Daimond veel minder aangrijpend dan Hotel Ruanda. Bij Hotel Ruanda kwamen de emoties en hoogspanning waaraan de hotelhouder zijn werk deed om zijn gezin te beschermen veel geloofwaardiger over dan het macho type van Blood Daimond.

avatar van Chuck Taylor

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Chuck Taylor schreef:

Helemaal mee eens.

Ik ben het hier ook helemaal mee eens. Blood Diamond is meer gestoeld op sensatie en actie. Liefhebbers daarvan zullen die film zhoger waarderen. Hotel Rwanda gaat veel meer in op de druk en de psychische hoogspanning waaraan mensen bloot staan in oorlogsomstandigheden zonder de nadruk te leggen op sensatie maar juist meer meer op integriteit en geloofwaardigheid. Hotel Rwanda vind ik daardoor een enorme goede film en Blood Daimond maar middelmatig.