Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
wingstone
Het enige wat ik hier op aan te merken heb is dat hij wat lang duurt. Maar aan de andere kant was dat ook wel nodig, om een beetje emotie erin te houden zoals onder mij is vermeld. Echt een hele goede film, maar na 1 keer hoef je hem nooit meer te zien. Het neemt gewoon te veel tijd in beslag.
serpico
Het is nodig dat hij wat lang duurt, om een beetje emotie erin te houden.
Timothyvdmeer
Mooie film! En idd het einde is erg mooi en ontroerend.
3.5*.
Glacius
En je kan niet ontkennen dat de 'aap' symbool stond voor de wilde/ exotische/ donkere/... man.
Ter ondersteuning van mijn standpunt; (...) The ape often functions as a most appropriate anthropoid symbol of “lower,” “animal” instincts. In this case we have a giant ape (literally a huge, hairy monster) and his unrestrained, headlong pursuit of a “blonde,” that archetypical Hollywood sex-object, ending on top of the world’s foremost phallic symbol.(..)
Je kan wel leuk een link er bij zetten, maar volgens mij is het reinste onzin. Ik vind het zelfs vrij belachelijk dat deze verbindingen worden getrokken..
Je spreekt over kleurenfilters en sfeer? Dit is geen arthouse... Het is puur vermaak in het avontuur genre.
De oude Kong was ook puur actie/avontuur.
Dat jij er een vreemde interpretatie aan vastplakt, verandert hier niets aan.
Godzilla was zeker de uitbeelding van een Koelie, een man zonder land/thuis.
K@i
Dat zou jammer zijn van de film. In de andere versie van King Kong die ik ken gaat hij ook dood.Het zou dan wel erg stom zijn om het einde dan te gaan veranderen. Het einde is prima zo. Het brengt wat meer emotie in de film.
tjah ..haat het gewoon als de Held aan het einde sterft en dat die dikke man die hem ving op laats nog gewoon leefde vond ik ook erg
Kevin13
Het is niet altijd rozengeur en manenschijn.
jumpstylemovie
Ze kunnen beter rond 20:00 beginnen als je het mij vraagt.
Misschien kijk ik maar ik zal m'n aandacht er er wellicht niet bij kunnen houden.
Don Dijk
Hmm..mischien doe ik wel een 2e poging..
Legan
Hmm..mischien doe ik wel een 2e poging..
dvd-me
Vond dit anders een goede film hoor, alleen ik ga deze vanavond niet afkijken, want Hannibal is gewoon veel beter dus overzetten als de ander begint.
wyatt earp
.Zo lachwekkend was de film anders niet hoor. Misschien per ongeluk de verkeerde film gezien?
Thiadure
goede film maar zo spectaculair vond ik hem niet. Waarschijnlijk door mijn vorige king-kong ervaringen waardoor het verassingselement er wat af is
Sjoerd111
Vind het toch behoorlijk laag soap serie niveau voor Peter Jackson. Hoe verfilm ik een klassieker oppervlakkig en voorspelbaar? Zo.
Gelukkig zorgde Newton Howard voor goede muziek en zijn de special effects op niveau.
superbassie
Nee dit is niet veel...
Leuke effecten en mooi omgevingen en dat was het dan wel.
Ace Hanlon
Natuurlijk was deze film lachwekkend. Heb je ooit zulke insecten gezien??? Wel braaf van die beesten, dat ze wachtten met aanvallen tot iedereen weer bijgekomen was
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Het is dan ook een remake, het zou stom zijn als je heel het concepts veranderd. De film is gewoon lekker overdreven, dat moet soms gewoon, zeker als je het aleen al hebt over een reuzengorilla.
Ik vind het maar niets die digitale aap, hij bewoog veel te snel en te soepel in de straten in NY. Doe mij maar de pluizige knuffel uit het origineel.
korp
Fantastische film waarvan ik het feit dat de film erg lang duurt, totaal niet erg kan vinden
dutchtuga
Of die uit '76. De beste King Kong ook als je het mij vraagt.
jumpstylemovie
Don Dijk
Ja, dat was bij mij idd ook een heikel punt, het zag erg nep uit bij tijd en wijle. Ik kan me een achtervolging herinneren waarbij er mensen door de aap heen gingen als het ware. Kleine computertechnische foutjes, maar oh zo irritant als je een azijnzeiker als mij bent.
Attieee
de nieuwe Uri Geller ipv een vrij goede film? keus snel gemaakt =p
Glacius
Echte apen bewegen inderdaad als een robot.
Sjoerd111
Nieuwe Uri Geller :S
Nog lager niveau dan deze film
Overeenkomst is dat het allebei nep is. Verschil dat alles bij King Kong echt lijkt.
ninaleertje
ik vond het een goede en leuke film. Mooie special effects en ik vond het ook heel goed dat ze King Kong ook een echt karrakter hebben gegeven en niet alleen de alles vernietegende reuze aap.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong