• 9.378.163 stemmen

Met onder meer: Don Cheadle, Nick Nolte en Sophie Okonedo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 17 maart 2005

Plot Hotel Rwanda

"When the world closed its eyes, he opened his arms."

In 1994 vonden enkele van de gruwelijkste wreedheden in de geschiedenis van de mensheid plaats in Rwanda. En in het tijdperk van 24 uurs nieuwsverslaggeving zijn deze gruwelijkheden haast onopgemerkt aan de rest van de wereld voorbij gegaan. In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen vermoord. In kennis van deze gruwelijke acties en geïnspireerd door zijn liefde voor zijn familie raapt een gewone man buitengewone moed bijeen om het leven te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid. Hotel Rwanda is zijn verhaal.

Paul Rusesabagina

Diane Rusesabagina

George Rutaganda

avatar van seth gecko

seth gecko

het blijft een aangrijpende film over 1 van de donkerste schandvlekken in onze recente geschiedenis.

ik blijf er bij dat de film al bij al te braaf blijft op bepaalde vlakken en dat Terry george soms te gemakkelijk voor goedkoop sentiment kiest (het einde)

maar grotendeels blijft de film ondanks wat mindere stukken spannend en gruwelijk beklijvend..griezelig en aangrijpend.

de film toont op serene wijze aan dat mensen enerzijds tot onvoorstelbare wreedaardigheden,maar ook zo veel moois en goeds in staat kunnen zijn.

3.5***

avatar van jubely

jubely

ik ga hotel rwanda zeker kijken, mijn vriend is zelf geboren in west afrika en wat hij wel niet te vertellen heeft. ik heb stukken gezien uit de docu ''cry freetown'' enkel stukken omdat ik er gewoon weg niet naar kon kijken, ook voor dat drama had de wereld zn ogen gesloten. schande

avatar van JorritS

JorritS

Erg aangrijpende film, waarbij je als kijker met je neus op de feiten wordt gedrukt, qua het handelen van het westen tijdens deze situatie in Rwanda. De film maakt meer dan duidelijk wat voor gruwelijkheden zich daar hebben voorgedaan. De genocide door de rebellen is vergelijkbaar met de holocaust, maar heeft lang niet zoveel bekendheid. Deze film heeft het in zich, hier (deels) verandering in te brengen.

Meesterlijk acteerwerk van Cheadle (ook zijn Afrikaans Amerikaanse spraak maakt zijn rol zeer geloofwaardig) Ook de mooie Afrikaanse zang draagt bij aan de sfeer in deze film.

JorritS schreef:

Dan deel ik zeker en vast jouw beeld van de moderne Afrikaan niet...

avatar van aleksa

aleksa

Deze film verdient niet minder dan 5*.

Een film die je gewoon gezien moet hebben..

avatar van JorritS

JorritS

JJ_D schreef:

Dan deel ik zeker en vast jouw beeld van de moderne Afrikaan niet...

Verduidelijkt: Zijn uitspraak is als een Rwandees, die Amerikaans praat. Wat zegt dat over mijn zogenaamde beeld van de 'moderne Afrikaan'?

JorritS schreef:

Een hotelleider kan bij mijn weten wel een deftig mondje Engels, net als een geschoold Europeaan dat kan...

avatar van dennislaport

dennislaport

zeer goede film. Moet je gezien hebben

een hele dikke 4.5! zit eigenlijk te twijfelen want een 5.0 verdient ie ook!!!

4.5

avatar van Anatolia

Anatolia

Zoombot schreef:

Als je mensen wilt vertellen wat er gebeurd is in Rwanda, zul je ze eerst moeten bereiken. Dat doe je door een film te maken die de gruwelijkheden suggereert, zonder ze echt te laten zien.

Het krat dat van de heftruck valt, waaruit honderden machetes vallen, gecombineerd met de vage nieuwsbeelden die je later ziet en een weg gevuld met lijken - is het dan echt nog nodig om het bloed rond te zien spatten? Volgens mij niet.

