• 10.540 nieuwsartikelen
 • 161.694 films
 • 10.094 series
 • 29.645 seizoenen
 • 613.205 acteurs
 • 192.884 gebruikers
 • 8.964.018 stemmen
Avatar
 
banner banner

El Infierno (2010)

Komedie / Misdaad | 145 minuten
3,48 89 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 145 minuten

Alternatieve titels: El Narco / Hell

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Luis Estrada

Met onder meer: Damián Alcázar, Joaquín Cosío en Ernesto Gómez Cruz

IMDb beoordeling: 7,6 (11.953)

Gesproken taal: Spaans

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot El Infierno

"Mexico 2010, Hell... nothing to celebrate"

Benjamin Garcia wordt de Verenigde Staten uitgezet. Terug thuis, met een somber beeld in het vooruitzicht, raakt Benny betrokken in de drugswereld. Hij maakt een spectaculaire opgang en wordt omringd door geld, vrouwen, geweld en plezier. Maar al snel ontdekt hij dat het criminele leven zich niet altijd aan zijn belofte houdt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Benjamín García "El Benny"

El Cochiloco

Don José Reyes

Doña Mari Reyes

El Huasteco

Capitán Ramírez

Mamá García

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van naucalpan

naucalpan

 • 7 berichten
 • 681 stemmen

Een keiharde film. En helaas gaat het er tegenwoordig in (noord) Mexico zo aan toe. Goed geacteerd. Dat deze film is omschreven als komedie is mij een raadsel.


avatar van Purmerend

Purmerend

 • 2776 berichten
 • 3256 stemmen

Je kan het aanpassen door op corrigeren te klikken.


avatar van david bohm

david bohm

 • 2920 berichten
 • 3192 stemmen

Bijzondere film die in zekere zin haast karikaturaal aan doet met soms groteske overdrijvingen.

Dit is in zekere zin behoorlijk komisch, ware het niet dat het leven in Mexico in werkelijkheid ook van geweld, drugs, corruptie en het katholicisme doordrenkt is.

Benny is een innemende hoofdpersoon die al gauw z'n draai weet te vinden tussen de gangsters. Ook de andere personages zijn behoorlijk over de top.

Deze film is zeker geen standaard rise and fall verhaal.

Erg Mexicaans, met een soundtrack vol narcocorridos.

Een aanrader wat mij betreft.


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11357 berichten
 • 5329 stemmen

Na gisteren op advies van Kicksalot de redelijke tot goede Mexicaanse film "Miss Bala (2011)" gezien te hebben, was het nu de beurt aan deze film Mexicaanse film, welke ook werd geadviseerd door Kicksalot.

Deze film staat betiteld als een Komedie / Misdaad film en eigenlijk klopt dat ook wel, want het eerste uur van het verhaal is zeer luchtig en komisch (glimlach humor) en vanaf circa één uur is het misdaad welke de klok slaat en die is tevens keihard. In dit verhaal draait het vooral om Benjamin Garcia (zeer goed en leuk gespeeld door Damián Alcázar), die in het begin van het verhaal naar de Verenigde Staten vertrekt om daar zijn geluk te zoeken. Maar dat is niet echt succesvol (hij belandt in de gevangenis) en na 20 jaar keert hij dan ook weer terug naar zijn woonplaats in Mexico. Daar is er eigenlijk geen toekomst meer voor hem en via een oude vriend El Cochiloco (eveneens zeer goed en leuk gespeeld door Joaquín Cosio), die voor de aparte drugsbaron José Reyes (leuk gespeeld door Ernesto Gómez Cruz) werkt, raakt hij dan betrokken in de drugswereld waarin hij o.a. veel geld in verdient en ook veel plezier maakt. Dat plezier vindt hij ook in de fraaie rondborstige Elizabeth Cervantes (die ook topless is te bewonderen ) in de rol van La Cuñada (die in een bar werkt als hoer), die tevens de vrouw was van zijn overleden broer die vermoord is. Benjamin Garcia raakt al snel verliefd op La Cuñada en ontfermt zich ook over haar (ze hoeft o.a. niet meer in de bar te werken) en haar zoon. Buiten de leuke dingen als veel geld en plezier komt hij op een gegeven moment ook in aanraking met corruptie (o.a. de politie), macht en wraak en dat zit hem niet lekker. En daar draait het dan ook allemaal om in dit bijna 2,5 uur durende verhaal welke leuk in elkaar zit, weet te boeien en vooral weet te vermaken. Ook met de uitvoering zit het meer dan goed en visueel is alles fraai in beeld gebracht en hetzelfde geldt voor het geluid en dan vooral de Mexicaanse leuke liedjes en melodieën.

In het eerste luchtige uur van het verhaal worden op een leuke en humoristische wijze alle hoofdrolspelers in het verhaal voorgesteld en daarin draait het vooral om familie (vooral van Benjamin Garcia), geld en drugs. Het eerste uur is misschien wel wat langdradig en saai en het was misschien beter geweest voor de vaart in het verhaal, als men dat had ingekort tot circa 30 minuten. Na bijna een uur verandert de toon van het verhaal volledig en wordt het vooral een keiharde misdaadfilm waarbij het vooral draait om corruptie, macht en wraak. Met name de wraak wordt keihard in beeld gebracht want bij het eerste slachtoffer (een verrader) wordt persoonlijk door drugsbaron José Reyes de tong afgesneden, daarna zijn handen afgezaagd met een kettingzaag en daarna wordt hij door het hoofd doodgeschoten. Dit soort harde wraakacties komen vanaf dan veelvuldig voor in het verhaal en treffen o.a. drugsbaron José Reyes (zijn zoon wordt namelijk bruut vermoord en hij en zijn vrouw draaien dan compleet door en zinnen op wraak), El Cochiloco (zijn oudste en lievelingszoon wordt vermoordt in opdracht van drugsbaron José Reyes, omdat zijn zoon namelijk is vermoord en El Cochiloco dat niet kon verhinderen. Hij wil dan weer wraak op drugsbaron José Reyes gaan nemen, maar wordt vermoordt) en natuurlijk ook Benjamin Garcia (zijn geliefde La Cuñada wordt namelijk vermoord door drugsbaron José Reyes omdat hij een deal wilde sluiten met de overheid/politie die corrupt blijkt te zijn en in handen is van drugsbaron José Reyes. Ook krijgt hij te horen dat zijn broer is vermoord door drugsbaron José Reyes omdat deze een seksuele relatie had met zijn vrouw Doña Mari Reyes ) die dan bijna wordt vermoord (hij wordt zelfs al begraven) en dan op de vlucht slaat. Het einde is dan sterk, want uiteindelijk keert hij weer terug en neemt hij op een geweldige manier wraak (hij schiet met een machinegeweer iedereen dood) op een feestelijke openbare bijeenkomst waarbij iedereen aanwezig is die hem wat heeft aangedaan (o.a. drugsbaron José Reyes en zijn vrouw Doña Mari Reyes). Hij moet dat uiteindelijk wel zelf met de dood bekopen.

Al met al is dit gewoon een zeer vermakelijke film (ik ben in ieder geval blij dat Kicksalot deze vrij onbekende film heeft aanbevolen) om naar te kijken en gaat het er op een gegeven moment ook keihard aan toe. Daarbij moeten ook kippen het ontgelden (best zielig) en dat had men wat mij betreft gerust eruit kunnen laten. Buiten het leuke verhaal wat goed in elkaar steekt, tilt ook de uitstekende cast deze film naar grote hoogte en dat vooral door Joaquín Cosio, die zeer leuk en overtuigend de rol speelt van drugscrimineel. Het enige minpunt aan deze film is misschien de te lang durende inleiding van bijna één uur. Omdat er gedurende dat uur weinig gebeurt (eigenlijk alleen komische dingen), kan ik me voorstellen dat personen dan afhaken om deze film helemaal uit te kijken en dat zou dan jammer zijn omdat de laatste bijna 1,5 uur gewoon ijzersterk zijn.


avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

 • 6454 berichten
 • 2367 stemmen

Zo hoort een misdaadfilm te zijn.

Wie genoeg heeft van alle zwaarwichtige Hollywood misdaadfilms volgens de grijsgedraaide rise & fall formule met de bekende etnische stereotypetjes, broeierige blikken en "stoere" gangster praat, moet het misschien eens in Mexico proberen. In tegenstelling tot de Amerikaanse tegenhangers is dit veel meer realisme en minder fantasie. Perfect is El Infierno zeker niet, maar het weet eindelijk weer eens een originele draai aan het genre te geven.

In de genre aanduiding staat komedie: daar moet je vooral gitzwart bij denken. Ondanks dat met name de eerste helft van de film luchtig aandoet, is dit in grote delen van Mexico wel de dagelijkse realiteit. Hoofdpersoon Benjamin wordt om onduidelijke redenen de V.S. uitgezet. Over zijn verleden komen we nagenoeg niks te weten. Met niets beters te doen gaat hij terug naar zijn geboortedorp. Vol goede moed hoopt hij hier een Engelse taalschool op te zetten. Wat hij echter aantreft na 20 jaar afwezigheid doet hem de moed in de schoenen zakken...

De humor zit hem in het begin vooral in het feit dat iedereen in Mexico denkt dat hij nu een man in bonus is, wat logisch is nadat iemand 20 jaar in Amerika heeft gewoond. Niets is echter minder waar. Aan de andere kant is Benjamin teleurgesteld dat zijn geboortedorp ondertussen alleen maar achteruit is gegaan: iedereen is nog armer en misdaad lijkt de enige uitweg. Na wat grappige hernieuwde kennismakingen met diverse "vrienden" van vroeger en de weduwe van zijn overleden broer besluit hij ook de drugshandel maar in te gaan.

Vanaf het hier wordt de film langzaam wat serieuzer en volgt het een klein beetje de rise & fall formule. Gelukkig ligt de nadruk op "the rise" (meestal toch het interessantere gedeelte). Benjamin klimt al snel op tot een soort onderbaas en op komische wijze wordt een beeld geschetst van zijn stappen in de misdaad. Tegelijkertijd laat het zien hoe schrijnend de situatie in Mexico eigenlijk is: iedereen is corrupt en iedereen verraadt elkaar voor een appel en een ei. Er wordt in de film letterlijk gezegd dat het land in oorlog is. Toch een stukje (terechte) maatschappijkritiek op deze uitzichtloze war on drugs.

Uiteindelijk volgt uiteraard de langverwachte "fall". Zoals eerder gezegd wordt hier niet teveel tijd aan besteed en blijven ons de dramatische clichés bespaard. De focus ligt vooral op de actie en met grof geweld volgt er een wraakzuchtig einde. En ondanks dat de film dan al ruim 2 uur bezig is, gaat alles door de luchtige sfeer en het hoge tempo in sneltreinvaart voorbij. Hoe anders dan bij veel van de bekende Hollywood misdaad epossen!

El Infierno is een frisse misdaadfilm met een leuke Mexicaanse sfeer (heerlijk die muziek!), die zowaar iets nieuws weet toe te voegen aan het genre. Aanrader; net geen 4 sterren.


avatar van kos

kos

 • 46036 berichten
 • 8432 stemmen

Absoluut leuk filmpje. MIsschien niet altijd even goed maar zeker wel vermakelijk.

Ook leuk dat er bekende hoofdpersonen uit de serie Narcos in de hoofdrollen te zien zijn. Don Neto

Fijne narcocorridos soundtrack en ondanks de lengte prima weg te kijken. Het genre komedie lijkt me overigens niet echt van toespaasing.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5390 berichten
 • 1735 stemmen

Oei, wat een naargeestige film, waar het label "komedie" wat mij betreft misplaatst is. Zelfs het eerste uur, waar de toon nog wat lichter is, is wat mij betreft nauwelijks grappig. Dit is de derde film van Estrada die ik zie, en waar de andere twee satires waren, lijkt deze film vooral een keiharde realiteit weer te geven. Ik ben diverse keren in Mexico geweest, maar nog nooit in het noorden, waar de kartels zich concentreren, maar van wat ik meegekregen heb is men echt meedogenloos daar. Bijvoorbeeld als een kartel om wat voor reden dan ook iemand met een bepaalde achternaam zoekt, kan het gebeuren dat men doodleuk iedereen met die achternaam in dat gebied uitroeit, ook mensen die niet eens familie zijn. Wat deze film laat zien, lijkt wellicht over de top, maar van wat ik heb begrepen is het allemaal vrij accuraat. Inclusief de slechte smaak van de kartelleden, zowel qua kleding als qua graftombes.

Interessant aan deze film is verder dat het eigenlijk nauwelijks "rise and fall" is, want er lijkt nauwelijks een "rise" te zijn; de hoofdpersoon is uiteindelijk niets meer dan een kartelsoldaat. Ook interessant is de omgeving. Net als menig andere gangsterfilm is de familie van de hoofdpersoon niet echt blij met dat de hoofdpersoon zich aansluit bij het kartel, maar in tegenstelling tot de meeste films omarmt iedereen gretig het geld wat eruit voortvloeit. Voor mij voelt dat als verfrissend aan net als de conclusie dat de hoofdpersoon nog zo zijn best kan doen zijn familie (lees, zijn neefje) uit de handen van de kartels te houden, voor zo'n joch is er uiteindelijk toch geen andere toekomst dan de misdaad mogelijk, en zijn neefje lijkt zich er zelfs vol overgave in te storten.

Verder is de geschiedenis achter deze film ook erg interessant. De film kreeg overheidssteun in het teken van het tweehonderdjarig jubileum van de Mexicaanse onafhankelijkheid, wat ook gevierd wordt in de film gedurende de eindclimax. De president herhaalt dan de toespraak (El Grito) van Miguel Hidalgo, de eerste opstandelingleider gedurende de onafhankelijkheidsstrijd, de Willem de Zwijger van Mexico terwijl hij met een vlag zwaait, en kennelijk doen de burgemeesters van de Mexicaanse steden hetzelfde. Maar zoals iedereen op de poster van de film kan zien: nada que celebrar, oftewel niets te vieren. De Mexicaanse overheid was dan ook niet erg blij met het eindresultaat.

Als film kijkt het verder aanvankelijk erg makkelijk weg, vanwege de kleurrijke types die zo'n wereld biedt, die allemaal prima neergezet worden door de acteurs. Maar na afloop kan je alleen maar blij zijn dat je zelf niet in zo'n hel hoeft te leven. 3,5*.


avatar van De wind

De wind

 • 186 berichten
 • 195 stemmen

Heerlijke mix tussen komedie en actie. De actie is wat 'nep' maar ik neem aan dat hier bewust voor is gekozen. In het begin was dat even wennen, maar na een uur zit je helemaal in de film. Lange speelduur, maar de tijd vloog voorbij.


avatar van stinissen

stinissen (crew films & series)

 • 22168 berichten
 • 65848 stemmen

Ik vond het maar een flauwe komedie en er wordt gezegd dat het ook een harde film zou zijn, sorry ik heb het niet gezien tel daarbij de onsympathieke cast op en je hebt mijn cijfer een magere vier dus 2* Nee deze film was totaal niet mijn smaak wel mooi dat andere mensen hier wel van kunnen genieten.


avatar van mikey

mikey

 • 28242 berichten
 • 4892 stemmen

leuke misdaadkomedie die los gaat op het gangsterleven vol boeren die van wapens, zuipen en carnavalsmuziek houden in plattelandsdorpjes vol bordelen, kerken en kemphanen. Ziet er goed uit qua sfeer en locaties. Jammer genoeg duurt de film nogal lang en zijn de grappen op een hand te tellen. Komedie zit dan ook in het melige & toneelmatige acteerwerk. En natuurlijk de overdreven focus op (=lacherig doen over) ordinair vertoon van bling bling en expliciet geweld.

leuk hoor.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4351 berichten
 • 1569 stemmen

Meh. Ik hou heel erg van "Narcos" achtige films en series maar deze film viel mij helaas erg tegen. De hoofdrolspeler was wel sympathiek maar kwam totaal niet over als echte bad guy. Daarnaast was het me soms echt teveel karikatuur en schijtlollig. Terwijl er soms ook keiharde afrekeningen in beeld kwamen. Nee, dit was het niet voor mij helaas. Wel tof om Don Neto weer gezien te hebben.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6208 berichten
 • 0 stemmen

Is dit ff een goeie film zeg. Ik wist eerlijk gezegd niet goed wat ik er van moest denken maar geen minuut spijt dat ik deze film gekeken heb. Beslist een aanrader deze keiharde film.


avatar van Artep

Artep

 • 28 berichten
 • 25 stemmen

Leuke film, goede actie. Begint een beetje traag maar vond het niet storend. Helaas viel het einde een beetje tegen. Alsof er een vervolg zou moeten komen. Goede acteer prestaties, (nogmaals) goede actie en een geweldige soundtrack, 4 sterren.


avatar van scorsese

scorsese

 • 11737 berichten
 • 10158 stemmen

Goeie film over een Mexicaanse arbeidsmigrant die na 20 jaar terugkeert naar zijn geboorteplaats. Een goed verhaal waarin het hoofdpersonage terecht komt in een wereld van geweld. Qua toon absoluut vergelijkbaar La Ley de Herodes (van dezelfde regisseur en met dezelfde hoofdrolspeler). Ietwat aan de lange kant, maar er gebeurd genoeg.


avatar van Mr Thee

Mr Thee

 • 1562 berichten
 • 1104 stemmen

El Infierno (2010) #netflix

Als een soort Bassie en Adriaan racen ze door het Mexicaanse kartellandschap. Dat alles onder begeleiding van de muziek van Los Lobos. En de boeven? Ja die zijn er ook genoeg! De Bassie in kwestie heet Benny. Een actiekomedie over de familie van Benny: het is er eentje die wel op netflix past: bloed, drugs, tieten en Los Lobos. Afgerond 3,5 voor de bizarre tafereeltjes.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6208 berichten
 • 0 stemmen

naucalpan schreef:

Dat deze film is omschreven als komedie is mij een raadsel.

Misschien moet je er dan nog maar eens een keer opnieuw naar kijken, want het is wel degelijk een misdaad/komedie. Ik denk dat jij de humor niet zag. Dat is natuurlijk ook mogelijk, maar komop man, het lag er toch dik bovenop dat het ook komedie was. Had je trouwens wel gezien dat die La Cunada een verdomd lekker lichaam had??