• 9.378.042 stemmen

Bound by Honor (1993)

Misdaad / Drama | 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor

Geregisseerd door: Taylor Hackford

Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt

Plot Bound by Honor

"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."

Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.

avatar van 606

dijkieR schreef:

ik had t niet beter kunnen verwoorden.

dat gevoel van jou is niks mis mee merk ik wel.

zo zie je maar weer ik ben ook niet de enige die dat vind

nu weer ontopic

avatar van RRT

RRT

Alles wat hiervoor zo wordt geroemd, kan ik met de beste wil niet uit deze film halen. Matige acteurs, en een verhaal wat ook niet al te groots is. En als je dan ook nog eens weinig binding met de hoofdrolspelers krijgt, blijft er niet meer over dan een matige tot slechte film. 2*

N811

San Quentin is een gevangenis waar je niet graag naar toe gaat.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Deze film staat bij mij in mijn top 10 omdat ik het een geweldige film vond ook dat de karakters zo goe d uitgewerkt waren en het verhaal over de jaren heen van de hoofdrolspelers nee ik vond het een prachtfilm van deze film s hou ik van dus van mij 5*

N811

ALs je toch goed naar deze film kijk, zie je toch dat het acteerwerk om te janken is.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Spannende film met een goed verhaal.

Heb me laten dat die gevangenis nog bestaat.

En dat je daar beter met een taloor in u broek kunt rondlopen.

Lange film die geen second verveeld.

avatar van GioFunny

GioFunny

leuke herrineringen aan deze film, toen ik nog een stoer jochie was. Maar laatst herkeken, en nu zie ik toch veel minpunten aan deze film. Verhaal is matig, acteerwerk is slecht. Alleen de sfeer blijft leuk en de muziek.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Er is hier al veel over geschreven. Het enige wat ik hierover wil toevoegen is dat ik het destijds een origineel verhaal vond, waarbij er mooie muziek te horen wordt gebracht.

Ik ben er zelf niet bij geweest, maar lijkt me dat het echt zo gaat in bepaalde delen van L.A. Tenminste, het komt geloofwaardig over, vooral dat vijanden compromissen met elkaar sluiten om er later zelf beter uit te komen.

4,5 *

avatar van jstinissen

jstinissen

Deze staat in mijn top 3 allertijde...

Echt een gruwelijke, spannende film

!!

avatar van Santana4life

Santana4life

Deze film is geniaal, vijf sterren.

De acteurs, het plot, het verhaal, alles.

avatar van skysouthpark

skysouthpark

mooie film, ik kon er me er heel makkelijk in denken. ik ben benieuwd of het echt gebeurt is.

skysouthpark schreef:

Nee!

avatar van SLK

SLK

American Me heeft minder sfeer maar het acteerwerk is veeeel beter. Ook een aanrader in dit genre. (american me is de voorganger van Blood in Blood Out)

N811

man het verhaal is best goed, wat beter acteerwerk en editing en het wat een goeie geweest.

avatar van Reticulated

Reticulated

Toffe spannende film, alleen naar mijn idee was de spaanse taal erg overdreven en het acteerwerk van Miklo liet het soms aan de wensen over..

avatar van Vatos-locos

Vatos-locos

Vatos locos!!! echt lijp hoe die spider vermoord.

miklo word aangenomen bij la onda daarvoor heeft hij eerst big al vermoord.

montana mag zijn dochter zien en dan word hij vermoord door wallace.

degene die montana heeft laten vermoorden was magic hij was lid van la onda en verder was het een goeie film.

FUCk 3P

avatar van pyt72

pyt72

is gewoon een goeie film, wordt een beetje misselijk van al die criticasters op deze site, je gaat echt geen kleine 3 uur zitten kijken naar slecht acteerwerk en dergelijke, want dan zet je 'm na een half uur alweer af.

avatar van scarabis

scarabis

Top film, Meest gekeken film in mijn jeugd. Vatos Locos, Please Miklo don't go...

En weg was hij... Laatste strohalm verdwenen.

dikke 5*

avatar van Kouros

Kouros

deze film verdient meer respect,

volle 5 sterren....

avatar van GioFunny

GioFunny

ik zie opeens dat deze film gewoon in de top 250 is beland.. kan ik niet echt begrijpen... acteerwerk barrr slecht

avatar van Afghaan

Afghaan

SmuttWars schreef:

jeugdsentiment Vatos!!***^

bound by honor zegt al genoeg

avatar van Markie

Markie

GioFunny schreef:

Helemaal mee eens!! Behalve over dat 'kan ik niet echt begrijpen', want ik kan het DIK NIET BEVATTEN!

Verhaal is wel aardig, en soms een goede scene, maar verder een hilarisch slechte hoofdrolspeler!

avatar van Afghaan

Afghaan

mooi film, tittel van het film bound by honor zegt al genoeg .

hij krijg van deze afghaan 4.0.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

prachtig, hij hield alleen een beetje abrupt op.

en de hoofdpersoon overacteert een beetje.

avatar van s0062423

s0062423

Serieuze verrassing om deze film in de top 250 terug te vinden!!

Het verhaal bevat heel veel potentieel en zou in combinatie met beter acteerwerk en frissere montage een terechte top 250 stek verdienen. Wat ik wel heel sterk gedaan vond, was het stompje van miklo (zeer realistisch!!) en de tekeningen/ schilderijen van Cruz, waardoor je als kijker meer in het getho-sfeertje wordt gezogen. Hoewel de film een beetje abrupt en met een anticlimax eindigt, zorgt de laatste scène toch nog voor een Wauw-effect (vooral de overvliegende camera)!

Al bij al, een middelmatig filmpje

avatar van serpente89

serpente89

vatos locos ! tres puntos ;D

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

N811 schreef:

dat heeft het voor mij ook verpest

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Prima verhaal maar wat ik heb me toch ontzettend geërgerd aan die Damian Chapa/Miklo.

Ik scheet zowat in me broek als hij weer in beeld kwam, zo overdreven... overdreven slecht! Erg jammer dus, als zijn rol wat beter was gecast had er echt wel wat meer in gezeten.

Desalniettemin ga ik deze film zeker geen onvoldoende geven vanwege die miscast(s) want hij keek verder wel redelijk weg.

+3 voor het verhaal en +0,5 voor die paintings, erg netjes

avatar van pieter_77

pieter_77

Dat men praat over ''overdreven acteerwerk'' en ''slechte editing'' zal ik niet ontkennen. Maar ik vind wel dat dit de film juist zo speciaal maakt. Dat hij al een x-aantal jaar geleden is gemaakt moet men niet vergeten. En er komen prachtige dillemma's in voor; vriendschap/carriëre, racisme/samenzweringen en ga zo maar door. Ik heb hem (meerdere malen) met plezier bekeken.

avatar van gotti

pieter_77 schreef:

Huh? Daarmee praat je de slechte dingen van deze film (en dat zijn er nogal wat) toch niet mee goed. Een uiterst vreemde opmerking...