Helemaal waar, en je noemt ook meteen de scène die ervoor zorgde dat mijn verwachtingen van de film zeer hoog opliepen: ik kreeg letterlijk de rillingen toen ik die machetes zag. De rest van de film borduurt er echter mijns inziens niet goed op voort: dezelfde rillingen voelde ik geen enkele keer erna terug, waardoor het 'suggereren' van de gruwelijkheden naar mijn gevoel dus is mislukt.

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Geweldige film,

*4.0

Moet je echt gezien hebben..

Laat de waarheid zien van het 'O Zo Goede Westen' ..

avatar van markie1978

markie1978

Zeer goede film, niet verwacht had een hele andere film verwacht, maar gelukkig was de film een stuk beter dan mijn gedachtes.

Film blijft helaas, actueel zodra er stront aan de knikker komt, trekken de VN militairen weg, kijk maar naar Jan Pronk.

avatar van MXO

MXO

markie1978 schreef:

Ik denk dat de situatie in Darfur wel een beetje anders ligt . De machthebber in Khartoem hebben gezegt dat Jan Pronk niet langer welkom was in hun land. Pronk had namelijk gezegt dat het leger grote verliezen had geleden tegen de rebellen. De machthebbers hebben dat opgevat als kritiek op hun land. Komt er teveel druk op je functie in zulke gevaarlijke landen moet je in ieder geval uitkijken. Ik denk dat de VN goed gehandeld heeft in deze situatie. Ik denk niet dat dat te vergelijken valt met de situatie in Darfur.

avatar van Mamillion

Mamillion

Uitstekende film over wat er zich heeft afgespeelt in Rwanda.

Ik denk dat deze film meer gezien moet worden als een informatie bron. Een goede manier om de gruwlijkheden in Rwanda aan het licht te brengen.

Veel reacties hier dat mensen de film niet shokerend genoeg vonden. voor een shokerende film is misschien het horror genre een betere keuze. de gebeurtenissen en de achterliggende gedachte die zich voor doen in "Hotel Rwanda" zijn al shokerend op zichzelf en maken voor mij deze film een dikke 5 waard !

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg goede en aangrijpende film over de gruwelijkheden in Rwanda.

Deze werden zeer realistich en treffend in beeld gebracht zonder ECHT gruwelijk te worden.

En ook Don Cheadle zette een zeer overtuigende rol neer als manager van het hotel die er werkelijk alles aan doet om zoveel mogelijk mensen te redden.

Nee geen film waar je vrolijk van wordt maar wel eentje die je eigenlijk gezien moet hebben.

Aardige film. Geen geweldige acteurs maar ook zeker niet slecht. Naar mijn mening wordt deze film hier echter iets te veel gewaardeerd. Een 3.0 is een goede afspiegeling van de film maar ook zeker niet meer dan dat.

avatar van timp

timp

SPRINGBRUCESTEEN schreef:

Ben ik het totaal niet mee eens, maargoed ieder zijn mening. Ik ben erg kritisch qua films maar deze film heeft me wel heel erg aangegrepen, maak ik niet vaak mee. De film staat dicht bij de werkelijkheid en draait er niet omheen. De acteerprestaties vond ik goed, en ook het verhaal laat in mijn ogen niets te wensen over. Deze film krijgt van mij 5*

avatar van HeatWave

HeatWave

Hier word je niet echt vrolijk van, maar dat is ook niet de bedoeling van deze film. Maar wat tevelenco al zegt, wel een film die je eigenlijk gezien moet hebben.

Dat heb ik dan ook gedaan, en ik vind dat de situatie daar erg realistisch is weergegeven, zonder de film gelijk al te bizar te maken.

Echt helemaal mijn soort film is het niet maar het zal niet helemaal terecht zijn om er dan maar allemaal kritieken op te geven want daar zit de "Hotel Rwanda" te goed voor in elkaar. Ik kom uit op een 3.5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

een beautiful film met geweldige acteur werk en prachtige muziek een film die je moet zien goed nagemaakt van wat er is gebeurt staat op 1 in mijn top 10 zkkr 5 sterren

avatar van Sport

Sport

Een film die je raakt, met uitstekend acteerwerk van vooral Cheadle

Voor mij zeker 5***** waard.

avatar van Flash1494

Flash1494

Heftig, aangrijpen, ongelooflijk dit zijn zo een paar woorden die bij deze film horen

Moet je zien!

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

4 stemmen voor zoals de meeste zeggen deze aangrijpende film.

Het is een film die je zeker raakt.

Acteer presaties zijn zeer goed en het is erg wat er gebeurd allemaal daar.

4 stemmen voor deze aangrijpende film

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Waargebeurd oké, maar in welke mate allemaal? Mij lijkt het dat de film hier en daar sterk verromantiseerd werd.
(Niet dat dit voor mij niet mag, ik wil het gewoon even zeggen)
Sommige stukken waren dan weer erg grof: die weg vol lijken bvb. of nog net iets wreder: alle blanken moeten het hotel verlaten, de zwarten moeten blijven. De blanken worden naar buiten geescorteerd met een paraplu die gedragen wordt door een Roewandees! Da's pas wreed!In den beginne vond ik de film nogal traag op gang komen, maar een keer vertrokken gaat het zeer vlotjes.
Het acteerwerk is erg sterk. Dit bewijst voor mij dat Don Cheadle zowel badguys als goodguys kan spelen, respect!

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Verhoging naar 4.0, hij is gewoon te goed.

Ook een "leuk" weetje dat eergisteren bij ons op het nieuws was: Het hotel Mille Collines in Kigali (het hotel waar Paul manager was) is genoemd in een fraude zaak!

Voor wie meer wil weten:

link

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Ik kan deze film in een wordt omschrijven KIPPENVEL,dat is wat ik kreeg tijdens het zien van deze film.Op dit forum wordt gezegt dat dit cijfer te hoog is omdat er met emotie wordt gestemd.Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar als ik een film beoordeel dan beoordeel ik hem voornamelijk of de film me raakt of boeit of laat lachen of me laat huilen ,ergeren,vervelen enz..

En volgens mij zijn dat allemaal emoties.

NU over de film erg boeiend verhaal nog waagebeurd ook ook zonder al te veel bloederige scene's weet het verhaal precies uit te leggen wat daar gebeurd is,dat wat nu precies de bedoeling is van de film ,vertellen aan de wereld wat daar gebeurd is.Over de acteerprestaties kan ik zeggen dat vooral Don Cheadle erg sterk acteerde.Eindoordeel: 4,5*

avatar van Gionchere

Gionchere

Hotel Rwanda is een goede "instapper" voor wie de waanzin van 1994 wil proberen te begrijpen. Degenen die zich meer in deze ongekende tragedie - 8000 mensen per dag kwamen om door kapmessen, granaten, knuppels en stokken - moet zeker ook Sometimes in April kijken.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Een keiharde film is dit keiharde realiteit

het west geeft niets om afrikanen

avatar van gentenaar

gentenaar

Schitterende film - Kreeg volgens mij in de media niet de aandacht die hij verdiende. Aangrijpende film over de genocide in Rwanda, om stil van te worden. Dat dit mogelijk is in onze beschaafde wereld........we zijn toch allemaal mensen van vlees en bloed........echt een aanrader!

JJ_D

Toch behoorlijk gehyped als "alternatieve film", hoor... Bijna 1000 stemmen is toch niet weinig?

avatar van my style

my style

geweldige film , zeker gebaseerd op de realiteit .4*

avatar van joeri15

joeri15

prachtige film waarin duidelijk wordt hoe het er in de wereld van vandaag nog steeds aan toe gaat. en wij kijken maar toe.. 4*